AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.491
|
čitano: 2.387.614
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
protjeran
Re: AMD Navi
MEGATAMA kaže...

Da znam da bi moglo bit tako u Hr ali vjerujem da cu ovdje u Berlinu lako nac Strixicu. 

Neces biti jedini u gradu od 5 milijona ljudi koji ce taj dan stajati u redu. Bolje ponesi neki sator i kampiraj dok neitvori ti ducan

16 godina
HCgamingCRO kaže...
MEGATAMA kaže...

Da znam da bi moglo bit tako u Hr ali vjerujem da cu ovdje u Berlinu lako nac Strixicu. 

Neces biti jedini u gradu od 5 milijona ljudi koji ce taj dan stajati u redu. Bolje ponesi neki sator i kampiraj dok neitvori ti ducan

To će samo ludi ameri tako.

kradem mine iz minskog polja
15 godina
Wolf88 kaže...
MEGATAMA kaže...

U zadnje vrijeme leakovi od Kineza za redom ispadaju fejk o cemu god se radilo..... 

Ako je istina da je 28 tek predstavljanje onda ce to bit relevantno koliko i snjeg u zimi posto ce Ampere vec bit na policama i konfama. 

Kako se priča Ampera se neće moći tako lako nabaviti do početka sljedeće godine. Tako da će najvjerojatnije biti ako ga ne prednaručiš tek sljedeće godine ga budeš uzeo.

Da ne govorimo  ako se to dogodi da će cijene otići gore.

Ako se neće moći nabaviti Amper kartice vjerujem da će takva situacija biti i sa RDNA2 grafama. Tako da NVIDIA ima prednost.

6 godina
protjeran
hummer0 kaže...

Ako se neće moći nabaviti Amper kartice vjerujem da će takva situacija biti i sa RDNA2 grafama. Tako da NVIDIA ima prednost.

U krivu si. TSMC ima 95% 7 NM yield i moze tiskati AMD-u koliko hoce jel mu je AMD sada kupac br1.

A Samsung je 8 NM na oko 60% yielda tako da nvidia nema toliko cipova kao AMD.

17 godina
HCgamingCRO kaže...

U krivu si. TSMC ima 95% 7 NM yield i moze tiskati AMD-u koliko hoce jel mu je AMD sada kupac br1.

A Samsung je 8 NM na oko 60% yielda tako da nvidia nema toliko cipova kao AMD.

Da to je glavni problem za Ampere, pogotovo za RTX 3090 ali i RTX 3080. Dakle što je veči GPU, u proizvodnji imaš znatno više škarta.RTX 3090 je manje bitan, jer on ionako 95% gejmera ne zanima ili odurno preskup.

RTX 3080 vrlo brzo bit če problema sa lagerom, ili neče ako AMD ponudi znatno bolji paket pa nema pohlepe za zelenim.

AMD,........is that Epyc or what?
6 godina
protjeran

Treba naglasiti da su ti podaci od pametnih telefona tj njihovih APU-a. Nema samsung iskustva sa velikim cipovima, taj postotak je jos manji za nvidiu i sigurno im nije drago buduci da znaju da ce se vjerojatno samo par mjeseci proizvoditi i onda ce ugasiti proizvodnju 3080 i 3090 jel nije isplativo. Osim kako sam cuo/citao da samsung  radi toga naplacuje samo po ispravnim die-ovima a ne wafer-ima, sto mi se cini totalno suludo al ajd.

11 godina
neaktivan
AMD Navi

Skroz moguce da je taj novi leak tocan, ti engineering sampleovi izgledaju prilicno ghetto

Vega 56 Vega 56
Polaris Polaris
Vega Vega
Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Odurno skup a nije im bilo skupo kupovati 2080ti hahaj smiješan si rambox
6 godina
dreadmoore kaže...

Pa i nije smiješan, steam ti je nedavno izbacio statistike na čemu svijet gejma ( i to na ogromnom uzorku rađeno), rambox je u pravu, 3090ku će posjedovat jako jako mal postotak gejmera.

Divide et impera!
10 godina

Pa nije ni pravljena za gamere.

12 godina
miki_the_pirat kaže...

Pa nije ni pravljena za gamere.

Pravljena je za demonstraciju sile

AMD prljavi, pokvareni bugoviti gadovi
17 godina
omeyer kaže...
dreadmoore kaže...

Pa i nije smiješan, steam ti je nedavno izbacio statistike na čemu svijet gejma ( i to na ogromnom uzorku rađeno), rambox je u pravu, 3090ku će posjedovat jako jako mal postotak gejmera.

Ako je vjerovati Steam statistici, 2080Ti ima više ljudi nego 5700XT ... i tu leži problem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 9:57 (Rhodin).
15 godina
Rhodin kaže...
omeyer kaže...
dreadmoore kaže...

Ako je vjerovati Steam statistici, 2080Ti ima više ljudi nego 5700XT ... i tu leži problem.

Pa ocito nije problem eh da imas statistiku balkana to bi vec nesto govorilo, ovako ljudima zapadnog svijeta nije problem izdvojiti 1000$ za grafu ali nama je i nevidim u cemu je problem.Sto si juznije to  je tuznije i istocnije.I kad pogledas statistiku za 8 mjesec gtx 1060 trenutno najbolje vodi, ali to je samo steam statistika i pitanje je koliko je uopce ljuidi sudjelovalo i podjelilo o tome sto koristi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 12:04 (dreadmoore).
10 godina

odrasloj osobi koja je zaposlena ne bi to trebao biti prestrašan problem svakih 4-5 godina. Mislim eto barem meni nije, to mi je hobi i to volim i na to sam spreman izdvojiti više novaca od prosječnog čovjeka. Imam prijatelja sa prosječnim primanjima koji ima stambeni kredit, dijete, žena mu ne radi, i nekako izmudrovao da digne još jedan kredit i kupi motor. Onda imam drugog prijatelja koji je uzeo lovu od svatova i ošao kupiti polovni auto za 35 000 eura. Jebiga mogu i ja na svoj hobi potrošiti 1000 eura godišnje 

S tim da generalno je zapadnjacima to lakše, ali opet nismo ni mi toliki sirotanovići da si ne možemo ništa priuštiti

15 godina
Cansee kaže...

odrasloj osobi koja je zaposlena ne bi to trebao biti prestrašan problem svakih 4-5 godina. Mislim eto barem meni nije, to mi je hobi i to volim i na to sam spreman izdvojiti više novaca od prosječnog čovjeka. Imam prijatelja sa prosječnim primanjima koji ima stambeni kredit, dijete, žena mu ne radi, i nekako izmudrovao da digne još jedan kredit i kupi motor. Onda imam drugog prijatelja koji je uzeo lovu od svatova i ošao kupiti polovni auto za 35 000 eura. Jebiga mogu i ja na svoj hobi potrošiti 1000 eura godišnje 

S tim da generalno je zapadnjacima to lakše, ali opet nismo ni mi toliki sirotanovići da si ne možemo ništa priuštiti

E najbolje bi bilo da evo bug forum napravi statistiku, tko sta koristi od hw-a pa da vidimo te brojke.Ja cu opet reci da  bar 50% foruma je na integrusi intela ali eto to je moje misljenje.Nitko nije reko da smo mi siroti ali mogucnosti nam bas ne dozvoljavaju, a mislim da je nekih 5-10% od citave hrv da ce kupiti graficku kartu od 1000$ mada mislim da sam i to puno rekao ali ajde neka bude tako.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 12:18 (dreadmoore).
10 godina
Cansee kaže...

problem je kad ti to nije jedini hobi hehe nazalost ima i skupljih :P

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
10 godina
Santana kaže...
Cansee kaže...

problem je kad ti to nije jedini hobi hehe nazalost ima i skupljih :P

Istina. Meni je osobno to hobi skupa sa čitanjem knjiga i gledanjem filmova i serija. Skijanje sam prije obožavao, sad nisam bio već par godina jer sam odlučio da mi je to previše novaca za tjedan dana u godini. Bolje mi je dati za grafičku kad ju koristim 5 dana u tjednu. Svaka budala ima svoje veselje, ja ću dati kroz idućih par mjeseci novac za nove komponente za PC i najverojatnije kroz nekih 6 mjeseci ili više ulijećem u PS5. I onda sam miran nekoliko godina.

13 godina
neaktivan
AMD Navi

Evo ga

Navodno inženjerski primjerak big Navija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Navi

Onaj "i tu je problem" koji često spominjem u ovoj temi je ta percepcija AMD-a na tržištu, a to je problem za AMD.

Koliko god suludo je bilo dat 1500$ za RTX 2080 Ti, više ljudi je to napravilo, nego za "super turbo cool" karticu poput 5700XT koja svira, pjeva, "fino vozi, malo troši" i svašta nešto.

Ramboxa muči koliko je suluda cijena te 3090, a nije ništa drugačija nego 2080Ti, a opet više ljudi je bilo prihvatljivo za igru na Steamu uzet tu karticu za 1500$ nego što je odabralo 5700XT.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Navi

Sva prica lezi u standardu zitelja zapadnog svijeta, racunica je dosta jednostavna. Ako  ti na racunu osvane 2k+ eura mjesecno (netko malo vise netko malo manje, netko puno vise ) , sta je u par godina izdvojiti 1500$(E), pa to se skupi za koji mjesec.

1 0 hvala 0
15 godina
malak kaže...

Sva prica lezi u standardu zitelja zapadnog svijeta, racunica je dosta jednostavna. Ako  ti na racunu osvane 2k+ eura mjesecno (netko malo vise netko malo manje, netko puno vise ) , sta je u par godina izdvojiti 1500$(E), pa to se skupi za koji mjesec.

Ne treba se ni skupljati, zapadni svijet nema banke koje  te uzimaju loptom samo na kamati.Za razliku istocnjaka standard je isti samo sto na zapadu 3-4 puta vise place imaju nego kod nas.

12 godina
AMD Navi

Na vise mjesta sam naisao na glasine da big navi ima samo 256bit sabirnicu i standardni ddr6.....to znaci enormno manja propusnost od rtx3080 a da rtx3090 niti ne spominjemo.

A to ce u konacnici utjecat na performanse pri visokim rezolucijama, detaljima itd.... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

To bi trebao biti NAVI 22 koji će ići biti konkurent RTX 3070, navodno bi NAVI 21 trebao imati veću propusnost sabrinice.

Baš je Moore's Law Is Dead rekao da će uskoro imati točne specifikacije koje će objaviti.

BF3:fluffy_inside
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2020 8:25 (Wolf88).
12 godina
Wolf88 kaže...

To bi trebao biti NAVI 22 koji će ići biti konkurent RTX 3070, navodno bi NAVI 21 trebao imati veću propusnost sabrinice.

Baš je Moore's Law Is Dead rekao da će uskoro imati točne specifikacije koje će objaviti.

Sta je onda taj navi21?

To nisam vidio nigdje, imqs kakav link na info? 

11 godina
AMD Navi

Što taj Navi ima naziva, Big,21,22,Ultra,Mega,Nvidia Killer 

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2020 10:19 (BeLLicus).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
MEGATAMA kaže...
Wolf88 kaže...

Sta je onda taj navi21?

bitno 09:02

Nakon izlaska Amper recenzija čemo napokon dobiti više informacija tj. počet če curiti informacije od AIB jer će oni u tom periodu dobiti pristup NAVI gpu.

evo dosta zanimljivosti o nadolazecim AMD proizvodima, ono najbitnije počinje od 05:40

BeLLicus imaš tri varijante gpu-a NAVI 23 niži segment, NAVI 22 srednji segment i NAVI 21 bi trebao biti na razini 3080

BF3:fluffy_inside
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2020 11:04 (Wolf88).
12 godina
Wolf88 kaže...
MEGATAMA kaže...
Wolf88 kaže...

Sta je onda taj navi21?

Nakon izlaska Amper recenzija čemo napokon dobiti više informacija tj. počet če curiti informacije od AIB jer će oni u tom periodu dobiti pristup NAVI gpu.

evo dosta zanimljivosti o nadolazecim AMD proizvodima, ono najbitnije počinje od 05:40

BeLLicus imaš tri varijante gpu-a NAVI 23 niži segment, NAVI 22 srednji segment i NAVI 21 bi trebao biti na razini 3080

Jbt ja se jos cudim kak je navi 21 trebao bit bolji od navi 22, pa reko vise=bolje kad ono nize=bolje 

11 godina
neaktivan
BeLLicus kaže...

Što taj Navi ima naziva, Big,21,22,Ultra,Mega,Nvidia Killer 

Za "ultra, mega, nvidia killer" cujem samo od onih koji zele da flopa, odnosno ako se spamaju takvi nazivi naravno da nece ispunit ocekivanja.

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina
Wolf88 kaže...
MEGATAMA kaže...
Wolf88 kaže...

Sta je onda taj navi21?

Ovog moors laws ne gledam pa taj video necu pogledat.

Mislim da si pobrkao nesto jer svi rumori opvih zadnjih dva tjedna ukazuju da je big navi grafa sa 15% vise snage od rtx2080ti i o tome smo pisali vise puta,glasine su bile o 8 i 16gb varijantama te grafe a ne o dva modela razlicite snage.

Po glasinama amd nema nista na razini 3080 vec na razini 2080ti/3070 i tu sam se referirao da mi djeluje premalo 256bit uz obicni ddr6 jer je to propusnost ispod 500GB/s a rtx3080 ima propusnost od 760GB/s a rtx3090 cak 936GB/s.

Vidim da i rx5700xt ima 256bit a to je najaci trenutni navi pa je moguce da je istina da i navi2 ima taj maksimum radi arhitekture ali to ostaje za vidjet.

15 godina
Svejedno ako amd i izbaci big navi cijene ce biti paprene zbog mininga.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice