- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ole,
Više slika u temi predodređenoj za to ^^
dobra puska ;)
Sta je ovo? Ja cu zadnji dobiti.
ole,
ej,i ja bi kapu od sapphira,gdje si je nabavio
imam privjeske za ključeve sapphire,narukvicu i set alata
nabaci poneki bencmark, 3dmark 11,heaven,OC??
koji ti je default napon?
zamolis ATiGamera da ti ustupi svoje bench rezultate, odvrtis iste cmarke i jos ako imas slican CPU, bila bi super usporedba.
sad sam vidio da nems toliko jak CPU
ole,
ej,i ja bi kapu od sapphira,gdje si je nabavio
imam privjeske za ključeve sapphire,narukvicu i set alata
nabaci poneki bencmark, 3dmark 11,heaven,OC??
koji ti je default napon?
Kapa je došla u trgovinu sa 6770^^
Bez brige, budem i koji bench odvrtio čim ihvatim vremena.
Evo stize danas grafa, sutra nadam se ako sve bude ok, idu dojmovi, a i mozda neki mini review.
Jel zna ko gdje se može nabavit XfX HD 7970 Black Edition DD?
Po meni je bolje uzeti referentu HD 7970 nego tu.
Po meni je bolje uzeti referentu HD 7970 nego tu.
Moga si i argumentirat post, ovako zvuci krajnje glupo.
Ok krenimo od pocetka, i ja sam imao u planu da uzmem DD, samo HD 7950, ali kad sam vidio par recenzija odustao, sve u svemu graficka je bila svega par C hladnija od referentne, a bucnija.
Koliko sam vidio, VRM-ovi se abnormalno zagrijavaju na tim DD-icama, a temperatura VRM je i najveći limitirajući faktor za 7970 OC.
Jel istina da xfx-ovi modeli(dd pogotovo)dosta buče?
Koliko sam vidio, VRM-ovi se abnormalno zagrijavaju na tim DD-icama, a temperatura VRM je i najveći limitirajući faktor za 7970 OC.
Izgleda da Sapphire (uz ASUS DCII koje nema kod nas, zasad ima najbolje rjesenje, bar sto se tice 7950 OC, blok je u kontaktu sa svim relevantnim komponentama i ima dva dosta velika venta.
Tvoja Safirka je referentni model? Kakvo je hladjenje?
EDIT: Radi se o ovom modelu 7950 OC
Izgleda da Sapphire (uz ASUS DCII koje nema kod nas, zasad ima najbolje rjesenje, bar sto se tice 7950 OC, blok je u kontaktu sa svim relevantnim komponentama i ima dva dosta velika venta.
Referentni model, da, temperature su u rangu 6950 znači bolje hladi od prijašnjeg flagshipa i ono šta mi se sviđa je ogroman luft za undervolt pa mi radi ispod 1V.
Referentni model, da, temperature su u rangu 6950 znači bolje hladi od prijašnjeg flagshipa i ono šta mi se sviđa je ogroman luft za undervolt pa mi radi ispod 1V.
Dobro je onda, ali vidim i da su dosta skuplje od XFX modela(3800kn-Portio) kod nas. Steta sto kod nas nabave na tone referentnih modela koje im ostanu na zalihama do sljedece generacije, i kad izadje ASUS DC i MSI TF npr. onda im dignu cijenu u nebesa(i drze je). Bem im politiku.
Ali evo i razoracanja.
http://www.behardware.com/news/12153/asus-hd-7950-directcu-ii-fault-report.html
Evo bebice.
Javi dojmove. Jel' ista tvornicki OCana?
Ali evo i razoracanja.
E, ..bga, valjda nije tvoja bas takva da ne dira chip. Ako ti crasha, jel' mozes zamijeniti? Probaj za Sapphire OC verziju ako si dobio limun.
Ali evo i razoracanja.
E, ..bga, valjda nije tvoja bas takva da ne dira chip. Ako ti crasha, jel' mozes zamijeniti? Probaj za Sapphire OC verziju ako si dobio limun.
Imam garu 3 godine, sad cu opaliti 9 loopova 3d mark vantage da vidim, sta i kako.
55 stupnja mi najviše prijavi GPU-Z ali nema temperature za VRM iako AIDA ima i ona mi izmjeri za VRM uvijek slično kao i GPU-Z,dakle 55 stupnjeva šta sam dosad vidio i to na 1000/1350
iako mogu stavit i na 1575MHz memoriju i svejedno je opet oko 56
šta je sa ovim asusicama da se tako griju,110 stupnjeva
Valjda su ovi imali faulty model. Javit ce Leopard jel' i kod njega tako, ako jesr morat ce ASUS to povuci.
Valjda su ovi imali faulty model. Javit ce Leopard jel' i kod njega tako, ako jesr morat ce ASUS to povuci.
Evo vrtio i ja 3d mark 3 loopa, 59 max u Msi Afterburneru, u sobi je nesh vruce. Proslo je ok, sad cu clocknut pa cu probati.
http://3dmark.com/3dm11/2867056;jsessionid=ldh3gj2tjwfzvxbhjuj0mmm2
Evo na brzaka sam odvrtio na 1010/1350
Graphic score je 8039
BUdem se za vikend pozabavio clockanjem
Sad cu ja jednu HD 7970 uvalit na ovog G530.Sarkazam naravno.
Evo 50 minuta Unigine Heaven 2.0, max postavke 975/1250 (nisam se zamarao memom) i sve ok, oko 64C max temp ( vruca soba nego prosjecno)
Aj stavi na neku veću frekvu i mazni vantage da vidiš kaj bebica radi, 40k sa jednim GPU-om, be the first :)
Aj stavi na neku veću frekvu i mazni vantage da vidiš kaj bebica radi, 40k sa jednim GPU-om, be the first :)
To sutra ide, umoran sam.
koji su vam naponi?