AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 675.989
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon HD 7000
itomic009 kaže...

Kako si to zaključio da je "elektronski" kompleksniji ??

Sad nisam inzinjer, ali to sam zakljucio iz raznih clanaka koje sam citao, nesh na tranzistorskom nivou.

Bilo kako bilo bit ce gusta borba između HD 7970 i GK 104. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 19:28 (Leopard_st).
16 godina
Leopard_st kaže...
itomic009 kaže...

Sad nisam inzinjer, ali to sam zakljucio iz raznih clanaka koje sam citao, nesh na tranzistorskom nivou.

Pazi to je gtx660,znači srednji rang konkurira najačem,več gtx670 nema konkurenciju.Nekako mi to djeluje čudno.Živi bili pa vidili i to čudo. 

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
14 godina
neaktivan
dery kaže...
Leopard_st kaže...
itomic009 kaže...

Pazi to je gtx660,znači srednji rang konkurira najačem,več gtx670 nema konkurenciju.Nekako mi to djeluje čudno.Živi bili pa vidili i to čudo. 

Nebih se okladio da će gtx 660 bit na razini hd 7970.

14 godina
neaktivan
dery kaže...
Leopard_st kaže...
itomic009 kaže...

Sve su spetljali nekako, sad sam nacuo da ce postojat dvije verzije, jedan sa 256 bit, druga sa 384 bit, a također sam procitao da Nvidia sama nije odusevljena perfomansama Tahiti-a.

15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Sve su spetljali nekako, sad sam nacuo da ce postojat dvije verzije, jedan sa 256 bit, druga sa 384 bit, a također sam procitao da Nvidia sama nije odusevljena perfomansama Tahiti-a.

Pa i nije Tahiti osobito brz kad se uzme u obzir da ima dvostruko više tranzistora od Caymana. Da su nastavili njegovati VLIW arhitekturu 7970 bi bila daleko brža nego što je, s GCN su se pak bacili u GPGPU vode pa otuda ta ajmo reći neočekivano mala prednost u odnosu na 6970.

14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Leopard_st kaže...

Pa i nije Tahiti osobito brz kad se uzme u obzir da ima dvostruko više tranzistora od Caymana. Da su nastavili njegovati VLIW arhitekturu 7970 bi bila daleko brža nego što je, s GCN su se pak bacili u GPGPU vode pa otuda ta ajmo reći neočekivano mala prednost u odnosu na 6970.

Ja stvarno skidam kapu ATI/AMD za takav podhvat, u ovo vrijeme mijenjat arhitekturu, treba za to hrabrost.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 23:20 (Leopard_st).
15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Ja stvarno skidam kapu ATI/AMD za takav podhvat, u ovo vrijeme mijenjat arhitekturu, treba za to hrabrost.

Šta reći nego očekivan potez. VLIW je odličan za igre, al zato sucka u computingu, GCN im omogućuje $ i na drugom tržištu.

14 godina
ATiGamer kaže...
Leopard_st kaže...

Šta reći nego očekivan potez. VLIW je odličan za igre, al zato sucka u computingu, GCN im omogućuje $ i na drugom tržištu.

Tocno,sad je tu kartica koja vise ne gubi pored Nvidiinih CUDA jezgri i ostatka pluseva iz zelenog tabora.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Moje osobno predviđanje kako će izgledati GK104 u obliku finalnih proizvoda;

GTX 660 - 5-10% slabija od HD7950

GTX 660 Ti - 10% slabija od HD 7970

Više-manje.

Malo realnije.

We 'll see.

'''Čovjek što može živjeti sam je ili zvijer ili Bog.'' Aristotel
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Evo neznam jeli već bilo, ali izgleda da je i HD 7950 brža od GTX 580.

Moj PC  
3 0 hvala 5
14 godina
neaktivan
Dad0 kaže...

Hmm, zanimljivo.

17 godina
odjavljen
Dad0 kaže...

pa to je očekivano s obzirom na hd 7970,nemože bit hd 7950 više od 20% slabija od hd 7970

15 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...

Više-manje.

Malo realnije.

We 'll see.

Ako to stvarno bude tako, a cijena 300$ za GK104 kako se priča onda je Amd gadno nadrljo.

http://semiaccurate.com/2012/01/23/exclusive-and-the-nvidia-keplergk104-price-is/

17 godina
AMD Radeon HD 7000

Pa spustit će onda i AMD cijenu...

Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Leopard_st kaže...

VLIW je u teoriji odlican i za computing, međutim extremno je tesko kodirat za VLIW zbog toga se vecinom koristilo nekih 50%-80% sposobnosti VLIW, pa cak i u igrama, cak ni GCN nije jos spustio tu jednostavnost na nivo CUDA. Ali je ogroman korak u tom "uprostavanju" arhitekture.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 16:19 (Leopard_st).
13 godina
protjeran
Dad0 kaže...

Ako to stvarno bude tako, a cijena 300$ za GK104 kako se priča onda je Amd gadno nadrljo.

http://semiaccurate.com/2012/01/23/exclusive-and-the-nvidia-keplergk104-price-is/

bas je nadrljao, mos si mislit`.

izdas kartice 3-4 mjeseca prije jedinog konkurenta a ceka te trziste od kojih milijardu kupaca !?

dakle, prodas jedno 800 tisuca primjeraka 7950, 7970 e onda dodje konkurencija a ti si lovu vec pobrao.

bez ikakve muke spuste cijenu 7950 i 7970 jer ce do izlaska Keplera vec pobrati vrhnje na svjetskom trzistu.

ne mislis valjda da ce jedan Nijemac, Svedjan, Francuz, Rus, Amerikanac cekati Nvidiu kao sto su svi cekali Buldozer {#}

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 17:16 (Budokai).
14 godina
neaktivan
Budokai kaže...
Dad0 kaže...

bas je nadrljao, mos si mislit`.

izdas kartice 3-4 mjeseca prije jedinog konkurenta a ceka te trziste od kojih milijardu kupaca !?

dakle, prodas jedno 800 tisuca primjeraka 7950, 7970 e onda dodje konkurencija a ti si lovu vec pobrao.

bez ikakve muke spuste cijenu 7950 i 7970 jer ce do izlaska Keplera vec pobrati vrhnje na svjetskom trzistu.

ne mislis valjda da ce jedan Nijemac, Svedjan, Francuz, Rus, Amerikanac cekati Nvidiu kao sto su svi cekali Buldozer {#}

Malo je drugacije sa grafama, Nvidia drzi hype na nivou i mnoge odvlaci od kupovine HD 7900 (npr. mene samog), tako barem po forumima citam.

13 godina
protjeran
Leopard_st kaže...

Malo je drugacije sa grafama, Nvidia drzi hype na nivou i mnoge odvlaci od kupovine HD 7900 (npr. mene samog), tako barem po forumima citam.

ah, drugo smo mi u Hrvatskoj.

koliko sam citao na temi ti si namjeravao kupiti 7970 po 3600 kn  i taj dil ti je propao, pa si zato odustao jer ne zelis dati 700kn vise. {#}

tesko da ce pravi gamer iz EU ili koogle zemaljske koji ima love ili mu starci imaju, odoljeti kupiti novu 7970 karticu, narocito zato jer ju oni vani mogu kupiti za 3600 kn.

meni je npr. svejedno je li to NVidia ili AMD.

da imam sad para "viska" vjerojatno bih odmah upiknuo jednu 7970 cisto iz razloga jer MOGU, a ne sto mi realno treba.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
14 godina
Caesar et Brutus kaže...

Više-manje.

Malo realnije.

We 'll see.

Poprilici sam siguran da GTX 660 Ti neće bit ni blizu HD 7970 a teško da će bit brža od GTX 580 !!

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Više-manje.

Malo realnije.

We 'll see.

Poprilici sam siguran da GTX 660 Ti neće bit ni blizu HD 7970 a teško da će bit brža od GTX 580 !!

Bit ce ona brza od GTX 580, ipak su se spustili na 28nm, nek bude i 576 Cuda cores kako neke glasine govore, to je dovoljno da bude cca 10% brza od GTX 580. Ali i ja sumnjam da ce biti na nivou HD 7970, cisto jer je podosta jeftinija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 22:50 (Leopard_st).
13 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Ko 'pripada' nVidia taboru, a zeli sebe da casti novom grafickom karticom - skoro sigurno ce se odluciti za neku GTX580 koja melje sve zivo. Za gejming je po testovima u odnosu na 7970 slabija nekih 15-20% u prosjeku, a cijenovno je malo jeftinija. Mozda nece zadovoljiti najzahtjevnije igrace aka. fanatike, ali ogromna vecina gejmera nece osjetiti tu razliku jer obije kartice raznose sve pred sobom.

Kupci GTX580 ce se sigurno dosta naigrati sa ovom karticom, a kad dodje vrijeme da osjetnije smanjuju max podesavanja u igrama, KEPLER ce se stabilizovati na trzistu. Sigurno je da je ATI u prednosti, izbacili su novu arhitekturu i najjacu karticu na trzistu dok nVidia kasni. Al sve te razlike i prednosti su provizorne, i ljud cesto vole da se preseravaju.

Rezime - ko sad odabere ATI 7xxx karticu, nije pogrijesio pod uslovom da zbog trgovine nije prodao neki svoj organ. Ko se strpi i saceka GTX 6xx kepler, isto nece pogrijesiti pod uslovom da ima neku od gtx5xx il hd69xx kartica da 'prezivi' do ljeta. A tada ce imati bolji i jasniji izbor> Kepler ili Southern Islands.

Il ce ga trenutno boljet uvo dok se bude valjao na plazi  {#}

Moj PC  
10 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon HD 7000

Eh, ja "preživljavam" sa HD5850, OC-anom doduše...

Ali inače se slažem s kolegom iznad. Ako će ove GTX660 (GK104) stvarno biti tako dobre kako se najavljuje, ako ništa drugo past će cijena AMD-ovim karticama pa onda da vidimo jel će pasti koja na rate (iz tabora koji će nuditi bolji price/performance u tom trenutku)...

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 10:44 (TomoR).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TomoR kaže...

Eh, ja "preživljavam" sa HD5850, OC-anom doduše...

To je odlična grafička i dalje tera sve živo još uvijek.

14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Specifikacije GK104 čipa su čisto zavlačenje ljudi da se ne zalete i da čekaju kepler. Kladim se da ce GK104 imati minimalno 20% manje performanse od ovih glasina koje su procurile.

Ofc.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Amd HD 7950 overclocking benchmark rezultati:

http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18366789

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
MrXleader kaže...

jos malo pa +2% , jos 82 kn na tu cijenu ako se trgovci ne odreknu dijela marze u korist jeftinije kartice {#}

15 godina
AMD Radeon HD 7000

Napokon je pala cijena ispod 4k kn. Sad je to već u rangu gtx580 cijene te iz tog slijedi da je 6970 od preskupe i precjenjene kartice postala vrlo isplativa.

Sjetimo se kad je došla u links bila je 5400 sad sam vidio u portio-u 3900. To je 1500kn razlike. Za tu razliku se nabavi jedna 560Ti s kojom se može još vrlo kvalitetno igrat. Zanimljivo. A sve to u samo 2 tjedna.{#}

LINK

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 19:42 (strit).
Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina
AMD Radeon HD 7000

Dajte neki savjet,kupio bi 7970 al vidim da dnevno cijene padaju,kak uhvatit tajming

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 21:44 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice