AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 677.331
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD Radeon HD 7000

Povlacenjem slidera na +20% omogucujes veci power draw iz PCIE slota na stock naponu dok je na 0% ukupni power draw sa 12pin konektora i PCIE slota jednak 160W, slider je potreban je kada ne radis voltage tweak, citaj sa razumijevanjem iako si djelomicno u pravu.

Kod voltage tweaka je ocito nebitan, MSI AB ga iskljucuje cim kartici promjenis napon, zato je i moguc veci overclock.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 1:05 (zoharbizo).
17 godina
neaktivan
Kakav te pcie slot spopa, on daje 75w i vise od toga ne ide. Kartica je deklarirana na 160w, i powertune omogucava maksimum 20% vise od toga, a to je oko 200w. Falia si, neces se izvuc. :P
Za msi nismo nista govorili.
14 godina
Penryn kaže...
Kakav te pcie slot spopa, on daje 75w i vise od toga ne ide. Kartica je deklarirana na 160w, i powertune omogucava maksimum 20% vise od toga, a to je oko 200w. Falia si, neces se izvuc. :P
Za msi nismo nista govorili.

PCIE 2.1 slot ima mogucnost davanja do 150W, 2.0 75W.

Neznam kakva je situacija sa PCIE 3.0, ali znam da MSI AB ponistava power tune kada otkljucas napon.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 9:13 (zoharbizo).
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

PCIE 2.1 slot ima mogucnost davanja do 150W, 2.0 75W.

Neznam kakva je situacija sa PCIE 3.0, ali znam da MSI AB ponistava power tune kada otkljucas napon.

Uf ja živin u prošlosti, nisan zna za ovih 150W. Ali oni opet na karticama rade da ide do 75W preko PCIe a ostatak eksterno kabelom, da nebi bilo nekompatibilnosti sa starijim matičnim pločama sa starim verzijama PCIe.

Sad vidim da powertune za HD7970 daje max do 300W, a za HD7950 pišu TDP *20%. Mah, ko će ih znat, neda mi se više.

14 godina
AMD Radeon HD 7000

Hehe, vidis da nije sve kako se pise.Yebiga, mijenjaju standarde svako malo.Cini mi se da PCIE 3.0 takoder ima opciju do 150W.

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Penryn kaže...
zoharbizo kaže...

Throtling opcija ne ovisi o PCB-u, imas slider u CCC-u gdje podesis da li ce throtlati ili ne.

CCC ne može očitati potrošnju kod custom PCB-ova i zato powertune i ne funkcionira na takvim karticama. 

Kod MSI Lighting funkcionira na normal biosu, na LN2 bios Power Tune slider je produzen do 70%.

I nije bitno koliko PCI-E mozda snage da da, bitno je koliko 6pin i 8 pin connectori mogu da daju, oni su deklarirani 75W(6 pin) i 150W (8 pin), ali to je samo deklaracija, to se debelo moze da pređe.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 13:24 (Leopard_st).
17 godina
AMD Radeon HD 7000

U vezi 7970 i reze monitora, koji je pad performansi između reze 1680 i 1920? Al ne u postocima neg u fps-ima{#}.

Crysis, Metro 2033, BF3, Stalker CoP itd....

tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Evo lego CFX.

Crysis 

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Leopard_st kaže...

Evo lego CFX.

Crysis 

hocu vidjet metro min fps...

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
14 godina
neaktivan
toxic kaže...
Leopard_st kaže...

Evo lego CFX.

Crysis 

Bit ce, samo da rjesim problem sa ULPS, bem ti AMD i mjere stednje.

17 godina
Leopard_st kaže...
toxic kaže...
Leopard_st kaže...

Evo lego CFX.

Crysis 

da to je prilicno retardirano, steta sto se to nemozes maknut u cp-u, bar se ja ne sjecam da se moglo.. ja sam to mico preko ređistrija kolko se sjecam.

14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Da moze preko registry-a, ali onda iz nekoga razloga zaledi kada hocu da otvorim GPU-Z/Aida64/Hw info, MSI AB radi ok.

Stvarno cudno, pokusavam da rjesim, cim rjesim ide review.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Da moze preko registry-a, ali onda iz nekoga razloga zaledi kada hocu da otvorim GPU-Z/Aida64/Hw info, MSI AB radi ok.

Stvarno cudno, pokusavam da rjesim, cim rjesim ide review.

Kad ideš u registrar.Stavi EnableUlps 0 kod DWORD.EnableUlps na REG_SZ ne diraj to ostavi 1.

Ako imaš problema s tim probaj ovo http://www.mediafire.com/?cibodclssjncusl.

Imaš li kojim slučajem foldere 0000,0001 i 0002 pod HKEY_LOCAL_MACHINE\\SYSTEM\\ControlSet 001\\Control\\Class\\{4D36E 968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

Samo nešto mi je veoma čudno di kažeš da imaš problema s ulpsom u AIDA64 što i je inače dosta često.Samo koliko ja znam ljudi imaju problema s ULPsom kad ga uključe a ne kad ga ugase.Kad ga ugase najčešće je sve OK.

BTW:Nemoj kriviti Aidu krivi AMD jer je čak i sam jedan firmware developer rekao da je AMD očajno dizajniro ULPS.Budući da to kompletno isključuje drugu karticu to onda radi da MMIO(Memory input I/O) kojki je dio windows koji čita registre s različitih dijelova hardwera jednostavno radi hard-lock na sustav.

AMD super radi grafičke čipove ali driver podrška im je uvijek bila pljuga.Ne što se gaminga tiče nego nekih drugih stvari. 

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2012 14:21 (Ikarus01).
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Imam te foldere, probao sam sa tim programom ULPS control, ali opet freeze kada zelim da pristum senzorima slave karte.

Mogu da pristupim senzorima prije paljenja neke 3d aplikacije, ali nakon nema sanse.

Cudno stvarno. 

Primjetio sam da je bios drugaciji na kartama, iako su iste, bili to mogao biti problem.

Ne krivim aida64, ovde nisu krivi, ovde je AMD zasrao stvar sa ULPS.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2012 14:25 (Leopard_st).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Imam te foldere, probao sam sa tim programom ULPS control, ali opet freeze kada zelim da pristum senzorima slave karte.

Mogu da pristupim senzorima prije paljenja neke 3d aplikacije, ali nakon nema sanse.

Cudno stvarno. 

Sorry jako sporo pišem(uvijek tako).Pa stalno submitam pa nadopunim kak ne bi kasnije palio.Poslao sam ti u isti post zažućeno.I to će ti objasniti tvoj problem.Molim te pročitaj moj post ponovo.Također opet kažem veoma je čudno što to dobivaš s ugašenim ULPsom jer to se skoro uvijek događa s uključenim ulpsom.

Kad je ugašen ulps to je nemoguće da se dogodi jetr tako nije u konfrotaciji s MMIO.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2012 14:26 (Ikarus01).
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Ne znam stvarno, mogu otvoriti GPU-Z prije pokretanja aplikacije i ostaviti senzore na master karti, ali kada izađem iz 3d aplikacije i prebacim na slave card senzore, desi se hard lock.

Stvarno je cudno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Radeon HD 7000

evo usporedba moje nove hd7870 i još uvijek moje hd6870 u cop testu

min fps razlika do 40%

postavke postavke
kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2012 16:15 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

AVG fps samo 10-15fps veći nego sa HD6870?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa avg je oko 40% što je velik napredak. Samo, jel nebi ti trebao imat veći FPS i sa jednom i sa drugom. Ja sam nekidan vrtio taj bench ali se sad nesjećam točno postavki. Čini mi se da sam išao sve na max i 1080p reza te sam imao u ova prva tri oko 55FPS sa mojom grafom ! Valjda nisam sve na maxed out.

16 godina
AMD Radeon HD 7000

malo ocana na 1100mhz/1300,na ovoj brzini bi trebala bit jača i od hd7950

oc 1100/1300 oc 1100/1300
na default taktu 1050/1250 na default taktu 1050/1250
kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2012 17:44 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Probaj sa Trixx-om ugasit ULPS, barem u mom slucaju MSI AB nije radio dobro sa 3x7970, dok sa trixx-om nikakvih problema

Google is your friend
14 godina
neaktivan
Jurky kaže...
Leopard_st kaže...

Probaj sa Trixx-om ugasit ULPS, barem u mom slucaju MSI AB nije radio dobro sa 3x7970, dok sa trixx-om nikakvih problema

Ne ide, iskljucim ja, i sve je ok, ali kada nakon 3d mark-a npr hocu da udjem u GPU-Z za validaciju dobijem freeze, i na novom systemu se desava, poprilicno nemam opcija vise.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2012 20:03 (Leopard_st).
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000
Moj PC  
0 0 hvala 4
14 godina
AMD Radeon HD 7000

I kad mi sada dode netko i kaze da se isplati kupiti ijednu karticu iz Nvidia tabora, samar bi mu odvalio.{#}

iclock2much

5 2 hvala 0
17 godina
zoharbizo kaže...

I kad mi sada dode netko i kaze da se isplati kupiti ijednu karticu iz Nvidia tabora, samar bi mu odvalio.{#}

sa obzirom na cijene da.. stvarno sada ako ce se pojedine cijene rusiti na -20% trebo biti lud da uzmes nvidiu.. ali velim svaka roba svoga kupca ima.

13 godina
protjeran
pa kako ce se isplatiti kad jedna 7850 kosta vec od 1400kn, a stara gtx560ti 1800 kn!! pa radeonka pomete pod s njome...ma i 3 samara...
13 godina
AMD Radeon HD 7000

dobra vijest za nas koji "skautamo" novu generaciju gpu-a, nisam još kupio ali izbor postaje sve laksi. preporuke forumaša za 7850 i 7870 pokazuju se točnima! {#}

ajmo kune!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
pravi nasljednici ultra popularnih 6850 i 6870!! jos kad bi izdali cyclon verzije...:-)
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
pravi nasljednici ultra popularnih 6850 i 6870!! jos kad bi izdali cyclon verzije...:-)

A sto si ti uzivljen u taj svoj Cyclone, ima hladnjaka koji nisu Cyclone a jednako su dobri.

clock2much
13 godina
AMD Radeon HD 7000

npr. aftermarket hladnjaci. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice