Prebacivanje slika s camere na racunar

poruka: 11
|
čitano: 5.434
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Prebacivanje slika s camere na racunar

Pozz momci eh imam maturski tema prebacivanje slika s camere na racunar pa me interesuje gdje mogu naci materijala nasao sam nesta malo na wikiu ali nije to dovoljno! :( ako netko ima link ili neku stranicu gdje ima puno tog materijala u vezi prebacivanja slika itd...

Hvala unaprijed...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Prebacivanje slika s camere na racunar

Nemam ideju kako ces o tome napisati ista vise od pola stranice :)

17 godina
logic kaže...

Nemam ideju kako ces o tome napisati ista vise od pola stranice :)

ma to je najgore :S sta oni ocekuju da napisem maturski a sve moze stati na jednu stranicu :S

17 godina
neaktivan

Pogotovo ako pricas o fotoaparatu i samo o prenosu slika ne ulazeci u sustinu samog aparata. Nemam stvarno ideju sta ces napisati. Pikopcas, pojavi se u exploreru, prevuces i pustis. I to je to. Idiot proof ;)

15 godina
neaktivan

Predlazem da ubacis stranicu-dvije o raznim formatima fotografija. Ne mislim na jpg/bmp nego na raw formate..razlike, standarde raznih proizvodjaca, povijest (kad ne znas sto bi, a ti raspali po povijesti). Nesto o exiff-u, opis raznih softwarea za prebacivanje (canon, sony, ...).

Ima tu materijala, ne treba se strogo drzati naslova teme i ni lijevo - ni desno.

17 godina
TriNitro kaže...

Predlazem da ubacis stranicu-dvije o raznim formatima fotografija. Ne mislim na jpg/bmp nego na raw formate..razlike, standarde raznih proizvodjaca, povijest (kad ne znas sto bi, a ti raspali po povijesti). Nesto o exiff-u, opis raznih softwarea za prebacivanje (canon, sony, ...).

Ima tu materijala, ne treba se strogo drzati naslova teme i ni lijevo - ni desno.

eh to sam i ja mislio da pisem o raznim proizvodjacima i njihovim softverima itd...

17 godina
neaktivan

Kakvog softwarea za prebacivanje slika?

17 godina
logic kaže...

Kakvog softwarea za prebacivanje slika?

pa neki digitalci koriste posebni software za prebacivanje slika prijatelj mi bas ima kodak digitalac i treba instalirati njihov neki suit da bi mogao prebaciti slike :S

17 godina
neaktivan

Koji idiotluk :)

Ne moze se kamera prijaviti kao mass storage device?

16 godina
logic kaže...

Koji idiotluk :)

Ne moze se kamera prijaviti kao mass storage device?

-razni 'suit manageri' su izmišljeni zbog... (kompliciranja) i zbog ograničavanja korisnika.

- na taj način korisnik ne može npr iPad ili neki mobitel nafilati muzikom ili slikama... da, biznis jer i ringtonovi i background slikice se naplaćuju. Uz to, recimo muziku moraš prebacivati WMPom ili iTunesom, koji provjeravaju DRM ili kao iTunes, dozvoljava jednu registraciju.

Nazad na foto, treba još spomenuti i uređaje koji podržavaju direktno spajanje foto-aparata kao printeri s PictBridgeom.

Već su spomenuti formati, jpeg i RAW. Rawa ima (desetak) s tim da ih je polovica s extenzijom RAW, dok neki imaju svoju kao NEF, CRW.. uglavnom, pobrojati proizvođače, kao Canon, Sony, Nikon... (i Microsoft) i čitanje-baratanje exifima, kao i Photoshop pluginove za tu namijenu.

Također, s obzirom na način spajanja (do sad se nitko nije sjetio?) može biti kabel (kod mobitela specifičan za model, kod fotoaparata uglavnom mini USB), InfraRed (IR se više ne koristi), Bluetooth kojeg danas podržavaju (skoro) svi uređaju od autoradija do mobitela.

-ima se što za pisati i za ovakvu temu... ali savijet 'piscu', moraš znati što profesor očekuje, koliko stranica traži itd. Jer može biti i suprotni efekt, da od previše teksta bude 'nezadovoljan'. Također, svaki pojam koji navedeš, trebao bi moći ukratko objasniti. Zato moraš ipak sam odlučiti-pogoditi 'što profesor želi..'. (i to je dio školovanja)

-sretno :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

ma 99,99% sam siguran da se svaki danasnji fotoaparat moze podesiti da se kompu prijavi kao masstorage device.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice