AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 685.261
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

I meni je moja 7970 jako vruća sada po ljeti. Ide na 78 stupnjeva, a ventilator radi ko F16.

Da li ima kod nas za kupit Artic Cooling Accelero za 7970?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon HD 7000
15 godina
AMD Radeon HD 7000

Ako cemo gledat prema sluzbenim stranicama , na HD7970 pase samo Arctic Cooling 7970 kojeg jos nema kod nas! Ovaj Extreme Plus se vise ni ne proizvodi jer ce ga zamijenit Extreme Plus II !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Ja mislim da accelero plus paše na čip tj. na grafički procesor, samo mislim da ne bi bilo dovoljno onih malih čuda koje hlade memoriju. Znate na što mislim? Ono što se treba zaljepiti na memoriju. 7970 ih ima više, a nemreš na neke stavit a neke ne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon HD 7000

Ati Gamer ga ima, na prethodnoj stranici..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

I moja DCII vruca sad kad je otoplilo, doduse jos je ispod 70C, iako je overvoltana i clockana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Nemoj škrtarit na riječima{#}

Osvrt na samu karticu?

Jel si imal kakvih problema kod montaže?

Kaj si moral dodatne ježiće kupovat za memoriju il se dobije sve u paketu?

Kak je s garancijom?

Dal je u idle još tiša neg stock cooler?

tnx

Ja sam XTR plus imao na 6970, a 7970 vozam sa stock coolerom. Mislim da ni ne paše ta standardna verzija na nju jer ima neki uzignuti dio na PCB-u pa su za 7970 napravili posebnu verziju (mislim da je nema u HR još)

Ježeke moraš kupit posebno, a gara ko gara, za cooler ti ne treba a ak se grafa pokvari ti je neće priznati jer si petljao po njoj. Jedino da vratiš stock cooler natrag kod reklamacije. U idle se ionako ne čuje ni stock cooler tako da...

A osvrt na samu karticu imaš u reviewu :)

Onu Classified mozes da koristis kao hladno uruzije, kao ciglu da ubijes nekog sa njom - Vlada011
17 godina
ATiGamer kaže...
zvonac kaže...

Nemoj škrtarit na riječima{#}

Osvrt na samu karticu?

Jel si imal kakvih problema kod montaže?

Kaj si moral dodatne ježiće kupovat za memoriju il se dobije sve u paketu?

Kak je s garancijom?

Dal je u idle još tiša neg stock cooler?

tnx

Ja sam XTR plus imao na 6970, a 7970 vozam sa stock coolerom. Mislim da ni ne paše ta standardna verzija na nju jer ima neki uzignuti dio na PCB-u pa su za 7970 napravili posebnu verziju (mislim da je nema u HR još)

Ježeke moraš kupit posebno, a gara ko gara, za cooler ti ne treba a ak se grafa pokvari ti je neće priznati jer si petljao po njoj. Jedino da vratiš stock cooler natrag kod reklamacije. U idle se ionako ne čuje ni stock cooler tako da...

A osvrt na samu karticu imaš u reviewu :)

Ma iz prijašnjih postova sam skužil da imaš accelero namontiran na 7970, pa zato sam te i pital...

14 godina
neaktivan
FuzzyBrain kaže...

Jer zna netko gdje se moze vidjeti koje graficke imaju stickere (garranty void if removed) na serafima ili opcenito na backplateu?

Tamo nazad iza šarafa je obično.

TonyKTM kaže...

Ja mislim da accelero plus paše na čip tj. na grafički procesor, samo mislim da ne bi bilo dovoljno onih malih čuda koje hlade memoriju. Znate na što mislim? Ono što se treba zaljepiti na memoriju. 7970 ih ima više, a nemreš na neke stavit a neke ne.

Ako se ne varam VRM001 paše na HD 7970.

Tupac Amaru Shakur Rest in Peace
17 godina
AMD Radeon HD 7000

Evo danas se ponovio sa XFX 7970 DD. Prije toga sam imao MSI GTX 580 Lightning, tako da eventualno mogu napisati par dojmova koje sam dobio u ovom kratkom vremenu u odnosu na GTX 580. 7970 je oko 2000 bodova bolja u 3DMarku11, na 1100/1500. Ono što sam odmah primjetio je da bolje odrađuje smooth scrolling u firefoxu. Kod nvidie to nikad nije radilo baš kako treba (bilo je nekakvo zatrzavanje i tearing slova). Subjektivni dojam je da se bolje ponaša u windowsima (maksimiziranje prozora i slično... nema nikakve zadrške). Druga osjetno bolja stvar je što je kartica izuzetno tiha prilikom gaminga. Mislim da ventilator dođe do nekih 50%, a temp je oko 74 u BF3. Overclockiran MSI je išao do nekih 80% i to je već bilo čujno. Ovo je sjajno jer ne volim baš previše buke. BF3 je nešto fluidniji (igram sa vsyncom). Mislim da nema nekih drastičnih padova ispod 60fps sa isključenim MSAA. MSAA je inače tvrd zalogaj i za ovu karticu. Kad se uključi, već se primjeti da to ipak nije 100% fluidno, tako da ga ostavljam isključenim. Bundle je siromašan. Nema nikakvih dodatnih stvari osim cf kabela i hdmi na dvi čini mi se. Na kraju cijele priče, da rezimiram...

+ izuzetno tiha kartica

+ nešto bolja od 580 (ništa spektakularno)

+ driveri su izgleda bolje optimizirani za rad u windowsima

- cijena

- siromašan bundle

- 2 godine garancije (msi daje 3 godine)

XFX 7970 DD XFX 7970 DD

1 0 hvala 1
17 godina
v-sync na 7800 i 7900 seriji ima dosta znacaja kod tearinga, to jos nisam vidio.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
17 godina
AMD Radeon HD 7000

Ima li tko volje a da je iz Zagreba da mi namontira na moju hd7970 artic hlađenje, dajem 100kn

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
toxic kaže...

Ima li tko volje a da je iz Zagreba da mi namontira na moju hd7970 artic hlađenje, dajem 100kn

Koji cooler si nabavia? 

--------------------------
17 godina
mate960 kaže...
toxic kaže...

Koji cooler si nabavia? 

nisam još..

ovaj koji ima i ati gamer mislim artic cooling accelero xtreme plus

14 godina
neaktivan
toxic kaže...

Ne odgovara na 7970, izasla je posebna verzija samo za HD7970 koje nema u RH.

--------------------------
17 godina
mate960 kaže...
toxic kaže...

paše, ati gamer je stavio na svoju procitaj stranicu prije

17 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Na HD6950 je stavljao AC, sa HD7970 preživljava sa stockom. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Penryn kaže...

Na HD6950 je stavljao AC, sa HD7970 preživljava sa stockom. 

ok hvala, onda ništa od toga :(

13 godina
mate960 kaže...
toxic kaže...

links je narucio taj hladnjak za 7970 vec negdje u 4mj. neznam zasto jos nije dosao ali bude USKORO!

17 godina
Jedva cekam da malo zagrijem svoju safirku 7850 na ghz u bf3 :)
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
13 godina
neaktivan
toxic kaže...
mate960 kaže...
toxic kaže...

paše, ati gamer je stavio na svoju procitaj stranicu prije

Ne paše jer 7970 cooler ima nakošenu pločicu(valjda bakar) koja paše na nakošeni čip 7970.Siguran sam da su se amd i artic cooling dogovorili oko toga da gurnu novu artic seriju.Da plate nije nakošen na drugu stranu xtreme plus bi pasao kao saliven.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.6.2012 18:20 (Ikarus01).
14 godina

I ja sam siguran da je tako, kapitalizam je nezasitan ;)

17 godina
AMD Radeon HD 7000

Ova grafa je totalna zvijer :(..

Sad neznam ali ako svaka ide bez podizanja voltaze na 1125/1575 onda je ovo stvarno vrijedno love a temperature iste kao i sa normalnim taktovima u mom slucaju 925/1375

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
protjeran
toxic kaže...

Sad neznam ali ako svaka ide bez podizanja voltaze na 1125/1575 onda je ovo stvarno vrijedno love a temperature iste kao i sa normalnim taktovima u mom slucaju 925/1375

Idu one i vise bez prckanja po naponu, pogotovo novi vaferi.

clock2much
13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
toxic kaže...

Kakvi su ti "novi" waferi kaj nisu više silikonski.Ili se možda rade drukčijim procesom nego Czochralski.Valjda si mislio na drukčije tranzistore.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
14 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
Vegeta kaže...
toxic kaže...

Kakvi su ti "novi" waferi kaj nisu više silikonski.Ili se možda rade drukčijim procesom nego Czochralski.Valjda si mislio na drukčije tranzistore.

Cuj tranzistori, pod boljim waferima se misli na kvalitetniji siliciji.

13 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Mislim na nove rafinirane Tahiti chipove.Sa manjim naponom ce ici na takve frekve, isto tako sa tim naponom na vise frekve, dakle bolji clockeri.

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Cuj tranzistori, pod boljim waferima se misli na kvalitetniji siliciji.

Pa kaj 28nm ne igraju nikakvu ulogu?Btw di to piše za kvalitetniji silicij rado bih to pročitao.

PS:ovo kad sam napisao silikon mislio sam na silicij samo kaj se na engleskom piše silicon pa me malo zbunilo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.6.2012 15:27 (Ikarus01).
13 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Za ocekivati jest da ce ove GHZ Edition 7970 imati bolju clock sposobnost.

clock2much

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice