AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 679.822
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
AMD Radeon HD 7000

Pa pustite Vladu neka uziva, bolje on sam da pise o Evgi nego da bude 100 replika na to.

Meni je bas drago da ima neko kao Vlada koji toliko voli neki "komad" hardvera.

BE HAPPY xD : )
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: AMD Radeon HD 7000
floks kaže...

Budimo realni prelazak na 7xxx seriju je glupost ukoliko imate hd 5850 iili gtx 460 jer niti hd 7970 nije dovoljno jaka da tjera bf3 na ultra u 60 konstantnih fpsa,nerjetko pada i na 38 fpsa

šta je meni užas i ne podnosim nikakve frame dropove.Frend mi je kupio sapphire hd 7970 i malo sam uspoređivao u igrama i kad usporedim sa svojom gtx 470 koja ima skoro 2 godine

i koja radi stabilno i na 250 mhz bržoj jezgri  jednostavno nism impresioniran sa snagom nove serije

Tolike pare a ni bf3 nemogu na ultra kako treba odigrat ma nabijem ih ja na k....

meni pada minimalni fps na 30 u BF3 na ultra 1920x1200,a avg je 55fps...meni je jedino cpu i5 750 usko grlo

a problem je izgleda i u samoj igri,ja stavim i5 750 na 3.5 ili 4GHz i isti ku***,razlika je 1 fps,slično je i sa oc grafe,memorija ne donosi puno jedino oc gpu-a donosi par fps viši minimalni

bf3 se može itekako odigrat na ultra sa hd 7970,jedino šta ti ne podnosiš da ti pada fps ispod 60 vjerojatno zbog k/d

kad pogledaš da se gtx 580 3GB naklokana do jaja muči na ultra onda hd 7900 i nije tako loša a troši puno manje od gtx 580

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 14:22 (M4X).
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Zato i ima GTX470.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa naravno da nevrijedi dat tolike novce za ove skupe nove grafe. Moj sud je sljedeći. Tko se želi igrat a nema brdo novaca, HD 6850 je idealna. Tko ima malo više para, nek si kupi HD 6950 2GB i amen. Sve preko toga je čisti cirkus. A oni što su kupili HD 5850 i HD 5870 prije dvije godine, i dan danas se igraju bez problema. Već sam rekao da je razlika između 4xAA i 0XAA čisto smeće i marketing koji naivce vabi za kupovinom najjnovijih grafi. Pa ionako ako je neka igra dobra, to je radi igrivosti, a ne radi grafike !! Pa ja nemogu vjerovat kad gledam po stranicama stranim kad oni uspoređuju kvalitetu slike. Pa to je čisto smeće. Stave 3 slike redom sa 0xAA ( AA je anti aliasing za one koji možda ne znaju, ono smeće što "zagalđuje" teksture i ubija framerate ), pa 4XAA i 8xAA i sve je na ultra. Onda stanu povećalom i traže razlike kojih i onda maltene nema !!! Mislim šta reć!! Pa nemojte mi sad pričat da bilo tko vidi razliku kad igra neku dinamičnu igru od tih "đinđi" kad se uživi u igru. Ja kad vozim F1 2011, sva koncentracija mi je na držanju bolida na stazi, a ne na gledanje ograde sa strane kako joj strši letva, i dali se vidi rub ovako ili onako !! Moja poanta je što kaže Vlada da netreba kupovat nove grafe ( osim ako nemate čarobni bankomat ) ako se može igrat fino sa "starom" grafom. Ljudi su potpuno izmanipulirani sa svim tim cirkusom što je karakteristično za konzumerizam. Također, da se osvrnem na testove grafi !! Testovi su im glupavi, jel je način testiranja bezveze. Šta imaš testirat grafu od 150 dollara ( HD 7770 ) na 1080p rezi sa ultra postavkama u BF3 i u Crysis  ??? Pa šta treba očekivat da ta grafa radi u najzahtjevnijim igrama sa maximalnim postavkama, kad se zna da i 3 puta skuplja grafa ne leti ko avion. Treba testirati sa kojim postavkama pojedina grafa može pogoniti igru ugodno na današnjoj standardnoj rezoluciji ( 1080p ) kroz spektar popularnih igara, a ne komentirati kako je jadna u BF3 na ultra postavkama. Treba naravno čisto radi usporedbe testirati i ovako kako sada rade. Hardcop portal testira na sličan način a trebali bi i ostali to promjeniti.

14 godina
neaktivan
floks kaže...

Budimo realni prelazak na 7xxx seriju je glupost ukoliko imate hd 5850 iili gtx 460 jer niti hd 7970 nije dovoljno jaka da tjera bf3 na ultra u 60 konstantnih fpsa,nerjetko pada i na 38 fpsa

šta je meni užas i ne podnosim nikakve frame dropove.Frend mi je kupio sapphire hd 7970 i malo sam uspoređivao u igrama i kad usporedim sa svojom gtx 470 koja ima skoro 2 godine

i koja radi stabilno i na 250 mhz bržoj jezgri  jednostavno nism impresioniran sa snagom nove serije

Tolike pare a ni bf3 nemogu na ultra kako treba odigrat ma nabijem ih ja na k....

Ima i za to solucija, HD 7970 CFX i HD 7950 CFX.{#}

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa naravno da nevrijedi dat tolike novce za ove skupe nove grafe. Moj sud je sljedeći. Tko se želi igrat a nema brdo novaca, HD 6850 je idealna. Tko ima malo više para, nek si kupi HD 6950 2GB i amen. Sve preko toga je čisti cirkus. A oni što su kupili HD 5850 i HD 5870 prije dvije godine, i dan danas se igraju bez problema. Već sam rekao da je razlika između 4xAA i 0XAA čisto smeće i marketing koji naivce vabi za kupovinom najjnovijih grafi. Pa ionako ako je neka igra dobra, to je radi igrivosti, a ne radi grafike !! Pa ja nemogu vjerovat kad gledam po stranicama stranim kad oni uspoređuju kvalitetu slike. Pa to je čisto smeće. Stave 3 slike redom sa 0xAA ( AA je anti aliasing za one koji možda ne znaju, ono smeće što "zagalđuje" teksture i ubija framerate ), pa 4XAA i 8xAA i sve je na ultra. Onda stanu povećalom i traže razlike kojih i onda maltene nema !!! Mislim šta reć!! Pa nemojte mi sad pričat da bilo tko vidi razliku kad igra neku dinamičnu igru od tih "đinđi" kad se uživi u igru. Ja kad vozim F1 2011, sva koncentracija mi je na držanju bolida na stazi, a ne na gledanje ograde sa strane kako joj strši letva, i dali se vidi rub ovako ili onako !! Moja poanta je što kaže Vlada da netreba kupovat nove grafe ( osim ako nemate čarobni bankomat ) ako se može igrat fino sa "starom" grafom. Ljudi su potpuno izmanipulirani sa svim tim cirkusom što je karakteristično za konzumerizam. Također, da se osvrnem na testove grafi !! Testovi su im glupavi, jel je način testiranja bezveze. Šta imaš testirat grafu od 150 dollara ( HD 7770 ) na 1080p rezi sa ultra postavkama u BF3 i u Crysis  ??? Pa šta treba očekivat da ta grafa radi u najzahtjevnijim igrama sa maximalnim postavkama, kad se zna da i 3 puta skuplja grafa ne leti ko avion. Treba testirati sa kojim postavkama pojedina grafa može pogoniti igru ugodno na današnjoj standardnoj rezoluciji ( 1080p ) kroz spektar popularnih igara, a ne komentirati kako je jadna u BF3 na ultra postavkama. Treba naravno čisto radi usporedbe testirati i ovako kako sada rade. Hardcop portal testira na sličan način a trebali bi i ostali to promjeniti.

Nemoj tako, razlika je ocita između 0XAA i 4XAA, ja ne prakticki ne mogu igrat igru ako nema neki tip AA, ne mora biti MSAA, nek ima barem nesto.

15 godina
AMD Radeon HD 7000
@Leopard_st - nemožeš,zato jer ti je u podsvijesti da ti igra nije na max jer je isključen AA,više nego zbog neke razlike u kvaliteti, taj AA je jako malo primjetan u Full HD reziluciji.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 14:36 (antimadridista).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@leopard_st svasta ja na 1920x1080 ne vidim razliku izmedju 0xAA i 8xAA. jednostavno ju nevidim. mozda ju ti zelis vidit pa ti se pricinja.

Support the software developers. If you like their products buy them !
14 godina

Baš tako, to je u preko 95% slučajeva čisti placebo efekt.

17 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Hardcop portal testira na sličan način a trebali bi i ostali to promjeniti.

Hardocp više ni ne gledam,očito je da ih nvidia plaća

16 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

ja na 22" monitoru sa rezom 1680*1050 vidim razliku ako ima AA ili ne, ali da je reza 1080p, a monitor iste velicine,sumnjam da bi vidio

i takodje zavisi od igre do igre, ona koja ima vise detalja, slabije se vidi razlika, ona koja ima manje detalja i vise "pravilnih" oblika, vise se vidi

AA je dobra stvar, ali kosta previse..ako igra leti preko 60fps i ne pada ispod, ukljuci AA, ako ne ide, nema smisla jos vise kvarit FPS radi toga, a jos manjeg smisla uzimat drugu grafu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
M4X kaže...

Hardocp više ni ne gledam,očito je da ih nvidia plaća

Kako si stekao takav dojam?

Kaj se tiče AA, ovisi od igre dal se vidi ili ne, ja sam ga u BF3 isključio jer u makljaži jednostavno nevidim razliku, a FPS je veći za 20%.

13 godina
protjeran
floks kaže...

šta je meni užas i ne podnosim nikakve frame dropove.

Hd 7970 nema frame dropove na sandy procesorima i5 i i7 s dobrom maticnom.

imao sam i ja i5 760 i Metro mi je cesto dropao na 18-19 Fps s 6970.

cim sam kupio Asus Z68v PRO i i5 2500k samo ostavljen na turbo modu bez ikakvog specijalnog overkloka, min FPS nije padao ispod 28, a i5 760 CPU sam clockao i na 4.0, 4.3, 4.7, ghz, svakako, i nikakvih pomaka.

uz to sam i imao prosjecnu maticnu od 1000 kn koja je trotlala.

tako da ti taj frejm drop uglavnom nije do Hd 7970.

sandy su ludilo od CPU-a (uz maticnu u istom cjenovnom rangu)

tko na njima nije "zaigrao" ne zna sto je propustio ;)

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 14:52 (Budokai).
14 godina
Budokai kaže...
floks kaže...

cim sam kupio Asus Z68v PRO i i5 2500k samo ostavljen na turbo modu bez ikakvog specijalnog overkloka, min FPS nije padao ispod 28, a i5 760 CPU sam clockao i na 4.0, 4.3, 4.7, ghz, svakako, i nikakvih pomaka.

tako da ti taj frejm drop uglavnom nije do Hd 7970.

sandy su ludilo od CPU-a (uz maticnu u istom cjenovnom rangu)

tko na njima nije "zaigrao" ne zna sto je propustio ;)

Maticna na kojoj si imao I5 760 overclockan je throtlala?

15 godina
AMD Radeon HD 7000

Maticna mu je bila Asrock p55 extreme 4 ako se ne varam.

BE HAPPY xD : )
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD Radeon HD 7000

I5 760 @ 4GHZ gura HD 6970 nista losije od I5 2500K.Min fps drop ti je bio uzrokovan necim drugim Budokai,ako ga je uopce bilo.

0 0 hvala 0
16 godina
zoharbizo kaže...

I5 760 @ 4GHZ gura HD 6970 nista losije od I5 2500K.Min fps drop ti je bio uzrokovan necim drugim Budokai,ako ga je uopce bilo.

u nekim igrama ima dosta utjecaja ali uglavnom nema razlike tras

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
14 godina
dery kaže...
zoharbizo kaže...

u nekim igrama ima dosta utjecaja ali uglavnom nema razlike tras

Procitaj podebljano.Dao si mi link sa I5 750 na stock 2600 mhz.Lijepo mu kazem,procesor nije sigurno bio uzrok.Znam o cemu pricam,igrao sam na Athlonu II X4 koji je daleko slabiji od I5 750 a i igrao sam na I5 2500K.

16 godina
zoharbizo kaže...

Procitaj podebljano.Dao si mi link sa I5 750 na stock 2600 mhz.Lijepo mu kazem,procesor nije sigurno bio uzrok.Znam o cemu pricam,igrao sam na Athlonu II X4 koji je daleko slabiji od I5 750 a i igrao sam na I5 2500K.

nije bitno,nego iz toga se vidi da grafički zahtjevne igre isto rade sa starim i5 i sandijem bez obzira na frekvenciju

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 16:04 (dery).
14 godina
neaktivan
M4X kaže...
floks kaže...

meni pada minimalni fps na 30 u BF3 na ultra 1920x1200,a avg je 55fps...meni je jedino cpu i5 750 usko grlo

a problem je izgleda i u samoj igri,ja stavim i5 750 na 3.5 ili 4GHz i isti ku***,razlika je 1 fps,slično je i sa oc grafe,memorija ne donosi puno jedino oc gpu-a donosi par fps viši minimalni

bf3 se može itekako odigrat na ultra sa hd 7970,jedino šta ti ne podnosiš da ti pada fps ispod 60 vjerojatno zbog k/d

kad pogledaš da se gtx 580 3GB naklokana do jaja muči na ultra onda hd 7900 i nije tako loša a troši puno manje od gtx 580

Pa prcesor i nije usko grlo za battlefield,ja imam i5 760 na 4.2 ghz i po rezultatima daje odlične performanse u igrama,brže od fx 8150.Šta se tiče battlefielda on i nema neki utjecaj na viši klok procesora to

sam i sam skužio,ali općenito nisam impresioniran sa performansama u najnovijim igrama,pogotovo ako gledamo koliko koštaju te kartice a nemogu niti jednu noviju igru tipa bf3/witcher2/crysis 2 odigrat  pošteno

u 2560x1600 rezi na 60 fpsa,sve idu u nekih 30 do 45 šta za mene nije dovoljno pogotovo ako igram sa mišem dok sa gamepadom još može proć...

14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

i5 760 na 4 ghz nije botelneck niti za gtx 570 sli,  u igrama na 1080p razlike su zanemarive ako ga usporediš sa i5 2500k

14 godina
AMD Radeon HD 7000

Ne trebas ti meni to govoriti kad ja vrlo dobro znam i sam.To je jos uvijek super procesor.Inace SB arhitektura funkcionira bolje u igrama.BTW oboje guraju HD 6970 malim prstom,razlike nema.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
cecenac kaže...

@leopard_st svasta ja na 1920x1080 ne vidim razliku izmedju 0xAA i 8xAA. jednostavno ju nevidim. mozda ju ti zelis vidit pa ti se pricinja.

Ja primjetim razliku između 0XAA i 2XAA, i na mene ne pale nikakve opticke varke, znam sta vidim.

Igram na 1080p.

14 godina
neaktivan
floks kaže...
zoharbizo kaže...

i5 760 na 4 ghz nije botelneck niti za gtx 570 sli,  u igrama na 1080p razlike su zanemarive ako ga usporediš sa i5 2500k

Jasta nije bootleneck, moj i7 920 je bio bootleneck za GTX 570 SLI, a kamoli i5 760.

Tek tamo na 4 GHz+ se setup oslobodio.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 17:05 (Leopard_st).
14 godina
Leopard_st kaže...
cecenac kaže...

Ja primjetim razliku između 0XAA i 2XAA, i na mene ne pale nikakve opticke varke, znam sta vidim.

Igram na 1080p.

Ma daj šta pričaš !! A gdje ti to primjetiš ?? Staneš i blejiš pola sata u jednom pravcu i onda si zamisliš da ima razlike !! Nije mi jasna ta opsesija s beskorisnim stvarima.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Leopard_st kaže...
cecenac kaže...

Igram na 1080p.

Ma daj šta pričaš !! A gdje ti to primjetiš ?? Staneš i blejiš pola sata u jednom pravcu i onda si zamisliš da ima razlike !! Nije mi jasna ta opsesija s beskorisnim stvarima.

Konkretan primjer je Just Cause 2, bez AA ivice su truba zesca, ali ja slabo u zadnje vrijeme sta igram pa ne mogu reci za ove novije.

AA je resurs hog i vecinom zahtjeva CFX/SLI. Imaj to na umu.

15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Utječe li puno na performanse 2xAA na FullHD-u ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Utječe li puno na performanse 2xAA na FullHD-u ?

Zavisi od setupa i igre, na mom bivsem GTX 570 SLI setupe uzimao je cca 5%, dok je 8XAA uzimao oko 15-20%. Opet kazem zavisi od igre, bilo je slucajeva kad nije uzimao nista, valjda zbog ogromne snage koja je bila na raspolaganju.

Dok npr. u Metro 2033 4X MSAA uzimao oko 50%, ali AA u metrou je bugovit, kad se ukljuci AA iz nekog razloga se smanji kvalitet pojedinih textura (testirano na vise setupa i Xbit labs je ovo potvrdio), tako da se bolje drzati obicnog AAA u metrou.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 17:16 (Leopard_st).
17 godina
itomic009 kaže...
Leopard_st kaže...
cecenac kaže...

Igram na 1080p.

Pricas gluposti. Razlika je vidljiva. Cak i sa 16 x AA igra izgleda losije nego 4xFSAA. Igra uopce nema nazubljenih tekstura sa 4xFSAA,dok ih cak ni 16 x aa ne moze ispeglati koliko to moze FSAA. Ja osobno mogu igrati samo sa 4xAA.

17 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...
Budokai kaže...
floks kaže...

kak ti matična može trotlat?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice