5870 i 5970 CF?

poruka: 50
|
čitano: 6.194
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
5870 i 5970 CF?

Omg, sta ste nadrobili u ovoj temi,

HD5970 JE 2x5870 koja je downklokana na razinu HD5850 (dakle jos uvijek ima bolje performanse od nje)

zatim nije moguce povezivati HD5870 i HD5770,

zatim nece na HD5970 kada je u krossu sa HD5870 raditi samo jena jezgra, niti ce biti ugaseno pola kartice i slicno nego ce se downklokati na najnizu ferkvenciju (npr. kross HD5870 i HD5850- dakle svi GPU-ovi ce raditi na 725mhz,ali to neznaci da je tada hd5870 jednako jaka kao i hd5850 nego je jos uvijek jaca.)

Bolje ispasti kreten nego iz aviona
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: 5870 i 5970 CF?
zaki kaže...

Potpisujem, problema nece biti, kupuj što prije.

Teoretski nebi trebalo biti problema, al praksa puno puta pokaže drugaćije,pogotovo sa ovakvim kombinacijama gdi su BIOS i VRAM-ovi drugačiji.

I u Crossu svaki GPU radi za sebe, što znači da HD5870 če raditi na svojim tvorničkim taktovima, a HD5970 na svojim. To je nekad davno bilo da su oba GPU-a trebali radit na potpuno jednakim taktovima.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 18:41 (microman).
16 godina
neaktivan
microman kaže...
zaki kaže...

Potpisujem, problema nece biti, kupuj što prije.

Teoretski nebi trebalo biti problema, al praksa puno puta pokaže drugaćije,pogotovo sa ovakvim kombinacijama gdi su BIOS i VRAM-ovi drugačiji.

I u Crossu svaki GPU radi za sebe, što znači da HD5870 če raditi na svojim tvorničkim taktovima, a HD5970 na svojim. To je nekad davno bilo da su oba GPU-a trebali radit na potpuno jednakim taktovima.

ja sam imao jedno vrijeme 5870/5850 i radilo je bez greske (iznenadjujuce dobro), i ovo sto kaze microman je ispravno 5870 je radila na svojim taktovima a 5850 na svojim.

Google is your friend
16 godina
5870 i 5970 CF?

Prema mojem iskustvu, to nije tako, cim promjenim taktove na svojim gpu-ovima,jedan recimo na 735mhz, a drugi na 1000mhz ili ce se sve skupa srusiti ili ce preformanse biti jednake kao da su oba gpu-a 735mhz.

mozda je samo kod mene tako ali....

Bolje ispasti kreten nego iz aviona
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
5870 i 5970 CF?

Cedar sa Cedarom, Juniper sa Juniperom, Cypress sa Cypressom, nema tu neke logike.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion | Downloading High Definiton Content
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hyperion kaže...

Cedar sa Cedarom, Juniper sa Juniperom, Cypress sa Cypressom, nema tu neke logike.

piva sa ćevapimaIzlanuo se

http://www.gricni.com/
17 godina
5870 i 5970 CF?

Probaj grafu ako možeš u crossu, ako radi uzimaj, ako ne radi ja bi opet ostavio 5970 pošto si rekao da ju možeš ubosti za jeftine novce, a 5870 bi prodao.

...Borba za mir je kao jebanje za nevinost...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Probaj grafu ako možeš u crossu, ako radi uzimaj, ako ne radi ja bi opet ostavio 5970 pošto si rekao da ju možeš ubosti za jeftine novce, a 5870 bi prodao.

ma radit ce 100%, a sad kolika je potreba za 5970/5870 crossfire.......... trenutno nikakva

Google is your friend
15 godina
neaktivan
5870 i 5970 CF?

Kakvo bacanje para, meni je degutantno i pomislit da netko troši tolike pare na grafičke. Jedna grafička je apsolutno dovoljna, nema veze dal je riječ o 5770 ili 5970! Da imam ne znam koliko para, ne bih uzeo dvije grafičke. Zašto davat pare onima, koji ionako precijenjuju svoj rad? To što si kupio 5870 je već dosta, a kamoli da im još kupuješ jednu tako skupu kao što je 5970. Al ako si tako zagriženi gamer, onda kupi al da je isplativo nije. Promisli malo, što bi mogo sve s tim parama. Umjesto da ulupaš u još jednu grafičku, koja ti apsolutno nije potrebna jer imaš 5870 koja je mrcina. Al ajde neću ja bit pametan i za tebe i za sebe, ti si taj koji zna najbolje što ti treba. Ja sam mišljenja, da nikome ne trebaju dvije grafičke iako primjećujem da je to postao trend imat dvije grafičke.

Diablo 3, kad ćeš više?

1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
5870 i 5970 CF?

Heh ja zato lijepo uzo 5850 u devetom mjesecu lijepo novu Sapphire i to ona Gaming Ed. za male pare dns (onda 1700kn) i pičim dalje. Ne treba CF niti puno skuplja malo bolja 5870, niti mi više smeta rasturat Crysis na Very High jer ga vrtim na 35FPS niti ću je mjenjat prije nego uzmem novi komp.

Jedino ako ne bude stvarno neka best buy awards opcija pa puno bolja pa za male pare pa se ubode nova grafa na jesenCool

free speech for the dumbxD
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
protjeran

Znam ja Ruža na što ti misliš, i slažem se s tobom Namigiva. No, situacija je takva da čovjek nema lovu i jednostavnije mu je dati mi tu grafičku kao kompenzaciju, a da ju prodajem ne isplati mi se jer odmah na njoj gubim i do 2000kn.

16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Heh ja zato lijepo uzo 5850 u devetom mjesecu lijepo novu Sapphire i to ona Gaming Ed. za male pare dns (onda 1700kn) i pičim dalje. Ne treba CF niti puno skuplja malo bolja 5870, niti mi više smeta rasturat Crysis na Very High jer ga vrtim na 35FPS niti ću je mjenjat prije nego uzmem novi komp.

Jedino ako ne bude stvarno neka best buy awards opcija pa puno bolja pa za male pare pa se ubode nova grafa na jesenCool

ma 5850 je i dan danas bestbuy u nekom "visem" segmentu, jer sto god igras bilo na jednoj radit ce i na drugoj, a i kasniji upgrade je jeftiniji ako se ide na crossfire.

kako je krenuo ovaj dolar mogli bi ubrzo i vidjeti 5850 za 3000kn u nasim trgovinama.

Google is your friend
17 godina
Jurky kaže...
stoncin3 kaže...

ma 5850 je i dan danas bestbuy u nekom "visem" segmentu, jer sto god igras bilo na jednoj radit ce i na drugoj, a i kasniji upgrade je jeftiniji ako se ide na crossfire.

kako je krenuo ovaj dolar mogli bi ubrzo i vidjeti 5850 za 3000kn u nasim trgovinama.

hehe mamu mu dolarsku... da da zahvaljujući zelembaćima cijene neopravdano rastu...

http://www.gricni.com/
16 godina
neaktivan
sokre kaže...

hehe mamu mu dolarsku... da da zahvaljujući zelembaćima cijene neopravdano rastu...

evo recimo moja 5870 VTX sad je 3.549 ja je kupio za 2.799 u 10/2009. u istom ducanu

nije da cijene neopravdano rastu, tj. sad opravdano rastu zbog jacanja dolara,

nego problem je sto je cijena proizvoda u startu puno veca nego u inozemstu.

dvije gladne bestije treba nahranit na putu proizvoda iz inozemstva do nas a to su:

1.drzava

2.nasi trgovci

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 20:00 (Jurky).
17 godina
protjeran
5870 i 5970 CF?

To je uvijek u nas. Zato jer smo mi zemlja u razvoju, zemlja trećeg svijeta, nismo mi USA niti EU, a ni bogami Japan da imamo tehnologiju vrhunsku i radimo te proizvode za hrvate. U osnovi je to razlog, a cijene su bile dobre u startu pa eto sad ko voli nek izvoli. Tko je kupio dobro, tko ne prošo voz. Te cijene ni neće srediti se po meni, tj neće doći niti na razinu početnih vrijednosti kamo ispod istih.

Za seriju HD 6000 očekujem da će bit nešto manje precijenjene od ove serije kartica!

free speech for the dumbxD
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
gammer37 kaže...
Hyperion kaže...

HD5970 je kartica koja u sebi sadrži 2 grafička čipa (GPU) kodnog imena Cypress XT koje pronalazimo u grafičkim karticama imena HD5870. Naime da bi ugurali takva dva grafička čipa pod jednu haubu morali su smanjiti potrošnju, a to su učinili tako da su originalne taktove Cypress XT čipa (850/1200) spustili na taktove Cypress Pro čipa (725/1000) da bi kartica ostala unutar TDP-a od 300W, iako ogromni cooler može podnesti TDP čak i do 400W.

Ako ovo nije jasno ja neznam šta je?

SLAŽEM SE SA TOBOM HYPERIONE lijepo rečeno nema šta ......

Ma svi već znaju da imaš 5970, ne trebaš se u svakoj temi preseravati s tom slikom...

Go ahead. Make my day.
17 godina
protjeran
5870 i 5970 CF?

Što je najgore postoji svega par igara koje mogu iskoristiti današnje high-end grafičke. Evo, jedino Metro 2033 je nešto što nisam htio na very high jer sam primjetio da je malo lošiji frame rate, ali ostalo bez ikakvih problema sve na maksimali. Stoga, nekako mi serija 6 u ovom trenutku je svakako prerano dok još industrija igara u potpunosti ne zaživi i dok ne izađe još dx11 zahtjevnih igara. Jednostavno nema potrebe za ničim novim, tek jeftinijim.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 20:47 (Tracer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ruža kaže...

Kakvo bacanje para, meni je degutantno i pomislit da netko troši tolike pare na grafičke. Jedna grafička je apsolutno dovoljna, nema veze dal je riječ o 5770 ili 5970! Da imam ne znam koliko para, ne bih uzeo dvije grafičke. Zašto davat pare onima, koji ionako precijenjuju svoj rad? To što si kupio 5870 je već dosta, a kamoli da im još kupuješ jednu tako skupu kao što je 5970. Al ako si tako zagriženi gamer, onda kupi al da je isplativo nije. Promisli malo, što bi mogo sve s tim parama. Umjesto da ulupaš u još jednu grafičku, koja ti apsolutno nije potrebna jer imaš 5870 koja je mrcina. Al ajde neću ja bit pametan i za tebe i za sebe, ti si taj koji zna najbolje što ti treba. Ja sam mišljenja, da nikome ne trebaju dvije grafičke iako primjećujem da je to postao trend imat dvije grafičke.

jooj aj ne lupaj gluposti (bez uvrede) gle sad ovo na 1920x1080,8xAA,Max Settings dx10 u RE5 sa sa HD 5870 u benchamrku dobiješ oko 90fps avg sa 2x HD 5870 dobije oko 170fps-a avg,zar ne vidiš ti da se performanse povećaku za 80-90% posto,to mnogo mnogo mnogo može pomoći u igrama poput metro 2033,ja ti preporučujem da uzmeš još 1 hd 5870 za cf ako imaš para

15 godina
protjeran
Ruža kaže...

i žensko da mi se razumije u gaming...

16 godina
neaktivan
silent_gamer kaže...
Ruža kaže...

i žensko da mi se razumije u gaming...

Ko kaze da je zensko?

Oprostite na OTu..

ASRock K8N68PV-GLAN | AMD Athlon 64 3000+@2.4GHz | 1.5GB DDR Transcend@400MHz | VTX Radeon HD 4670 1GB GPU 800, MEM 850 | WD 160GB SATA | ASUS 360W |
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 20:59 (FiCo_Ri).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice