Upravo tako. Suma sumarum za pokretača teme ti je ova, po mom skromnom mišljenju. Potpuno NEPOTREBNO ti je ići u tu egzibiciju sa dvije HD 6950. Uz to, nisam sad čitao koje imaš napajanje i kućište, ali jel ti znaš šta je dvije HD 6950 upariti ? To trebaš imati kućište "mnogo" veliko
i vrlo dobro napajanje. Uglavnom, nemoj si komplicirati, jel se sad s time možeš igrat fino ko čovjek. Jedino što bi se desilo kad bi dodao još jednu HD 6950, bi bilo veliko razočaranje i dosta komplikacija usput 
U praksi će itekako vidjeti poboljšanje (mislim i na povećanje FPS-ova, između ostaloga) stavljanjem druge 6950-ke u CF, a bottleneck on kao takav (nije ni bencher ni entuzijast) sigurno neće osjetiti jer jednostavno, nije sitničav po tom pitanju, ne znam kako da se pravilno izrazim (sitničav nije nipošto prigodna riječ, ali ništa bolje i relevantnije mi ne pada na pamet). Na to sam mislio.
Nadam se da kužite što želim reći.
U praksi će bit to da će imat skoro pa isto fps kao i sa jednom karticom. Koliko je to isplativo?
Ej, ej.
Dobro je, cijenim to što me želite osporiti. Zaista.
Sve ja to znam, ali opet ne smatram da se ne isplati stavljati 2x 6950 na Athlona 630.
To je moj stav, svatko ima pravo na svoj, ma kako god se razlikovao.
Al' sad vam pokušavam predočiti kako kolega očito pita za ''zeleno svjetlo'' - pri kupnji još jedne takve grafe i pravljenju CF-a.
I sada, iz ovoliko bi postova (oprečnih, s tim da je svaka strana na svoj način u pravu - kad se sve zbroji) ona zasigurno postala svom zbunjenom.
Na kraju će još steći dojam da mu to nije dobra investicija. Pa naravno da jeste.
Ako će prema svom iskustvu i potrebama procijeniti kako je to potrebno, on će prije ili poslije i tako kupiti neki bolji proc, Phenom II (ne radi se o rev. 2.0 ploči).
Tak' da se nikako ne slažem da mu se u datom momentu ne isplati ta investicija.
HD 6950 i HD 6970 rade super kao single gpu kartice sa Athlonom II na 3ghz+ ali CF ne dolazi u obzir.Ispod jednog 955be na 4 ghz minimum ili preporuceno i5 750tke nemoj ic.Gubis previse.Athlon II overclockiran neznam koliko jako lose skalira,malo dobiva overclockom i nije povoljan za takav CF.
Prvi dio posta se slažem al drugi dio ne. Odakle ti da Athlon ne skalira dobro overclockom? Ja nisam imao nikakvih zamjerki rastu performansi.
Tko ima za takav CF ima i za posteni procesor.Iskreno nebi taj CF stavia na nista manje od Phenoma II 955@4ghz.A ako bi ima lovu onda na neki i5 sa 1156 socketa(750,760) ili neki 1155 tipa i5 2500k.Athlon tu nema sta trazit kolega Cezar.
Takoder se slazem, 955@4GHz minimalno.
Ipak su to 2 zvjerske grafe, Athlon ni na nekom zvjerskom taktu tu nema sto traziti.
HD 6950 i HD 6970 rade super kao single gpu kartice sa Athlonom II na 3ghz+ ali CF ne dolazi u obzir.Ispod jednog 955be na 4 ghz minimum ili preporuceno i5 750tke nemoj ic.Gubis previse.Athlon II overclockiran neznam koliko jako lose skalira,malo dobiva overclockom i nije povoljan za takav CF.
Prvi dio posta se slažem al drugi dio ne. Odakle ti da Athlon ne skalira dobro overclockom? Ja nisam imao nikakvih zamjerki rastu performansi.
Posaljem ti na pp par testova da vidis,on skalira dobro kad ga imas,ali kad ga usporedis sa 955be onda vidis koliko losije skalira od phenoma i koliko je slabiji clock per clock od phenoma II kad se radi o overclocku.
Posaljem ti na pp par testova da vidis,on skalira dobro kad ga imas,ali kad ga usporedis sa 955be onda vidis koliko losije skalira od phenoma i koliko je slabiji clock per clock od phenoma II kad se radi o overclocku.
A nemoj me sad, imao sam ga dobrih godinu dana u kanti tak mi ne moraš nikakve linkove slat. Znam uostalom kako skalira SB. No daj mi reci zašto bi to Athlon slabije skalirao? Hrdverski hendikep? Nebih rekao.
A nemoj me sad, imao sam ga dobrih godinu dana u kanti tak mi ne moraš nikakve linkove slat. Znam uostalom kako skalira SB. No daj mi reci zašto bi to Athlon slabije skalirao? Hrdverski hendikep? Nebih rekao.
Vjerojatno je za HD6850 dovoljno i Athlon X4 na 2.6GHz tako da sa dizanjem takta nebi dobio ništa.(u igrama)
Vjerojatno je za HD6850 dovoljno i Athlon X4 na 2.6GHz tako da sa dizanjem takta nebi dobio ništa.(u igrama)
Dobio bi itekako u nekima. Koga briga uostalom kolko bi dobio u igrama, mene zanimaju CPU orjentirane apl.
Moram priznat da Athlon II X4 kad sam i ja testirao sa naclockanom HD 6850 slabo skalira. U prijevodu, dignem takt CPU-a za 20% ( sa 3.0Ghz do 3,6Ghz ) a u praksi kroz spektar igara je pomak nikakav ili nekih 10-ak %. To u prijevodu znači da ga se nema šta ni clcokat, jel koliko daje na 3,0Ghz daje a daljnje dizanje niš koristi u igrama.U jako CPU inenzivnim igrama je bilo nekog pomaka.
ATiGamer evo test bez overclocka na 2.6ghz.Evo koliko vise dobije phenom II na istom taktu od athlona II overclockom na samo 2.9ghz.A evo i sta su strucnjaci rekli,zaokruzeno na slici.Ocom kolicina L3 cachea dolazi do izrazaja,to jest phenom II puno bolje skalira pod vecim ocom nego athlon II.
A nemoš se pozivat na 2 godine staru usporedbu
.
Moram priznat da Athlon II X4 kad sam i ja testirao sa naclockanom HD 6850 slabo skalira. U prijevodu, dignem takt CPU-a za 20% ( sa 3.0Ghz do 3,6Ghz ) a u praksi kroz spektar igara je pomak nikakav ili nekih 10-ak %. To u prijevodu znači da ga se nema šta ni clcokat, jel koliko daje na 3,0Ghz daje a daljnje dizanje niš koristi u igrama.U jako CPU inenzivnim igrama je bilo nekog pomaka.
Rekoh igre me ne zanimaju, daj mi x264.
Sve je to pričam ti priču. Daj mi pokaži gdje su to A i P testirani na 2.6 i 2.9 u istom reviewu. Ja tu vidim samo usporedbe na istom taktu u dvije različite recenzije.
A nemoš se pozivat na 2 godine staru usporedbu
.
Al se nesto Athlon II i Phenom prominia?Aplikacije su tada iste ko i sad.Sve pise,ono je na taktu 2.6 ghz,na 2.9 vec athlon gubi pomalo.Ne zelim rec da lose skalira,zelim rec da dosta losije skalira od phenoma II.
Pa, procesor skalira onoliko dobro koliko jaku jezgru ima. Logično je da će veći pomak donijeti podizanje takta za 1GHz(naprimjer) na i5-2500 nego na Athlonu X4. Točno?
Pa, procesor skalira onoliko dobro koliko jaku jezgru ima. Logično je da će veći pomak donijeti podizanje takta za 1GHz(naprimjer) na i5-2500 nego na Athlonu X4. Točno?
Tocno,isto tako phenom ima nesto bolju jezgru od athlona pa overclockom dobije vise.L3 cache ocito utjece na skaliranje na vecim frekvencijama.
Nema veze snaga jezgre sa skaliranjem performansi. dobitak izražen u postocima nebi trebao biti ništa drugačiji.
BTW Ne ovrclocka se cache da bi PHENOM IMao bolje skalianje.
Tocno,isto tako phenom ima nesto bolju jezgru od athlona pa overclockom dobije vise.L3 cache ocito utjece na skaliranje na vecim frekvencijama.
Još mi nitko nije dostavio relevantan test. 
netreba sandy , neki i5 750 na 4ghz je taman ;)
ja sam imao cf sa tim postavkama ali 6970 (posudio od frenda na 2 dana grafu)
i dobio sam dobar boost s obzirom na sigle gpu rijesenje ;)
Nema veze snaga jezgre sa skaliranjem performansi. dobitak izražen u postocima nebi trebao biti ništa drugačiji.
BTW Ne ovrclocka se cache da bi PHENOM IMao bolje skalianje.
Pa naravno da se ne overclocka L3 cache,nitko to nije ni rekao,samo kazem da L3 cache utjece na skaliranje tokom overclocka pa zato phenom prelazi u prednost nad athlonom II na visim radnim frekvencijama tipa 3.5 ghz.Inace oba skaliraju jednako na 2.6 ghz.
Još mi nitko nije dostavio relevantan test. 
Imas tu gore 2 linka,test ti nemogu nabavit,oni su ti sve rekli,procitaj zaokruzeno.Mogu ti jedino kad nabavim kojeg phenoma tipa 955be sam priloziti test.
Drugačije mi shvaćamo skaliranje. Ja to gledam ovako: - Stavi athlona x4 na 3GHz i i5-2500 na 3GHz. Nakon toga ih clockaj na 3.6GHz i gledaj koliko se rezultat promijenio u odnosu na 3GHz. (Eto npr. Cinebench R11.5 bi bio dobar pokazatelj, ili x264) Općenito, veći pomak će donijeti clockanje i5ice, ali procesori sam po sebi, u odnosu na def. takt (ovdje 3GHz) bi tribali imati jednak postotak 'boosta'..? Ni sam nisam više pametan, treba isprobati..
tocno brzina cpu ne ovisi od samim ghz nego arhitekturi i na kojoj je maticnoj sam cpu
Drugačije mi shvaćamo skaliranje. Ja to gledam ovako: - Stavi athlona x4 na 3GHz i i5-2500 na 3GHz. Nakon toga ih clockaj na 3.6GHz i gledaj koliko se rezultat promijenio u odnosu na 3GHz. (Eto npr. Cinebench R11.5 bi bio dobar pokazatelj, ili x264)
Ne,ja to ovako gledam.SB tu nema sta trazit kad ih jede oboje.Pa hajmo ovako,phenom II x4 na 2,6 ghz daje identican broj fpsova kao i athlon II x4 na 2,6 ghz.Overclockom na 2.9 ghz phenom prelazi u vodstvo nad atlonom.Dakle L3 ima neku ulogu u skaliranju,to jest pozitivno utjece na skaliranja i daje phenomu vodstvo na istom taktu(kada je podignuta frekvencija).Suma sumarum Phenom II skalira bolje overclockom.
Pa naravno da se ne overclocka L3 cache,nitko to nije ni rekao,samo kazem da L3 cache utjece na skaliranje tokom overclocka pa zato phenom prelazi u prednost nad athlonom II na visim radnim frekvencijama tipa 3.5 ghz.Inace oba skaliraju jednako na 2.6 ghz.
Opet nevidim argumenta zašto bi bilo tako kak pričaš.
Imas tu gore 2 linka,test ti nemogu nabavit,oni su ti sve rekli,procitaj zaokruzeno.Mogu ti jedino kad nabavim kojeg phenoma tipa 955be sam priloziti test.
Ja ti sad mogu isto napisat. Čak mogu napisat i da Athlon bolji od P.
Looking forward to it
Drugačije mi shvaćamo skaliranje. Ja to gledam ovako: - Stavi athlona x4 na 3GHz i i5-2500 na 3GHz. Nakon toga ih clockaj na 3.6GHz i gledaj koliko se rezultat promijenio u odnosu na 3GHz. (Eto npr. Cinebench R11.5 bi bio dobar pokazatelj, ili x264)
Rezultat se promijenio za određeni postotak, drugačije se ne može mijenjati i drugačije se nemože shvatiti.
Dečki ja sutra ustajem u 5 tak da vam želim laku noć.
Oni su testirali,procitaj zaokruzeno na dnu i prevedi ako ti ide engleski,ako ne ja cu ti prevest.I ne budi uporan,ocito ima razloga zasto Phenom II ima L3 cache i zasto je skuplji.Ja ustajem u 6,laku noc.
@ATIGamer: Ja znam ono što sam mjerio iz prve ruke što se tiče igara, za druge programe nisam mjerio i nisam ni komentirao
. Jedino u Everestu, u onim sintetičkim testovima Athlon II X4 skalira proporcionalno rastu takta. U igrama je evidentno da slabije skalira nego Phenom.
@ forumaši općenito
( pogotovo kolegi Zohari za komentar da skaliraju oba isto na 2.6Ghz ): Što se tiče samog pojma "skaliranje" koje je inače strana riječ, koju mi koristimo tako kako koristimo, a očito neki neznaju šta to uopće znači. Da laički prevedem, skaliranje bi bio rast performansi proporcionalno dizanju takta, u ovoj temu o procesorima, o čemu mi sad pričamo. Dakle da pojednostavim. Ako CPU A dizanjem takta za 50% ima rast performansi 50%, to znači da "skalira" savršeno, jel mu je rast performansi proporcionalan rastu takta. Ako CPU B rastom takta od 50% dobije rast performansi recimo 35%, to znači da ne "skalira" kao CPU A, jel nije mu rast proporcionalan rastu samog takta. Phenomi bolje "skaliraju" u igrama sa clockanjem, i na to sam mislio kad sam rekao oko igara. Zato mislim da uopće nema potrebe clockati Athlona X4. Kažem da neznam točno sad što se tiče svih ostalih programa, tako da neću to puno komentirati.
Oni su testirali,procitaj zaokruzeno na dnu i prevedi ako ti ide engleski,ako ne ja cu ti prevest.I ne budi uporan,ocito ima razloga zasto Phenom II ima L3 cache i zasto je skuplji.Ja ustajem u 6,laku noc.
uf da je meni još taj sat spavanja 
@ATIGamer: Ja znam ono što sam mjerio iz prve ruke što se tiče igara, za druge programe nisam mjerio i nisam ni komentirao
. Jedino u Everestu, u onim sintetičkim testovima Athlon II X4 skalira proporcionalno rastu takta. U igrama je evidentno da slabije skalira nego Phenom.
@ forumaši općenito
( pogotovo kolegi Zohari za komentar da skaliraju oba isto na 2.6Ghz ): Što se tiče samog pojma "skaliranje" koje je inače strana riječ, koju mi koristimo tako kako koristimo a očito neki neznaju šta to uopće znači. Da laički prevedem, skalianje bi bio rast performasni proporcionalno dizanju takta, u ovoj temu o procesorima o čemu mi sad pričamo. Dakle da pojednostavim. Ako CPU A dizanjem takta za 50% ima rast performasni 50%, to znači da "skalira" savršeno, jel mu je rast performansi proporcionalan rastu takta. Ako CPU B rastom takta od 50% dobije rast performasni recimo 35%, to znači da ne "skalira" kao CPU A, jel nije mu rast proporcionalan rastu samog takta. Phenomi bolje "skaliraju" u igrama sa clcokanjem, i na to sam mislio kad sam reko oko igara. zato mislim da uopće nema potrebe clockati Athlona X4. Kažem da neznam točno sad što se tiče svih ostalih programa, tako da neću to puno komentirati.
weee
Igre me ne zanimaju jer ovise o brdo različitih faktora.
a sad odoh vodoravno.
@ forumaši općenito
( pogotovo kolegi Zohari za komentar da skaliraju oba isto na 2.6Ghz ): Što se tiče samog pojma "skaliranje" koje je inače strana riječ, koju mi koristimo tako kako koristimo a očito neki neznaju šta to uopće znači. Da laički prevedem, skalianje bi bio rast performasni proporcionalno dizanju takta, u ovoj temu o procesorima o čemu mi sad pričamo. Dakle da pojednostavim. Ako CPU A dizanjem takta za 50% ima rast performasni 50%, to znači da "skalira" savršeno, jel mu je rast performansi proporcionalan rastu takta. Ako CPU B rastom takta od 50% dobije rast performasni recimo 35%, to znači da ne "skalira" kao CPU A, jel nije mu rast proporcionalan rastu samog takta. Phenomi bolje "skaliraju" u igrama sa clcokanjem, i na to sam mislio kad sam reko oko igara. zato mislim da uopće nema potrebe clockati Athlona X4. Kažem da neznam točno sad što se tiče svih ostalih programa, tako da neću to puno komentirati.
Pa da,na stock taktu athlona i downclockanom taktu phenoma identicni su.Povecanjem frekvencije za recimo 500mhz sami athlon II za nedaje isti broj fpsova vise kao i phenom II nego daje manje od phenoma II sta bi znacilo da losije skalira,ilitiga manje dobije overclockom.Ukratko bolje skaliranje phenoma znaci=da phenom II X4 dobije vise na perfomansama od athlona II X4 kada mu dignemo takt isto koliko i athlonu II X4.