Imam Club 3D Radeon HD 4890 Super Overclocked Edition i danas sam kupio ovakvu pastu i stavio ju gore i temp su u loadu 80 ili više stupnjeva. Kada sam skidao staru pastu vidio sam da je ima mnogo a ja sam svoje stavio onoliko kolko ide na proc i sa starom pastom su bile manje temperature. U čemu je problem??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije isto GPU i CPU. GPU ima puno veću površinu zagrijavanja, za razliku od CPU-a koji se grije samo na maloj površini oko jezgara. Stavi više paste.
Ne pretjeruj s pastom jer izaziva kontraefekt, na GPU je dovoljna mala kap ili površinski film ravnomjerno raspoređen. S tom karticom load od 80 je otprilike 10c pretjeran, teško da ćeš ju ohladiti ikada na 60tak stupnjeva bez podizanje brzine ventilatora.
Moj savjet ti je da pregledaš naliježe li hladnjak ispravno na GPU, prije toga utvrdi količinu paste koju si nanio i kako si ju nanio, a zatim pojačaj vent ili izradi profile za 2d, video i 3d što se brzine RPM venta tiče.
Oko 70tak c je normalan load za tu karticu, s tim da čak i pada pojačaš li vent na 50+ %, provjereno.
koju pastu da kupim do 50 kn pa da bude i poštarina 50 kn??
Imam Club 3D Radeon HD 4890 Super Overclocked Edition i danas sam kupio ovakvu pastu i stavio ju gore i temp su u loadu 80 ili više stupnjeva. Kada sam skidao staru pastu vidio sam da je ima mnogo a ja sam svoje stavio onoliko kolko ide na proc i sa starom pastom su bile manje temperature. U čemu je problem??
1. Jako loša i nekvalitetna pasta
2. Nije dobro nanesena
Moj savjet:
Kupi ovu pastu:
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=5354
Taman će te izaći 50kn+-
1. Dobro očisti staru pastu koristeći papirnate ručnike i alkohol.
2. Nanesi pastu količine zrna riže po sredini grafičkog čipa (Možeš i razmazati po cijeloj površini da bude sloj ravnomjeran i tanak, ovisi kako preferiraš)
3. Vrati hladnjak na karticu i lijepo zategni da dobro sjedne
Meni su sa tim Zerothermom temperature jako dobre, loada se na 72° uz 45% venta. Testirao sam Furmarkom.
U ponedjeljak mi dolazi HD 4870 sa Twin turbom pa ću staviti njega na HD 4890, a Zerotherma na HD 4870 i ići ću u CF najvjerovatnije.