Ati 5850

poruka: 59
|
čitano: 5.703
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Ati 5850
Kant kaže...

Nesto je brza i kraca dimenzijama...

Odlicna kupnja u svakom slucaju

Nije brža od referentne a vjerojatno se lošije clocka. {#}

Demokracija je kad dva idiota nadglasaju genija !
17 godina
protjeran

Zaš ne bi bila brža ako referentna ide na 725/4000 kao i ova? Lošije se clocka hmm? Da moja Sapphire se super clockala!:P

Ova ima bolje hladjenje eto i gledo sam sad ne nekom reviewu ima oko 8-9° manje temp u loadu.

Stvarno je best-buy nakon izlaska radeona 6850 koji je godinu i pol noviji lol

Možda je još dobra i jeftina za ono što nudi i da stvarno AMD ima super cijene HD5850 kartica sada nakon skoro 2 godine

No OK dobro da ih netko i nudi jer je 5850 bila best buy awards čim je izašla, a sad je povoljna jer ima skoro sve

što i nove serije 6800 obogaćeni features, a košta 300 kuna manje. Ovaj Xtr je možebiti jak ko moja Sapphire Toxic

6850 samo ovaj moj nema šta nema dok ovaj 5850 radeon košta 950 kuna{#}

i do but you have a clue...
14 godina
Ati 5850

ako uzmes nju u adm-a neces falit...jaca je od gtx 460 kojoj je cijena 1400+ kn...a jaca je i od hd 6850...za te pare definitvno najbolje sta se moze nac...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 1
17 godina
protjeran

Ja sam rekao da se ne da clockati kao referentne HD5850 i da je stoga po brzini negdje kao HD6850 Toxic verzija!

Samo da je istina da se clocka ko luda bila bi jača sigurnoxD Govorim o stock

15 godina
protjeran
Ati 5850

5850 FTW

Kaj Dinamo?
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
stoncin3 kaže...

Ja sam rekao da se ne da clockati kao referentne HD5850 i da je stoga po brzini negdje kao HD6850 Toxic verzija!

ukratko ako je tako pricamo o jeftinijoj verziji hd 6850 koja se samo malo losije nosi sa teselacijom jer je 5xxx serija a sve ostalo je predobro s obzirom da je najjeftinija 6850 u adma 1150 kn a ovdi pricamo o jos 200 kuna manje...BEST BUY

17 godina
Ati 5850

Eto koja je realna cijena hd5850 a ne preko 2000kn koliko je koštala kao i ove nove serije bolesno preskupe.Kupuj dok ima.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ati 5850

jel mi moze netko objasnit sta znaci to sto je losija u teselaciji?

0 0 hvala 0
14 godina
Ati 5850

0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

Zaš ne bi bila brža ako referentna ide na 725/4000 kao i ova? Lošije se clocka hmm? Da moja Sapphire se super clockala!:P

Ti si imao referentni PCb kojeg je više teško naći.

stoncin3 kaže...

Ti si malo neobičan u izjavama.

Malo jedno pa drugo {#}

Mislim da si se opet zeznuo prodavši jeftino HD 6950

Ako budeš za koji tjedan prodavao tu 6850 za 500 kn ja se javljam prvi (nemoj me zaboraviti) {#}

Na koncu budeš došal na Nvidiju Gf4 {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2011 16:41 (Okolosam).
14 godina
Ati 5850

http://pc-novosti.com/hardware/2659-sapphire-hd-5830-i-hd-5850-xtreme-edition evo pa citajte...BEST BUY su za 950 kn ove grafe...sa sam zna ceka bi misec dana i uzea nju umisto moje i jos ustedia...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Okolosam kaže...
stoncin3 kaže...

Ti si imao referentni PCb kojeg je više teško naći.

stoncin3 kaže...

Ti si malo neobičan u izjavama.

Malo jedno pa drugo {#}

Mislim da si se opet zeznuo prodavši jeftino HD 6950

Ako budeš za koji tjedan prodavao tu 6850 za 500 kn ja se javljam prvi (nemoj me zaboraviti) {#}

Na koncu budeš došal na Nvidiju Gf4 {#}

Haha dobro bi mi ti prošaoxD

HD6950 je bila neispravna.

GF4? Hmm dobro da sam gamer pa ne budem ni to{#}

15 godina
neaktivan
Okolosam kaže...

Tvoji komentari me neodoljivo podsjećaju na legu Bugofila {#}

stoncin3 kaže...

I otišla za fine pare koliko čujem... {#}

15 godina
protjeran
Ati 5850

Na ovoj temi mi kažu da sam klon nekog karakternog{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ATiGamer kaže...
itomic009 kaže...

Lega ATIGamer, kako se već god zoveš, prije nego što komentiraš malo se informiraj. HD 6850 je optimiziran Cypress chip i ima manje stream procesora i TMU-ova, to si primjetio vrhunski !! Ajde se malo informiraj zašto ima manje i odakle se stvorio BARTS chip !!! Sa neba pao nije sigrno, a nije ni nova generacija čipa, nego dorađen "stari" Cypress  chip !!

Hmm koristiš pogrešan izraz lega.

6850 nije optimiziran već nadasve srezan/kastriran čip sa nekoliko promjena. Filozofija shadera je jednaka Cypressu, dakle 80 SP po SIMD-u ali srž problema leži u tome što 5850 "teži" čak 500 stream procesora više stoga se takav čip ne može nazvati optimiziranim. Osim toga tu je izostatanak FP64 supporta te unaprijeđena teselacijska jedinica.

Priznajem, možda sam bio malko preoštar jer zboriš pametno pa se ispričavam {#}

U biti značajnije promjene u arhitekturi shadera od HD2000 serije i pojave unified shadera nije bilo sve do izlaska Caymana i VLIW4 dizajna. Sam ustroj po SIMD-u se razlikovao ovisno o čipu no sve se svodilo na smanjenje die-a i višestruko povećavanje broja SP-ova.

Ma sve je ok lega {#}, nema potrebe da se svađamo oko nepotrebnih stvari. Nisam ni ja baš bio najpristojniji tako da isprika i sa moje strane {#}. Djeluješ mi kao pametan čovjek pa nema potrebe  da se svađamo. Po ovim forumima su uglavnom neki balavci koji mi samo dignu tlak, pa onda malo bezveze se i ja ponašam. Istna je uvjek negdje u sredini {#}, pozz lega i nema zamjerki ili loših misli.

17 godina
protjeran
ATiGamer kaže...
Okolosam kaže...

Tvoji komentari me neodoljivo podsjećaju na legu Bugofila {#}

stoncin3 kaže...

I otišla za fine pare koliko čujem... {#}

???

how many?{#}

16 godina
neaktivan
Ati 5850

Evo nema je više u ADM-u za 950,00 kn :((

† In principio erat verbum, et verbum erat apud Deum, et Deus erat verbum † Blaženi oni koji ne vidješe, a vjeruju † Svoje voli, a tuđe poštuj
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

Evo nema je više u ADM-u za 950,00 kn :((

Očekivano :)

16 godina
neaktivan
Ati 5850

Ali ga zato ima u MagazinRS-u za 880 kn :D

† In principio erat verbum, et verbum erat apud Deum, et Deus erat verbum † Blaženi oni koji ne vidješe, a vjeruju † Svoje voli, a tuđe poštuj
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Fićo_CoD 5 kaže...

Ali ga zato ima u MagazinRS-u za 880 kn :D

Nema više, jedan forumaš ih je kontaktirao i rekli su mu da nemaju više ni jednog komada na lageru.

14 godina
Ati 5850

sve sta je dobro i valja brzo se proda...onaj ko je bia pametan kupia je..ko nije i nece...

1 0 hvala 0
17 godina
Ati 5850

Sad će opet povečat cijenu,onda neče niko kupovat,onda spusti cijenu pa opet iznova,nikako da nauče da se prodaje zbog dobre cijene,a ne zbog potražnje.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dery kaže...

Sad će opet povečat cijenu,onda neče niko kupovat,onda spusti cijenu pa opet iznova,nikako da nauče da se prodaje zbog dobre cijene,a ne zbog potražnje.

Cijenu definiraju u odnosu na nabavnu cijenu. Ako je Spphire izbacio odredjenu seriju kartica po niskoj nabavnoj cijeni, ADM se tome prilagodio i dao nizu krajnu cijenu.

Ako su nabavne cijene ostali kartice iz serije osjetno vise i krajna cijena je visa

15 godina
Ati 5850

Jel HD5850 Xtreme   ima kakvih problema s DX11?

Ili radi sve normalno? Jel za DX11 bolja HD5850 Xtreme ili hd6850?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
indy500 kaže...

Nema nikakbih problema s DX11, otkud ti to? Radi sve kako treba... HD5850 je mrvicu (5-10% max.) jača od HD6850, koja pak bolje skalira.

14 godina
Caesar et Brutus kaže...
indy500 kaže...

Nema nikakbih problema s DX11, otkud ti to? Radi sve kako treba... HD5850 je mrvicu (5-10% max.) jača od HD6850, koja pak bolje skalira.

u dx 11 negdi vodi 6850 a negdi 5850...a u dx 9 je 5850 bolja za tih 5 do 10%..inace obe kartice su odlicne

15 godina

Negdje sam pročitao, možda čak i na ovom forumu.

Kaj znači da 6850 bolje skalira?

I koju bi preporučili?

Važno mi je da mogu bez problema igrati F1 2010. Po mogućnosti sa svim detaljima na maksimumu.

17 godina
neaktivan
indy500 kaže...

I koju bi preporučili?

Važno mi je da mogu bez problema igrati F1 2010. Po mogućnosti sa svim detaljima na maksimumu.

Možeš F1 vrtit s 5850 na max. pri rezoluciji od 1080p. Znam jer sam imao i jedno i drugo.

Razer_Copperhead
14 godina
Razer_Copperhead kaže...
indy500 kaže...

I koju bi preporučili?

Možeš F1 vrtit s 5850 na max. pri rezoluciji od 1080p. Znam jer sam imao i jedno i drugo.

i sa jednom i sa drugom na max ide ta igra...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice