AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.537
|
čitano: 2.895.922
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
AMD Navi

Jučer stigla 9070xt gaming oc i malo gnjavio benchevima. Hotspot sam vidio oko 87 najviše. Poslje spustio malo napon na -70 i -5% power limit da smanjim potrošnju. Ide sigurno još ali nisam stigao rušit napon do crasha jer sam do skoro 2 prašil subnauticu2.

Samsung je memorija tak da mi se ni mema ne grije preveć. Gpu nisam uspio do 65 ugrijati. Vjerojatno bi da su dulje sesije bencheva.

667€ s amazona. Za sad zadovoljan. Nek samo ne bude problema dugoročno. 

Osjeti se popriličan skok u performansama s 1080ti

Moj PC  
5 0 hvala 0
9 godina
Re: AMD Navi
dax-lax kaže...

Jučer stigla 9070xt gaming oc i malo gnjavio benchevima. Hotspot sam vidio oko 87 najviše. Poslje spustio malo napon na -70 i -5% power limit da smanjim potrošnju. Ide sigurno još ali nisam stigao rušit napon do crasha jer sam do skoro 2 prašil subnauticu2.

Samsung je memorija tak da mi se ni mema ne grije preveć. Gpu nisam uspio do 65 ugrijati. Vjerojatno bi da su dulje sesije bencheva.

Početkom godine sam svoju kupio preko Uzi Shopa za 750 eura (3 godine garancije). Isti model.

Radi bez ikakvih problema. Undervoltao sam ju (-70mV, power limit -15% i fast timing 2700mhz za Vram) pa je uz iste performanse ujedno hladnija i tiša. Jedina mana jest da je "thermal gel" (čitaj termalni kit ili kako god) nanesen preko cijele kartice pa bi eventualna zamjena istog u dalekoj budućnosti mogla biti napor (ako ju budem koristio naravno).

Stava sam da je ova kartica nova RX 480. Odličan omjer cijene (uzevši u obzir inflaciju i trenutnu situaciju na tržištu) i performansi.

AMD je pametno napravio s ovom karticom; viši srednji/niži viši segment za okej cijenu i više ti ne treba.

I want to believe
15 godina
AMD Navi

Da, gledam naknadno po netu za taj thermal gel ali ne nalazim da je to tak veliki problem osim ako grafa stoji vertikalno. Moguće su kasnije revidirali smjesu malo.

Kad izađe jamstvo, rastavit ću je, počistiti i nakeljit padove ili novi gel. 

Druga priča je isto malo napeta ali je puno manji problem nego što se spominje. Ptm termalni pad. Dakle, paste su bili odlične zadnjih 25 godina i sad odjednom ne valjaju grafe koje nemaju ptm. 

Od kuda to dolazi. Ptm vodi u trajanju ali u performansama je više manje isto. Ja svaku grafu po izlasku iz jamstva otvaram da li radi u spec-u ili ne. Fino osvježim sve i teraj dalje. I tako svake cca 2 godine. 

Mogu jedino pokušati shvatiti da ljudi nikada ne žele rastavljati takav hardver pa se prihvaća da je loše ako to ipak trebaš nekada napraviti. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: AMD Navi
Brki1994 kaže...
dax-lax kaže...

Početkom godine sam svoju kupio preko Uzi Shopa za 750 eura (3 godine garancije). Isti model.

Radi bez ikakvih problema. Undervoltao sam ju (-70mV, power limit -15% i fast timing 2700mhz za Vram) pa je uz iste performanse ujedno hladnija i tiša. Jedina mana jest da je "thermal gel" (čitaj termalni kit ili kako god) nanesen preko cijele kartice pa bi eventualna zamjena istog u dalekoj budućnosti mogla biti napor (ako ju budem koristio naravno).

Stava sam da je ova kartica nova RX 480. Odličan omjer cijene (uzevši u obzir inflaciju i trenutnu situaciju na tržištu) i performansi.

AMD je pametno napravio s ovom karticom; viši srednji/niži viši segment za okej cijenu i više ti ne treba.

Samo je rx480 bila trećinu cijene 9070xt, i tad si mogao cijelu konzolu kupiti za lovu jedne grafičke, a sad možeš skoro dvije. Šteta što je 9070 neXT zapostavljen model, midrange konfe žude za 5070 alternativom po potrošnji sa nešto boljim performansama i 16gb vrama

16 godina
AMD Navi

Xbox X je 700 e, PS5 pro 850 e, PS5 540 e...RX9070XT napovoljnija a dobra je 700 e

https://www.gamershop.hr/pc/sapphire-radeon-rx-9070-xt-pulse-16gb-gddr6-256bit-graficka-kartica-11348-03-20g?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Ima nas tu više koji smo ju platili 590e... 

Sve je skupo 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
AMD Navi

Ja sam u Austriji uzeo sapphire nitro+ 9070XT rabljenu za 550e nazalost prodao sam ju skupa sa 14600k 7200mt/s konfom taman prije abnormalnog skoka cijene radne memorije..Prije par mjeseci sam nabavio ASUS TUF 9070XT sada opet planiram neku konficu slozit, slazem ih do plafona. 

9070xt za 500-550e je po meni odlicna kupnja nesto je ipak jaca od 5070 12gb iakl ako se daje preko 750e za grafu onda bolje uzet 5070ti. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.5.2026 11:55 (MGloc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Navi

RX 9070 XT je podjednaka sa RTX 5070Ti kroz 50+ igara na dvije rezolucije tu uz RT i bez njega.

RX 9070 je 20% bolja uloženo dobiveno po trenutnim cijenama u odnosu na RTX 5070

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.5.2026 13:18 (forumaš).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice