imam jedan problem koji ne razumijem,zasto kad stavim u postavkama sa fine(znaci 10mpx) na RAW on smanji rezoluciju na 2mpx
i gdje se moze vidjet i kako tocan broj okidanja bilo u aparatu ili preko vanjskog programa,hvala unaprijed
imam jedan problem koji ne razumijem,zasto kad stavim u postavkama sa fine(znaci 10mpx) na RAW on smanji rezoluciju na 2mpx
i gdje se moze vidjet i kako tocan broj okidanja bilo u aparatu ili preko vanjskog programa,hvala unaprijed
Probaj ovo:
Menu button_1_Image Size - postavi da ti Aspect ratio bude 3:2 ne 16:9, postavi da ti RAW file bude na L 10M (3872x2592)
Sto se tice koliko je slika napravljeno sa aparatom, to mozes vidjeti ako stavis da ti naziv slike bude redni broj slike, s tim koliko se sjecam na Sony aparatima kad dode do broja slike 9999, brojcanik se sam resetira na 0001 i krene ispocetka brojati, e sad da li postoji program sa kojim mozes tocno pogledati koliko je snimaka napravljeno to ne znam.
sve sam tako napravio ali ima jedna fora cim stavim na raw zakljuca mi se opcija mjenjanja velicine slike(u mpx) i automatski stavlja na 2mpx
jel postoji fora mozda da se nadogradi firmware koji bi to mozda rjesavo, trenutna verzija je 1.0.