Vidim da će ova grafa imati propusnost 150-160gb.Po tome izgleda da će biti poput 285 gtx.Znamo da će po tehnologiji ona bit potpuno druga stvar ali taj detalj mi kaže da neće bit nešto jača od 285gtx.Tako da neki hype oko nje ne bi trebao biti.Još je i upitnik hoče li imati dx11.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vidim da će ova grafa imati propusnost 150-160gb.Po tome izgleda da će biti poput 285 gtx.Znamo da će po tehnologiji ona bit potpuno druga stvar ali taj detalj mi kaže da neće bit nešto jača od 285gtx.Tako da neki hype oko nje ne bi trebao biti.Još je i upitnik hoče li imati dx11.
Upitno je hoćeli ove godine uopće izac
Izaći će ove godine 100% u to nema sumnje. oko 9mj. ili točnije četvrti kvartal.
Ajde baš čemo vidit ko će bit u pravu.
Ajde baš čemo vidit ko će bit u pravu.
Bandwidth poslje 100 i nešt GB/s skoro nema utjecaja na fps-e na normalnim rezolucijama tipa 1680x1050. Jednom sam probao sa bandwidthom 60 GB/s i 140GB/s crysis i razlika je 1-2fps-a. Mislim da je količina memorije važnija pogotovo kada se uključe filtri i shadowsi na max.
Najbitniji čimbenici su texture fillrate i pixel fillrate
Ja mislim da su grafičke kartice serije 5*** gotove,ali se još testiraju u laboratorijima i nešto se popravlja i tako,ali je uglavnom gotovo.
Pa ak su najavili da će u Q4 izaći , recimo 10mj. onda moraju početi masovnu proizvodnju 1-2mj. prije = 8-9mj. Dotle još ima 3-4mj. znači da još nije gotov čip.
Ova hd4770 je izbačena samo da oni vide kako radi 40nanometarki proces i tako će nešto više saznat o tom procesu i tako će ovaj rv800 čip biti bolji tj. optimiziraniji, a nevidia tog nema još, i vjerovatno neće ništa izbacivat u 40nm do g300.
7 misec izlazi 5xxx i nvidia 40 nm gt216 i 214gt valjda zamjena za 9800gt i 9600gt.Bit će živo.
Ova hd4770 je izbačena samo da oni vide kako radi 40nanometarki proces i tako će nešto više saznat o tom procesu i tako će ovaj rv800 čip biti bolji tj. optimiziraniji, a nevidia tog nema još, i vjerovatno neće ništa izbacivat u 40nm do g300.

Ja ču ovaj mijesec kupit GTX295.Čist onak da mogu pošteno igrat Crysis na največim postavkama.A u dvanaestom mijesecu ču vidit šta se nudi u klasi HD58xx i GT300 pa uzet koja če mi najviše odgovarat.
ovo će bit prava grafa jbt...jos da je malo paraaaa i milina...BTW kolko ce otprilike kostat?
puno ce kostati.......
bas me zanimaoce li onda izaci mozda HD4890X2 ili HD5890X2.-....;)