AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 676.096
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
AMD Radeon HD 7000
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: AMD Radeon HD 7000

jos da link radi{#}{#}

btw

da najvjerojatnije fejk, ali ovo vec kolko tolko drzi vodu...

plus jos par sluzbenih slideova

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2011 15:36 (dado8).
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Poboljšanja u teselaciji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2011 15:32 (Dad0).
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

ovde je slikana i ima jedna kuna za usporedbu veličine GPU-a hahahaha

http://www.geeks3d.com/20111218/radeon-hd-7770-pictured/

IRebic
Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Dad0 kaže...

Poboljšanja u teselaciji.

Bilo

IRebic kaže...

ovde je slikana i ima jedna kuna za usporedbu veličine GPU-a hahahaha

http://www.geeks3d.com/20111218/radeon-hd-7770-pictured/

Bilo

Fudo okrenuo ploču

http://www.fudzilla.com/graphics/item/25259-radeon-hd-7970-close-to-hd-6990

Nadam se da je skaliranje stvarno tako dobro, to je nedostajalo Caymanu.

14 godina
protjeran
GoodAngel kaže...

Haha piškim od smijeha, 2500  kn nema šanse da da dam za 7950, a po svemu sudeći kod nas će bit i skuplja na početku prodaje. Može netko srat i po AMD i Intel, al cijene su više manje uvijek iste, osim za neke hit procesore koji su tek izašli. Dok ovi s ovim grafičkama, i Nvidia i AMD polako ali sigurno počinju srat kvake. Šta oni misle, da će ljudi plaćat grafičke 2500-3000 kn, a vrhunski procevi se kupuju po cijeni od 1600, 2300kn? Daj samo neka oni nabijaju cijene, neće me vidjet nijedna, igrat ću na integriranoj pa nek svojoj mami deru kožu. Al u neku ruku ih razumjem, jer mi smo ti koji kupujemo njihove proizvode, dakle suodgovorni smo za te i takve cijene. Da ih rulja odkanta, i da prodaja krene slabo, odmah bi im cijene pale, al pošto će više manje svi navalit cijene će ostat ovako nerealno visoke, upravo zbog nas. Tako da, ne treba njih krivit do kraja, jer i sami snosimo dio krivice da nam sve bezobraznije cijene kače. Po meni, za naj naj bolje grafičke bi se trebalo dat 2500kn, 2000 za neku tipa GTX 104, 1500 GTX 106 itd da ne nabrajam, a ne ovo što oni izvode, nemilosrdno nas masakriraju po džepu, a mi valjda što su cijene veće još jače zagrizemo to jest navalimo u dućane i pokupujemo sve što se nalazi na policama i ladicama od njihovih proizvoda. Al da ne duljim više, tko voli nek izvoli, ja ću se svakako strpit dok cijene ne postanu razumne. Na mojim leđima, neće zarađivat proviziju. {#}

GTX 104 i GTX 106??? Šta bi to trebalo biti? Ako misliš na čip GK 104 i GK 106 cijene će otprilike valjda i biti oko 2000 kn za GK 104 i oko 1500 kn za GK 106, možda koju kunu skuplje

14 godina
neaktivan
Volume kaže...
GoodAngel kaže...

Haha piškim od smijeha, 2500  kn nema šanse da da dam za 7950, a po svemu sudeći kod nas će bit i skuplja na početku prodaje. Može netko srat i po AMD i Intel, al cijene su više manje uvijek iste, osim za neke hit procesore koji su tek izašli. Dok ovi s ovim grafičkama, i Nvidia i AMD polako ali sigurno počinju srat kvake. Šta oni misle, da će ljudi plaćat grafičke 2500-3000 kn, a vrhunski procevi se kupuju po cijeni od 1600, 2300kn? Daj samo neka oni nabijaju cijene, neće me vidjet nijedna, igrat ću na integriranoj pa nek svojoj mami deru kožu. Al u neku ruku ih razumjem, jer mi smo ti koji kupujemo njihove proizvode, dakle suodgovorni smo za te i takve cijene. Da ih rulja odkanta, i da prodaja krene slabo, odmah bi im cijene pale, al pošto će više manje svi navalit cijene će ostat ovako nerealno visoke, upravo zbog nas. Tako da, ne treba njih krivit do kraja, jer i sami snosimo dio krivice da nam sve bezobraznije cijene kače. Po meni, za naj naj bolje grafičke bi se trebalo dat 2500kn, 2000 za neku tipa GTX 104, 1500 GTX 106 itd da ne nabrajam, a ne ovo što oni izvode, nemilosrdno nas masakriraju po džepu, a mi valjda što su cijene veće još jače zagrizemo to jest navalimo u dućane i pokupujemo sve što se nalazi na policama i ladicama od njihovih proizvoda. Al da ne duljim više, tko voli nek izvoli, ja ću se svakako strpit dok cijene ne postanu razumne. Na mojim leđima, neće zarađivat proviziju. {#}

GTX 104 i GTX 106??? Šta bi to trebalo biti? Ako misliš na čip GK 104 i GK 106 cijene će otprilike valjda i biti oko 2000 kn za GK 104 i oko 1500 kn za GK 106, možda koju kunu skuplje

Ma zajeb, mislio sam na te nadolazeće, GK KEPLER Nvidia. Pa upravo zato i velim, da nema teorije da kupim AMD, dok god ne dođe Nvidia i dok ne procijenim što mi se najviše isplati uzet.

AMD Phenom II x 6 1090T
17 godina
AMD Radeon HD 7000

Meni osobno je jako dobra ova "zero core power" sa manje o 3W potrošnje kad nije u loadu.

Samo da nisu tolike letve. Mislim, zar nemogu malko to smanjit barem na veličinu nvidie?

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
overhaul kaže...

Meni osobno je jako dobra ova "zero core power" sa manje o 3W potrošnje kad nije u loadu.

Samo da nisu tolike letve. Mislim, zar nemogu malko to smanjit barem na veličinu nvidie?

izgleda da su za pinku krace, tj dimenzija ala GTX-ice

po meni ionako manje bitno, glavno da na sebi nemaju 3 kile zelezine i da pod iole malo vecim opterecenjem ne "rulaju" ko mlaznjak pred poletanje... postena regulacija se naravno podrazumijeva.

BF3

novi slideovi

EDIT: dodano jos novih slideova

hmm hmm
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 15:34 (dado8).
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Evo procurila još jedna usporedba GTX 580 i HD 7970. U nekim testovima 7970 gazi Ndiviju i za 60%.

http://www.guru3d.com/news/amd-hd-7970-performance-leaks/

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon HD 7000

Haa dobro. Ako bude stvaarno tako, mogao bih jednu ubost, vjerojatno će joj bit ugodno na sb-e.

Barem da se vidi jel bude ikakve koristi od PCI-e 3.0 na matočnoj i grafi.

Edit:

Ah, to su opet AMD-ovi reklamni benchmarci. Za to bih ipak uzeo ne zrno soli nego soljenku.

S obzirom što su sve nabajali za Bulldozera (u njihovim chartovima gazio je i i7 990x, a kamoli i7 2700k),

pa znamo kako je ispalo. No ajde, Ati ipak bolje projektira kartice nego amd CPU-ove, pa je valjda

negdje u rangu gtx580 minimum.

Uglavnom ovi chartovi od dado8 su mi puno bitniji, i prevaga za odriješit kesu.

Dept extraction, motion estimation, luxrender benchmark rezultati, redom vrlo primamljivih vrijednosti:)

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 14:07 (overhaul).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

to su navodni AMD-ovi reklamni benchmarci, tako da to uzimat ne sa soljenkom, vec s kilo paske, drito onako iz kartona...

ionako cemu se zamarat kad je neki maher vec sve "izracuna" -muahahaha

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Haa dobro. Ako bude stvaarno tako, mogao bih jednu ubost, vjerojatno će joj bit ugodno na sb-e.

Barem da se vidi jel bude ikakve koristi od PCI-e 3.0 na matočnoj i grafi.

Edit:

Ah, to su opet AMD-ovi reklamni benchmarci. Za to bih ipak uzeo ne zrno soli nego soljenku.

S obzirom što su sve nabajali za Bulldozera (u njihovim chartovima gazio je i i7 990x, a kamoli i7 2700k),

pa znamo kako je ispalo. No ajde, Ati ipak bolje projektira kartice nego amd CPU-ove, pa je valjda

negdje u rangu gtx580 minimum.

Uglavnom ovi chartovi od dado8 su mi puno bitniji, i prevaga za odriješit kesu.

Dept extraction, motion estimation, luxrender benchmark rezultati, redom vrlo primamljivih vrijednosti:)

I7 2600 K {#}

Xc
15 godina
neaktivan
dado8 kaže...

to su navodni AMD-ovi reklamni benchmarci, tako da to uzimat ne sa soljenkom, vec s kilo paske, drito onako iz kartona...

ionako cemu se zamarat kad je neki maher vec sve "izracuna" -muahahaha

Je zanimljivo, samo što dok Ndivija izbaci svoju 680 GTX kraj 2012, amd će već izbaciti 8970. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 15:03 (Dad0).
15 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

ovako izvana ne izgleda lose, ceka se da vidimo sta je pod haubom...

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
dado8 kaže...

Ma i to je bolje pričekat msi, asus, gigabyte i ostale da još malo urede hlađenje.

Koliko vidim šta, ova referentna bi mogla sad u ovom mjesecu izletit vanka,

a u prvom će onda doć hawk twin frozr directCuII TGT windforce classified golden sample goes like hell edicije:)

15 godina
protjeran
overhaul kaže...
dado8 kaže...

Ma i to je bolje pričekat msi, asus, gigabyte i ostale da još malo urede hlađenje.

a u prvom će onda doć hawk twin frozr directCuII TGT windforce classified golden sample goes like hell edicije:)

tako je, s time da bi ove slabije zvijeri (HD7950 pa nadole) od pocetka mogle dolazit preparirane... bar takva informacija kruzi uokolo.

17 godina
AMD Radeon HD 7000

Pretpostavljam da bu po dimenzijama bila u rangu 6970?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
overhaul kaže...
dado8 kaže...

te referentne su najbolji oceri,samo staviš neki bolji hladnjak,možda će musashi pasat

M4X @ 3.14zda GHz
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

jos da mu je video reviewu na eng a ne na onom usranom turskom...

15 godina
neaktivan
dado8 kaže...

jebes jezik - mute i ovako i onako jer mjuza radi u pozadini {#}

15 godina
protjeran
ATiGamer kaže...
dado8 kaže...

jebes jezik - mute i ovako i onako jer mjuza radi u pozadini {#}

ma jebes Turcina, frajer tri sata melje o grafu na kojem je bench 3dmarka 2011 u rezi 800*600 {#}{#}

edit: evo konacno print screenova, ne djeluje tako lose, ali izgleda da ova GCN arhitektura dere tek u vecim rezama i da cross kod nje skalira gotovo savrseno

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 16:59 (dado8).
15 godina
neaktivan
dado8 kaže...

ma jebes Turcina, frajer tri sata melje o grafu na kojem je bench 3dmarka 2011 u rezi 800*600 {#}{#}

edit: evo konacno print screenova, ne djeluje tako lose, ali izgleda da ova GCN arhitektura dere tek u vecim rezama i da cross kod nje skalira gotovo savrseno

i 6xxx serija dere na eyefinity rezama (makar ne tako izraženo), što je veća reza to je veći gap između 6970/50 i konkurentnog zelenka.

17 godina
odjavljen
AMD Radeon HD 7000

Kad je izašlo već toliko likova onda je moguće i da dobimo prave testove 22.12.

M4X @ 3.14zda GHz
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
M4X kaže...

Kad je izašlo već toliko likova onda je moguće i da dobimo prave testove 22.12.

Pa dobit ćeš ih - 22. je paper launch

btw u 3dčmarku na defaultu zdere 6970 na 1030MHz s isključnom teselacijom {#}

http://img542.imageshack.us/img542/5959/7302.png

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 18:02 (ATiGamer).
17 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Šta onda neće stavljat novo hlađenje na te referentne nego će ostat isto kao do sad?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
hellbyte0 kaže...

Šta onda neće stavljat novo hlađenje na te referentne nego će ostat isto kao do sad?

ne izgleda lose, mene smeta samo ova kahlica 2.0

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 20:25 (dado8).
17 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Mah opet ta vapour zujalica. {#} Al dobro rekli da će dolazit odmah ne referentni hladnjaci od proizvođača tipa sapphire, msi itd.

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Kod nas će 7970 koštati u početku (INOZEMSTVO-550$) između 3600-3800 kn(prema službenim podacima i očekivanim porastom cijena naših prodavača), tako da se netreba previše veseliti...

FAIL
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 22:36 (PoToKTM).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice