Pomoć oko smart media kartice

poruka: 7
|
čitano: 8.207
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
molim pomoć

Imam starog c300 zoom i u njemu je bila 128Mb smart media kartica. Sve je radilo O.K. dok nisam zbog žurbe izvadio karticu iz njega (jer nisam imo kabel sa sobom) i stavil u čitač kartica na komp da bi prebacil slike. Slike sam prebacil, karticu vratil nazad u fotkić, on je ponudil da ju formatira. Kad sam pristal, umjesto formata napisal je CARD ERROR.{#}

Da bude stvar gora, mislil sam da bu pomoglo akp mu formatiratiram u kompu (pod win7).
Više ju ne prepoznaje u fotiću, nudi format ali nako toga CARD ERROR. Na drugim kompovima u čitaćima ju vidi kao ispravnu memoriju. Stavil sam nazad i Xp na jedan komp te pokrenul neke programe skinute s neta ali ni išlo.{#}

Neko mi predložio da probam u drugom ali nemam više ni jedan sa tim prihvatom.
Ukoliko ko zna kaj treba ili može rješiti stvar, dogovorili se bumo.{#}

rođen u V.G.
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2011 18:38 (g.nitko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: molim pomoć

Jesi probao formatirati karticu u FAT filesystem?

dakle, ne FAT32, nego FAT

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
14 godina
neaktivan
Re: molim pomoć

obavezno ako preko čitaća prebacuješ fotke, kopiraš fotke na komp, nemoj ih izrezat i zaljepit, kad vratiš karticu u fotić to će se dogodit..

svako brisanje slika sa kartice vrši isključivo na fotiću, nemoj preko kompa...jel će pobrkat lončiće..

nadalje formatiraj je sad na kompu, ostavi sve na default i vrati je u aparat trebao bi radit...možda eventualno te ptiat da je formatiraš u aparatu, učini to i trebalo bi bit sve ok..

samo krupno, ništa sitniš
15 godina

Underdog

Nisam probal. Samo pod win 7 kaj mi ponudi. Tu sam probal sve.To ima pod Win7?

Oly570

Sad to znam ali je kasno!

rođen u V.G.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Pomoć oko smart media kartice

Ima to u win7.

Znači, uđeš u my computer, desni klik na smartmedia karticu, format i pod filesystem odabereš FAT.

Ak to ne uspije riješiti problem, nažalost više nemam ideja

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
15 godina
Re: Pomoć oko smart media kartice

Probal sve oblike FAT-a kaj win 7 nudi ali opet isto.

Kad kartica uđe u aparat on ponudi ili gašenje ili format. Kad odabereš format napiše CARD ERROR.{#}

rođen u V.G.
15 godina

Evo da napišem kako sam nakon svih pokušaja sa čitačima kartica i softverom napokon odustal od spašavanja memorije.

Baš u tom trenutku, dođe poznanik i veli da mu posudim karticu pa ju vrati. Nakon kaj ju je vratil sve dela ko urica.

On je stavil u svoj digitalni Fuji i normalno formatiral. Nakon toga radi i kod mene super.

E da sam to znal prije da 100% radi dal bi oglas a ne kopal po forumima i gubil puste cajte na softver.

Pozdravljeni!{#}

rođen u V.G.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice