Accelero S1

poruka: 14
|
čitano: 2.301
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Accelero S1 i HD 4850

Pozz, uzeo sam ovaj hladnjak za HD 4850 u drugom kompu radi tišine. Instalirao, i ugradio natrag. Zanimaju me iskustva drugih sa ovim hladnjakom i mišljenje onih koji znaju nešto o tome. Znači sad mi radi pasivno kako i je namjenjeno. Grafa radi sad u Firefoxu i slično ( GPU usage skače do 20% ) GPU je na 55C , memorija malo više, a shaderi nekih 5C više. Koje su drugima temperature u sličnom režimu, i jel može u pasivnom modu podnjeti nekakav gaming, odnosno intenzivnju upotrebu grafe ? Probao sam OCCT GPU test kad sam stavio grafu sa Accelerom ( napominjem da je pasivno stalno ) i nakon nekih 2 do 3 minute došlo je do 80C-ak stupnjeva te se komp smrzo i crko {#}. Grafa nije krepala, jel sad lad se ohladila radi normalno. Inače, znam dobro da ako su točna očitavanja, nesmije se ni pod razno gasit na 80C jel može i do 100C bez da krepa. Sa stock XFX single slot hlađenjem je bila grafa oko 90C u full loadu a do 100C u OCCT-u i nije se ništa gasilo! Uzeo sam polovni hladnjak i čini mi se da slabo su se zaljepili pasivci. Sumnjam da nisu poljepljeni kako treba pa se možda jedan od modula pregrijao u OCCT-u . Također, nemam iskustva sa mjenjanjem termalne paste na GPU. Neznam  jel se to stavi malo, kao kod procesora, ili se više stavi. Hladnjak, koliko mi se čini dobro provodi toplinu, jel je vruć na dodir. Zbog toga mislim da sam dobro instalirao ( kontakt i količina termalne paste na GPU ). Trebam mišljenja drugih {#}.

P.S. To je komp od mlađeg brata i sad je poludio što mu mrdam po kompu, jel je taman instalirao FM 2012 {#}.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2011 20:59 (itomic009).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Accelero S1 i HD 4850

Hladnjak radi sada odlično, lock teme.

14 godina

Dopuna, ako netko bude imao potrebu za informacijama oko Accelera S1. Sad kad sam podesio sve kako treba, hladnjak je ODLIČAN.  Nek je kućište fino ventilirano i cooler će pasivo hladiti super. HD 4850 je sa stock XFX single slot hladnjakom se grijala na oko 90C !!! Sad sa ovim PASIVNIM ( stavio sam 8 cm hladnjak da puše uzduž rešetke hladnjaka, skine možda par stupnjeva temperaturu ) hladnjakom, nakon 7 minuta ( dovoljno da dođe do plafona što se tiče zagrijavanja ) Unigine Heaven programa, grafa dođe do izvrsnih 56C ( memorija oko 60C, a shaderi oko 65C ). To je fenomenalna razlika pored dosadašnjeg hladnjaka. Netreba uopće spominjat da je sad, što je još važnije komp isto bučan ( odnosno jedva da se čuje ) i pri idleu i pri full loadu grafe !!!

P.S. Uglavnom, hladnak za cijenu nudi super izbor za tiha računala za grafe nižeg i srednjeg termalnog razreda.

14 godina
neaktivan

Pozdrav

Znači pri gamingu se temp ne diže preko 60C?? Zavisi šta igraš i koliko je zahtjevna igra... Ako je tako, lijepe su performanse...   Koliko si ga platio? Pitam čisto informativno jer ni ja ne volim buku :D

14 godina

Pa ako se nediže pri Heavenu, onda se sigurno nediže ni u bilo kojoj igri {#}. 100 kn polovni, 185 kn ti košta novi. Ako je kućište standardno prozračno, Accelero S1 pasivan je dobar za hladiti.

15 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Pa ako se nediže pri Heavenu, onda se sigurno nediže ni u bilo kojoj igri {#}. 100 kn polovni, 185 kn ti košta novi. Ako je kućište standardno prozračno, Accelero S1 pasivan je dobar za hladiti.

jeli bolji od L2 pro?

14 godina
neaktivan

super. baš me zanimaju iskustva s tim pasivnim coolerima... naime, kupio sam novu grafičku ali zuji joj ventilator.. nije previše ali dosta da osjetim razliku (više nego prije). nije ni skup, ali čini mi se da ne podržava moj gtx 550Ti :(

16 godina
neaktivan

imao sam dvije te u xfireu grafe i obje su imale taj s1, i na njima su bili oni ventovi origigi što su se mogli kupit, po dva komada na svaku grafu, i hladilo je fenomenalno, kome treba isto dajem preporuku

14 godina

Neznam, nisam druge testirao, ali ja sam ugodno iznenađen sa temperaturama sa ovim hladnjakom. Napominjem da imam jedan 8cm hladnjak koji struji na oko 1500 okr. pri loadu grafe ( to simulira dobro ventilirano kućište jel moje nije nikako ventilirano inače :).

14 godina

Ma vjerojatno  se može instalirati, jel trebaš samo da ti se poklapaju 4 rupe na PCB-u, a to je koliko mi se čini isto na svim grafama !! Onu plastiku što nesluži ničem, na Acceleru, one dvije neke kvačice se mogu i potrgat ako smetaju pri instalaciji ( jel nemaju nikakve funkcije inače korisne ).

14 godina
neaktivan

nije skupo, vidjet ćemo... ali ti si znači ubacio jedan ventilator na njega???

15 godina
odjavljen
Ćeeezzo kaže...

nije skupo, vidjet ćemo... ali ti si znači ubacio jedan ventilator na njega???

vezicama zavežeš jedan na njega i hladit će dobro, samo puno slotova zauzima, no nije problema ako nemaš matx ploču.

14 godina

Nije na njemu, nego stoji pored grafe i puše uzduž otprilike po radijatoru !! Otprilike, grafa kako stoji u kompu, i cooler na njoj, ja sam stavio samo vent koji stoji bezveze, da ima protoka zraka između radijatora i prostora do poda kućišta ! To je improvizirano jel mi se neda montirati i nemam alata za to ovdje u stanu. Inače radijator nema ništa predviđeno za montažu ventilatora, osim ako se nekupi onaj set što sam vidio po pregledima na stranim portalima, a nema toga kod nas po dućanima koliko mi se čini. Zato, ako hoćeš stavit vent na njega, osuđen si na improvizaciju. Potrebno ti je recimo malo žice i postaviš vent na radijator. Ako grafa po prirodi nije vruća ( čitaj jake i skupe grafe ), normalno ventilirano kućište, ili još bolje, bočni vent na stranici će bit taman.

15 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Nije na njemu, nego stoji pored grafe i puše uzduž otprilike po radijatoru !! Otprilike, grafa kako stoji u kompu, i cooler na njoj, ja sam stavio samo vent koji stoji bezveze, da ima protoka zraka između radijatora i prostora do poda kućišta ! To je improvizirano jel mi se neda montirati i nemam alata za to ovdje u stanu. Inače radijator nema ništa predviđeno za montažu ventilatora, osim ako se nekupi onaj set što sam vidio po pregledima na stranim portalima, a nema toga kod nas po dućanima koliko mi se čini. Zato, ako hoćeš stavit vent na njega, osuđen si na improvizaciju. Potrebno ti je recimo malo žice i postaviš vent na radijator. Ako grafa po prirodi nije vruća ( čitaj jake i skupe grafe ), normalno ventilirano kućište, ili još bolje, bočni vent na stranici će bit taman.

kao što sam već rekao VEZICAMA je najlakše.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice