Zasto nebi uzeo hd4850 koja je brza od obje a dode skoro kao 9800gt?
Ako baš moraš između te 2 birati, možda je čak bolja 9800GT. Al ja bi ti preporučio HD4850. Pomete te 2 u svemu... Definitivno jedna od najboljih kupnji danas...
ja nebi od ove dvije koje si anveo uzeo niti jednu,,Kako je rekao Lion King- ati radeonka hd 4850 je bolja od oba dvije koje si ti naveo,,a cijene su oprilike jednake,, hd 4850
radije kupi 4850 - bolja je od ove dvije i to jakoooo puno
ali na tebi je izbor....nije ni 9800 losa ali je 4850 bolja
jel ova možda bolja od ove gainward!?
a jel znaš možda koja se najmanje grije!? jel nemam još para da kupujem i hladnjak za grafu jedva i ovih 1150 ću da skupim! a nebi htio da kupim baš neku koja se pregrijava, a ova, možda se ta manje grije radi zalmana!?
Pa ako nečeš overclockat i stock kuler na grafičkoj če ti biti dobar,,znam da su atijeve kartice serije 4000 jako zagrijane kartice-80 stupnjeva u idle a 88 stupnjeva u load,,, al najmanje se zagrijava Gigabyte Radeon HD4850OC,,,idle 42c,,,,load 59c
4850
a jel znaš možda koja se najmanje grije!? jel nemam još para da kupujem i hladnjak za grafu jedva i ovih 1150 ću da skupim! a nebi htio da kupim baš neku koja se pregrijava, a ova, možda se ta manje grije radi zalmana!?
Pa ako nečeš overclockat i stock kuler na grafičkoj če ti biti dobar,,znam da su atijeve kartice serije 4000 jako zagrijane kartice-80 stupnjeva u idle a 88 stupnjeva u load,,, al najmanje se zagrijava Gigabyte Radeon HD4850OC,,,idle 42c,,,,load 59c

Neznam jesam li ja lud al imam HD4850 dual slot fansink i u novim catalystima 8.10 mi nije ukljucena manualna brzina vrtnje ventilatora na grafi a tem su 42-43 u idleu a u loadu max 70!!!Ja sam prezadovoljan.
Neznam jesam li ja lud al imam HD4850 dual slot fansink i u novim catalystima 8.10 mi nije ukljucena manualna brzina vrtnje ventilatora na grafi a tem su 42-43 u idleu a u loadu max 70!!!Ja sam prezadovoljan.
jel ova možda bolja od ove gainward!?
hvala svima na odgovorima, uzimam ovu gigabyte sa zalmanom!
još jedno pitanje, jel može hd3870 vrtit GTA4 i PES na high details!?
PES može definitivno a za gta4 neznam,,mislim da može
Bok.
Ovako ljudi imam dilemu. Napominjem nemam namjeru kupovati nego samo mjenjati. Prijetelj mi nudi u zamjenu link za ovu moju (bez nadoknade) koja se nalazi pod PC. Nisam zagrižen za igre tako da mi to nije bitno. Gledao sam razne testove i primjetio sam da su više/manje podjednake (nešto jača 9800GT). Naravno nebih se dvoumio, no ovo je novija verzija 9800GT rađena u 55nm tehnologiji te je stara tek 2mj. Tako da s moje strane dajem prednost 9800GT iako je i radeonka rađena u istoj tehnologiji. E sada pošto imam proc. AMD te njegov čipset pitanje je koliko je pametno stavljati nvidi-u? Također moram napomenuti da imam LG L204WT 20" monitor te bez obzira što ima DVI ulaz, moram ga spajati preko VGA kabla jer nedaje sliku preko DVI.
Za kraj ukratko:
U vezi ove 9800GT me konkretno zanima to dali će se kositi s AMD čipsetom, te me zanimaju temperature?
Molio bih nekoga tko ima ili je imao ovu karticu da mi opiše svoja iskustva (ne da je hvali u nebesa nego da i kaže njene mane)
Zahvaljujem
Bok.
Ovako ljudi imam dilemu. Napominjem nemam namjeru kupovati nego samo mjenjati. Prijetelj mi nudi u zamjenu link za ovu moju (bez nadoknade) koja se nalazi pod PC. Nisam zagrižen za igre tako da mi to nije bitno. Gledao sam razne testove i primjetio sam da su više/manje podjednake (nešto jača 9800GT). Naravno nebih se dvoumio, no ovo je novija verzija 9800GT rađena u 55nm tehnologiji te je stara tek 2mj. Tako da s moje strane dajem prednost 9800GT iako je i radeonka rađena u istoj tehnologiji. E sada pošto imam proc. AMD te njegov čipset pitanje je koliko je pametno stavljati nvidi-u? Također moram napomenuti da imam LG L204WT 20" monitor te bez obzira što ima DVI ulaz, moram ga spajati preko VGA kabla jer nedaje sliku preko DVI.
Za kraj ukratko:
U vezi ove 9800GT me konkretno zanima to dali će se kositi s AMD čipsetom, te me zanimaju temperature?
Molio bih nekoga tko ima ili je imao ovu karticu da mi opiše svoja iskustva (ne da je hvali u nebesa nego da i kaže njene mane)
Zahvaljujem
Da ćeš neke performanse veće osjetit nebih rekao jer ipak je to athlon x2 stari...
Neće se kosit sa chipsetom, ovo ti je ok zamjena, jedino ti je ta 9800gt bučna zbog zalmanovog coolera kojem se neda podesit brzina ventilatora, ak te to nedira previše uzimaj!
Zahvaljujem na brzim odgovorima. Dobiti ću je sutra na testiranje (nemam previše vremena jer su rokovi stisnuli te sam iz tog razloga pitao na forumu). Što se tiče buke ne smeta mi ako je u granicama normale (provjerim sutra). Znači onda je mjenjam ako je buka mome uhu podnošljiva. Još jednom hvala.
Nećeš sigurno pogtiješiti. Ja sam imao na istom čipsetu prvo 9800gt a poslije ati 4850 i nije bilo nikakvih problema.
Obavezno probaj 9800gt spojiti na DVI, imat ćeš mirniju sliku. ATI ti je bolja samo glede spajanja na HDMI a u svemu ostalom je 9800gt malo bolja. Javi nam kad ju malo isprobaš.
Znam da je rano, ali već sam je zamijenio
Prvi dojmovi, što se tiče zvuka ventilatora, istina malo je bučan no može se izdržati (ipak mi je kučište samo 50cm od glave te je otvoreno). Što se tiče temperature, prezadovoljan sam (temp GPU-a nije prelazila 50C dok sam vrtio 3D Mark, te Crysis). Moram priznati da su mi boje kod Radeonke veselije (primjeti se u windows-ima te u game enginu, isto vrijedi i za Crysis). Najveće su promjene vidljive u igri, Crysis sve na high bez uključenog AA na rez od 1680x1050, dok sam prije morao stavljati neke postavke na medium. Sve u svemu jako sam zadovoljan s zamjenom. U vezi spajanja preko DVI kabla sve radi i mogu primjetiti da je slika puno čišča tj. mirnija kako je CUNO rekao da će biti.