Razmišljam o zamjeni svoje stare 4850 za nešto novije i s boljom podrškom pa mi je zapela za oko ova kartica. Isplati li se uzimati je, točnije, je li 7770 barem jednako jaka kao 4850 512 MB ili bi preporučili nešto drugo ?
7770 je barem 50% jača. Jača je od HD 4890 ako razgovaramo u usporedbi s serijom Radeon HD 4000. HD 7730 je snage 4850.
No i da staviš 7770 na taj komp koji imaš (ako ne planiraš nadogradnju odnosno promjenu barem procesora na quad ili cijele platforme) nećeš puno dobiti, taj dvojezgraš kojeg imaš u novim igrama ne može gurati HD 7770 ni 50%.
O prelasku na nešto novije razmišljam isključivo ponukan, po meni, sramotnom odlukom da AMD ne izdaje službenu podršku za Catalyst za 4000 seriju na Windows 8.1 na kojeg mislim prijeći ovih dana.
Trenutno nemam novaca za neku veću nadogradnju tak da bi ova kartica bila idealna za potrebe koje trenutno imam, a dok god i dobra stara 4850 tjera Bioshock Infinite, Dishonored, Tomb Raider na med-high detaljima, ovo može biti samo bonus.