AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 658.536
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
Tonči kaže...
ansha kaže...

Netocno da samo X verzije imaju vise od 4 jezgre. 5820 i 5930 su K verzije a ne X.

Nigdje to nisam rekao. Piše nešto drugo - Samo 5960X od i7 procesora ima 8 jezgara. Svi drugi imaju manje.

XXX kaže...
Tonči kaže...
FX o kojem govoriš nema 8 jezgara

Netočno. Ima osam jezgri, postoji čak i sudska tužba i koliko znam nitko još nije uspio dokazati da to nisu fizičke jezgre. Čeriri modula a svaki od modula sa po dvije fizičke jezgre koje djele zajednički memoriski keš. Znači osam fizičikh jezri, arhitektura nije usporediva sa Intelom. "Modularan" procesor.

Ne. Prvo, sud za mene nije autoritet. Ne interesira me previše marketing i sud. Kao inženjer kažem da to nisu jezgre. :) Jezgra mora imati sve.

Nije niti čudo što nam je država u qurcu

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Netocno da samo X verzije imaju vise od 4 jezgre. 5820 i 5930 su K verzije a ne X.

Nigdje to nisam rekao. Piše nešto drugo - Samo 5960X od i7 procesora ima 8 jezgara. Svi drugi imaju manje.

Ok nije tema, al nemoj me cinit ludim. Rekao si "FX o kojem govoriš nema 8 jezgara, nego 4 kao i svaki i7 izuzev X procesora."

Sad mi odgovori dal su 5820K i 5930K i7-mice i reci mi koliko jezgri imaju.

17 godina

oboje imaju 6 fizichkih i 12 threadova samo skupli ima vise pci  stazica od tvog odnosno kao x model

a sad dosta trolanja....tonchi ti si moderator

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Nesto mi nije dalo mira i isao sam.probati pokrenuti prime i unigine u isto vrijeme, i clockovi padaju bez obzira na power limit. Temp su normalne. Mislite li da je napajanje razlog tome? Kad pokrenem sam unigine sve radi super al u kombinaciji s primeom clockovi padaju. Takoder na 12v mi pokazuje 11.7v u hw monitoru, sve mi se cini da je napajanje, nemam nacina da ispitam pa dal mi netko sa slicnim napajanjem i grafom da proba isto? Takoder napajanje je staro negdje oko 7 godina

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Probaj uzeti multimetar pa pomoću njega izmjeriti napone.

11 godina
protjeran
Gearbox kaže...

Probaj uzeti multimetar pa pomoću njega izmjeriti napone.

multimetar će isto 11.7 pokazivat, treba bi osciloskop da se vidi zapravo o ćemu se radi -dali je jednostavno pretanak kabel pcie12v ili je preslabo napajanje.vjerovatno se radi o tome da napon oscilira od 11.nešto do 12.nešto i onda je izmjerena vrjednost zapravo neka srednja 11.7v. vjerovatno ti treba bolje napajanje.

probaj upalit furmark i pogledaj dali je isti napon na ulazu u grafićku i na ulazu u matićnu,ako je na matićnoj 12.1v a na grafićkoj 11.7v onda je vjerovatno samo pretanak kabel,ovo je ako je single 12v rail napajanje a s obzirom na snagu vjerovatno je.
270x +6300 i to na 4.4 vjerovatno s napajanja vuće(prije regulacije) 150 do 200w , grafa možda još toliko to je 300-400 baš otprilike, i to na 7 godina starim elektrolitima koji su vjerovatno upravo pokazali zube.

11 godina
neaktivan
Mile kaže...

Nesto mi nije dalo mira i isao sam.probati pokrenuti prime i unigine u isto vrijeme, i clockovi padaju bez obzira na power limit. Temp su normalne. Mislite li da je napajanje razlog tome? Kad pokrenem sam unigine sve radi super al u kombinaciji s primeom clockovi padaju. Takoder na 12v mi pokazuje 11.7v u hw monitoru, sve mi se cini da je napajanje, nemam nacina da ispitam pa dal mi netko sa slicnim napajanjem i grafom da proba isto? Takoder napajanje je staro negdje oko 7 godina

Koje drivere koristis ? Probaj naj novije crimson beta drivere, stari su imali nekih problema sa clockovima kolko sam procitao (ja nisam imao)

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina

Driveri su najnoviji, neznam da li zbilja 380 povuce vise nego 270x i jos k tome oc-ana koja je trebala je 2x6 pinska, mozda je zbilja problem u kabelu? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

alen29

U onom testu ti je lik imao dva Xeon-a E5-2690

eywa33

i3 je bolji od FX-a u tenkicima i tim slabijim igrama tipa LOL i slicne igre, i u nekim starim naslovima koji ne iskoristavaju vise od 1-2 jezgre, a to ej ionak nebitno kad ce uz neku solidnu graficku te igre ionako ici u vise od 60 FPS-a

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 21:50 (Lucidius).
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
Mile kaže...

Da li ti uniengine ima realtime cpu priority dok to radiš?

15 godina
protjeran
Mile kaže...

Clockovi ti padaju jer je cpu "prezauzet" prime-om i ne moze nafilat grafu za heaven. Isto je meni u Furmarku kad ga vozim paralelno s prime-om. 

11 godina
protjeran
još gore ako mu od samog procesora pada na 11.7v ili ko zna koliko manje
17 godina
dabar_solta kaže...
još gore ako mu od samog procesora pada na 11.7v ili ko zna koliko manje

od samog procesora ili same graficke ne pada toliko

Pa zar nebi unigine trebao biti bech samo grafe bez obzira na proc?

9 godina
Mile kaže...

od samog procesora ili same graficke ne pada toliko

Pa zar nebi unigine trebao biti bech samo grafe bez obzira na proc?

Sve treba procesora i grafička čeka da procesor iskalkulira, a on je okupiran primeom.

Napravi ovo, dok je pokrenut prime ideš na task manager->details->desni na prime->set priority->low

Možeš isto i podignuti za uniengine na high, reda radi. 

Na taj način uniengine i drugi taskovi imaju prednost nad primeom. On će i dalje iskorištavati koliko može, ali prednost imaju drugi procesi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2016 7:53 (Alfa_R).
17 godina

Kao sto je rekao jednom jedan svetac, gdje ima mjesta za dvije Fury kartice, nadje se i za trecu... 

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
16 0 hvala 2
9 godina
protjeran

Svaka cast tebi, ali treca grafa je bacanje para, gotovo nikakve koristi od nje jer slabo skalira u igrama(da ne pricam o grijanju i buci sa tri takve grafe), ako se komp koristi za rad onda je druga prica.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 18:18 (Lucidius).
Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
Lucidius kaže...

Svaka cast tebi, ali treca grafa je bacanje para, gotovo nikakve koristi od nje jer slabo skalira u igrama(da ne pricam o grijanju i buci sa tri takve grafe), ako se komp koristi za rad onda je druga prica.

Fury je trenutno mozda jedina kartica na trzistu koja najbolje "skalira" u CF

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
protjeran
chaselol kaže...
Lucidius kaže...

Kve?!

9 godina
protjeran
chaselol kaže...
Lucidius kaže...

Ajde procitaj ponovo kaj sam ja napisao...

EDIT:

A i odgovor ti je zanimljiv 

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 18:56 (Lucidius).
11 godina
neaktivan
Kant kaže...

Kao sto je rekao jednom jedan svetac, gdje ima mjesta za dvije Fury kartice, nadje se i za trecu... 

Koju rezu koristis?Pretpostavljam da  ti tri ne trebaju za 1080p monitor

17 godina
centis kaže...
Kant kaže...

Koju rezu koristis?Pretpostavljam da  ti tri ne trebaju za 1080p monitor

4k

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
16 godina
odjavljen
Kant kaže...

Zašto 3? :D

17 godina
Tonči kaže...
Kant kaže...

Mislis da je bolje 4??? 

Ma u tom sistemu ce ostati samo dvije... 

17 godina

baci neki bench kad to upogonish

Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Kant kaže...
Tonči kaže...
Kant kaže...

Mislis da je bolje 4??? 

Četvrta nebi stala Meni bi i jedna bila dovoljna

17 godina

Ma mislim da ne stane niti treca, malo su bucmaste :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Kant kaže...

Mislis da je bolje 4??? 

Aha, tu seliš u još jednu gejm mašinu? Heh.

Ma, skeptičan sam kad je skaliranje u pitanju. Jesi već probao?

13 godina
Kant kaže...

Ma mislim da ne stane niti treca, malo su bucmaste :(

Koji PSU imaš kad 3 FURY vozaš?

Svaka čast za okupljanje!!

hehe

coffe,coffe,coffe.....
17 godina

Update o mome problemu s r9 380

Bio sam kod prijatelja i spojio fortrona 550w na svoj komp i ista stvar. Kad pokrenem bf4, neku mapu s 64 igraca pocinje padanje clockova, u battlefrontu npr ne padaju clockovi ali gpu usage dropa ponekad, gta5 radi normalno, ja zbilja sad neznam gdje je problem? Mozda mi je u bf4 procesor previse zauzet pa ne filja grafu? Zauzece procesora je otprilike 80-90% na svakoj jezgri. Ali da fx6300 na 4.4 nije dosta za tu igru i grafu?? Neznam kaj da radim vise, najradije bi reklamirao grafu. Ima tko slican setup da provjeri kako je njemu?

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen

Pa ako imaš prilike probaj grafu na nekom drugom kompu sa dobrim i5 ili i7 procom i sa tom igrom. Ne vidim kako bi drugačije ustanovio što te zeza.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice