Pentax K-7 objavljen

poruka: 96
|
čitano: 15.912
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
RE: Pentax K-7 objavljen

Ne zahvaljuj meni, zahvali elkarrdeu :))

17 godina
neaktivan
Pentax K-7 objavljen

burstanje rawova je za nesposobne fotografe koji ne znaju uslikati fotku normalno. Smijeh

(ajde, ima smisla u vrlo specifičnim uvjetima)

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Svaki fotogr... vojnik odluci da li ce biti sharpshooter ili machinegunner :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2009 13:35 (DrNasty).
17 godina
Pentax K-7 objavljen

A čuj, još nisam nikad imao SLR a kamoli takvu beštiju, pa nemam baš ni iskustva sa divljačkim burstanjemIzlanuo se

Al ako sam mogao uhaviti akciju sa Canon S5 koju sam htio, onda ovde nema frke..

Niš ja ću prvo probat sa normalnom SD karticom, pa ću vidjet kako se ponaša.

E ovako, kolko jede mb-a snimanje (720p), npr. 2 sata snimanja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Svaki fotogr... vojnik odluci da li ce biti sharpshooter ili machinegunner :)

istina. i oduvijek su snajperisti bili najsposobniji od najsposobnijih, a mitraljesci su bili dolje u blatu s pješadijom. ;)

pajic3 kaže...

nemam pojma, sjećam se da sam vidio negdje specifikacije, i da su brojke bile ogromne, nešto u stilu par gb za video od desetak minuta. no, nemoj me držati za riječ, moguće da sam pobrkao brojke. ;)

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
17 godina
neaktivan
pajic3 kaže...

A čuj, još nisam nikad imao SLR a kamoli takvu beštiju, pa nemam baš ni iskustva sa divljačkim burstanjemIzlanuo se

Al ako sam mogao uhaviti akciju sa Canon S5 koju sam htio, onda ovde nema frke..

Niš ja ću prvo probat sa normalnom SD karticom, pa ću vidjet kako se ponaša.

Misliš kolko stotina GB?

17 godina
elkarrde kaže...
pajic3 kaže...

Koju mi sd karticu preporučavate? SD ultra III ili ?

SD kartica ko SD kartica, svejedno koja, osim ak ne namjeravaš burstati rawove na 5 fpsa. :D

infinityzg kaže...

Ako netk ne zeli kit objektiv iz K7, nek mi javi :D

pa, ja ga ne želim. nadam se da ću i dobiti fotić bez tog.

Sta neide u njegovom kitu Pentax smc DA 18-55mm F/3.5-5.6 AL WR,a on bas i nije jeftin?

17 godina
neaktivan
Brada kaže...

Sta neide u njegovom kitu Pentax smc DA 18-55mm F/3.5-5.6 AL WR,a on bas i nije jeftin?

ide, da. poanta je da ga ja nastojim izbjeći, jel. ;) jeftin ili ne, s cijenom od cca. 200€ je i dalje najjeftiniji WR objektiv.

17 godina
neaktivan
elkarrde kaže...
Brada kaže...

ide, da. poanta je da ga ja nastojim izbjeći, jel. ;) jeftin ili ne, s cijenom od cca. 200€ je i dalje najjeftiniji WR objektiv.

hehe meni bi trebao takav na K20 :D Pa ako bude para.. dam ti :D

Sto se tice kartice, imam SanDisk Ultra III 30Mb/s i probao sam od cure microSD sa adapterom isto san disk, ali II verzija koja kosta u pola manje skoro, a jednako je zadovljavajuca za mene :)

16 godina
neaktivan
Pentax K-7 objavljen

pa koliko ja znam, bez problema možeš kupiti samo tijelo, a možeš kupiti i kit pa imati set-up za kišu, prašinu... za one koji nemaju love za DA* objektive, ovaj kit je zakon

ako kupim 20-tku probat ću naći 18-55 objektiv WR! (na crnom tržištu, nadam se da će se naći netko ko će kupiti kit varijantu i onda prodati objektiv Namigiva)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ante0 kaže...

pa koliko ja znam, bez problema možeš kupiti samo tijelo, a možeš kupiti i kit pa imati set-up za kišu, prašinu... za one koji nemaju love za DA* objektive, ovaj kit je zakon

ako kupim 20-tku probat ću naći 18-55 objektiv WR! (na crnom tržištu, nadam se da će se naći netko ko će kupiti kit varijantu i onda prodati objektiv Namigiva)

Ako se ne varam, tu ih ima par koji imaju namjeru prodati doticni WR objektiv ;)

17 godina
neaktivan
infinityzg kaže...

Ako se ne varam, tu ih ima par koji imaju namjeru prodati doticni WR objektiv ;)

kolko ja znam, imaju ga namjeru ne kupiti uopće. ;)

baš gledao, 18-55 mi je apsolutno nezanimljiv, čak i u WR varijanti, radije tu lovu potrošim na grip. takiovak nemam namjeru jedno godinu dana skidati M50/1.7 objektiv. :D

17 godina
neaktivan
elkarrde kaže...
infinityzg kaže...

kolko ja znam, imaju ga namjeru ne kupiti uopće. ;)

baš gledao, 18-55 mi je apsolutno nezanimljiv, čak i u WR varijanti, radije tu lovu potrošim na grip. takiovak nemam namjeru jedno godinu dana skidati M50/1.7 objektiv. :D

Imas kakav zoom ? :D Ono u rasponu od 55 do 300? :D

17 godina
neaktivan
infinityzg kaže...

imam! 85-205/3.8, al ne koristim ništa osim 28/2.8, 50/1.7 i 135/2.8. sve manualci, ofkors.

DA 55-300 je odličan objektiv, al mi je i potpuno nezanimljiv - DA 12-24 mi je daleko zanimljiviji! ;)

17 godina
neaktivan
elkarrde kaže...
infinityzg kaže...

imam! 85-205/3.8, al ne koristim ništa osim 28/2.8, 50/1.7 i 135/2.8. sve manualci, ofkors.

DA 55-300 je odličan objektiv, al mi je i potpuno nezanimljiv - DA 12-24 mi je daleko zanimljiviji! ;)

Sve ovisi od namjene do namjene :D Sada idem na godisnji pa trebam nesto za krajolik... ptice i tako to... :) Treba to u daljini uhvatiti :D Dvoumim se izmedju Sigme 70-300 i Pentaxa 55-300. Razlika je skoro 1000kn, a znam da je Pentax nesto bolji... eh sad jel opravdava razliku...

17 godina
neaktivan
infinityzg kaže...

Sve ovisi od namjene do namjene :D Sada idem na godisnji pa trebam nesto za krajolik... ptice i tako to... :) Treba to u daljini uhvatiti :D Dvoumim se izmedju Sigme 70-300 i Pentaxa 55-300. Razlika je skoro 1000kn, a znam da je Pentax nesto bolji... eh sad jel opravdava razliku...

ofkors, sve ovisi o namjeni, slažem se.

isprobao sam jednu sigmu 70-300, i mogu reć da je čist pristojna - kvaliteta slike je apsolutno zadovoljavajuća, fino oštra, dobrih boja, nemam prigovora. no, radi se o non-EX sigmi, dakle kvaliteta primjerka kojeg kupiš je uvijek pod upitnikom - obavezno isprobaj, neoštrina znači loš primjerak.

17 godina
neaktivan
elkarrde kaže...
infinityzg kaže...

ofkors, sve ovisi o namjeni, slažem se.

isprobao sam jednu sigmu 70-300, i mogu reć da je čist pristojna - kvaliteta slike je apsolutno zadovoljavajuća, fino oštra, dobrih boja, nemam prigovora. no, radi se o non-EX sigmi, dakle kvaliteta primjerka kojeg kupiš je uvijek pod upitnikom - obavezno isprobaj, neoštrina znači loš primjerak.

A mene konkretno zanima model Sigma 70-300mm F4-5.6 APO DG MACRO koji se prodaje kod nas.. Svi hvale Pentaxa, iako nije bas toliko bolji da bi opravdao dodatnih 1000kn :D Skoro pa grip mogu kupiti za te novce...

17 godina
neaktivan
infinityzg kaže...

A mene konkretno zanima model Sigma 70-300mm F4-5.6 APO DG MACRO koji se prodaje kod nas.. Svi hvale Pentaxa, iako nije bas toliko bolji da bi opravdao dodatnih 1000kn :D Skoro pa grip mogu kupiti za te novce...

baš tu, APO DG MACRO, sam i isprobao. ko prvo, to je FF objektiv, dakle beskorisno je velik - DA 55-300 je puuno manji i lakši objektiv.

ko drugo, to je non-EX sigma, dakle kvalitetom izrade se ne može mjeriti s bilokojim pentax-DA objektivom.

korektan objektiv, neloš. ne bi ga kupio nikad, no za nekog kom treba 200mm+ i 1:2 macro objektiv - korektan komad staklovinja.

17 godina
neaktivan
elkarrde kaže...
infinityzg kaže...

baš tu, APO DG MACRO, sam i isprobao. ko prvo, to je FF objektiv, dakle beskorisno je velik - DA 55-300 je puuno manji i lakši objektiv.

ko drugo, to je non-EX sigma, dakle kvalitetom izrade se ne može mjeriti s bilokojim pentax-DA objektivom.

korektan objektiv, neloš. ne bi ga kupio nikad, no za nekog kom treba 200mm+ i 1:2 macro objektiv - korektan komad staklovinja.

Ah znas vec.. odg imas na drugom forumu :D

Hvala na savjetu ;)

17 godina
neaktivan
Pentax K-7 objavljen

mes'cini da ne sluti na dobro, po netu testovi kazu da su prilicno razocarani performansama samsungovog senzora, iako aparat ima raznorazne fotografske opcije vele da senzor ne daje dobru sliku

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Barbarosa kaže...

mes'cini da ne sluti na dobro, po netu testovi kazu da su prilicno razocarani performansama samsungovog senzora, iako aparat ima raznorazne fotografske opcije vele da senzor ne daje dobru sliku

iskreno - kog uopće briga? jel daje fotke? daje. 'nuff said. Smijeh

17 godina
neaktivan
Pentax K-7 objavljen

ma mene je briga jer mi je to akoBogda sljedeci aparat ako ispuni ocekivanja a ako ne ima K20, samo bi mi bilo zao da se fula nakon tolikih ocekivanja, mada sam ja i sa K-m aparatom zadovoljan i potvrdjujem drevnu fotografsku mudrost da tijela zastaruju ali dobra stakla nikad, tako i na moju igracku stavi ok objektiv i dobijes haos slike.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Barbarosa kaže...

ma mene je briga jer mi je to akoBogda sljedeci aparat ako ispuni ocekivanja a ako ne ima K20, samo bi mi bilo zao da se fula nakon tolikih ocekivanja, mada sam ja i sa K-m aparatom zadovoljan i potvrdjujem drevnu fotografsku mudrost da tijela zastaruju ali dobra stakla nikad, tako i na moju igracku stavi ok objektiv i dobijes haos slike.

Tu drevnu mudrost bih nadopunio sa jos ... "i dobro oko!" :D

17 godina
neaktivan
Pentax K-7 objavljen

dobro oko zastarjeva, samo pogledaj dioptriju naocala :D bar je tako kod mene

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Barbarosa kaže...

dobro oko zastarjeva, samo pogledaj dioptriju naocala :D bar je tako kod mene

Smijeh

to je definitivno istina, da. no zato postoje pomoći kod fokusiranja - split-screen stakalce, i slične optičke stvarčice.

no, daj neki link na te razočaravajuće reviewe, nisam u toku, baš me zanima kaj je tolko razočaravajuće.

16 godina
neaktivan
Pentax K-7 objavljen

Dpreview je napravio i review K-7-ice

LINK

Atomska bubamara - Last known good rank
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Dpreview je napravio i review K-7-ice

LINK

K-7 po dva važna parametra kvalitete slike(količina šuma i dinamički raspon) dosta kaska za konkurencijom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 18:51 (Bara).
16 godina
neaktivan

Da šuma ima dosta (čak E-3 ima manje, ali ne puno) Neodlučan

17 godina
neaktivan
Pentax K-7 objavljen

tak apsolutno nebitni podaci, K-7 je idealan fotić za landscape fotografe zbog zaštite od vlage i podešavanja horizonta - nešto što nikon i canon nikad neće moći napraviti. ;)

ode čitat rivju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 20:12 (elkarrde).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma znamo mi u čemu je on najbolji Osmijeh. Samo je Bara naš primjetio šum i DR (njemu, izgleda, jako važan)... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 22:24 (Oly_E3).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice