ATI 4850 vapor-x problem ili?

poruka: 20
|
čitano: 3.438
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
ATI 4850 vapor-x problem

Ovako imam ovu graficku (1GB) oko pola godine i sad mi se zadnjih tri tjedna svako tolko desava sljedece...

Nema neko odredjeno vrijeme da se pocne desavat nego nekad prije nekad skroz poslje. Nekad jednom na dan,nekad nikad,nekad triput. Nema veze kakvo je opterecenje dal igram igru ili samo na netu radim.

Naime da predjem na problem. Desava se to da tokom rada (ingame,internet) odjednom zacrni ekran i u isto vrijeme ventilator od graficke pocne vrtjet na max brzinu.

Restartam komp i sve radi ok. Nakon toga cak taj dan se nikad ne pojavi a nekad opet. Najvise tokom dana se pojavilo tri puta.

Druga situacija je ta da se umjesto crnog ekrana po ekranu cijelome pojave svjetle smedje pruge u nijansama. Znaci ne neke nepravilne crte nego bas pravilne ravne smedje crte u nijansama,naravno i ventilator opet na max radi kad se to desi. Da napomenem crte su samo okomite.

Temperature graficke inace su odlicne,vent mi inace radi na 50 posto uvijek. Imam odlicno hladjenje u kucistu (NZXT Apollo). U normalnom mirovanju temp. graficke je 30 stupnjeva a u loadu oko 55 najvise

Eto inace sam zadovoljan sa grafickom jako,zbog tisine i performansi samo me eto muci taj problem.

Pliz pomozite. Recite mi dal mogu testirat memoriju graficke ili nesto drugo da pokusam. Jel to moze biti do drivera?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

UFfffffffffffff to je problem sa memorijom te ako je pod garancijom obavezno ju nosi u trgovinu i reklamiraj jer bi mogla totalno riknuti.Svi simptomi koje si naveo su isti kod rikavanja memorije.

Phenom II X2 550BE itd... X4 moj pc...
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Neam garancije. Zanima me onda kad rikne ova koja je dobra ko i ta u tom rangu i cijeni?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ne sječam se točno koja je cijena u pitanju što se tiče vapora, ali u cjenovnom rangu HD4850 nema ništa bolje od nje. Dakle po toj cijeni možeš dobit jedino nju ili skuplju GTS250. Ali po meni najbolji bi ti izbor bio VTX HD4850 1gb po cijeni od nekih 780kn. Naravno, ona je po meni prvi izbor jer vapora više nema za uzet. Ovu navedenu bi trebao imat u protisu. E sad, sve opet ovisi o kakvoj količini novaca ovisimo (kolko si spreman dat)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: ATI 4850 vapor-x problem ili?

Ja sam totalno bio napaljen na tu graficku i reko sam da joj ne moze biti nista i da ce radit odlicno i za godinu dana pa sam bacio garanciju (zagubio ali je nisam ni trazio). Pogreska koja ce me stajat dodatnih soma kuna zbog moje gluposti. Imam ju 7 mjeseci i ubuduce cu pazit sa garancijom a ne sad moram cekat da krepa i nista ne mogu poduzet,osim da prodam nekom ali cemu da me taj lovi po gradu xD.

Jbt sad cu uzet nesto novo i opet se bojat da nece riknut memorija. Sta je to sa tom fucking memorijom? Prodaju nam kinesko sranje. Bas sam razocaran...

Anyway, razmisljam uzet nesto od 5770 ili 5750 i da te ne kostaju vise od 1200kn ali da su u performansama ipak bolje od ove moje sto ne vjerujem nekako,skeptican sam

Neki prijedlog? 

17 godina
neaktivan
Chamilitary kaže...

Anyway, razmisljam uzet nesto od 5770 ili 5750 i da te ne kostaju vise od 1200kn ali da su u performansama ipak bolje od ove moje sto ne vjerujem nekako,skeptican sam

Neki prijedlog? 

Ako ces uzimati jednu od te dvije onda 5770! Clocka se bez problema i dobis polje perfomanse od HD4890 (stock naravno) i jos uvijek je hladna!

Every time two people have sex, an angel gets a boner
17 godina

Sapphire HD 4850 Vapor-X ima dvije godine jamstva.

Sad još više žali što si bacio račun (no ne ako si kupio u VeMulju).

Za 1200 Kn? Definitivno GeForce GTX 260.

Eventualno može proči HD 4870 ili pak HD 5770 (koja je slabija od dvije navedene, al manje troši, manje se grije i dobro se clocka te ima DX11).

PS: Čišćenje unutrašnjosti kućišta i grafe nije pomoglo?

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2010 21:27 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Eventualno može proči HD 4870 ili pak HD 5770 (koja je slabija od dvije navedene, al manje troši, manje se grije i dobro se clocka te ima DX11).

Kupio sam u ADM-u, a jbt bolje da mi to nisi rekao. Al cek malo ja imam racun ali neam garancijski list. Jel mi treba obadvoje ili? Moram pitat to prije nego kupim

A sta mislis da je do prasine? Temp su mi odlicne unutra jer je kuciste super i hladi sve odlicno. Odjednom se to desi

17 godina
Chamilitary kaže...
191x7 kaže...

Kupio sam u ADM-u, a jbt bolje da mi to nisi rekao. Al cek malo ja imam racun ali neam garancijski list. Jel mi treba obadvoje ili? Moram pitat to prije nego kupim

A sta mislis da je do prasine? Temp su mi odlicne unutra jer je kuciste super i hladi sve odlicno. Odjednom se to desi

Odfuraj to na servis u ADM; mislim a ti je račun dovoljan.

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
17 godina
neaktivan

Imam istu graficku i imao iste probleme kada sam je tek kupio. I ja pomislio na memoriju i poslao na garanciju, dobio novu i opet isti problemi. Nije bilo sanse da prođe 3D mark 06 sa memorijom na stock (1000MHz) i onda sam je underclockao na 980 i nije bilo problema. Kada sam instalirao 9.12 drivere vratio memoriju na 1000MHz i 3D mark 06 bez problema, napravim jos 2 loopa i nikakve greske. Ako vec nisi stavi 9.12 drivere i probaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

E ja imam 9.10 drivere a imam feeling da se to pocelo desavat kad sam install nove drivere. Medjutim trazim sad i ne mogu nac za Windows 7 64 bitni.Stalno me usmjerava na ATI site i da instaliram nove 10.1, zna neko di ima?

hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Imaš drivere od verzije 9.4 pa na dalje na Sapphirovim stranicama.

Klikni na Download i onda odabereš dalje Graphic Card->PCI-E-> i koja tvoja već je.

16 godina
neaktivan

Super naso sam samo opet sad da ne zaje. nesto. Jer moram kasnije install i onaj neki xcode?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za one koji imaju ovakav problem rjesit cete ga sa driverima 9.12. Hvala svima na pomoci

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

E sad i ja imam isti problem kao autor teme.

Postoji neki fix za to il moram 9.12 drivere stavit?

سمندری ڈاکو
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: ATI 4850 vapor-x problem ili?
Probaj najnovije drivere, mislim da je hardverski problem.
3.400 postova - Black Ops : Troll] U mad bro | Prestige 2, Level 31
17 godina
moderator
8ax kaže...
Probaj najnovije drivere, mislim da je hardverski problem.

Ma najnovije i imam.

BTW Valjda misliš softverski problem...

سمندری ڈاکو
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.6.2011 16:26 (pirat).
16 godina
Ne, hardverski.
3.400 postova - Black Ops : Troll] U mad bro | Prestige 2, Level 31
17 godina
moderator

Ma dobro onda sam te krivo skužio.

Jer si napisao nek stavim nove drivere da misliš da je hardverski problem,pa ono wtf al ok.

Ta led dioda svijetli ako se pregrijava grafička,a to je nemoguće kod mene.

Jer temperature su i više nego odlčne.

Čitao sam po drugim forumima da može bit da nije grafička dobro sijela u utor na matični,il da je kabel od napajanje u kurc*.

Al sve je to u redu,sad sam resetira cmos,malo počistio pa ćemo vidjet.

سمندری ڈاکو
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Stavio sam te 9.12 drivere i sve je ok,al opet ne kužim zašto kad stavim nove mi se događa ono iz prvog posta{#}

Nego pitao sam support(sapphire),i evo šta u mi odgovorili...

Dear Sir ( {#})
Please also check as following first:
1: Clear your motherboard CMOS first and update your "motherboard bios, chipset driver to the latest version. Please note this.
2: Make sure the Windows OS you are using was up to date with all patches released from Microsoft.
3: Remove all you previous card drivers (Nvidia or ATI drivers)
4: Install original CD driver again or v11.6 driver from the official site again (Do not use Beta version driver)
http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
5: Set your motherboard bios, GPU clock back to default setting too(e ovo još nisam probao)
6: Update game patch as well.
7: Test with other PSU, like 450W(ni ovo,al nije to problem,s obzirom da mi je radilo dobro 1.5g)
Check this way first.
Regards

سمندری ڈاکو
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice