AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.491
|
čitano: 2.389.856
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Navi

Još malo likova ili procuraka, pa eto uskoro bumo videli realnu situaciju.Broj Cuda jezgri je nebitan, jer je Nevidija ionak van namjerno poslala krive informacije.

https://twitter.com/_rogame/status/1301955303806775296

https://forum.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/amd-navi/265345.aspx?page=99&jumpto=6189227&sort=asc&view=flat

AMD,........is that Epyc or what?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: AMD Navi

Ja mislio da si stavio o naviju nešto, griješio si temu total

kradem mine iz minskog polja
12 godina
AMD Navi

Ocito je da ce sve grafe sa puno jezgri imat visoku potrosnju sto je u konacnici i logicno, samo neka su hladjenja dobra i nema problema. 

Pozicioniranje izmedju 3070 i 3080 je mozda potvrda onih rumoranih 24TF jer prva ima 20tf a druga 30tf.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dery kaže...

Ja mislio da si stavio o naviju nešto, griješio si temu total

Stavi naočale pa pogledaj opet, uspoređuju se Navi kodne oznake sa Nevidija oznakama grafa.Navi21 je največa grafa, a dalje je lako vidit kaj se tu uspoređuje.

10 godina
AMD Navi
If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
protjeran

Izgleda da da. Bice jeftinja neko 3080 i vjerojatno tu negdje sa performancama mozda malo slabija ali bitno da ce biti sigurno 50-tak ako ne i vise watti ustede i jedno 150 eura u djepu plus! Znaci nevidija bro izbacuje 20 i 16 GB modele jel AMD ce ici sa 16.

https://twitter.com/coreteks/status/1301898727456739328

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2020 13:44 (HCgamingCRO).
12 godina
HCgamingCRO kaže...

Izgleda da da. Bice jeftinja neko 3080 i vjerojatno tu negdje sa performancama mozda malo slabija ali bitno da ce biti sigurno 50-tak ako ne i vise watti ustede i jedno 150 eura u djepu plus! Znaci nevidija bro izbacuje 20 i 16 GB modele jel AMD ce ici sa 16.

https://twitter.com/coreteks/status/1301898727456739328

Fantasticno,samo neka se rokaju cijenama.Win za nas kupce :)

17 godina
MEGATAMA kaže...

Ako če ispast ovako, onda če brzopleti/nestrpljivi kupci RTX 3070/8gb debelo zagazit u blato to ušiju.

RTX 3070/8gb, trenutno 500$

Navi konkurent 16GB, 550$

Navi konkurent sa 8gb memorije za 500$, pa po toj cijeni takav model više nema nikakvog smisla.Ako več daješ tolko love za grafu, upali mozak pa dodaj još 50$ i kupi samo 16GB verziju.

Dakle Nevidija mora rezat cijene žutanjka, osim ako misle da nitko neče primjetit čak 8GB više memorije na Navi grafi.

6 godina
protjeran
rambox kaže...
MEGATAMA kaže...

Ako če ispast ovako, onda če brzopleti/nestrpljivi kupci RTX 3070/8gb debelo zagazit u blato to ušiju.

Navi konkurent sa 8gb memorije za 500$, pa po toj cijeni takav model više nema nikakvog smisla.Ako več daješ tolko love za grafu, upali mozak pa dodaj još 50$ i kupi samo 16GB verziju.

Dakle Nevidija mora rezat cijene žutanjka, osim ako misle da nitko neče primjetit čak 8GB više memorije na Navi grafi.

Ja Mislim da ce AMD sada kroz mjesec dana najaviti samo 2 grafe; Ova 16GB je 99% 80 CU varijanta koja odletjeti jedno 30tak posto od 2080ti sto je relativno performanca koja ce biti tu sa 3080 malo manje,ali  sa 6 GB vise memorije i 150 eura jeftinija.

Ova druga 8 GB biti ce vjerojatno 72 CU? Mozda i nesto malo manje taman da na grafovima se smjesti iznad 2080ti ili kao 3070.

Nit me briga da ubije 3080 za neznam koliko posto, ako bude i 10-15 psoto slabija od doticne onda svejedno pametnija kupnja jel stedis 150 eura i vise mozda na grafi plus manja potrosnja koja donosi odmah i manje temp, nema glavobolja za novim napajanjima...7 NM full ili nista!

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2020 14:18 (HCgamingCRO).
12 godina
AMD Navi

Ocekujem da ce veliku prevagu imat Cyberpunk tojest kako ce se vrtit na kojoj seriji. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
MEGATAMA kaže...

Ocekujem da ce veliku prevagu imat Cyberpunk tojest kako ce se vrtit na kojoj seriji. 

Nažalost, sa DLSS-om Nvidia će pomest sve što AMD trenutno ima, čak i sa starom rtx2060...a i novog navija će pomesti sa rtx 3060. Osim ako AMD ne ponudi neku sličnu tehnologiju.

16 godina

Nek amd ponudi sve duplo jeftinije pa ko ebe dlss eto im ga ko želi. Ako ne uvide sami da tako treba opet će bit na 20% naspram nevidije.

16 godina
AMD Navi

Imam dojam da će se ekipa zaletjeti i kupiti 3080 pa i 3070, a za koji mjesec će onda nVidia ponuditi te iste kartice sa više memorije. Dvostruko više, koliko je poznato.

3080 je koliko, 50% brža od 2080 Ti? A nudi 1GB manje memorije. 3070 je u razini 2080 Ti, a ima 3 GB manje. Nema smisla.

Jednostavno, nVidia će nastojati izvući što je moguće više novca sa tim Ti ili Super verzijama. Kada ekipa uzme 3080 sa 10 GB za svoje 4K monitore ili televizore i skuži da igre u narednim godinama budu tražile više od tih 10 GB, što onda? Nije problem za nekog tko često mijenja grafičke, ali ima njih koji će kupiti moćnu grafičku u nadi da će im potrajati 3-4 godine. Potrajati u smislu da daju visoke performanse i u budućim igrama.

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Izzy kaže...

Imam dojam da će se ekipa zaletjeti i kupiti 3080 pa i 3070, a za koji mjesec će onda nVidia ponuditi te iste kartice sa više memorije. Dvostruko više, koliko je poznato.

3080 je koliko, 50% brža od 2080 Ti? A nudi 1GB manje memorije. 3070 je u razini 2080 Ti, a ima 3 GB manje. Nema smisla.

Jednostavno, nVidia će nastojati izvući što je moguće više novca sa tim Ti ili Super verzijama. Kada ekipa uzme 3080 sa 10 GB za svoje 4K monitore ili televizore i skuži da igre u narednim godinama budu tražile više od tih 10 GB, što onda? Nije problem za nekog tko često mijenja grafičke, ali ima njih koji će kupiti moćnu grafičku u nadi da će im potrajati 3-4 godine. Potrajati u smislu da daju visoke performanse i u budućim igrama.

Duplo vise memorije ce donjet i primjetno vise cijene, rtx3090 je tako skupa radi Vrama. 

12 godina
dery kaže...

Nek amd ponudi sve duplo jeftinije pa ko ebe dlss eto im ga ko želi. Ako ne uvide sami da tako treba opet će bit na 20% naspram nevidije.

Znaci 500 eura za rtx3070 a amd ce za taj nivo grafe ili malo jace naplacivat 250eu?

Znaci big navi bi trebao kostat 250eu pa ce svi ostali modeli skalirat prema dolje cijenom 😂😂😂😂

17 godina

Da cim je ova plava procitala BIG zna se zasto su joj oci se naglo povecale, nema drugog...

Bnet: mNik987#2148
16 godina
MEGATAMA kaže...
dery kaže...

Znaci 500 eura za rtx3070 a amd ce za taj nivo grafe ili malo jace naplacivat 250eu?

Znaci big navi bi trebao kostat 250eu pa ce svi ostali modeli skalirat prema dolje cijenom 😂😂😂😂

Ne baš tako doslovno ali trebaju bit dosta jeftiniji da prodaju išta. Stave li istu cijenu ko nevidija zajebali su se. Budu li nastavili probleme kao u ovoj seriji mogu zaboravit desktop grafiku.

Nevidija je prva izbacila i ugrabit će sve, ko prvi cura njegova.

Nije mi jasno zašto ne spuštaju cijenu navija obzirom kako slabo prodaju. Izgleda da nemaju prostora za rezanje. Ili su procjenili da im svejedno nema prodaje koliko god da spuste.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2020 16:50 (dery).
12 godina
dery kaže...
MEGATAMA kaže...
dery kaže...

Ne baš tako doslovno ali trebaju bit dosta jeftiniji da prodaju išta. Stave li istu cijenu ko nevidija zajebali su se. Budu li nastavili probleme kao u ovoj seriji mogu zaboravit desktop grafiku.

Nije mi jasno zašto ne spuštaju cijenu navija obzirom kako slabo prodaju. Izgleda da nemaju prostora za rezanje. Ili su procjenili da im svejedno nema prodaje koliko goda da spuste.

A postiji i ona: Prvi mačići se u vodu bacaju 

AMD prljavi, pokvareni bugoviti gadovi
12 godina
dery kaže...
MEGATAMA kaže...
dery kaže...

Nije mi jasno zašto ne spuštaju cijenu navija obzirom kako slabo prodaju. Izgleda da nemaju prostora za rezanje. Ili su procjenili da im svejedno nema prodaje koliko god da spuste.

Pa ne mogu ic u minus onda im je bolje da prekinu prodaju opcenito,ovaj novi 7nm proizvodni proces je skuplji od starog.

10 godina
dery kaže...

Pa već su rezali cijene čim su izbacili... a išli su agresivnim cijenama... nema tu mjesta imho

17 godina
rambox kaže...
MEGATAMA kaže...

Gle, ja znam da si ti AMD fanboy, ali sad malo natežeš... o Big Navi RDNA2 grafana se ne zna NIŠTA, kamo li da će imat 16 GB RAM, te da će biti 550$ - to su sve nagađanja jer ovi još uvijek šute ko zdepi.

To je PRVO

Radeon VII je imao puno rama, 16GB HBM2 bio izuzetno snažan na papiru, nije bio 550$ i nije bio jači od konkurencije. Dapače gubio je od jeftinijeg RTX 2080 sa upola manje "običnog" RAMa . Relativno "isplativ" (samo kao alternativa radeon pro karticama - ljudima koji su ju trebali) , ali izuzetno skup za ono što je nudio, loš u igrama s obzirom na cijenu, snagu i memoriju koju je nudio, AMD ju je izdao da ne baci jer nije bio kvalitete za pro, a da su ih radili više "namjerno" , gubili bi pare na njemu (i ovako su gubili, procjena je bila da manje gube ako izdaju kao gaming grafu nego bace u škart).

Dakle ZELENAŠ trenutno mora pokazati space shuttle, srediti drivere, doseć žutnjake u performansama i sve skupa u slijedećih 45 dana (neizvedivo) jer je hrpa ljudi čekala sa kupnjom nove grafe , a nVidia im je dala izuzetno primamljivu ponudu puno prije AMD-a... koji btw još uvijek misli da može/mora šutit.

AMD MORA reć NEŠTO prije 17.09. i to NEŠTO mora biti BOMBASTIČNO jer inače nVidia ispada genijalna, a AMD posran. I to sve zato kaj se zelenko kur*i godinu i pol dana sa pompozno nazvanim nVidiakillerom kojeg ne uspjeva izbaciti prije nego ih žumanjci potuku do jaja u igru koju su zelembači započeli pompoznom prijetnjom.

Na stranu to da ja ne želim jakog zelenaša po pristojnim cijenama... ali nVidia je ovaj put pobijedila AMD u igri koju je AMD birao, odredio pravila i na kraju sje....

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.9.2020 22:51 (Rhodin).
14 godina

Pa ja ne znam narode što su ovi naši stručnjaci s foruma tu, umjesto da vode najveće korporacije, s obzirom da znaju sve 

11 godina
protjeran
AMD Navi

Hehe, Nvidia je pobijedila u igri a jos nitko ne zna sta ce amd uopce predstaviti!? Nvidia moze samo imati dobar start i to iskljucivo zahvaljujuci ekipi koja nema dovoljno strpljenja i(li) pameti da pricekaju i vide sto sve dolazi u narednim mjesecima. A jedina razlika izmedju ekipe kojoj je nvidia zabila odozada s 2080 i ovih koji krecu u soping prvi dan, a malo lice na redove zombija s gej phonovima, je taj sto sto potonji nisu imali dovoljno love  pa da ga i sami prime od nvidie...ozarenog lica

1 1 hvala 0
17 godina
Ampere kaže...

Rhodin Pa Amd praktički izbacuje "svoju" vlastitu konzolu PlayStation5, mnogi ce birati između ps5 ili novog upgrade-a, rijetki če uzeti oboje!

To što pričaš nema smisla... ljudi mogu birati između konzole i nove grafičke, ali jednom kad odaberu da će uzimat grafičku, trenutno sve vrišti isključivo nVidia, a AMD šuti 

Najavili su RDNA2 i nVidia killer kad nVidia još nije ni spomenula RTX3000 , a sad još uvijek čekamo saznat što točno jest RDNA2 i nVidia killer, a RTX3000 je maltene vani. 

AMD sad mora imati asa u rukavu i nikakvih problema sa grafama na releaseu da pridobije nazad pozornost. Možda zaista imaju i nožda stvarno čekaju 17.09. da ga metnu nVidiji, i zaista bih bio stetan da je tako... al trenutno je to teško vjerovat.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
AMD Navi

Ne, ne kužim poantu, molim te pojasni?

Uspoređuješ kruške i  jabuke, marže nisu ni približno iste AMD-u u ugovorima sa Sonyem i Microsoftom i realno - nema veze sa vezom. Konzole postoje od kad znam za sebe i oduvjek je bilo ljudi koji se odlučuju za konzole i onih koji se odlučuju kupovati PC komponente. Postoji i presjek te dvije skupine, ali to je otprilike "mogu kupit pivo ili novine" vs "mogu kupit pivo I novine" , s time da se ovdje radi "ako sam se odlučio kupiti pivo, koje marke pivo ću kupiti" - reć "ali AMD će prodati 100 miliona kopija novina" nikako ne pomaže AMDovoj prodaji pive.

Znači možemo pričat ovdje i o prodaji BMW X5 ako te to veseli, ali jednako nema veze sa AMD vs nVidia na tržištu diskretnih grafičkih kartica.

AMD priprema "nVidia killer" grafičku, čini to već preko godinu dana, te najavljuje kao revoluciju. nVidia izdaje seriju RTX 3000 prije nego je AMD uspio najaviti svoje, a kamo li plasirati na tržište. Jednako kako intel najavljuje odgovor na Ryzen 2 u trenutku kad Ryzen 3 dolazi, a paralelno najavljuje svoj slijedeći proces koji bi trebao biti dosta jači, a u sličnom periodu dolazi Ryzen 4 sa 5nm procesom.

AMD je promašio termin releasea. Sad, možemo pričati o koroni, možemo pričati o releaseu konzola, možemo pričati o razlozima, ali činjenica je da nVidia ima proizvod, a AMD nema ni najavu. Problem ovdje je što je taj šus novaca i timing kojim AMD makar kratko pokapa nVidiu, u stvari nVidia napravila AMD-u. Sad AMD ima proizvod koji ne može prodat jer je totalno neisplativ naspram nVidia kartica koje dolaze za tjedan do tri.

Moguće i dalje, da AMD ima asa u rukavu i čeka release nVidia 3000 serije, pa da najavi svoje 20% jeftinije, a jače, pa da ga pokuša metnut nvidiji. Moguće da je ovo samo taktika koju mi još ne vidimo... ali realno, buzz koji postoji na netu trenutno jako naginje jednom taboru, a to nije AMD. AMD se vraća u utrku, ili barem pokušava... Problem je što ne postoji povjerenje tržišta u kvalitetu AMD proizvoda, što je percepcija takva da AMD nVidiji NE MOŽE konkurirat u gornjem segmentu tržišta, da su im proizvodi u pravilu lošiji, da su im driveri katastrofa, da nemaju DLSS i da je nVidija puno naučila iz prve serije RTX kartica, a da AMD nema nikakvog iskustva sa ray tracingom do sada... AMD se ponaša ko da su market leader i da su oni ti kojima se ne žuri.

Ja želim podržat AMD jer to što rade intelu na tržištu CPU-a nakon godina dominacije, dizanja cijena i prodavanja muda pod bubrege nije bilo lijepo i konačno imamo izvrsne proizvode po boljim cijenama, te 8/16 CPU ne košta ko bubreg. Volio bih da se isto desi na tržištu grafičkih kartica, no sve teže mi je samom pravdat AMDove poteze, ili nedostatak istih.

Moj PC  
5 0 hvala 0
7 godina
AMD Navi

Grafička jača od 3070 i makvih 5-10% slabija od 3080 sa više rama i cijenom 3070 će bit vrh. A 5700 xt bi mogle pojeftinit.  Za ostalo me ne zanima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Navi

Rekao bih da ne trcimo pred rudo sa "AMD je mrtav jer nemaju jos karticu". Samo zato sto nije najavljena ne znaci da ne dolazi. + Ponavljam, ne sjedi amd na rubu stolice i samo ceka da nvidia ispali launch da mogu i oni, nikad nije bilo tako. To je malo sofisticiranije nego sto vecina gamera misli, znaju oni datum, ali ga ne zele javno iznositi vjerojatno jer su se ranije opekli sa overhypeom.

A) Zašto bi bio mrtav? Ponovno ako se natjece sa 3070-3080 to je apsolutni pogodak, to je ono što i čekam, ne planiram dat 14k kn da igram fall guys ili šareni doom u 8k.

B) Možemo suditi ugrubo performanse po ps5 i xboxu, imaju raytracing? Imaju. Jesu RDNA2? Jesu. Jel cut down verzija RDNA2 chipa? Je.

Tako da novi Navi ako bude išao za 400-450$ u rangu 3070 - bombon. A za "nvidia killer" fore nisam cuo, možda se čuje od lokalnih fanboyeva koji tako vicu za sve živo.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2020 10:54 (D3lBoy).
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
AMD Navi

Problem je datuma.

Ako ljudi ove godine čekaju sa kupnjom grafa i opčenito upgradom računala "jer dolazi big navi" , ulijeće nvidia i kaže i njihove nove kartice stižu ove godine.

Forumi su puni ljudi koji razmišljaju bi li čekali ili kupili sada

Na ovom forumu ... rekao bih dosta nas, ali zasigurno nekolicina, govorimo ko god može neka sačeka sa upgradeom - na svjetskoj razini smo minijaturan forum, nebitan globalno, pogotovo naspram reddita i sličnih gdje se slične preporuke daju.

AMD ima u najavi BIG navi, nvidia killer, game changer....

Što se desi? nVidia najavljuje svoju novu generaciju, cca 100% upgrade u odnosu na prethodnu, RTX 2080 Ti po cijeni 500$

SVI koji čekaju će skočiti na to jer je ponuda naprosto predobra i preprimamljiva. Svi oni koji su čekali više taj BIG navi, sad za 500$ mogu dobiti performanse 2080Ti sa boljim ray tracing mogučnostima... Večina će skočiti na to. To je novac koji je trebao biti AMD-ov, da nisu toliko prokleto spori u egzekuciji.

Nema to veze sa hypeom, overhypeom, ima veze sa time da su nesposobni izbaciti proizvod na tržište na vrijeme.

Ima jedna uzrečica, kaže "nije bitno tko ima bolji proizvod, nego ko ga prvi plasira na tržište".

Nitko ovdje ne govori da će AMd propast... AMD neće propast, AMDove dionice nikad nisu bile više, primarno zahvaljujući Ryzen i Epic , na žalost godinama kaskaju na tržištu diskretnih grafičkih, a ovaj put vjerujem da zaista imaju nešto, ali sad je to već u prošlom vremenu "imali su nešto", budući ih je nvidia opet pretekla na tržište. Da li to znaći da AMD neće izdat Big Navi i zaradit na njemu? Definitivno ne... znači samo da će nVidia ponovo pobrat vrhnje u ovoj generaciji jer su izdali previše primamljiv upgrade po "konkurentnim cijenama" , prije nego je AMD uopće uspio najavit svoje, a kamo li bit spreman za release.

RTX 2070 i Super varijanta se prodaju ko blesave, a ako slučajno izbace i RTX 3060 sredinom/krajem listopada , bojim se da AMD nema nikakav odgovor. AMD da danas najavi svoje, ne mogu u 45 dana izdat na tržište, kompletan period ovaj jesenski pripada nVidji.

Ogroman je hype za CyberPunk 2077, hrpa ljudi kupuje day one, hrpa ljudi radi upgrade da im ta igra radi vrhunski, hrpa ljudi dobiva samo dodatan razlog da uzmu nvidiu... AMD im ne nudi ništa što nisu vidjeli. Večina više ne želi čekat. Tko god kupuje u ovom cijenovnom rangu nema ni razloga.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ili AMD čeka vidit prave performanse Nvidia kartica. Ovo sto je Nvidia prikazala je cherry picked, best case scenario. Možda su čekali Nvidijine cijene i performanse, da mogu prilagodit svoje. Tko zna...

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
D3lBoy kaže...

Ili AMD čeka vidit prave performanse Nvidia kartica. Ovo sto je Nvidia prikazala je cherry picked, best case scenario. Možda su čekali Nvidijine cijene i performanse, da mogu prilagodit svoje. Tko zna...

Vidjet će se... postoji tračak nade da AMD ima i dalje konja za utrku, da ćeka zaista taj release 3080 pa da im pomrse planove pred release 3070. to mi je zadnja nada.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice