AMD Radeon 6xxx

poruka: 4.994
|
čitano: 603.770
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Pogledaj pod Kao prvo, pa onda pogledaj pod Kao treće

{#}

BTW i meni se isto zhivo $#" koliko ovi zaradjuju, ali to se svako malo podmece pod neki argument, u svezi ne znam ni ja chega {#}. I svaki put ista prica. Velicina chipa, yield, jadni AIB-ovi, Nvidia samo sto nije riknula itd.

Pusto spekuliranje, a podaci o poslovanju su i vise nego transparentni i svima dostupni.

A ovo da je u svakoj drzavi razlicita cijena. Hmm...da, ali su porezi i troskovi isti za robu odredjene kategorije, u ovom slucaju grafe.

AMD i Nvidija su jasno istakli svoje MSRP cijene, a sad da li ima pojedinih trgovaca kojima se isplati korigirati te cijene je druga stvar.

Na neweggu, besbuyu itd... koliko vidim nema odstupanja.

Prica kako AMD nije napravio najbrzi GPU, ali je kao eto ponudio fenomenalan value jednostavno ne stoji. I pomalo je neprincipijelna ako imamo na umu pricu o jeftinim, ekonomicnim chipovima izvrsnog yielda itd itd.

Ako je tako zasto se nije napala Nvidija agresivnom cijenom, a ne +20$ na gtx 570.

0 0 hvala 0
15 godina
RE: AMD Radeon 6xxx
CrapFireX kaže...

Tebi je možda kristalno jasno, ja sam naveo zadnje dostupne pokazatelje prodaje gdje Nvidija ima znatnu prednost u desktop segmentu, a AMD u mobileu.

Inače ne znam o kojem DirectX 11 kolaču pričaš. Od njega se ne živi. I premda za razliku od HR, u svijetu Nvidia sigurno ima vecu bazu korisnika od AMD-a, nitko ne živi od toga koliko vanka ima njegovih DX 11 ili DX9 kartica. Bitno je koliko će prodati sutra.

A ta priča kako Nvidia gubi na svakom čipu, slab yield... sta nije to old news i passe?

I nitko da odgovori na sljedece pitanje. Kako to da sa svojim ekonomicnim proizvodnim ciklusom, AMD za karticu jednakih performansi trazi 20$ vise od Nvidije.

Nvidia GTX 570 MSRP - 349$

AMD    6970 MSRP - 369$

Tim prije sto znamo da je Nvidia vs AMD isto kao i Intel vs AMD.

U prevodu, u slucaju jednakih preformansi vecina je spreman platiti MALO vecu cijenu i uzeti tradicionalnog trzisnog lidera, tj. Nvidiju/Intel, odnosno AMD se kupuje onda kada nedvosmisleno ima bolje performanse/superioran proizvod, tj. kada je jeftiniji.

Dakle kako to da ekonomicni AMD ima vecu MSRP od komplicirane Nvidije?

A sutra će na tržištu biti sam odx11 tako da će se sam oone i prodadavti, tako da sam sebi skačeš u usta sa ovom boldanom izjavom. Kao što radiš i sa svim svojim postovima, pitaš za 1 stvar pa kad ti se odgovori onda vučeš neku drugu izjavu kontra toga, pa kad ti se odgovori onda se opet refaš na onu prvu...

Nvidia ima slbiju zaradu po čipu, to je jasno, veći je čip, nešto slabiji yield...stara priča koja još uvijek stoji. Ali da gubi...to je odavno po meni prošlo. Međutim zarada joj nije ni slična AMDovoj, po čipu.

A zašto AMD traži više?? Pa sa koje si ti planete pao? Socijalističke? Traži više zato jer može, i tražit će uvijek više dok god može, i dok god prolazi. Pa korisnika koji znaju barem malo pozadine o nekoj tržišnoj utakmici ima max 10ak% od ukupnih kupaca, sve ostalo su mase, koje kupe ono što čuju da je novo, što je najskuplje a da upada u njihov buđet itd...

I samim time ova izjava nvidia vs amd, i Intel vs amd...je notorna glupost...većina, i to ogromna većina od svih kupaca će za 2 ili više proizvoda za koja vjeruje da imaju slične performanse UVIJEK izabrati onaj jeftiniji. Može se dogoditi da se izabere skuplji u slučaju da se je jeftinija konkurencija puno jeftinija, toliko da dovodi do sumnje u kvalitetu ili jednostavno da je neki novi potpuno nepoznati brand na tržištu. Međutim kod Intel/nvidia vs AMD to nije slučaj. jednaka garancija, jednake performanse, jednaka prepoznatljivost marke i globalno će više od 90% kupaca izabrati onaj jeftiniji.

I opet: zato jer ga može prodat za više.  Kad se prodaja smanji ispod onoga što žele onda će i cijene ići dole...

Vidim da i u postu iznad opet mlatiš po istom...pa šta je tebi stvarno toliko teško shvatiti pojam kapitalizma? Pa tko više prodaje išta po cijenama po kojima se radi plus mala zarada? Samo onaj tko mora...svi će prodati proizvod pa najvišoj mogućoj cijeni a da proizvod i dalje ide u nekim planiranim količinama. I najmanje od svega na tu prodaju i cijenu utječe trošak proizvodnje, tj trošak proizvodnje je baza, i bitan je, i naravno svi pokušavaju ne ići niže od troškova, ali za gornju granicu...tu je bitan momentum na tražištu, reklama, priča koja se razvila u javnosti (kao npr tragedija oko gf100 čipova o groznoj temp i potrošnji i čemu sve ne, nakon toga karticu su eventualno kupili samo oni koji se malo više kuže u to, jer se zna da gf100 ipak nije fail, već se pokazao jako dobar., kao npr i Vista...ali to nije bitno jer masa je ta koja je zapamtila onaj prvi dojam, one prve priče i njima će 470 i 480 zauvijek biti koma od čipova.) I naravno puno još toga ima u kalkulaciji cijena, kao nr da je gtx 5xx ipak poprilično nedostupan, a HD69xx ima veću dostupnost, što se slaže sa onim mojim postom od pred davno, kad su svi trkeljali kako će ih bit ne znam koliko a fino sam rekao da 570 i 580ki neće biti u većim količinama dostupne barem do 1 mjeseca 2011, a vjerojatno tek u veljači. A 6970 tek izašao i već ih ima ko pljeve i prodaju se, i imam više prednarudžbi za njih nego sam imao za 570/580.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.12.2010 9:08 (miki1981).
15 godina
Hyperion kaže...

Iznenađenje me dočekalo sa HD6850 od gige, ista stvar kao i kod XFX-a vent na 73% cijelo vrijeme se vrti. Srećom da se podešavat u CCC-u i ostalim programima.

Budem reinstalirao drivere i prebacio se na 10.12. možda se sredi...

Ak ništa bum radio profil sam za bios, grafa do 40% ventilatora vrlo tiha.

Imam tu grafičku već par tjedana i radi dobro, ali imam par problema koje neznam riješiti. Prvo sa starim driverima na tvorničkim postavkama test custom clock koji je 775/1000 pisalo je fail, mislio sam sa novim 10.12. to će se ispraviti, ali kad sam instalirao ove drivere opcije test custom clock i auto tune uopšte nema kao ni naziva grafičke iznad klizača. Neznam više šta da radim da li je problem u matičnoj ili u kartici jer u catalystu piše da nemaju sve kartice opciju overdrive ali mislim da se to odnosi prvenstveno na laptope radi uštede energije. Baš me zanima kako je kod tebe i kakvi su testovi u 3d mark 11. Meni sa malo clokanim procesorom i grafičkom na defaultu daje bijednih 3277. Ostalo pod moj PC.

Još da napomenem nisam ja otklučavao overdrive tako je bilo kad sam stavio karticu u comp. Kad stavim kursor na ikonu lokota piše da je otključana 09.09.2010.

Kendo
16 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Pozdrav, vec neko vrijeme kopam po ovoj temi u nadi da cu naci nesto o nekakom padu cijene no bas i nemam srece.

Pa me zanima, posto sam ustedio neakih 2500kn, zelim si kupit novu grafu, i procesor, u zadnjem BUG-u je 6870 dobila prilicno dobru ocjenu pa sam mislio kombinirat nju i Athlon II 445 X3.

E sad problem je sto sam uocio da je ova serija izasla, o cjeni kod nas uopce nezelim ni pricati, a propao mi je dogovor za kupnju u Londonu, tako da me sad zanima dali mi je isplativije cekati da 6950 padne cijena ili da sad odma kupim 6870.
Takodjer, hoce li padati cijena 68xx serije u skoro vrijeme, u nedoumici sam, dali da cekam ili da se upustim u kupnju vec iduci tjedan.

0 0 hvala 0
17 godina
Kendo kaže...

Imam tu grafičku već par tjedana i radi dobro, ali imam par problema koje neznam riješiti. Prvo sa starim driverima na tvorničkim postavkama test custom clock koji je 775/1000 pisalo je fail, mislio sam sa novim 10.12. to će se ispraviti, ali kad sam instalirao ove drivere opcije test custom clock i auto tune uopšte nema kao ni naziva grafičke iznad klizača. Neznam više šta da radim da li je problem u matičnoj ili u kartici jer u catalystu piše da nemaju sve kartice opciju overdrive ali mislim da se to odnosi prvenstveno na laptope radi uštede energije. Baš me zanima kako je kod tebe i kakvi su testovi u 3d mark 11. Meni sa malo clokanim procesorom i grafičkom na defaultu daje bijednih 3277. Ostalo pod moj PC.

Još da napomenem nisam ja otklučavao overdrive tako je bilo kad sam stavio karticu u comp. Kad stavim kursor na ikonu lokota piše da je otključana 09.09.2010.

Ja ju držim na 850/1100 bez dizanja napona i OK je.

Vent i dalje mi se vrti konstantno na ~70% pa moram u CCC-u ga ručno podesit, no nemam problema kao ti. Možda si otključao Overdrive sa prošlom karticom uostalom nema veze šta te to uopće dira?

Ja nekoristim test custom clock, to je glupost rađe sve ručno napravim.

Ja sam sa 850/1100 dobio 3900 poena i proc na 3.0GHz (def.).

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
16 godina
CrapFireX kaže...
 I premda za razliku od HR, u svijetu Nvidia sigurno ima vecu bazu korisnika od AMD-a

{#} na ovo sam se stvarno nasmijao. Po tome bi značilo da je HR donosi pobjedu AMD-u? Ili ja krivo kontam tvoje razmišljanje??

Ne kužim, što ti to znači da u svijetu Nvidia ima veču bazu korisnika od AMD-a??!!

AtiGamer ti je fino objasnio. AMD ima itekako veliku prednosti, što se tiče samih DX11 prodanih kartica.

I tu ne dolazi u pitanje samo HR i njena ''velika AMD fanatična publika''. Tu dolazi u pitanje nekakva statistika u cijelom svijetu.

Također ti je ATiGamer fino objasnio zašto je to tako.

Ovdje nije u pitanju dal je bolji AMD/Nvidia, niti je u pitanju neki fanatizam za nekom od tih dviju firmi.

U pitanju je čista statistika, koju je kod Nvidie zeznuo Fermi.

I to je amen. Bar što se trenutnog stanja tiče.

15 godina
neaktivan
CrapFireX kaže...

Tebi je možda kristalno jasno, ja sam naveo zadnje dostupne pokazatelje prodaje gdje Nvidija ima znatnu prednost u desktop segmentu, a AMD u mobileu.

Inače ne znam o kojem DirectX 11 kolaču pričaš. Od njega se ne živi. I premda za razliku od HR, u svijetu Nvidia sigurno ima vecu bazu korisnika od AMD-a, nitko ne živi od toga koliko vanka ima njegovih DX 11 ili DX9 kartica. Bitno je koliko će prodati sutra.

A ta priča kako Nvidia gubi na svakom čipu, slab yield... sta nije to old news i passe?

I nitko da odgovori na sljedece pitanje. Kako to da sa svojim ekonomicnim proizvodnim ciklusom, AMD za karticu jednakih performansi trazi 20$ vise od Nvidije.

AMD    6970 MSRP - 369$

U prevodu, u slucaju jednakih preformansi vecina je spreman platiti MALO vecu cijenu i uzeti tradicionalnog trzisnog lidera, tj. Nvidiju/Intel, odnosno AMD se kupuje onda kada nedvosmisleno ima bolje performanse/superioran proizvod, tj. kada je jeftiniji.

Kolega Miki ti je sve fino objasnio. Općepoznata politika je deri dok možeš a to je radila nVIDIA, radio je ATI(AMD) i nitko neće prodavati proizvode po nižoj cijeni ako to ne mora.

Slab yield nažalost nije stara vijest, to još uvijek traje. Kao što sam rekao, Fermi je vrlo kompleksan čip i sviđalo se to nekome ili ne nVidia još uvijek zabilježuje gubitke. Moram ispraviti sam sebe po pitanju GF104.

http://www.brightsideofnews.com/news/2010/10/19/amd-northern-islands-vs-nvidia-fermi-die-sizes-compared.aspx

Dakle GF104 bez obzira na dobru prodaju ipak nVidiji ne donosi puno. GTX460 s površinom čipa od 367 mm2 ima omjer $0,46/mm2 dok Barts s druge strane s površinom od 250mm2 ima omjer blizu ciljanih 1mm2. nVIDIA prodaje GF104 za puno manje novca nego što bi to željeli. GF110 tu je u nešto boljoj poziciji no Cayman još uvijek ima bolji omjer.

Također zbog manje površine čipova AMD dobija više ispravnih čipova iz pojedinog wafera. Hvali kolegi forumašu koji je to podijelio s nama.

15 godina
protjeran
AMD Radeon 6xxx

Bivši nogometaš Cantona je izjavio "podignite svi isti dan novac iz banaka i banke će propasti"

Zašto trpiti te lihvarske namete, kamate itd. No mi ljudi smo takvi malodušni po prirodi i zato su velike narodne revolucije u povijesti tako rijetke.

U Hrvatskoj je cijena informatičke opreme takva (već sto puta rečeno) jer je kupac SPREMAN tu cijenu platiti, pošto većina nema drugu soluciju.

Zato čekam da već jednom uđemo u civilizirani svijet jer će se naši lopovi trgovci morat suočiti sa strašnom istinom a ta je da se "vani" ne možeš obogatiti za 3 godine, već radiš desetak-petnaest godina da bi nešto stekao.

To se posebno odnosi na nekoliko mladih trgovaca koji pišu na ovoj temi. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.12.2010 12:33 (Gradonačelnik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon 6xxx

ja mislim da se nvidia "krpa" uz intel, intel diže cijenu, nvidia diže, ovaj spušta itd.

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

@ Hyp

Imam Gigabyte 6850 i vrtnju venta sam riješio sa TriXX programon i fino radi na 40% ima ček i opcija da spremiš postavke i prilikom dizanja Winsa sve fino radi tiho i hladno{#}.

Gigabyte 6850 je uskočila u kantu.....
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.12.2010 13:19 (Smille).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CrapFireX kaže...
ATiGamer kaže...
CrapFireX kaže...

ROFL

2010 Q3 market overview:

Desktop discrete (shipments in millions)

1)   7.67

2)   11.0

Nagradno pitanje: Tko je isporučio 7.67, a tko 11 milijuna grafi??

Ili hoces ovako? Pogledaj na Neweggu i usporedi broj reviewa za 5870 i GTX 480, a svi znamo koliko je ranije izasao.

Tu se priča o udjelu DX11 grafi na tržištu i sveukupnom broju prodanih primjeraka. AMD je stvorio veliku prednost nakon izlaska 5xxx serije kada su pola godine bili bez konkurencije. Zatim je stigao Fermi koji znamo nije oduševio i jasno je ko dan tko ima najveći dio kolača u tom segmentu. GF104 ih je uspio donekle izvući no kompleksnost Fermi čipa opet dovodi do manjeg yielda i zastoja u proizvodnji. Kristalno je jasno da AMD drži veći udio u tržištu DX11 grafa.

AMD    6970 MSRP - 369$

a od čega nvidija trenuntno živi od ogromnih isporuka možda DX8 kartica?

"od njega se ne živi" lol kako što intel i amd ne žive od prodaje procesora (osim naravno jednojezgraša koji idu ko ludi diljem svijeta) {#}

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.12.2010 13:47 (sokre).
15 godina
protjeran
M4X kaže...
Gradonačelnik kaže...
M4X kaže...

Koliko imaš bodova ?

5125

A bem mu teku, ja 4340 s 6870 na 951/1150, i5 760 na 3,64

Nije mi jasno baš{#}

A sad  vidim da si tu puka CPU na 4.3 Ghz.

Ovaj im test kao i prošli izgleda voli najviše što brži  CPU

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.12.2010 13:53 (Gradonačelnik).
15 godina
neaktivan
Gradonačelnik kaže...

A bem mu teku, ja 4340 s 6870 na 951/1150, i5 760 na 3,64

Nije mi jasno baš{#}

A sad  vidim da si tu puka CPU na 4.3 Ghz.

Ovaj im test kao i prošli izgleda voli najviše što brži  CPU

Pa i ne baš, CPU ne donosi toliko puno kao u 06 i Vantage.

On je svoj GPU klokao 100MHz više od tebe i to je sva mudrost.

14 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Idemo opet - velik chip, slaba zarada klapa 8697.

Ne kužim poantu ovih marketinških rasprava, i nagadjanja oko nepostojece marketinske kategorije "zarada po chipu",

jer sam kupac, a ne AMD/Nvidia dioničar, ali evo nekoliko podataka, čisto da vidimo tko je efikasniji i tko tu koga može kupit kad se sjeti:

Nvidia: 8.30 milijardi tržišne vrijednosti, 5700 uposlenika, 2010 Q3 85 milijuna dolara zarade
AMD: 5.52 milijardi, 10400 uposlenika, 108 milijuna dolara zarade

Kolega forumaš miki kaže da

"ogromna većina od svih kupaca će za 2 ili više proizvoda za koja vjeruje da imaju slične performanse UVIJEK izabrati onaj jeftiniji."

A onda zaključuje da jedan underdog kao AMD može prodavati skuplje od Nvidije - "zato jer ga može prodat za više". Žešči argument.

Ne bih o ovim nebulozama o nedostupnosti 570/580 na temelju newegg out of stock za 580, ali da vidimo nesto drugo.

Kada su ono debitirali 6870 i 6850? U 10. mjesecu, je li tako?
Directx 11 chipovi za 11. mjesec(najveca razlika) po Steamu:

1. GTX 460
2. GTX 470
3. HD6870

6850 nema nigdje na vidikui.

Cinjenica je da 6970 nije donio apsolutno nista što GTX 570 nije već pokrila. S manjom cijenom, manjom bukom i nižim temperaturama.

6950 se ugurao u novi cjenovni razred, a najveći konkurent mu je 5870 naspram kojega nema jasnu prednost, a k tome je skuplji od 5870.

Dakle vanka kartice imaju ponešto smisla, nikakav great value ali eto...

a na hrvatskom trzistu su obe kartice sa cijenama od 2800, tj 3400 kn teška nebuloza, 

ako za slične perfomranse imamo 5870 po cijeni od 2100kn, tj. 570 od 2800kn.

Citiram

Dear AMD

Hahahahahahaha, {#} 

Best regards,
Jen-Hsun Huang.  

1 1 hvala 0
15 godina
AMD Radeon 6xxx
e ljudi jel u redu da updateam drivere preko steama??
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CrapFireX kaže...

Citiram

Dear AMD

Hahahahahahaha, {#} 

Best regards,
Jen-Hsun Huang.  

To je lik napisao na techpowerup-u, to sam tamo vidio jel?

AMD ima manju vrijednost zato što je imao bar burnih godina i akviziciju ATI-a, a cpu segment im je malo zakazao.

Ti negiraš činjenice i govoriš da su nebuloze, s tobom se nevrijedi raspravljat.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.12.2010 17:01 (Hyperion).
15 godina
CoKsA kaže...

jel uredu updateat preko steama drivere za graficku??oce mi normalno dalje radit

14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
CrapFireX kaže...

Citiram

Dear AMD

Hahahahahahaha, {#} 

Best regards,
Jen-Hsun Huang.

To je lik napisao na techpowerup-u, to sam tamo vidio jel?

AMD ima manju vrijednost zato što je imao bar burnih godina i akviziciju ATI-a, a cpu segment im je malo zakazao.

Ja sam je prvi put vidio na nekom forumu gdje se govorilo o "ručno izradjenim" 6970, cooler koji ne sjeda itd.

i odmah je poslao svim prijateljima ATI-jevcima  {#}

17 godina
CrapFireX kaže...

Ja sam je prvi put vidio na nekom forumu gdje se govorilo o "ručno izradjenim" 6970, cooler koji ne sjeda itd.

i odmah je poslao svim prijateljima ATI-jevcima {#}

Da na taj forum sam i mislio bio je to techpowerup-ov forum.

Preočito je da si tu došao spammat.

14 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Sto god je potrebno da te odgovorim od crapfirea  {#}

btw ne spamam, pisem samo cinjenice, i gdjegoda svoje misljenje.

0 3 hvala 0
15 godina
AMD Radeon 6xxx

Ma pustite ga , vec ima zuti nece on dugo, nakon 7 dana hmm

Vjerovatno neki odbjegli povratnik spammer sry za offtopic

BE HAPPY xD : )
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CoKsA kaže...
CoKsA kaže...

jel uredu updateat preko steama drivere za graficku??oce mi normalno dalje radit

Nije u redu da updateas preko Steama.

Imas vecu kontrolu i transparentnost na AMD-ovoj sluzbenoj download stranici

http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

Jest da ponekad nudi stare/nepodrzane drivere, ali Boze moj {#}

15 godina
CrapFireX kaže...
....

Nvidia: 8.30 milijardi tržišne vrijednosti, 5700 uposlenika, 2010 Q3 85 milijuna dolara zarade
AMD: 5.52 milijardi, 10400 uposlenika, 108 milijuna dolara zarade

Kolega forumaš miki kaže da

"ogromna većina od svih kupaca će za 2 ili više proizvoda za koja vjeruje da imaju slične performanse UVIJEK izabrati onaj jeftiniji."

A onda zaključuje da jedan underdog kao AMD može prodavati skuplje od Nvidije - "zato jer ga može prodat za više". Žešči argument.

......

S ovim prvim baš i nisi dokazao svoj point. a sa ovim boldanim očito si previdio najbitniju riječ toga dijela...a to je ova pod žutim markerom. A da bi se to postiglo djeluje marketing i sve ono ostalo što sam ti naveo u ostatku mog posta koji si očito odlučio zanemariti, dakle osim marketinga tu su još i rekla-kazala priče itd. Ti nikako ne možeš izjednačavat članove nekog informatičkog foruma sa ogromnom masom svih ostalih kupaca. Tj TI možeš jer to i radiš, ali sa tim postupkom si potpuno uništavaš kredibilitet cijele teorije koju zagovaraš.

I samo da ti napomenem da STEAM i nije baš mjerodavan, osobno ljudi koji su kod mene uzeli neke od bjesnijih grafa u zadnjih 2 godine i sa onom dijelom tih ljudi sa kojima sam pričao tek možda 25% ih koristi steam. A uostalom još jedna stvar koja ti potkopava taj postotak sa steama je i broj na kolik ose ljudi to odnosi...pronađi na koliko se ljudi odnosi ta statistika sa steama pa razmisli onda što govoriš. To je kao da kažeš da na svijetu ima 7 miljardi ljudi i ti si uzeo statistiku od njih 5 tisuća i sad je ta statistika valjna za globalno stanje...e pa nije dragi moj.

Istina da nesrazmjer brojki nije toliko velik između, ali to sam karikirao. (morao sam ovo objasnit jer znam da bi mi u slijedećem postu prtljao nešto o broju ljudi na Zemlji itd...pa evo unapred riješeno)

Eh da, i da ne spamam ni ja više sa tobom...za mene je ovo EOD. A i za tebe imam fino riješenje zahvaljujući nekim tu gumbićima ispod tvog avatara...pozdrav.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.12.2010 17:42 (miki1981).
17 godina
AMD Radeon 6xxx

Da to nije Weky?

On je znao uzeti podatke sa steam-a i prodavao ih kao mu*a pod bubrege.

ONTOPIC:

TriXXX evo probao sam ga, alat dostojan ATi Tray Toolsa, jest da nema onoliku hrpu opcija kao ATT,ali to što može je super izvedeno.

Najviše mi se od svega sviđa što su stavili opciju da možemo napravit profil za ventilator na grafičkoj. To sam radio u ATT-u, niti jedan drugi alat to nije imao tada, stvarno hebena opcija. Evo kako to i izgleda (sam sam ga podesio kak mi paše):

Fan Control Fan Control

Overclockanje je isto super, 4 profila se mogu napraviti i može se stavit kvačica da sam promjeni taktove čim promjenimo profil.

Nudi i opciju instaliranja gadgeta za win7/vistu, to je u biti prozorčić sa podacima o grafičkoj razne temperature, taktovi itd.

Svatko tko ima HD6800 i HD6900 seriju preporučavam.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.12.2010 17:59 (Hyperion).
Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx
Manite se marketinskih gluposti.Koga boli ku.ac kako posluje AMD il Nvidia? Koga boli briga koliko gube ili dobe po svakom proizvedenom cipu? Nikoga osim Filozofa i onih koji su usko povezani sa njihovim poslovanjem. Ja se vise volim koristiti sljedećim brojikama: GTX570 je 5-10% slabija od HD6970,GTX570 je 20% jeftinija od HD6970, GTX570 je 10% hladnija od HD6970 i na kraju krajeva GTX570 je tisa od HD6970. E sad mi neka netko normalan obijasni po čemu je to HD6970 20% vrijednija od GTX570?
I'll be back
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Oba pointa su tvoja, a ja sam samo primjetio kontradiktornost medju njima.

I btw jako dobro sam primjetio ovo "vjeruje". I sto s time?

Hoces reci da ljudi vjeruju da 6970 ima slicne performanse kao i 580, a ne kao 570?

A glede Steama rijec je o najvecem online distributeru igara, i AMD je njegov featured partner.

To je gigant koji prijeti postati MS i Google gaming industrije, i protiv cijeg monopola se trenutno stvara fronta.

Nitko pametan ne dovodi u pitanje uzorak Steamovih survey-eva.

EDIT: Upravo tako microman. Marketinske rasprave na hardveraskim forumima.   Zarada po chipu, koliko ce zaraditi AMD/Nvidia dionicari...bah.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.12.2010 18:00 (CrapFireX).

0 0 hvala 0
15 godina
microman kaže...
Manite se marketinskih gluposti.Koga boli ku.ac kako posluje AMD il Nvidia? Koga boli briga koliko gube ili dobe po svakom proizvedenom cipu? Nikoga osim Filozofa i onih koji su usko povezani sa njihovim poslovanjem. Ja se vise volim koristiti sljedećim brojikama: GTX570 je 5-10% slabija od HD6970,GTX570 je 20% jeftinija od HD6970, GTX570 je 10% hladnija od HD6970 i na kraju krajeva GTX570 je tisa od HD6970. E sad mi neka netko normalan obijasni po čemu je to HD6970 20% vrijednija od GTX570?

Apsolutno po ničemu...od trenutne high class postave se 6970 kod nas ne isplati kupit ni za živu glavu, ni 6950 isto tako. 580 i 570 su tu carevi apsolutni. Isto tako i 5970 ne noosi niš spektakularno u odnosu na 580, a skuplji je i nosi sve eventualne probleme koje nose dual gpu kartice. Mislim da to nitko tu ni ne dovodi u pitanje.

14 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Sve si rekao. Ne vidim ništa potrebno za nadodati. Osim da očekujem da AMD snizi cijene 69** , a HR trgovci izvuku glavu iz #%*#@

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

samo da nadodam, vidim da se usporežuje high end grafa od nvidie sa atijem(amd)

ni 6950 ni 6970 nisu top modeli, početkom godine izlazi 6990, e nju treba uspoređivati sa gtx 580

iako je očito da je nvidia odustala od dual gpu riješenja, tako da je po meni svakako bolje uzeti singl gpu rješenje, normalno ako su te perfomanse popračene sa adekvatnom cijenom

0 0 hvala 0
17 godina
Hyperion kaže...

Da to nije Weky?

I ja sam to htjeo pitat... : ))

A ostali dio posta (da ne citiram predugacak je), mislim da se to moze i u msi afterburneru, sjecam se da sam negdje namjestao na svojoj 5850, provjerim pa javim.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice