Samo me zanima da li je moguće da se ova grafićka promijeni/flashuje/moduje u neku drugu jaču, što se tiće hlađenja imam dovoljno ventilatora u PC-u.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
mislim da mozes u 8600gts... mozes i clockat. ako mislis flashat, bios sa 8600gts mora ima isto rama kao i tvoja i mora bit od istog proizvodaca.
Moja je Asusova i ima 256Mb ram, ako imaš kakav link .....
PS: DA li je to rizično? Ipak sam je platio 300Km +PDV :(
meni se jos nije nista dogodilo, al uvijek se mozes nesta dogodit... to je isto kao da ides flashat bios na maticnoj, ako nesta ode krivo, mozes ili kupit novu maticnu (tj. graficku) ili zamijenit bios chip. ne zelim te plasit al trebas znat sta se moze dogodit.
na ovoj stranici mozes skinut bios za 8600gts, a tu su upute.
meni se jos nije nista dogodilo, al uvijek se mozes nesta dogodit... to je isto kao da ides flashat bios na maticnoj, ako nesta ode krivo, mozes ili kupit novu maticnu (tj. graficku) ili zamijenit bios chip. ne zelim te plasit al trebas znat sta se moze dogodit.
na ovoj stranici mozes skinut bios za 8600gts, a tu su upute.
Model : NVIDIA GeForce 8600 GT
Bus Type : PCI-Express
Total Memory : 256 MB
Texture Memory : 1518 MB
Processor : GeForce 8600 GT
Converter : Integrated RAMDAC
Refresh Rate (min/max) : 56/75 Hz
GPU Information :
Number of GPU : 1
Codename : G84
Revision : A2
Bus : 320-bit
Memory Type : GDDR3
GPU Frequency : 540 MHz - [initial : 540 MHz]
Shader Clock : 1188 MHz - [initial : 1188 MHz]
Memory Frequency GPU : 702 MHz - [initial : 700 MHz]
Texels : 36800 MTexels/s
DirectX Support : 10
Pixel Shader Version : 3.0
na onoj stranici sta sam ti dao mozes skinut bios kojim ces zamijenit postojeci, tj. skinut ces taj bios (za 8600gts), napravit usb ili floppy sa kojeg ces bootat i zamijenit postojeci bios (8600gt) i onda ce ti graficka radit kao 8600gts. procitaj one upute, dosta je dobro opisano.
Znam ali u mene je 700Mhz a tamo je najmanja 1008Mhz, zar to nije prevelik overclock?
nije... 8600gts je overclockana 8600gt, uz malo srece sve bi ti trebalo radit 100% stabilno! zaboravio sam spomenut da napravis backup svog postojeceg biosa (ako se slucajno nesta dogodi da mozes vratit na staro). nakon sta stavis bios sa 8600gts testiraj par sati graficku, ako nece pokazivat artefakte ili errore onda je sve dobro ispalo.
Kako? I kakva je stvar sa temperaturama, meni je bez opterećenja 79c sa opterećenjem nekih 90 :(
skini sa neta atitool, trebo bi radit i na tvojoj grafickoj. kad ga instaliras i pokrenes, vidjet ce u doljnjem desnom kutu "settings", kliknes na to i iskocit ce ti prozor. skroz gore ces vidjet jedan drop-down menu na kojem ces izabrat "miscellaneous" i dole desno ces imat "save vga bios to file..." i to je to.
da... zaboravio sam da imas pasivni cooler. mozes proc jeftinije i ugradit na pasivni cooler jedan ventilator, to bi trebalo smanjit temparature. mozes kupit novi cooler ili ako doma imas neki stari sa neke druge graficke...
Istestirati ću, pa vam javim. :)
Ako pregori, nema mi garancije :(
Prije par dana sam završio modanje, naravno nije dobro ispalo, zaledio mi je se racunar tijekom flashanja u biosu.
Kud cu, sta cu, pa restart.
Naravno racunar se nije htjeo upaliti tj.upali se ali nema slike :(
A tek došla u moju omiljenu prodavnicu nova 8800GTX pa sam je kupio, ima li kakve šanse da se ova *stara* popravi (ikako)?
Naravno da može.
Potrebna ti je obična PCI grafička. Znači upikneš obje grafičke i spojiš monitor na PCI grafičku, lijepo ubaciš disketu i vratiš bios ako si napravio backup, postupak je isti kao kada si išao fleshati prvi put.
No pripazi koristi program koji prepoznaje Nvidia grafičku tako da nebi fleshao PCI grafičku. Ja sam bio tako svoju s***** grafičku, ali nije joj bilo spasa jer je pregorila. Nadam se da tvoja nije. Na netu možeš
pronaći točniji opis. http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=11 sretno, javi ishod
Eh nemam obicnu grafu, jedva ovu novu kupio...
A jos nisam napravio backup biosa :(
http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?architecture=&manufacturer=&model=&interface=&memSize=&page=6 probaj tu pronači svoju, a preko nekog oglasnika kupi PCI grafičku, jer je moš jeftino nabaviti.
Ili ako nemožeš probaj kod nekoga tko ima integriranu grafičku na matičnoj i prazan PCI-E x16 port.
Probati cu.
Thx!
Probao sve i svašta, nosio i u 3 servisa, u svakom su mi rekli da mi je pregorio neki čip (čini mi se grafički procesor ili tako nekako).
Pozz dragoj grafi i zdravo 8800GTX!
PS: Više nikada niš necu modati/overclockirati!
Probao sve i svašta, nosio i u 3 servisa, u svakom su mi rekli da mi je pregorio neki čip (čini mi se grafički procesor ili tako nekako).
Pozz dragoj grafi i zdravo 8800GTX!
PS: Više nikada niš necu modati/overclockirati!