AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.491
|
čitano: 2.394.056
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
protjeran
Re: AMD Navi
mislioc kaže...
To kaj su preplatili su si sami krivi kaj nemaju vremena pričekat, odnosno imaju love pa ih boli kuki.

Puno pričaš o toj lovi, svaki drugi komentar ti je o tome. Dosta ljudi ovdje si može priuštiti takve komponente, nije to nikakav big deal, postoji hrpa opcija plaćanja, pa ako si ne možeš priuštiti 3080 na 12 rata, a nemaš ženu i dijete onda mijenjaj posao ili neke loše i skupe navike pod hitno. A za likove poput MEGATAME je donekle i razumljivo što se žurio, život u inozemstvu se najčešće sastoji od: kuća-posao-kuća i nemaju na šta drugo trošiti novac nego na tehniku kako bi im što zabavnije bilo doma tj u slobodno vrijeme,a prilično sam siguran da nema ženu i dijete tako da je s takvim životom najmanji problem si priuštiti 3080 i da radiš za njhov minimalac. I većina Hrvata bi u HR s prosječnom plaćom mogla bez problema kupovati 3080 da se odreknu socijalnog života tj kafana, kockanja, droga itd, promjeni si malo život i vidit ćeš višak na tekućem.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2020 17:40 (Riot).
13 godina
Ja bi na 24 rate ali sa 20% učešća.
Veliš trebalo bi i posao promijenit ako nemreš 3080 na 12 rata zanimljivo.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2020 18:03 (mislioc).

1 0 hvala 0
6 godina
protjeran
hahhaajaads kaže...
HCgamingCRO kaže...

Pa zar nije ljepse za 3080+ napajanje od 200tinjak eura dobiti proc+grafu+konzolu za te pare. Spreman za karantenu.

Nije

E na kraju takvi kao ja sto su se odlucili za taj pozet cemo za 1300 eura dobiti grafu+proc+konzolu tj 3 AMD cipa. Kao sto rekoh vise puta opet je AMD ubio u ulozeno/dobiveno. A svima suprotnog misljenja mogu postaaviti samo pitanje najvezeg znalca u zadnjoj recenici:

Once upon a time bila dva prijatelja, zvali su se intel i nvidia....kraj price.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2020 17:53 (HCgamingCRO).
6 godina
protjeran
AMD Navi

Evo po Tech power up-u AMD je totalno revolucionirao cache sistem L0 uveo i L3-128MB 

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-6800-xt.c3694

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
BeLLicus kaže...

8gb već danas nije dosta u nekim naslovima Division 2 mi na dx12 ultra detaljima 1440p guta 8.5GB. Što će biti dalje u godinama koje dolaze? Kad se kupuje grafička kartica od 700 do 1000 eura očekuješ da ćeš biti miran 2 3 godine sa istom. A dolaze novi zahtjevniji next gen naslovi i ja nikako nebih bio miran ni sa 10GB a kamoli sa 8GB. Pa jbt 8GB ima 1070 iz 2016 godine skoro smo u 2021. Na 1080Ti su stavili već 11GB prije gotovo 4 godine. I sad na jednu super karticu kao što je 3070 stave 8. Nebih se osjećao sigurno kupiti karticu u 2021 godini sa 8Gb memorije a da sam izdvojio preko 5000kn za nju i planiram je imati 2 3 godine. Ovih 16Gb memorije od amda je super stvar. Ne radi nvidia djabe vec sada na Ti/Super modelima sa više memorije. 

Na kraju kad sve ovo rezimiramo razvidno je kako nevidija sa tih 8gb ustvari sapuna rulju. Stavit 8gb na gpu te snage je sprdaćina i izaziva podsmjeh jer 700€ nije za zajebanciju. Nije vrijedno kupnje nikako te zaslužuju da ih amd ponizi napokon.

kradem mine iz minskog polja
8 godina
protjeran
mislioc kaže...
Ja bi na 24 rate ali sa 20% učešća.
Veliš trebalo bi i posao promijenit ako nemreš 3080 na 12 rata zanimljivo.

santa domenica nudi na 36 rata, al nez jel imaju grafičke

12 godina
AMD Navi

Da nadam se da ce amd ubac nesto i za 5 seriju...da ju nisam djabe kupuo..ali jazadovoljan..u bencanju oko 30fps vise u igrama od 20 do 40..sve na max postavkama...i zacudo driveri rade...tak da mi je ova grafa za next 2 godine...vidjet cemo u prvom mj cijene 5 serije proceva..il cu piknut 3600 ak ce mi ploca podrzavat ilinovi 5600 i neka b550..mislim da se x570 ploce sad neisplate..cini mi se mala razlika izmedju b550 i x570

BBall,Tech,Ink and Familly..all the way....
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mariolla79 kaže...

Da nadam se da ce amd ubac nesto i za 5 seriju...da ju nisam djabe kupuo..ali jazadovoljan..u bencanju oko 30fps vise u igrama od 20 do 40..sve na max postavkama...i zacudo driveri rade...tak da mi je ova grafa za next 2 godine...vidjet cemo u prvom mj cijene 5 serije proceva..il cu piknut 3600 ak ce mi ploca podrzavat ilinovi 5600 i neka b550..mislim da se x570 ploce sad neisplate..cini mi se mala razlika izmedju b550 i x570

Predjes sa 1600 na 3600 i isto imas velik napredak, i veci nego kad bi prelazio sa 3600 na 5600 a ovdje samo stavis noviji bios i uzmes polovna R5 3600 za ispod 1000kn.

17 godina
hahhaajaads kaže...
mariolla79 kaže...

Predjes sa 1600 na 3600 i isto imas velik napredak, i veci nego kad bi prelazio sa 3600 na 5600 a ovdje samo stavis noviji bios i uzmes polovna R5 3600 za ispod 1000kn.

A zamisli tek sa 1600 na 5600...

Mislim... ak si nemreš priuštit, ja bi sigurno 520+5600 nego 550 i 3600. Čak i rađe nego 450 i 3600 u ovom trenu ako planiraš na 6000 grafu ić.

6 godina
protjeran
AMD Navi

AMd-ov 6000 gpu event je osisao nvidijev po proju gledanosti, a kad to Zbrojis sa ljudima koliko je gledalo ryzen event je enorma skupina zainteresiranih u nove combo-e bas radi acces memory tehnologije sa procesorom. Onak 100% sam siguran.Sto je je AMD povezuje gaming trenutno i sa konzolama i sa cludom i sa pc-em, danas sutra u mobitelima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2020 18:48 (HCgamingCRO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Nvidia korisnici ne gledaju evente oni kupuju kartice.

1 0 hvala 0
8 godina
protjeran
mislioc kaže...
Nvidia korisnici ne gledaju evente oni kupuju kartice.

kad ih ima za kupiti 😂

15 godina
Baš me zanima kako će prodaja biti na kraju godine po MF zivi bili pa vidjeli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD Navi

Ono nema se smisla prepirati, ima 2x8 pin konektore a ne ova sranja sa NVIDI izmišljenim 12pin konektorom sa adapterom koji visi iz kučišta

Još u svim enginima 6800XT ima više manje iste rezultate, a u dx12 ultimate očito još više i dominira.
I to sve za manje para... o čemu vi odi više raspravljate kad je očito da je 6800 xt best buy trenutno koji dolazi u šopove za 15 dana...

everyday i'm shuffling...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HCgamingCRO kaže...

Evo po Tech power up-u AMD je totalno revolucionirao cache sistem L0 uveo i L3-128MB 

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-6800-xt.c3694

Da Infinity Cache Trademark,  ili drastično različita Cache konfiguracija Ampere vs RDNA2.

Oznaka WGP=2CU, dakle 32kb po svakoj navedenoj WGP jedinici.

"RDNA introduced the "workgroup processor" ("WGP"). The WGP replaces the compute unit as the basic unit of shader computation hardware/computing. One WGP encompasses 2 CUs"

Sad samo treba složit novi video, dakle GPU Game Cache pa valjda stiže uskoro.

AMD,........is that Epyc or what?
16 godina
AMD Navi

Definitvno treba počekat izlazak navija ustvari htio ne htio čeka se jer nevidija ima toilet papir lanć oli ti ga šit verziju lanća.Ostaje da vidimo kakvu će verziju lanća imat amd.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dery kaže...

Definitvno treba počekat izlazak navija ustvari htio ne htio čeka se jer nevidija ima toilet papir lanć oli ti ga šit verziju lanća.Ostaje da vidimo kakvu će verziju lanća imat amd.

Znači ako je vjerovati ovom graphu kartica od 649$ je na razini kartice od 1,499$ iz suprotnog tabora? 

17 godina
Na 1440p vjerojatno, ali ne i na 4k.

U svakom slucaju je best buy kad je iznad 3080 a jeftinija
17 godina
Mitch kaže...
Na 1440p vjerojatno, ali ne i na 4k.

U svakom slucaju je best buy kad je iznad 3080 a jeftinija

Da, na 4k gubi, ali ne za puno. Ipak, po tim grafovima 6900XT je kralj na 4K, uz malu prednost.

Sve se na kraju svodi da nvidia ostvaruje prednost (nekad i značajnu) u naslovima gdje ima RT+DLSS, dok je AMD u nativnoj rezoluciji jači.

E, sad... ko šta voli. Plus, ovo sve pričamo o leakanim benchmarkovima koje pušta AMD ili netko kome su dali GPU unaprijed. Sve je podložno još release date driver update nekom poboljšanju, i/ili cherrypickanu od strane AMD-a, naštimavanju rezultata izvlačenjem najboljih primjera unutar cherrypickanim naslovima itd.

Ja sam, kažem, pažljivo optimističan da su "tu negdje" i da je AMD u zbroju jeftiniji, a sa smart memory access i hrpom memorije može uskoro ostvarivati dodatne prednosti.

Plus... činjenica da Sony i MS imaju AMD pod haubom i da ne bu vjerojatno puno studia razvijalo igru za XBox, a onda ju išlo optimizirati za PC sa nVidiom u planu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2020 13:48 (Rhodin).
17 godina
Slazem se. Mislim da je uz Ryzen 5000 isto no-brainer uzeti 6800 XT
14 godina
AMD Navi

Ne znam za vas, ali meni je bitniji 1440p rezultat. Trebao bi biti i većini ljudi kad uzmemo u obzir omjer 1440p vs 4K monitora na tržištu.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
Za oko 5500kn-6000kn ova kartica je u domeni science fictiona trenutno. Ovo je toliko dobro za nas gamere da nismo ni svijesni toga. Pa 6700XT će gulit 2080ti po tome za oko 450$.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2020 14:42 (mislioc).

2 0 hvala 0
13 godina
mislioc kaže...
Za oko 5500kn-6000kn ova kartica je u domeni science fictiona trenutno. Ovo je toliko dobro za nas gamere da nismo ni svijesni toga. Pa 6700XT će gulit 2080ti po tome za oko 450$.

5500-6000 tisuća kuna KOD NAS je u domeni sfa, slažem se.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
13 godina
Kako 649$x6.5kn +25% pdv-a= 5273 neka nabiju još 100 eura harača i to je to. Ili u najgoroj varijanti 649x10.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2020 15:15 (mislioc).

0 0 hvala 0
13 godina
mislioc kaže...
Kako 649$x6.5kn +25% pdv-a= 5273 neka nabiju još 100 eura harača i to je to.

Ma je...Prije 6.5 keka.

Al dobro, ja sam klasa pesimist.

Očekuj najgore, nadaj se najboljem.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
17 godina
Promster kaže...

Ne znam za vas, ali meni je bitniji 1440p rezultat. Trebao bi biti i većini ljudi kad uzmemo u obzir omjer 1440p vs 4K monitora na tržištu.

Ha da tako nekako. Cak je i 5120x1440 kao 32:9 ultrawide u apsolutnim brojevima manji od 4k...a meni je zanimljiviji za gaming od 4k 16:9

12 godina
dery kaže...

uffff.... Ovo će biti jako zanimljivo hhh 

Jest da imam 5700XT koju sam kupio prošle godine, ali ova 6800XT je preprimamljiva sada. Inače svako 2-3 godine mijenjam grafulju ali... ako je stvarno ovako mislim da ću piknut ovo

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2020 15:51 (qwertYxoZ).
12 godina
AMD Navi

Ma meni ce bit cisto dovoljan 3600...ak ce moc radit na mojoj ax 370 gaming 5 mb s updatom biosa...super ak ne uzet cu neku b550..gledao asrock extreme 4.. neznam jel ima kaj bolje a jeftinije...makar s ovom svojim gigabyte nisam imao problena nikakvih...3 godine isteklo 17.8.2020 i mb i procu...ili se strpit do negdje 4-5 mjeseca pa ak se smanje cijene onda uzet 550 i 5600...i onda sam miran s time i s rx 5700xt barem 2 godine

BBall,Tech,Ink and Familly..all the way....
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
AMD Navi

Smijali su se s Ryzena kad je izašo što tek tad matcha starije Intele, sprdali su se kad je 2. generacija tek mali skok napravila, smijali su se s 3. generacije što uz sve te jezgre i IPC nemre nit starije Intele s poštenim OCom dostići. Pred vratima smo Ryzena 5000 i više se ne smiju.

Smijali su se za vrijeme Pascala Vegi i Polarisu, vručim nezasitnim grafama koje se muče u gamingu dok Nvidijim high end s lakoćom guta igre i isporučuje FPS. Smijali su se RDNAa 1 što su tek na razini 1080ti, kad je Turing RTX već vani. Sad kad su dostigli raw performanse Amperea s RDNA 2, sprdaju se što RT performanse (koje officially od 3rd partyja još ne znamo) neće bit ravne Ampereu a ne postoiji nit ekvivalent DLSSa. Čini mi se da vidim neki trend.Što će bit sa sljedećom generacijom ? Mislim da se onda više neće sprdati.

Apoc
Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice