i napravljen je kao "glup" aparat a ne kao "idiot" čitaj škljocalo obično...i traži određena podešenja kako bi dao svoj rezultat...očito je netko neuk tko je radio te recenzije pa su tako al baš očajne fotke...
evo i zašto: staviš ga na AUTO..al rijetko koji proizvođač kompakta će ti reć na kojem modelu taj auto radi..tzv linearni modeli...tako da on hoće na auto brijat iso, još wb tko zna kak određuje, i podešenja same slike..zasićenost boja, kontrast, oštrina i ostalo...baš zato taj aparat traži fino podešavanje situacijama u kojim se fotka...
kažem kolega mi ga ima, i slikao koncert, jer je bio daleko od pozornice, velik zoom, uvjeti slabije rasvjete...fotke su ono mrak za kompakta kažem mrak..jel ono u dsrl svijetu jesam...a fotke su me ugodno iznenadile..
ja s kojim god dslr-om da sam radio a obično su to midrange i high end modeli nijedan na auto nije napravio fotku kakvu želim, samo sam se mučio u ps-u kasnije da ispravim od boja, preeksponirano, podeksponirano...e al kad znaš situaciju, imaš iskustva...pa kad sve parametre podesiš..ostaje ti ono fino malo dotjerat u ps-u i slika je kako treba...uspoređivao sam dslr-a i kompakta svog, oba na auto...kompakt odradi bolje po pitanju ekspozicije i boja...dslr već zna brkat lončiće...zato je napravljen za manual mod ili neki od prioriteta blende ili zatvarača