AMD Radeon 6xxx

poruka: 4.994
|
čitano: 711.534
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: ATI Radeon 6XXX
microman kaže...

Nema šanse da ćeš sa 700Mhz dignut na 840Mhz(20%) bez dizanja napona. Imam dvije GTX480,obije low voltage cipovi i nijedna neide na 840Mhz bez dizanja napona.Nema šanse.

Slažem se.

Najveća prednost GTX580 nad GTX480 je u višem taktu što je omogućio vapor način hlađenja,

a svega nekih 5% donose arhitekturalne modifikacije u obliku texture filteringa

15 godina
neaktivan
pandza94 kaže...
xyan kaže...

ja sam ih bez problema dizao.al izgleda da mi se nestabilnost u pocetku dogadjala zbog glupog napajanja

Kako će ti se događat nestabilnost? Neka je to Kamariki 4 i to s nazivnih 750w!

Ako hoćeš SLI ona minimalno TX850 ili više!(ispravite me ako grješim) i nevjerujem

da GTX480 potegne 140Mhz na GPU bez dizanja voltaže!

imao sam hx 1000, i bas sam morao dobiti skartno napjanje....radilo je tjedan dana bez problema. ok ako kazete da nejde, napravit cu ss.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.11.2010 18:24 (xyan).
16 godina
xyan kaže...
pandza94 kaže...
xyan kaže...

ja sam ih bez problema dizao.al izgleda da mi se nestabilnost u pocetku dogadjala zbog glupog napajanja

Ako hoćeš SLI ona minimalno TX850 ili više!(ispravite me ako grješim) i nevjerujem

imao sam hx 1000, i bas sam morao dobiti skartno napjanje....radilo je tjedan dana bez problema. ok ako kazete da nejde, napravit cu ss.

Oprosti, ali jel nemaš garanciju za to napajanje, ili garancija ne pokriva to, ipak, nisi ga ti skurio, defektno je!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
16 godina
xyan kaže...
pandza94 kaže...
xyan kaže...

Pa mislim ak je bilo defektno mogo si na garanciju odvest...

Sta si bacil napajanje ili {#}

15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

pa naravno da cu ga odnijet, samo sta nemam sad kod sebe kutiju, doma mi je. razmisljao sam da umjesto corsaira, trazim ovo http://www.links.hr/index.php?naziv=Napajanje+1000W,+SCYTHE+Chouriki+2+Plug-in,+SPCR2-1000P,+ATX2+v2.3,+135mm+vent.&option=artikl&id_kategorija=052760&id_artikl=052.760.015

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
xyan kaže...

pa naravno da cu ga odnijet, samo sta nemam sad kod sebe kutiju, doma mi je. razmisljao sam da umjesto corsaira, trazim ovo http://www.links.hr/index.php?naziv=Napajanje+1000W,+SCYTHE+Chouriki+2+Plug-in,+SPCR2-1000P,+ATX2+v2.3,+135mm+vent.&option=artikl&id_kategorija=052760&id_artikl=052.760.015

Neznam zakaj bi trazil slabije napajanje...

Reci nek ti oni samo daju HX-a novog i to je to...{#}

15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

po cemu je slabije? jest da scythe nije tako zvanicno ime ko corsair, al ovo napajanje ima 105A na 12v railovima, dok corsair ima 80A. jos k tome ovo napajanje ima silver certifikat ako se ne varam,dakle vecu efikasnost nego corsair. ima i garanciju ko corsair 5 godina

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
xyan kaže...

Ja ne bi, HX 1000 je Terminator, imao si nesreću pa si naletio na defektno, al to ne znači da to napajanje ne valja, ne vidim ni jedan razlog zašto bi išao na tog Scythe Chouriki-ja?!

16 godina
xyan kaže...

po cemu je slabije? jest da scythe nije tako zvanicno ime ko corsair, al ovo napajanje ima 105A na 12v railovima, dok corsair ima 80A. jos k tome ovo napajanje ima silver certifikat ako se ne varam,dakle vecu efikasnost nego corsair. ima i garanciju ko corsair 5 godina

Po efikasnosti su tu negdje, nije istina da scythe ima veću,mozda cak corsair ima vecu...

Kad je HX izasao nije se jos djelila efikasnost na bronze, sliver i gold nego samo je bilo da ima 80% + efikasnost...

15 godina
neaktivan

evo slika sa certifikata

Scythe Chouriki 2 Scythe Chouriki 2
Corsair hx 1000 Corsair hx 1000
Scythe Chouriki 2 1000w Scythe Chouriki 2 1000w
16 godina
xyan kaže...

To napajanje nema 105A na 12V. Ako malo bolje pogledaš i preračunaš, vidjet češ da slikica laže. Da ima 105A na 12V, značilo bi da može dat 1260w na +12V {#}.

16 godina
xyan kaže...

evo slika sa certifikata

Ovo okači u temu sa napajanjim i čekaj dok ti Dream, Kihoty i Wolwerine ne odgovore, iako ja ne bi mjenjo "Corsa" za ništa!?

16 godina
xyan kaže...

evo slika sa certifikata

Ako sam u pravu ja mislim da se railovi ne zbrajaju da nema 105 A

16 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Kakvi 105A, to napajanje daje manje od 80A.

U speckama je naznačeno 70+35 što bi logično bilo 105A međutim ispod toga piše 1000W što znači da KOMBINIRANO ta 2 raila mogu dati 83A. Međutim ispod toga je opet 1000W naznačeno što znači da i 5V te 3,3V nose određeni dio od tih 1kw. Na kraju dobijemo ispod 80A na 12V railovima.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

u svakom slucaju corsair je jos slabiji. na na papiru. za mene i u praksi.

uopce se ne treba racunati, kad se vidi na certifikatu koliko postize. a i zanima me koje napajanje u hrvatskoj, osim ax1200 ima vise od 1000w. ne bunim se ja donaciji jednog enermaxa od 1000w :D 

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.11.2010 10:57 (xyan).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
xyan kaže...

uopce se ne treba racunati, kad se vidi na certifikatu koliko postize. a i zanima me koje napajanje u hrvatskoj, osim ax1200 ima vise od 1000w. ne bunim se ja donaciji jednog enermaxa od 1000w :D 

Vidi se da ne kužiš bit svega. HX1000 je u stanju isključivo samo na +12v linijama dati tih deklariranih 1000W, a plus tome još dodaš 3,3v i 5v rail.

Dok Schyte može kombinirano zajedno sa +12v,3.3v i 5v railovima dati tih 1000W.

Corsair garantira da napajanje neče krepati ako je pod 100% opterečenjem(svih 1000W) pa čak na peak može i više od toga, dok za Shyte se nebi kladio ni na 1000W, a kamoli na 1000+.

I'll be back
16 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Jeno offtopic pitanje.

stavia sam nedavno svoju asus 6870 u komp i sada nemogu extendat desktop na tv. kad idem detektrat display nevidi ga. odem priko basic setupa, ista stvar. monitor mi je spojen na Dvi Tv na hdmi.  otvoria san i ranije temu sa istin pitanjen al niko ziv nije odgovoria, niti je reka itko da ima isti problem.. e i zaboravia san spomenit kada sliku stavin samo na tv-u onda radi dakle problem je samo u extendanju odnosno dupliciranju. sa staron 4890 je radilo. sorry na offtopitc

kada kliknen detekt ne vidi display broj 2 kada kliknen detekt ne vidi display broj 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xyan kaže...

Jbga i ja bi Silent Pro Gold-a 1000W.

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6662&category_id=3571

Uzmi HX1000 nećeš pogriješiti, ako ne njega onda Coolermaster Realpowera,ili Pro-a nemodularnog, ili M-a 1000.

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
microman kaže...
xyan kaže...

Vidi se da ne kužiš bit svega. HX1000 je u stanju isključivo samo na +12v linijama dati tih deklariranih 1000W, a plus tome još dodaš 3,3v i 5v rail.

Dok Schyte može kombinirano zajedno sa +12v,3.3v i 5v railovima dati tih 1000W.

Corsair garantira da napajanje neče krepati ako je pod 100% opterečenjem(svih 1000W) pa čak na peak može i više od toga, dok za Shyte se nebi kladio ni na 1000W, a kamoli na 1000+.

otkud si to izvukao? al fakat nije da se ne kuzim ni malo u struju, al i da se ne kuzim znam citati tablice...corsair ima 2*12v raila i ispod svakog pise 40A i max combined load 80A. prema njihovoj logici, znaci scythe bi trebao imat 105A, al se vidi da i jedan i drugi daju ispod 70A? bar je tako na 80plus certifikatu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

a i sta ima tko sumnjati u 80 plus certifikat, sad je valjda i to namjestno, kak je pojedincima sve na ovom forumu...

16 godina
xyan kaže...

Evo, nadam se  da se Wolverine neče naljutit što sam stavio ovaj link. Ali, jako je lijepo pojasnio neke stvari u ovom linku. Pa eto, malo prouči, a imaš i google. Čisto da malo sagledaš kako stvari funkcioniraju {#}.

15 godina
neaktivan

ok, microman je bio u pravu prema onome sta pise na corsairu, da moze isporuciti 1000w na 12v railovima. al nebre 80 ampera, prema onome kaj sam tam procito, a to sam i znao, la kolko onda isporucujue, 64,7A?

17 godina
neaktivan
xyan kaže...

ok, microman je bio u pravu prema onome sta pise na corsairu, da moze isporuciti 1000w na 12v railovima. al nebre 80 ampera, prema onome kaj sam tam procito, a to sam i znao, la kolko onda isporucujue, 64,7A?

Ne piši gluposti.Ako itko stavlja na etikete točno onoliko koliko napajanje može dati,onda je to Corsair. Ako piše 80A kombinirano na oba +12v raila,onda toliko može dati bez da se zagasi. Ljepo ti piše na Corsairovoj stranici da do 50stupnjeva može dati svih 1000W na +12v liniji.
I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.11.2010 9:06 (microman).
16 godina
neaktivan
xyan kaže...

Jel ti znaš uopće koliko je 1000W=A na 12V railovima?

Podijeli 1000/12 i dobit ćeš riješenje.

16 godina
ATI Radeon 6XXX

Otišlo se previše u offtopic. Tema je o E6xxx karticama, a ne o napajanjima. Kao što AtiGamer i Microman kažu, sve je rečeno. Sama računica sve govori. Mislim da bi rasprava o ovome trebala završit. Bar što se ove teme tiče.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
ATI Radeon 6XXX

...

ja priđem udarim ga pesnicom..ajde sad šta si bio bezobrazan,skini tog rolexa,daj ključeve od mercedesa..onako..klinački
Moj PC  
6 1 hvala 6
18 godina
ATI Radeon 6XXX

lol pa po ovom 6970 nije tako puno jača od 5870 po grafikonu :)

da se razumumijemo , sama po sebi je brutalna single chip ali u odnosu na 5870 nije puno jača IMHO :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.11.2010 12:03 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Trebala bi biti jaca za oko 40% od HD 5870 jer bi tada konkurirala GTX 580

17 godina
neaktivan
Intel&ATI kaže...

Trebala bi biti jaca za oko 40% od HD 5870 jer bi tada konkurirala GTX 580

Malo si pretjerao s postotkom.

16 godina
neaktivan
superJozo kaže...

...

Kako sad 1900 stream procesora? Govorilo se o 15xx ako se ne varam. No, dobro nećemo se žaliti. Ako su ove specifikacije istinite, to će biti zvijer. Na papiru razlika između 6970 i 5870 ne izgleda velika međutim Cayman je prešao na 4D stoga su shaderi mnogo efikasniji od Cypressa.

Pogledajte malo specifikacije 6870:

Stream Processors 1120
Texture Units 56
ROPs 32

Dakle skoro pa duplo više stream procesora, 96 naprema 56 TMU-ova, brža memorija na 5GHz efektivno. Vidjet ćemo šta je tu istina i što ne i kako će to ispasti na kraju.

16 godina
neaktivan
franky kaže...
Malo si pretjerao s postotkom.

Pa i nije, GTX480-5870=20%, GTX580-GTX480=20%

Isprike za dupli post.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice