To sam mu toliko puta htio napisati, al ajd nek mu bude. Barem 20-30 puta u godini napiše da kupuje grafičku i sve uvijek padne u vodu jer GTX260 sve vrti, ali šta je tu je čovjek bome i je u pravu no sigurno ga duša boli gledat kak mi imamo DX11, nove feature, više fps-a itd. Znam kak je to.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pa sta, covjek ne zeli prdnuti na rosu, kako bi se to reklo...donirajte mu vi svoje 
To sam mu toliko puta htio napisati, al ajd nek mu bude. Barem 20-30 puta u godini napiše da kupuje grafičku i sve uvijek padne u vodu jer GTX260 sve vrti, ali šta je tu je čovjek bome i je u pravu no sigurno ga duša boli gledat kak mi imamo DX11, nove feature, više fps-a itd. Znam kak je to.
ma kakav DX11, ma kakvi featuri, ma kakvi bolji fps-ovi... pa nije coviek mutav - vidi da mu sve leti i na "starudiji" a izgleda prakticki jednako, nek priceka 28nm - to ce bit dernek, ovo generacija je samo za kupovanje vremena.
di mi nije pun kufer ovog TN monitora i ja bi jos gusta s mojim ljubljenim oldtimerom.
ljudi jel zna tko gdje ima ova verzija 6850? http://xfxforce.com/ecms.ashx/345ffdb2-5930-49c0-8f2b-c8507df9a0a9/RelatedGraphicCardSeries_RelatedGraphicCardModels4/HD685XZDFC1354x312.jpg
A šta ćete ekipa.. ja bi već neko vrijeme prešao na dx11 i jaču makinu, al živa istina da mi i trenutna karta sve vrti na max (full HD reza) pa imam još malo vremena pričekati nove modele i normalnije cijene (na žalost lova mi je dosta bitan faktor).
Uostalom sad će se situacija malo iskristalizirati oko Božića i Nove godine pa ću valjda uspjeti donjeti konačnu odluku 
dupli
EDIT: sta rec nego da se BOL i Chrom bas ne vole, a Bol-ov uploader ocito radi prema onoj komunsitickoj sabloni, parno-neparno
glavno da nam web adminstratori iz update u update unaprijeduju smilice
Romania,sve ti je jasno. Slika,rekli bi..govori više od 1000 riječi. 

namjeravam kupiti HD 6850... e sad koja je bolja XFX, MSI, Sapphire, Gigabyte ili Sapphire TOXIC.. razlike u cijeni su dosta male tako da me zanima jedino to koja od ovih daje bolje rezultate... ova Sapphire TOXIC je najskuplja pa me zanima dali opravdava svoju cijenu u odnosu na XFX-ovu koja je 120 kn jeftinija u protisu...
btw. kolko mi se isplati uzimati takvu grafu s trenutnim monitorom... mislim da je šteta imati amd-ovku 6000 serije dok monitor ima max rezoluciju 1366x768... kupio bih neki monitor do 1500 kn... mozda npr ovaj http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=7232
pa je jos samo pitanje dal bi taj monitor mogao izvuci max iz grafe.. i kakva bi bila igrivost novijih igara kao što su gta4 i call of duty mw2... dal bi ih bilo moguce igrati na 1920x1080 sa very high details postavkama
Uf za 1580kn uzmeš osjetno jaču HD5850 u ADM-u ili druga opcija XFX HD5850 za 1585kn u H2 shopu uzimajući u obzir da se iskoristi kupon iz novog bug-a (-10%).
Ili XFX HD6850 u H2 shopu sa kuponom (-10%) košta 1379kn.
BTW: Ta grafa če ti biti preslaba za neke igre na max tipa crysis, gta 4, arma II itd.
Mislim grafička je slabija od HD5850 s kojom ja jedva da igram crysis na very high na 1680x1050.
Huh ona gore od deryja je naj jer je naj-jeftinija.. :D joke!
Inače ako je rekao 6850 ne 5850 neka si uzme tu sa discountom -10% u tom shopu.. To nije ništa novaca za takvu graf.
Sve u svemu ajd pls neka mi netko nabaci Crysis warhead ss na 1680/enthus/no AA/DX10 frost flythrough sa HD6850
može i clockirana jer mi ne da mira da je moja GTX460 bolja..
malo sam čitao ono 6850 vs 5850 i sapphire vs xfx... odlučio sam da je najboja Sapphire hd6850 koja kosta u protisu 1460kn..
strasan je taj dx11 ....
Huh ona gore od deryja je naj jer je naj-jeftinija.. :D joke!
Inače ako je rekao 6850 ne 5850 neka si uzme tu sa discountom -10% u tom shopu.. To nije ništa novaca za takvu graf.
Sve u svemu ajd pls neka mi netko nabaci Crysis warhead ss na 1680/enthus/no AA/DX10 frost flythrough sa HD6850
može i clockirana jer mi ne da mira da je moja GTX460 bolja..
vec postajes pomalo naporan, sjebo si sa prodajom HD5850 a tvoja sadasnja grafa je sporija od HD6850 sta god ti i kako mislio, da imas 1gb verziju jos bi se dalo raspravljat ovako 0 bodova, ionako usporedjivanje na kruskama i jabukama nema smisla
btw nove slikice
malo sam čitao ono 6850 vs 5850 i sapphire vs xfx... odlučio sam da je najboja Sapphire hd6850 koja kosta u protisu 1460kn..
Ti prolupao trenutačno najjeftinija HD6850 je ona XFX-ica u H2 shopu za 1380kn, naravno samo za one koji su kupili novi BUG :-)
Recimo ja ću u H2 shopu kupit x6 1075T za 1421kn to nema nigdje.
Fala novom BUG-u za to.
Ti prolupao trenutačno najjeftinija HD6850 je ona XFX-ica u H2 shopu za 1380kn, naravno samo za one koji su kupili novi BUG :-)
Fala novom BUG-u za to.
hah , da , ja sam sebi trazio ekran gore na popustu , kad ono samo oni aoc ekrani lol.
Kako gore nisam prokomentira,:
unatoc nastpisu na zadnjoj slici cini se da je rijec o inzinjerskom primjerku HD6950 (ATI logo) koji dolazi s 1GB memorije a napaja se preko 6+6 pin power konektora (visak pinova onemogucen) i ima 4 faznu regulaciji tj 4/6 (dva nefunkcionalna).
Unatoc nekim spekulacijmama sam chip u odnosu na onog kod direktne konkurencije izgleda jako sitno, priblizno je istih dimenzija kao i onaj kod HD58xx kartica - ne vjerujem da ide preko 370mm2.
Zakljucno izgleda da AMD nije mijenjao pobjednicku sweetspot strategiju - ovo je jako jeftino za proizvodnju pa cak i da perf. budu i nesto sporije (do 30%) u odnosu na Nvidijine pulene, Radeoni ce nastavit s dominacijom.
Eh da, mislim da postojanje 2 cf konektora nije potrebno sta dodatno komentirat.
HD6970 ima backplate, tako da ovo gore nije ta kartica.
Također su dečki iz Rumunjske već odavno dobili HD6970 i okačili su par slikica na XSu gdje se vidi da HD6970 ima backplate i 2 CF konektora.
sta ti u pojmu inzinjerski primjerak nije jasno?
Ovo gore je HD6950, ne HD6970.
A kad će 6970 u prodaju, ja sam nestrpljiv!
Fala novom BUG-u za to.
jel ideš na potpuno novu konfu ili mijenjaš samo procesor?
Fala novom BUG-u za to.
jel ideš na potpuno novu konfu ili mijenjaš samo procesor?
Prodajem:
HD4870
ASRock 790GX
Phenom II x3 720
Uzimam:
Phenom II x6 1075T
Gigabyte 790FX-DS5
+
za mjesec-dva
HD5850
Bit će crossfire u pitanju (napokon) 
Ovo gore je HD6950, ne HD6970.
jos da tu informaciju u postu povise nisam spomenuo, svejedno chip je isti a ni ne vjerujem da ce se dizajn pcb-a kod jaceg modela sta previse razlikovat, dapace mislim da se iz ovog injzinjerskog primjerka HD6950 logicno namecu neki zakljuci za HD6970.
jos da tu informacije u postu povise nisam spomenuo, svejedno chip je isti a ni ne vjerujem da ce se dizajn pcb-a sta previse razlikovat, dapace mislim da se iz ovog injzinjerskog primjerka HD6950 logicno namecu neki zakljuci za HD6970.
Rekli su da će se ploče za HD5850 i HD5870 moći koristiti i za HD6950/6970.
Doslovce će samo promijenit memorijske čipove i gpu jezgru.
jos da tu informacije u postu povise nisam spomenuo, svejedno chip je isti a ni ne vjerujem da ce se dizajn pcb-a sta previse razlikovat, dapace mislim da se iz ovog injzinjerskog primjerka HD6950 logicno namecu neki zakljuci za HD6970.
Rekli su da će se ploče za HD5850 i HD5870 moći koristiti i za HD6950/6970.
Doslovce će samo promijenit memorijske čipove i gpu jezgru.
ne koliko ja znam - pin kompatibilni su samo Cypress i Barts, Cayman je druga liga
ne koliko ja znam - pin kompatibilni su samo Cypress i Barts, Cayman je druga liga
Aha da, barts i cypress imaju iste ploče...
HD5850
Bit će crossfire u pitanju (napokon) 
jooooj nemoj opet 5850, neš imat onu teselarizaciju 
Prodajem:
HD4870
ASRock 790GX
Phenom II x3 720
Uzimam:
Phenom II x6 1075T
Gigabyte 790FX-DS5
+
za mjesec-dva