AMD Radeon HD 7770 klub

poruka: 535
|
čitano: 103.049
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: AMD Radeon HD 7770 klub
191x7 kaže...
Regenmeister kaže...

Razmišljam o zamjeni svoje stare 4850 za nešto novije i s boljom podrškom pa mi je zapela za oko ova kartica. Isplati li se uzimati je, točnije, je li 7770  barem jednako jaka kao 4850 512 MB ili bi preporučili nešto drugo ?

7770 je barem 50% jača. Jača je od HD 4890 ako razgovaramo u usporedbi s serijom Radeon HD 4000. HD 7730 je snage 4850.

No i da staviš 7770 na taj komp koji imaš (ako ne planiraš nadogradnju odnosno promjenu barem procesora na quad ili cijele platforme) nećeš puno dobiti, taj dvojezgraš kojeg imaš u novim igrama ne može gurati HD 7770 ni 50%.

O prelasku na nešto novije razmišljam isključivo ponukan, po meni, sramotnom odlukom da AMD ne izdaje službenu podršku za Catalyst za 4000 seriju na Windows 8.1 na kojeg mislim prijeći ovih dana.

Trenutno nemam novaca za neku veću nadogradnju tak da bi ova kartica bila idealna za potrebe koje trenutno imam, a dok god i dobra stara 4850 tjera Bioshock Infinite, Dishonored, Tomb Raider na med-high detaljima, ovo može biti samo bonus.

“Life is about passions. Thank you for sharing mine” Michael Schumacher
17 godina
AMD Radeon HD 7770 klub

U tom slučaju bolje idi na HD 7730 s 1GB GDDR5 ili na HD 7750 1GB GDDR5. Ne bacaj novce na 7770 koju nećeš koristiti.

Dvojezgreni proc + 7770 = dvojezgreni proc + 7750 = dvojezgreni proc + 7730. Jednostavno je tako.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7770 klub

Koji bi bio najbolji izbor što se tiče proizvođača ove grafe ? Na nabava.net izbacuje rezultate od ASUS, Gigabyte, XFX itd.,, a svi se razlikuju u cijeni. Zanima me koji bi bilo najbolje odabrati jer ono što mi je važno je tišina kartice i po mogućnosti što manje temperature.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Regenmeister kaže...

Koji bi bio najbolji izbor što se tiče proizvođača ove grafe ? Na nabava.net izbacuje rezultate od ASUS, Gigabyte, XFX itd.,, a svi se razlikuju u cijeni. Zanima me koji bi bilo najbolje odabrati jer ono što mi je važno je tišina kartice i po mogućnosti što manje temperature.

Ja sam imao Sapphire 7770 i zamjenio sam je za PowerColor PCS+ 7770 jer mi je bila bas bucna pod opterecenjem i mogu ti reci da sam i vise nego iznenadjen PowerColor kvalitetom. Prije sam izbjegavao tu marku, a sad bih je samo mogao preporuciti drugima! {#}

P.S. Sad trenutno imam PowerColor PCS+ 7790 mada se i dalje osjecam kao clan ovog kluba ;)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7770 klub

Ne vidim da Powercolor ima i u jednom dućanu kod nas...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD Radeon HD 7770 klub

Nema Powercolor-a kod nas ! Ovako su moji favoriti Gigabyte ASUS i nesto skuplji Sapphire Vapor !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7770 klub

Može obrazloženje zašto baš te 3 marke ? Odgovaraju li mojim željama ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Radeon HD 7770 klub
Realno Asus je Bog otac sto se tice komponenti, imam stari racunar vec mu je 11ta godina i sve komponente su od Asus-a i sve radi bez ikakvih problema.

Sad ne znam jel svi proizvodjaci prave i AMD i nVidia kartice,
Asus je najjaci sto se tice amd i nvidia, po licnom iskustvu. Najkvalitetnije hladjenje, uvijek su se moglo dobro clockati i najizdrzljivije!
MSI je vrhunska marka, prati je Sapphire pod ruku, PowerColor je odusevio zadnje dvije godine, za XFX sam cuo da su dobre karte ali se previse griju to im je VELIKI minus i zato bih ih stavio pred kraj (izvlaci ih garancija od 36 mjeseci) HIS/VisionTrek/Diamond o njima ne znam nesto pretjerano nit sam cuo tako da necu komentarisati .......... ne znam ima li jos koji brand za AMD gpu?
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
AMD Radeon HD 7770 klub

Da , azto sam i izdvojio one gore proizvođace ! Ja npr. XFX i VTX nebih uzeo !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7770 klub

Pozdarav!! ovako imam sapphire hd 7770 ghz edition OC nemogu nigde naci odgovarajuci driver za nju u nekim igrama ne zeli pokazat sliku dal zna mozda neko koji je najbolji za nju sad imam ovu verziju 13.152.1.8000.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gamerbfbc2 kaže...

Pozdarav!! ovako imam sapphire hd 7770 ghz edition OC nemogu nigde naci odgovarajuci driver za nju u nekim igrama ne zeli pokazat sliku dal zna mozda neko koji je najbolji za nju sad imam ovu verziju 13.152.1.8000.

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/downloads.aspx se stavljaju driveri.

Btw odi na www.sapphireselectclub.com i registriraj se te dodaj svoju karticu (da ju imaš) pa ćeš moći lijepo dobijati igre, programe i slično (često daju).

11 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7770 klub

Imam MSI AMD Radeon HD 7770 1GB DDR5, 128bit, procesor FX6100 i 8GB RAM ddr3 1333MHz. E sad, negde sam procitao da je moguce sa jednog racunara istovremeno emitovati razlicitu sliku na dva monitora koji su povezani preko razlicitih izlaza na grafickoj kartici, npr preko DVI i HDMI. Da li postoji, takva mogucnost, ako postoji da li je moguca sa ovim komponentama koje sam naveo i kako se sve to podesava na racunaru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Radeon HD 7770 klub

Ljudi jedno pitanje,

kad mi racunar ode u standby(citaj screensave nakon 5min) ventilator graficke malo hm kako da opisem ...luduje...recimo tako.

Znaci radi normalno pa samo odjenom zavrti malo brze na sekundu i ponovo uspori (utisa se) i tako non stop svakih 5-6 sekundi i postaje iritantno. Jel se kome desavalo to? Na staroj 7770 mi se nije desavalo dok na 7790 se desava, relano zivcira me nista vise.
Graficka inace radi savrseno sve 5 samo to... i ima li nacina da se to sredi 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon HD 7770 klub

Novi bios na matičnu, pravilno postavljene postavke u biosu, novi driver na grafičku, pravilno postavljene postavke u Windowsima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7770 klub

Bok deči, evo kupio bi ovu grafičku http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1159&lid=1&pid=1745&leg=0 Sapphire hd 7770 Ghz Edition OC pa me zanimalo dali bi ovo napajanje bilo dovoljno http://hardwareinsights.com/wp/corsair-vs450-review/ Crossair VS450.

Moja konfiguracija je za sad ova:

AMD Antholon II X3 450 processor 3.20 Ghz

Ram 8 GB

HDD 1T

Grafic Card Ati Radeon Spphire HD5570

PSU:400W

Ako bi m imogli pomoć, hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...

Novi bios na matičnu, pravilno postavljene postavke u biosu, novi driver na grafičku, pravilno postavljene postavke u Windowsima.

Sve, apsolutno sve je postavljeno kako treba, najnoviji bios, default podesavanja koja odgovaraju, windows sve, zadnji driveri od AMD, svjeza instalacija Windowsa 7, u igrama ide do ~52-55*C i nije bucna uopste ali ovo je jedino sto me nervira :|

Jedino rjesenje je da ugasim ss 

17 godina
AMD Radeon HD 7770 klub

@Dominik0102: Bilo bi dovoljno.

No ako planiraš upariti AII x3 proc s HD 7770 to ti baš i nije bajna solucija ako ne planiraš promijeniti procesor uskoro.

Naime Athlon II x3 je usko grlo i znatno slabijim karticama (npr AMD HD 4850/5750/6750) tako da bi ti u principu kartica bila 20-50 posto slabija nego što inače je.

chaselol kaže...
191x7 kaže...

Sve, apsolutno sve je postavljeno kako treba, najnoviji bios, default podesavanja koja odgovaraju, windows sve, zadnji driveri od AMD, svjeza instalacija Windowsa 7, u igrama ide do ~52-55*C i nije bucna uopste ali ovo je jedino sto me nervira :|

Provjeri da ne postoji novi bios za grafičku, možda ima neki koji bi ispravio taj problem.

Eventualno razmotri prelazak na novije Windowse.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 22:32 (191x7).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
191x7 kaže...

@Dominik0102: Bilo bi dovoljno.

No ako planiraš upariti AII x3 proc s HD 7770 to ti baš i nije bajna solucija ako ne planiraš promijeniti procesor uskoro.

Naime Athlon II x3 je usko grlo i znatno slabijim karticama (npr AMD HD 4850/5750/6750) tako da bi ti u principu kartica bila 20-50 posto slabija nego što inače je.

chaselol kaže...
191x7 kaže...

Provjeri da ne postoji novi bios za grafičku, možda ima neki koji bi ispravio taj problem.

Eventualno razmotri prelazak na novije Windowse.

Nek otključa 4 jezgru i riješen problem.

17 godina
Promatrač kaže...

Nek otključa 4 jezgru i riješen problem.

Pitanje je jel ima ploču na kojoj može, jel ima volje te kakav je primjerak koji ima (iako večina bez problema radi kao x4, ipak ima neki sitan postotak primjeraka koji ne).

13 godina
neaktivan
17 godina
Dominik0102 kaže...

Unlock CPU core u izborniku Cell Menue u Biosu ti je za otključavanje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 23:03 (191x7).
13 godina
neaktivan

A sta ako ipak stavim tu grafičku s tim procesorom oče li mi komp krepat ili?

Jer sam icto na drugim forumima da bi pasala na taj procesor samo sta bi bio bottleneck pa me znima sta to znaci?

17 godina
Dominik0102 kaže...

Jer sam icto na drugim forumima da bi pasala na taj procesor samo sta bi bio bottleneck pa me znima sta to znaci?

Pa normalno da ti neće krepat, lol.

Bottleneck = usko grlo => imaš objašnjeno ovdje:

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/kako-prepoznati-cpu-bottlenecka-gpu/148619.aspx

Grafička bi ti radila recimo najviše na 60-65% svojih mogučnosti. To bi značilo da bi ju platio npr 800 Kn a imao iste performanse kao da si kupio karticu od 500 Kn.

Ako ti procesor ne može raditi kao X4, ne vrijedi ti stavljati grafičku jaču od npr AMD Radeon HD 7730 1GB GDDR5.

13 godina
neaktivan

Znaci onda mogu otključat još jednu jezgru s tom matičnom??

16 godina
Dominik0102 kaže...

Neče ništ krepat odkud ti to.

bottleneck znači da ti proc slab da bi podržao grafu,to jest grafa ti radi na pol snage.

Kako ti kolega rekao unlock procesora i to je to.

Ako ne znaš kako se to radi zamoli nekog da to uradi mjesto tebe.

Edit: kolega me preteko

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 23:13 (Promatrač).
17 godina
AMD Radeon HD 7770 klub

Ne, ne znači. Samo znači da možeš pokušati. A to hoće li otključavanje uspjeti, to ti ovisi o primjerku procesora (je li četvrta/zaključana jezgra ispravna ili nije).

Imaš na ovom forumu temu o otključavanju procesora, pa ako bude kakvih poteškoća ili nejasnoća - obrati se tamo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1784718/sapphire-radeon-7770-bottleneck.html ovo mi je zanimljivo kaj je onda ovaj frajer tu idiot ili? pošto je reko ovom da mu neče bit bottleneck.

i ovaj tu igra s antholon II x3 455 i hd7770 i dobro m uradi ili?

17 godina

Gle, ne znaju svi šta je bottleneck i nisu svi koristili raznorazne kombinacije raznoraznog hardvera i testirali sve i svašta. Zato taj panj kaže da AII x3 neće bottleneckati 7770.

A što se videa tiče, ne kaže nitko da s bottleneckom ne može nešto raditi dobro - itekako može - stvar je u tome da ne može raditi onoliko dobro koliko bi moglo da nema bottlenecka.

Imao sam HD 7770 na trojezgrenom procesoru jačem od Athlona II x3 (ali ne puno jačem, Phenom II x3) i dobro znam kakav je bottleneck taj procesor takvoj kartici.

U multiplayeru battlefielda 3 zauzeće grafičke nije mi išlo preko 70% (variralo je 55-70%) a igra je na najnižim detaljima radila jedva igrivo (česti padovi frameratea i štekanje, iako je znalo iči i do 70 fps).

Otkako imam jači procesor (Phenom II x4) nema toliko padova frameratea, jednostavno radi puno glađe, prosjećan framerate je 15ak % veći i sada mi grafička u Battlefieldu 3 MP ide do 85%.

Da, i dalje je bottleneck ali BF3 i BF4 su takve igre - traže jak procesor. U drugim igrama nemam bottlenecka, barem ne koliko sam testirao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 23:23 (191x7).
13 godina
neaktivan

Hvala na pomoči. :)

A dali bi ova grafička bila dobra za moj procesor http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?pid=1454&lid=1# sory ako gnjavim :/

13 godina
AMD Radeon HD 7770 klub

Probacu to mozda cak i Win 8 :/

Nego sto se tice bottleneck-a, da radi ovaj proca imamo isti CPU ali ja nesto nisam se opterecivao tim previse. Dok radi kako treba i FPS iznad 35, ja sam presrecan! A cekam FX 6300 i novu plocu pa cu se rijesiti tog problema ;)

Cu da probam nesto da cackam pa se javim 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice