AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.491
|
čitano: 2.383.327
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Navi
mrsmith kaže...
hahhaajaads kaže...

Cekaj da picajzla dodje 

Nisam ni ja potpuno mjerodavan već me oprao par puta.

jbga, kad sam picajzla 

nego, htio sam pitati, obzirom da su se pojavile informacije kako većina rt igara, pa tako i cyberpunk, rade na standardnom ray tracingu kroz dxr tehnologiju, koju podržavaju radeonke i da nemaju nikakvih nevidia posebnih tehnologija, zašto amd ray tracing ne daje u startu nego se govori da će doći kasnije kroz updejt drivera?

jel moguće da amd na taj način skriva slab potencija ray tracinga svojih kartica kako bi umanjio eventualne posljedice na startnu prodaju, dajući nekakvu nadu u budući podršku, slično kao i za dlss?

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2020 22:11 (picajzla0707).
16 godina
picajzla0707 kaže...

nego, htio sam pitati, obzirom da su se pojavile informacije kako većina rt igara, pa tako i cyberpunk, rade na standardnom ray tracingu kroz dxr tehnologiju, koju podržavaju radeonke i da nemaju nikakvih nevidia posebnih tehnologija, zašto amd ray tracing ne daje u startu nego se govori da će doći kasnije kroz updejt drivera?

jel moguće da amd na taj način skriva slab potencija ray tracinga svojih kartica kako bi umanjio eventualne posljedice na startnu prodaju, dajući nekakvu nadu u budući podršku, slično kao i za dlss?

Malo se promijenila ploča oko raytracinga u Cyberpunku. Izgleda da će raditi i day-one na Radeonkama

CP koristi DXR raytracing, nikakvu specifičnu nvidia proprietary tehnologiju (osim DLSS-a). Svi DXR compatible gpu će moći koristiti raytracing na release.

Source - https://www.dsogaming.com/pc-performance-analyses/nvidia-confirms-that-cyberpunk-2077-ray-tracing-will-work-on-any-dxr-compatible-gpu/

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2020 22:26 (mrsmith).
12 godina
mrsmith kaže...

Malo se promijenila ploča oko raytracinga u Cyberpunku. Izgleda da će raditi i day-one na Radeonkama

e to je dobra vijest, jedva čekam recenzije i analize prefomansi, odnosno razlike između hampera i navija na igri za koju očekujem da će, pored controla, pokazati sav potencijal tih novih tehnologija

6 godina
protjeran
mrsmith kaže...
picajzla0707 kaže...

CP koristi DXR raytracing, nikakvu specifičnu nvidia proprietary tehnologiju (osim DLSS-a). Svi DXR compatible gpu će moći koristiti raytracing na release.

Source - https://www.dsogaming.com/pc-performance-analyses/nvidia-confirms-that-cyberpunk-2077-ray-tracing-will-work-on-any-dxr-compatible-gpu/

Pa konzole tj xbox koristi dxr ray tracing, prema tome nije bilo upitno koja verzija ray racing će postati standard. Nvidia je krenula sa svojom verzijom RT-a kako bi probila led, pokrenula taj feature jer je prva napravila proizvod s tim featuresom, no znali su jako dobro da će ubrzo nakon toga doći open verzija koja će postati standard za sve proizvođaće gpu-a. To bi usporedio sa situacijom kad je AMD želio ubrzati proces prihvaćanja low level api-a pa je izdao Mantle, i ubrzo nakon toga smo dobili Vulkan i DX 12, a Mantle je otišao u povijest jer mu je svrha bila samo pokrenuti taj trend.

10 godina
Izgleda da će izlazak navija obilježiti slična situacija kao i amperea

https://videocardz.com/newz/asus-expects-radeon-rx-6800-series-to-be-sold-out-within-minutes
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
AMD Navi

E jbg sad.. onda i radeon opet upada u igru..

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
red_bull kaže...

E jbg sad.. onda i radeon opet upada u igru..

mislis ispada 

17 godina
AMD Navi

Pa sigurno ih 18.11. neće biti dovoljno.

Ja se nadam do Božića nekoj normalizaciji, al opet... 4 proizvoda, isti proces, limitirane količine wafera i ugovori sa partnerima.

AMD mora balansirat, TSMC trlja ruke. Posao stoljeća garant što su uspred Intela i Samsunga u procesu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 21:24 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Navi

Pa mislio sam kao ray trace opcija . Sad dal budu dostupne? Gore  od vidije nemože valjda

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Navi

Sto se tica raytrace podrske koliko sam vidio Navi2 je potpuno kompatibilan sa Control pa me cudi da nisu stavili bench igre na one slajdove sa full raytraceom,tu bi se dobila dobra slika kako radi rt na navi2 bez sveg ovog spekuliranja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MEGATAMA kaže...

Sto se tica raytrace podrske koliko sam vidio Navi2 je potpuno kompatibilan sa Control pa me cudi da nisu stavili bench igre na one slajdove sa full raytraceom,tu bi se dobila dobra slika kako radi rt na navi2 bez sveg ovog spekuliranja.

Teško da će ikad stavit sami bench nVidia sponzorirane igre, jednako kako ne bi nVidia stavila bench AMD igre - platili su da se igra radi za jednu tehnologiju - pod time ne mislim na RT+DLSS već nVidia chipset.

Da AMD ima 20% jaču grafu od nVidie u svakom pogledu, garanriram ti da bi na Control bila barem 5% slabija.

Mene razultat zanima, al znammga unaprijed. Pitanje nije "je li slabija" nego " je li igrivo".

12 godina
Rhodin kaže...
MEGATAMA kaže...

Teško da će ikad stavit sami bench nVidia sponzorirane igre, jednako kako ne bi nVidia stavila bench AMD igre - platili su da se igra radi za jednu tehnologiju - pod time ne mislim na RT+DLSS već nVidia chipset.

Da AMD ima 20% jaču grafu od nVidie u svakom pogledu, garanriram ti da bi na Control bila barem 5% slabija.

Mene razultat zanima, al znammga unaprijed. Pitanje nije "je li slabija" nego " je li igrivo".

Pa za Control pise da nema veze sa Nvidia ekstenzijama,full MS api.

17 godina
MEGATAMA kaže...
Rhodin kaže...
MEGATAMA kaže...

Pa za Control pise da nema veze sa Nvidia ekstenzijama,full MS api.

Kakve veze ima API sa činjenicom da ga je nVidia sponzorirala.

TWIMTBP kompletan, ili kako god ga se danas zvalo, ili ne zvalo, je osmišljen i financiran na način da se namjerno piše software tako da preferira način rada chipova jednog proizvođača. Ajmo ne glumit zbunjenost temom.

Jednako kao je AMD financirao pojedine studije gdje su nVidia grafe malo lošije radile.

Doduše, nVidiji se još nije desilo da plaća studiu, a da AMD grafe bolje rade u toj igri, za razliku od AMD-a, gdje se primjerice u DIRT kojeg su oni isfinancirali, nVidia bolje ponašala.

Dakle RT API koji koriste je relativno nebitan, uvijek postoje načini da se preferiea jedna strana. Sama rasterizacija će bolje raditi na nVidiji, kamo li ne dodaci.

Krajnjeg korisnika boli neka stvar za to, ne govorim da je presudno, kažem da se zna koja strana a priori pobjeđuje, pitanje samo koliko i je li sa AMD grafama igrivo sa "all the bells and whistles" upaljenim.

Recimo ako nVidia ima 100 fps na 1440p, ima li AMD 85 ili 55.

Ako želiš gledat usporedbu grafa, najsigurniji ti je 20 game average. Doduše, nema baš igara koje RT koriste iole približno kao Control, ali to i jest bila poanta - kako onih koji kažu da nema igri sa time, tako i nVidie da isfinancira barem jedan gdje postoji u svim mogućim oblicima.

Dok ne dobijemo "neutralan" naslov, ali čak ne jedan već više njih, nećemo sa sigurnošću znat.

Recimo da AMD gubi 50% u Control i da je to jedina igra takva... što to dokazuje? Ništa!

Kad bi postojalo 15 igara i AMD gubi u prosjeku 45% u njima, onda možemo donijet zaključak.

Ja samo kažem, znamo svi da AMD gubi u Control. Znaš i ti. jedini zaključak koji ćemo donijet je nešto drugačiji. Mene zanima je li igriva na AMD u zadovoljavajućoj mjeri, neki će Control iskoristit kao dokaz da AMD ne valja, iako svi u startu znamo da ga je nVidia platila da dobro radi na Nvidiji...

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2020 0:45 (Rhodin).
16 godina
mislioc kaže...

Sry kriva tema. 

Baš ti paše ime, ne znaš kud udaraš,  po temi sad ovako sad onako, vamo tamo-mislioc baš pravo ahahahahaha

Nego očemo navija ili jampera igra li nam dlss na 1080p šta ti misliš smišljaš?

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2020 1:09 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD Navi
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Dakle bolja efikasnost i performanse na strani AMD-a pa tako i manja kartica (6800xt treba uspoređivat sa RTX 3080)

16 godina
Zeus_CM kaže...

Dakle bolja efikasnost i performanse na strani AMD-a pa tako i manja kartica (6800xt treba uspoređivat sa RTX 3080)

Ako ćemo gledati PCB size, 3080 je mini kartica naspram 6800XT, valjda u pola veličine .. Ti sudiš po cooleru :p ne PCB-u.

10 godina
mrsmith kaže...
Zeus_CM kaže...

Ako ćemo gledati PCB size, 3080 je mini kartica naspram 6800XT, valjda u pola veličine .. Ti sudiš po cooleru :p ne PCB-u.

Pa valjda je bitna ukupna velicina kartice, a i sam cooler. Badava 3070 super mali PCB kad treba duplo veci cooler od tog PCB-a.
Kakve imamo koristi od malog PCB-a ?

Po meni jedino za vodeno hlađenje

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
17 godina

Obicaj je gledat die size inace, nzn kakve veze imaju pcb i cooleri.

16 godina
AMD Navi

Rip 

Izgleda da oni anti-scalping guidelinesi nisu baš urodili plodom

Moj PC  
4 0 hvala 3
16 godina
AMD Navi

Uostalom, on gore uspoređuje retail AMD karticu vs 3rd party 3070 by Lenovo... i priča o veličini coolera i efikasnosti. Uostalom pogledaj gdje su 8pin konektori na 3070.. tamo završava PCB.

ZOTAC radi mini 3070 (~200 i nešto sitno mm).. dakle tu priču o efikasnosti i veličini coolera možeš okačiti mačku o rep.. prije će 3070 dobiti ITX varijantu nego 6800 u svakom slučaju.

Osim toga, ako ćemo o die size... u prilogu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2020 11:35 (mrsmith).
Moj PC  
1 0 hvala 1
7 godina
mrsmith kaže...

Rip 

Izgleda da oni anti-scalping guidelinesi nisu baš urodili plodom

neka neka. sve te korporacije treba naucit pameti

da se bar izrodi neka EU regulativa, da ne mozes lansirati proizvod ako nemas pokrivenost robom bar 70% kapaciteta potraznje 

joj kako ih to boli stari moj, kada vide kako netko zaraduje ogromnu lovu na njihovom trudu   (govorim za sve korporacije)

pupaju Q4 vrijednost na burzi predstavljanjem novih proizvoda u high seson, kojih nemaju

12 godina
AMD Navi

Ovo je brutalno za onoga tko se time bavi!

AMD ca prodat planine kartica samo minerima....

https://wccftech.com/amd-radeon-rx-6800-50-faster-geforce-rtx-3090-at-crypto-mining-rumor/

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
MEGATAMA kaže...

https://wccftech.com/amd-radeon-rx-6800-50-faster-geforce-rtx-3090-at-crypto-mining-rumor/

Rip!

#YOLO
12 godina
AMD Navi

Ako je ovo istina onda je Infinity Cache savrsen za mining i Nvidia moze zaboravit da ce vise bit konkurentna u tom segmentu trzista,barem u ovoj Ampere generaciji..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MEGATAMA kaže...

PC gejmeri su realno sporedni, ili zadnja rupa na sviralu i to nije zahebancija nego samo činjenice.AMD ne može prodavat samo gejmerima, uostalom tu su ti konzole pa eto uživaj za 300-500$.Kaj je debelo precjenjeno, možda RX5500XT ili ipak X Box S?

https://forum.bug.hr/forum/topic/igrace-konzole/xbox-series-x/272478.aspx?page=3&jumpto=6194298&sort=asc&view=flat

AMD,........is that Epyc or what?
16 godina
MEGATAMA kaže...

Ako je ovo istina onda je Infinity Cache savrsen za mining i Nvidia moze zaboravit da ce vise bit konkurentna u tom segmentu trzista,barem u ovoj Ampere generaciji..

Pričaš kao da je to nešto loše 

13 godina
Još imaju 16gb vrama njam za mining.

0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
AMD Navi

Očekivao sam da će Ampere biti bolja u rudarenju s obzirom da koriste gddr6x memoriju i sama arhitektura je više compute orijentirana, no AMD je sa infinity cache napravio fenomenalan posao.

0 0 hvala 0
12 godina
mrsmith kaže...
MEGATAMA kaže...

Pričaš kao da je to nešto loše 

Pa realno AMD ne treba prodat jednu grafu gamerima ako je ovo istina,sve sto proizvedu ce unaprijed bit rasprodano tako da je ovo za amd jackpot.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice