AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 680.731
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: AMD Radeon HD 7000

Ja ne osporavam tvoje "iskustvo" ni "bačene" pare. Ja osobno sam isto u zadnjih 5 godina potrošio(za neke bacio) ok 10k € počevši od phenoma 2 940be(smješno još dan danas gura sve) te se vratio na početak sa brdom "iskustva" i rata za otplatit.{#}

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
17 godina
strit kaže...

Ja ne osporavam tvoje "iskustvo" ni "bačene" pare. Ja osobno sam isto u zadnjih 5 godina potrošio(za neke bacio) ok 10k € počevši od phenoma 2 940be(smješno još dan danas gura sve) te se vratio na početak sa brdom "iskustva" i rata za otplatit.{#}

E pa o tome i govorim..

Kada imaš neki solidan quad core npr phenom II 920 i namjena je gaming igraš se na maks postavkama na full hd monitoru stari nemaš brige samo trpaj single gpu grafičku koju želiš i vozi.

Kupovinom npr. Phenoma II x6 ili intela i5 2500k nece dobit puno ili apsolutno ništa u gamingu a osjetit ce po dzep..

Btw. koju bi hd 7950 uzo?

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
15 godina

Uzo bi MSI zbog 3 godine gare. Gore vodeni blok ili AC i vozi za jedan monitor + TV sasvim dosta.

BTW slabo se ja igram pa mi je ova 6790-ka(nabavio za 500kn-jedna od boljih investicija) overkill(menađeri, fifa i sl.).

Ja ti više patim na e-kuac. Shema ko ima jačeg, večeg, bržeg, boljeg...haha{#}

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 13:49 (strit).
14 godina

I ja sam alergičan isto na gluposti. Ja nisam rekao da mora kupit novi CPU ili da se NE može igrat sa Phenomom ( imao sam ga i ja ),nego samo da bi bilo dobro da bude u koraku sa vremenom i po pitanju platforme. S vremenom, i pogotovo kako igre postanu bolje optimizirane za multi jezgrene procesore, bolje će ti biti ako imaš moderan CPU sa što više jezgara. Stvarno nema potrebe da se sad tu prepiremo bezveze {#}.

17 godina
strit kaže...

Uzo bi MSI zbog 3 godine gare. Gore vodeni blok ili AC i vozi za jedan monitor + TV sasvim dosta.

Ovu ??

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=11184

Vozi ti ona i 3 monitora :)

Btw BF3 na full postavkama na eyefinityu treba 2.5gb vrama. I moram ti reci da nije igrivo baš sa hd7970 na full postavkama....

Npr. na nekim high ne ultra postavkama radi super i zauzima samo 1.8 vrama :) Tak da bi igrafa od 2 gb bila sasvim dovoljna :)

15 godina

Nope, tipa ovo + ovo FTW. Patim i na tišinu.

Nije dosta jedna 7970 za tri monitora na full.

17 godina
strit kaže...

Nope, tipa ovo + ovo FTW. Patim i na tišinu.

Nije dosta jedna 7970 za tri monitora na full.

Sve zavisi što igraš ali reko bih da je dosta sa obzirom da baš i nema puno igara tipa bf3.. ko bi reko ali mi crysis 2 radi bolje :)

Ja imam referentnu hd7970 i bila je strasno bucna, sad sam se lijepo snaso i kuciste mi je u prostoji do :) ne cujem apsolutno nista, racunalo palim na tipkovnicu :)

15 godina

Meni je komp pol metra od uha i gledam više u njega nego monitor. Tišina i estetika su must have.

14 godina
neaktivan
toxic kaže...
Leopard_st kaže...

Toxic, ja sam primjetio veci fps u par igara kad sam presao sa i7 970 @ 4.2 GHz (hexa core/ 12 threads) na i5 3570K.

CPU ima veze u 98% igara i uvijek ce imati, u nekoj manje u nekoj vise, ali potrebe za jacim procesorom rastu kako dodajes vise grafickih i kako je sama graficka brza.

Tako sam ja i sebe tjesio kada sam sa phenoma II 955 prešao na i5 750, te kada sam sa i5 750 prešao na i7920... Stvarno neznam kaj da ti velim ali ako je tebi taj 1 fps "veći" onda sve 5.. Naravno ovdje se sporazumijeva i govori o maks detaljima na min. full hd rezi.

Haj evo jedan ogroman post. Prvo ja sam imao i7 920 @ 4.04 GHz, presao na i7 970, jedina razlika je bilo vise 3dmark bodova. Pređem na i5 3570K, masovno rastu GPU bodovi u 3d marku. U vecini igara GPU usage je bolji nego sa i7 970. Taj AMD je usko grlo za tu HD 7970 u mnogo situacija htio ti to da prihvatis ili ne, ako mi ne vjerujes napravit cemo usporedbu kad opet budem doma(za par dana, sad na odmoru trenutno), ja jos imam HD 7950, pa da vidimo.

lovac82 kaže...
Leopard_st kaže...

Toxic, ja sam primjetio veci fps u par igara kad sam presao sa i7 970 @ 4.2 GHz (hexa core/ 12 threads) na i5 3570K.

CPU ima veze u 98% igara i uvijek ce imati, u nekoj manje u nekoj vise, ali potrebe za jacim procesorom rastu kako dodajes vise grafickih i kako je sama graficka brza.

Cekaj malo, kad imas high end racunalo ili ides sto blize tome etc.... zar to ne znaci da mislis igrati na vecim rezama kao npr. 720p, 1080p i vise?

Sto je veca reza, to je manja razlika izmedu high end CPU-a i low end CPU-a sto se tice FPS-a u igrama.... jedino one neoptimizirane igre, portovi i emulacija zahtjeva veci  takt i vise jezgri ako hoces primjetiti razliku (i opet ne znaju irkoristiti sve u potpunosti).

To jest tacno, ali kada imas brzu/brze graficku/graficke, potrebe za jakim procesorom raste i na multimonitor rezama, jednostavno treba ti dovoljno brz CPU da nahrani ove danasnje montstrume od grafickih.

ipetrovs kaže...
Leopard_st kaže...

Možeš li navesti o kojim igrama je riječ? Jer ja istoga držim na stocku pa nisam primijetio potrebu za nečim novijim. On topic-fps na 1080p i višoj rezoluciji minimalno ovisi o procesoru jer svaki četverojezgreni procesor je dovoljno moćan da nahrani grafu tak da ova 100% radi ( ponavljam kada se nabiju filtri i rezolucija ).

Najvise u Metru 2033, igra je jednostavno fludinija, nema sjeckanja i trzanja, sa uzitkom sam je presao drugi put. Crysis Warhead koji fps bolji u minimalcu, avarage ostao isti. Crysis 2 nema razlike.

17 godina
Leopard_st kaže...
toxic kaže...
Leopard_st kaže...

Tako sam ja i sebe tjesio kada sam sa phenoma II 955 prešao na i5 750, te kada sam sa i5 750 prešao na i7920... Stvarno neznam kaj da ti velim ali ako je tebi taj 1 fps "veći" onda sve 5.. Naravno ovdje se sporazumijeva i govori o maks detaljima na min. full hd rezi.

Haj evo jedan ogroman post. Prvo ja sam imao i7 920 @ 4.04 GHz, presao na i7 970, jedina razlika je bilo vise 3dmark bodova. Pređem na i5 3570K, masovno rastu GPU bodovi u 3d marku. U vecini igara GPU usage je bolji nego sa i7 970. Taj AMD je usko grlo za tu HD 7970 u mnogo situacija htio ti to da prihvatis ili ne, ako mi ne vjerujes napravit cemo usporedbu kad opet budem doma(za par dana, sad na odmoru trenutno), ja jos imam HD 7950, pa da vidimo.

Majstore ako ti je 3dmark mjerilo onda neznam što da ti kažem...  to sam prerastao prije par godina... Do sada i vrapci na granama znaju da je 3dmark intelov trademark :)

edit: vidim da si 1996 godište, sazrijet ces sa vremenom EOD.

Nego sinek objasni ti meni zasto je moja hd 7970 na 100% usage?

Pa evo recimo da i dobiš 2 frejma više od mene sa istom grafom. Totalno neisplativo sa obzirom na cijenu i5 3570k naspram phenoma II 965

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 23:22 (toxic).
13 godina
AMD Radeon HD 7000

e sad da upadnem ovak ko padobranac :D  naime nedavno mi je buraz uzimo konfu.. i sad kad vec raspravljate o proc ja se previse ne kuzim u to al njemu je unutra phenom 965 BE a graficka je 7850 twinfrozrIII , igra na full HD rezi.. e sad kak njemu recimo GTA IV  steka, dobro sad je jos relativno OK jer sam mu skinuo neke patcheve i gluposti.. al nije mi jasno.. na jubitubi su likovi stavljali filmice di su maxali istoimenu igru sa i5 procesorima i 6950 grafama bez problema.   dosta njih pljuje po novim ivy bridge proc a posto krajem ljeta mozda ubodem novu konfu ni sam vise nezz koji bi proc uzeo a od velike mi je vaznosti jer kolko znam CPU igra veliku ulogu u free roam igrama tipa GTA elder scrolls i slicno a najvecu u MMORPG-u sto mi je i najvaznije jer je to zanr koji najvise igram.. e sad kak se odlucit.. a i trazim pa vise nemrem nac tu 7850 twinfrozr verziju nego samo neku obicnu i OC.. dajte ljudi ubodite neki savjet za grafu do 2.000 kn  i koja je ubiti razlika izmedu tih silnih xfx 7850 pa OC 7850, pa twinfrozr 7850.. kako uopce prepoznat najbolju??   :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD Radeon HD 7000

Do 2000kn uzmes Sapphire HD7850 Dual Fan ili Gigabyte HD7850 WindForce 2X !

Razlika između svih tih modela ti je u hlađenju , frekvencijama ( nekim modelima su tvornicki dignuti taktovi ) , trajanju jamstva ( jedino MSI daje 3 god. jamstva ) !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Zalud CPU i GPU kad je matična ploča obična kesa. I onda ljudi traže usko grlo tamo gdje ga nema... tako i treba kad se komponente kupuju obrnutim redosledom (prvo gpu za koji ode najviše para, onda cpu pa tek što pretekne ide za ploču). Zlo.

Inače što mislite o ovim MSI 7970 Lightning karticama, čitam da se ljudi žale na bučan hladnjak?!? Jel ima neko iskustva?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Lightning hladnjaci inače i nisu baš glasni, za ovaj Twin Froz IV ne znam.

The Dark Knight
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Jel mi se više isplati uzet HD 7850 ili ovu GTX 580 sa foruma.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

Lightning hladnjaci inače i nisu baš glasni, za ovaj Twin Froz IV ne znam.

Twin frozr IV su tiši od twin frozr III, još sam nešto čuo da su hladniji, ali nisam u to siguran. Čuo sam da imaju tehnologiju koja prvih 30 sec izbacuje prašinu u suprotnom smijeru, a poslije toga počne u pravom smijeru.

Kalko1212 ingame
15 godina
WestOne kaže...

Moze link od GTX580 ?

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
WestOne kaže...

Moze link od GTX580 ?

Ova i ova

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

I ja sam alergičan isto na gluposti. Ja nisam rekao da mora kupit novi CPU ili da se NE može igrat sa Phenomom ( imao sam ga i ja ),nego samo da bi bilo dobro da bude u koraku sa vremenom i po pitanju platforme. S vremenom, i pogotovo kako igre postanu bolje optimizirane za multi jezgrene procesore, bolje će ti biti ako imaš moderan CPU sa što više jezgara. Stvarno nema potrebe da se sad tu prepiremo bezveze {#}.

nemozes ti sa njima biti u koraku kad svaki mjesec izlazi novi hardver

lisnjic
15 godina
WestOne kaže...

Moze link od GTX580 ?

Ova i ova

Ja bih uzeo prvu !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
toxic kaže...
Leopard_st kaže...
toxic kaže...
Leopard_st kaže...

Majstore ako ti je 3dmark mjerilo onda neznam što da ti kažem...  to sam prerastao prije par godina... Do sada i vrapci na granama znaju da je 3dmark intelov trademark :)

edit: vidim da si 1996 godište, sazrijet ces sa vremenom EOD.

Nego sinek objasni ti meni zasto je moja hd 7970 na 100% usage?

Pa evo recimo da i dobiš 2 frejma više od mene sa istom grafom. Totalno neisplativo sa obzirom na cijenu i5 3570k naspram phenoma II 965

3d mark je uzet kao mjerilo, prerastao sam to, za tvoj info.

Ja mislim da si ti jedini koji tvrdi da je gaming iskustvo isto i sa AMD i Intelom (na tri hardware foruma sam uporedo, jedan od njih je OCN sa 250k korisnika), pogotovo SB/IB generacija, ali bilo kako bilo svakom svoje.

Sto se tice 100% usage, moze on biti, ali opet tvrdim da ja u 90% igara sa HD 7950 imam fluidniji gameplay. Ali kao sto rekoh, svakom svoje, tebi valja, ti si zadovoljan i stavimo tacku na tu pricu.

btw da se ukljucim u pricu o TF coolerima, TFIII je tisi od TFIV.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.7.2012 17:38 (Leopard_st).
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
WestOne kaže...

Moze link od GTX580 ?

Ova i ova

Ja bih uzeo prvu !

A jel bi se HD 7870 više isplatila, mislim 200kn je skuplja.

14 godina
WestOne kaže...
Haf932 kaže...
WestOne kaže...

Moze link od GTX580 ?

Ova i ova

Ja bih uzeo prvu !

A jel bi se HD 7870 više isplatila, mislim 200kn je skuplja.

da. nešto overclockana šišne gtx 580

13 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Što se tiče procesora i grafičke, jak procesor je potreban jedino ako imaš više od jedne grafičke, a ako ćemo biti realni, to si jako malo ljudi može priuštiti.

Ja sam svoj 2500K držao na 4.3 GHz dok nisam počeo pratiti CPU i GPU usage na drugom monitoru, tek onda sam vidio koliko je to nepotrebno. Čak i nakon što sam ga vratio na 3.3 GHz, CPU usage ne prelazi 30-40% u većini igara. Dosegne 50ak % u jako rijetkim slučajevima.

Inače imam HD 7850 koji vrti Arkham City na 61 FPS koristeći highest detalje, DX11 i 2x MSAA na 2560x1440. Isto tako vrti Metro 2033 na 30-40 FPS koristeći highest detalje, DX11 (isključen depth of field) i AAA.

Da stavim još jedan HD 7850 (planiram kasnije) dobio bi skoro duplo na performansama, ali vjerujem da CPU usage i dalje ne bi išao preko nekih 70-80% i to na stock postavkama.

Drugim riječima, overclockani 2500K je dovoljan za SLI/CF 2 high end grafičke, a o Ivy Bridge i5 i i7 da ne pričam.

Nije mi žao što sam kupio 2500K jer sam se osigurao za budućnost, ali ako ćemo biti realni, s jednom grafičkom se nikako ne može iskoristiti njegov maksimalni potencijal.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.7.2012 22:27 (Sublime).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Mene jedino muči dali HD 7870 vrijedi tih 400kn više od HD 7850? Mislim za tu razliku mogu ubosti neki SSD čak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Radeon HD 7000

Samo googlajte CPU scaling..... sad bas i ne testiram, ali prije sam testirao s e2180, q6660 i q9400... prevelike razlike nema na viskoim rezolucijama, a mnoge igre koje i podrzavaju vise jezgri o ne znaju iskoristiti kako bi trebale tako da nula bodova. U nekim igrama se razlika primjerti vec na 1440×900, a u nekim tek sa 1920×1200 /1920 1080 ili naravno vise.... ovisi od igre do igre, a FPS u mnogim slucajevima, ne samo da bde priblizno isti, vec bude DOSLOVNO ISTI na odredenoj rezoluciji!

Sada ove bas najnovije igre nisam testirao, ali sumnjam da se mnogo promijenilo jer drugi to testiraju i danas, a nema bas pretjeranih razlika (google..). U nekim igrama clockanje ne naci nista, bez obzira sto ste clockali za 30-50 %

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Mene jedino muči dali HD 7870 vrijedi tih 400kn više od HD 7850? Mislim za tu razliku mogu ubosti neki SSD čak.

Ne. Opće je poznato da se HD 7870 u svom cjenovnom rangu jednostavno ne isplati.

Ja sam neko vrijeme razmatrao nadogradnju na HD 7950 ili GTX 670, ali kad vidim kako HD 7850 vrti 2560x1440, jednostavno mi je žao dati dodatnih 1000+ kn. Suludo je dati tolike novce za frejmove koji se vjerojatno neće ni osjetiti toliko.

Kod grafičkih kartica, nažalost, jako do izražaja dolaze diminishing returns.

14 godina
lovac82 kaže...

Samo googlajte CPU scaling..... sad bas i ne testiram, ali prije sam testirao s e2180, q6660 i q9400... prevelike razlike nema na viskoim rezolucijama, a mnoge igre koje i podrzavaju vise jezgri o ne znaju iskoristiti kako bi trebale tako da nula bodova. U nekim igrama se razlika primjerti vec na 1440×900, a u nekim tek sa 1920×1200 /1920 1080 ili naravno vise.... ovisi od igre do igre, a FPS u mnogim slucajevima, ne samo da bde priblizno isti, vec bude DOSLOVNO ISTI na odredenoj rezoluciji!

Sada ove bas najnovije igre nisam testirao, ali sumnjam da se mnogo promijenilo jer drugi to testiraju i danas, a nema bas pretjeranih razlika (google..). U nekim igrama clockanje ne naci nista, bez obzira sto ste clockali za 30-50 %

Onda si ti testirao sa nekim stvarno starim igrama !!

16 godina
AMD Radeon HD 7000
Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Tomshardware {#}. Testirao sam i ja sa dual core vs quad core i u nekim igrama je razlika drastična, u nekim mala i u nekim zanemariva. Metoda testiranja treba uključivati i minimalan FPS jel je on jako bitan.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice