Što sa prašinom unutar leće

poruka: 6
|
čitano: 6.342
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Prilikom slikavanja sa kompaktom (5x zoom), u rasponu od 2.5 do 5x se na slikama svijetle pozadine uredno vidi sjena (prasina, nekakva smetnja), koja ne odlazi vanjskim ciscenjem lece... sto sad uciniti? aparat je jos pod garancijom, ako to ima ikakve koristi... toliko me to zivcira da bi ga najradje sad zalipia u zid, inace su slike s njim jako dobro ispadale do danas...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Što sa prašinom unutar leće

dali je mehanićki oštećen,vide li se na njemu tragovi nasilja u obliku ogrebotina ili udubljenja,ako je na ovo sve negativan odgovor a aparat je pod garanciom-nosi ga u ovlašteni servis i digni frku kakav su ti to aparat prodali-pošteno si platio i tražiš ispravni aparat (ne spominji nikakvo fotkanje po kiši i snijegu/nemaš pojma o tome i ti to nebi nikada radio,kratko ,jasno ,jednostavno kada imaš valjanu garanciju ,sretno

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 23:58 (struić).
17 godina

Najvjerojatnije je to na senzoru neko smece ili prljavstina sto bi u servisu vjerojatno mogli ocistiti.Obicno prasina na objektivu nije tako vidljiva na fotkama.Stavi sliku da vidimo kako to izgleda.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

http://img51.imageshack.us/img51/8716/mrlja.jpg

ova mrlja na livom nebu...

hmmm... zar nebi onda ta mrlja (ako je na senzoru) trebala bit vidljiva bez obzira na zoom? ovako ona postaje uocljivija od 2.5 pa je najtamnija na 5x zoom....

17 godina

Izgleda da je na senzoru.Neznam koji je fotic u pitanju ali probaj ga staviti u aperture mode i vrijednost f na 16 ili 22 zatim slikaj bijeli papir sa razlicitim vrijednostima zooma pa pogledaj slike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Foto je kompakt bez manualnih kontrola... ono sto jesam primjetia je da se problem pojavljuje kad unutarnja "leca" dodje tik do vanjske "lece", sto je izvani vidljivo, i to taman bude u rasponu 2.5x do 5x, a onda u tom rasponu i mrlja postaje od svijetle do tamne... pozicija se koliko vidim ne mijenja...

Posto je kompakt u pitanju, onda mi, koliko shvacam, jedino preostaje servis pa da to pokusaju rijesit...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice