Problemi s macrom tokom nocnog slikanja

poruka: 6
|
čitano: 1.535
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

kupio sam canon ixus 230hs/elph 310hs, sve u svemu sam zadovoljan sto se auto moda tice, posto se bas i ne kuzim skroz u sliku, za pocetak ga koristim. po danu je sve ok, ali po noci dok koristim Auto mode skoro svaku drugu sliku on odabire macro. setam kroz grad, slikam zgrade, ulice, trgove i on mi zamuti skroz sliku koristeci macro kad stisnem da fokusira, pa ponekad moram 2x stisnut da se predomisli i odabere odgovarajucu postavku..dali je to normalno i jednostavno je Auto mode glup ili je tu neki problem s foticem?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Problemi s macrom tokom nocnog slikanja

problem kod kompakt fotića je da po noći mogu imati problema sa fokusiranjem zbog manjka svjetla. e sad obično imaju preprogramirane postavke za određene vrste situacija (scenes).

Na tvom fotiću bi za fotkanje po noći trebao postaviti na Handheld Night Scene a ne na Smart Auto jer je očito da je to "Smart" komercijalno pretjerivanje,

15 godina
neaktivan

a znam da postoje postavke u manual modu...ovaj fotic sam kupio jer sam svugdje citao da je jedan od najboljih kompakta trenutno na trzistu..moja cura ima nikonov kompakt koji je 700 kn jeftiniji i nemora namjestavat nista dok slika po noci, ja sam ga koristio par mjeseci, slike po noci su cist ok ispadale...nije mi jasno da je canon bas tolko glup, kud bas macro, od svih stvari..dakle ne postoji sansa da ima neku gresku i da bi ga trebao zamjenit?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

a čuj, probaj pitati u servisu da li se treba tako ponašati fotić, pa vidi kaj ti oni kažu

15 godina
neaktivan

a to sam i mislio..samo, tesko ce to bit dokazat posto se ta pojava dogada samo po noci..i to ne u mraku u sobi..mora biti van i mora biti noc..cudno skroz...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

moje pitanje ide tebi zašto si uložio u taj fotić a rokaš sve na AUTO? ta automatika je toliko glupa da jednostavno je lutrija u tvom slučaju dobit vrlo jednostavnu sliku...

to je po meni aparat malih dimenzija, pripazi možda da rukom tj prstima neprekriješ neki dio ako fotić ima koji pogotovo noću koristi (kao malo svjetlo) za neko određivanje udaljenosti tj za fokus..pa da ga time remetiš...nebih rekao da je to kvar...prije bih rekao da su šugavo odradili autofokus po noći..

samo krupno, ništa sitniš
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice