Ovako imam ovu graficku (1GB) oko pola godine i sad mi se zadnjih tri tjedna svako tolko desava sljedece...
Nema neko odredjeno vrijeme da se pocne desavat nego nekad prije nekad skroz poslje. Nekad jednom na dan,nekad nikad,nekad triput. Nema veze kakvo je opterecenje dal igram igru ili samo na netu radim.
Naime da predjem na problem. Desava se to da tokom rada (ingame,internet) odjednom zacrni ekran i u isto vrijeme ventilator od graficke pocne vrtjet na max brzinu.
Restartam komp i sve radi ok. Nakon toga cak taj dan se nikad ne pojavi a nekad opet. Najvise tokom dana se pojavilo tri puta.
Druga situacija je ta da se umjesto crnog ekrana po ekranu cijelome pojave svjetle smedje pruge u nijansama. Znaci ne neke nepravilne crte nego bas pravilne ravne smedje crte u nijansama,naravno i ventilator opet na max radi kad se to desi. Da napomenem crte su samo okomite.
Temperature graficke inace su odlicne,vent mi inace radi na 50 posto uvijek. Imam odlicno hladjenje u kucistu (NZXT Apollo). U normalnom mirovanju temp. graficke je 30 stupnjeva a u loadu oko 55 najvise
Eto inace sam zadovoljan sa grafickom jako,zbog tisine i performansi samo me eto muci taj problem.
Pliz pomozite. Recite mi dal mogu testirat memoriju graficke ili nesto drugo da pokusam. Jel to moze biti do drivera?

3.400 postova - Black Ops : Troll] U mad bro | Prestige 2, Level 31

)