Ubojiti digitalni kompakti

poruka: 35
|
čitano: 15.162
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Ubojiti digitalni kompakti
a znaš zašt su očajne...upravo zbog toga jer je taj fuji u imenu bridge model...poput dslr-a

i napravljen je kao "glup" aparat a ne kao "idiot" čitaj škljocalo obično...i traži određena podešenja kako bi dao svoj rezultat...očito je netko neuk tko je radio te recenzije pa su tako al baš očajne fotke...

evo i zašto: staviš ga na AUTO..al rijetko koji proizvođač kompakta će ti reć na kojem modelu taj auto radi..tzv linearni modeli...tako da on hoće na auto brijat iso, još wb tko zna kak određuje, i podešenja same slike..zasićenost boja, kontrast, oštrina i ostalo...baš zato taj aparat traži fino podešavanje situacijama u kojim se fotka...

kažem kolega mi ga ima, i slikao koncert, jer je bio daleko od pozornice, velik zoom, uvjeti slabije rasvjete...fotke su ono mrak za kompakta kažem mrak..jel ono u dsrl svijetu jesam...a fotke su me ugodno iznenadile..

ja s kojim god dslr-om da sam radio a obično su to midrange i high end modeli nijedan na auto nije napravio fotku kakvu želim, samo sam se mučio u ps-u kasnije da ispravim od boja, preeksponirano, podeksponirano...e al kad znaš situaciju, imaš iskustva...pa kad sve parametre podesiš..ostaje ti ono fino malo dotjerat u ps-u i slika je kako treba...uspoređivao sam dslr-a i kompakta svog, oba na auto...kompakt odradi bolje po pitanju ekspozicije i boja...dslr već zna brkat lončiće...zato je napravljen za manual mod ili neki od prioriteta blende ili zatvarača
samo krupno, ništa sitniš
16 godina
neaktivan

U redu, hvala obojici na informacijama. Evo ja malo tragam po recenzijama nebi li pronašao fotoaparat koji će biti odličan po pitanju kvalitete fotografije (DSLR otpada, osim ako ne bude druge). Imate li kakve preporuke? Može ultra-zoom ili neki kompaktniji (tu se nekako nameću olympus xz-1 i canon s95).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Prvo moraš odlučiti što želiš; ultra-zoom ili kompaktni aparat, jer svaki od njih nosi svoje prednosti, ali i mane. Zatim moraš odlučiti koji su ti prioriteti. Osim po kvaliteti slike, aparati se razlikuju i po drugim karakteristikama: trajanje baterija, dužina obrade slika, broj kontrola dostupnih preko tipki, raspored stavki u meniju (ovo dvoje može znatno utjecati da brzinu kojom možeš fotografirati, pa i aparat koji brzo obrađuje slike može biti 'sporiji' ako stalno moraš ulaziti u meni da bi napravio određene promjene postavki), maksimalna razina ISO osjetljivosti bez vidljivog šuma...

Kad odlučiš  što ti je sve bitno, odna ćeš i sam doći do izbora od 2-3 modela koja te zadovoljavaju. Ako pitaš forumaše za mišljenje, uglavnom svako od njih ima neke svoje preference, i njihov odabir se ni u kom slučaju ne mora poklopiti sa tvojim (i obično se i ne poklapa). Tako da ćeš u konačnici ipak sam morati odabrati.

17 godina
neaktivan

dvoumim se između:

Olympusa XZ-1

Panasonic LX5

i

Canon S95

kakva su vasa misljenja?? :) tnx

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
danygirl kaže...

dvoumim se između:

Olympusa XZ-1

Panasonic LX5

i

Canon S95

kakva su vasa misljenja?? :) tnx

http://www.dpreview.com/reviews/q42010highendcompactgroup/page13.asp

evo ovdje ih sve usporedi i na različitim ISO vrijednostima. Meni se nekako najviše sviđa Olympus xz-1.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice