Ati 9600 pro

poruka: 15
|
čitano: 4.024
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
ati 9600 pro problem

pozdrav

imam ati radeon 9600 pro (PowerColor)   (((što mi je "nova" grafa stara  (64mb)je riknula načisto)))

i sad nakon što sam reinstalirao windowse 2 puta mi kod igara gasi igru i javlja se vpu recover.

Desktop mi ostaje u rezoluciji igre koju sam otvorio što me jako živcira

jer na štelanje rezolucije potrošim 2 minute u catalystu.

Grafu nisam overclokao jedino malo poštelao u catalystu.

Nakratko sam riješio problem isključivanjem vpu recovera ali sad me opet zeza

Još kad igram neke igre najednom se pokaže desktop i igra je gotova

Molim atijeve vlasnike da mi pomognu

moj komp

1,1gh procesor

matična je msi kt3 ultra2

imam 512 rama memorije (od kojih na kompu vidim samo 256)

i komp je do sada fino radio i vrtio sve   osim crysisa ali sad me ...............

0 0 hvala 0
17 godina
RE: ati 9600 pro problem

Problem je možda u pregrijavanju grafičke, probaj neki aktivni hladnjak usmjeriti prema hladnjaku na grafičkoj pa javi dali se problem ponovno pojavljuje...

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400, Sapphire HD3870 512MB GDDR4, 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz, Asus M2R32-MVP, HDD Segate 250Gb, 16Mb, Chieftec power supply 650W Turbo Series
17 godina
neaktivan
RE: ati 9600 pro problem

na kompu mi se jedino pregrijava čipset na matičnoj jer je vent. riknou

17 godina
Ati 9600 pro

U svim igrama ili samo novima?

Možda te muči to kaj nemaš shader 3.0!

Imam i ja Gecube 9550Xt na starom kompu i to je problem.

Ne bi trebala biti temperatura jer veliš da ne klokaš.

Skini najnovije agp drivere i probaj.

U Catalyst sve stavi na default.

Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ati 9600 pro

Je li možda kvar u driverima???

Kad mi je kopm jednom nije htio botati izbrisao sam sve drivere za grafu jer ih je bilo 3

jedan od atija glavni a jedan sporedni a treći se ne sjećam

sve sam izbriso i usnimio nove s cd a   i bilo ih je 2.

JE li ovo možda uzrok

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ati 9600 pro
Armor kaže...

U svim igrama ili samo novima?

Možda te muči to kaj nemaš shader 3.0!

Imam i ja Gecube 9550Xt na starom kompu i to je problem.

Ne bi trebala biti temperatura jer veliš da ne klokaš.

Skini najnovije agp drivere i probaj.

U Catalyst sve stavi na default.

imam 4 pixel shader
17 godina
Ati 9600 pro

Kak to misliš 3?

Nisi valjda instaliral Omega i Catalyst odjednom!?

Velim ti, skini najnovije drivere za agp.

Evo ti za Xp za tvoju grafu (valjda imaš Xp) : Catalyst 8.8

Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ati 9600 pro

Moje mišljenje je ipak da je riječ o temperaturi. Vjerovatno je termalna pasta malo zakazala jer kartica je vjerojatno starija od 3godine, pa pri večem opterečenju se pregrijava, jer i bez clockanja se može pregrijavati. Probaj staviti neki aktivan hladnjak. Mislim imao sam i ja isti problema prije 4godine s svojom radeonkom 9200 tako da probaj moj prijedlog.

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400, Sapphire HD3870 512MB GDDR4, 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz, Asus M2R32-MVP, HDD Segate 250Gb, 16Mb, Chieftec power supply 650W Turbo Series
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

grafa nije starija od 1 god

17 godina

Ipak je to radeon 9600 pro, AGP verzija, nije toliko bitno što si je ti kupio novu u trgovini, pitanje je i koliko je stajala na skladištu jer ipak takve se kartice već duže od 2 godine ne proizvode

17 godina
neaktivan
Branimir2412 kaže...

Ipak je to radeon 9600 pro, AGP verzija, nije toliko bitno što si je ti kupio novu u trgovini, pitanje je i koliko je stajala na skladištu jer ipak takve se kartice već duže od 2 godine ne proizvode

a znaš li možda di nabavit novi ventilator za čipset na matičnoj jer mi je temperatura samo što ne explodira
17 godina

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=3723

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=024133

To je što ima u ponudi od poznatijih trgovina koje se nalaze u skoro svakom većem gradu.

18 godina
Ati 9600 pro

Koje drivere imaš?

Sa najnovijim će ti isto vjerojatno radit probleme. Probaj stavit neke starije ( 7.x ili čak 6.x ), to bi trebalo riješit problem.

Iako ATI-jevci kažu da su najnoviji kompatibilni sa tvojom grafuljom - nisu.

Imao sam sličan problem i sa starim driverima ( moji su 6.2 ) radi ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ati 9600 pro

E ekipo....nabavio novu grafulju ATI radeon 9600 Pro......stavim cd za driver(official) i pojavljuje nest tipa 16-bit subsystem--rekoh dobro pa sam skinuo s official ATI stranice driver za graficku..medjutim on ju instalira i bude na kompu sam kaj fontovi su idalje ko da grafulja nije instalirana i  znakovi(gumbovi) za close,minimize i restore i sl. ko da nije instaliran driver...plz pomozite pokusao sam pun kufer tog....neznam.....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ati 9600 pro

Jel moguče da je za 9600 pro Power Consumption 19W, tako sam našao?

Štabi bilo da konfiguracija vuče više nego napajanje može dati?

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.12.2010 9:06 (Zekat).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice