DSLR do 3500kn

poruka: 28
|
čitano: 10.333
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
DSLR do 3500kn

Znaci kao sto naslov kaze trazim novi DSLR do 3500kn.. +-100kn ne igra ulogu.

Naime prijateljica kupuje, a ne ja.. koja je inace fotograf po struci, a time se i bavi. Shvaca da je cifra nerealna za nesto stvarno ozbiljnije pa vas moli za neke konkretne prijedloge uz mogucnost eventualne buduce nadogradnje objektiva ili cega vec kada se isti otplati..ne kuzim se ja u to :) Znaci fotoaparat bi koristila cisto za osobni gust ali nebi bilo na odmet kada bi se mogla kvalitetno odradit neka svadba, krizma ili nesto trece sto naravno zahtjeva i snimanje videa u HD'u. Ako je to uopce moguce dobit u okvirima raspolozivog iznosa. Kupovat ce karticom na rate i unutar zagrebacke zupanije pa vas molim da i to uzmete u obzir. Niti jedan prijedlog nije na odmet.

Unaprijed hvala.

The best way to be boring is to leave nothing out.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: DSLR do 3500kn
Sale_ds kaže...

Znaci kao sto naslov kaze trazim novi DSLR do 3500kn.. +-100kn ne igra ulogu.

Naime prijateljica kupuje, a ne ja.. koja je inace fotograf po struci, a time se i bavi. Shvaca da je cifra nerealna za nesto stvarno ozbiljnije pa vas moli za neke konkretne prijedloge uz mogucnost eventualne buduce nadogradnje objektiva ili cega vec kada se isti otplati..ne kuzim se ja u to :) Znaci fotoaparat bi koristila cisto za osobni gust ali nebi bilo na odmet kada bi se mogla kvalitetno odradit neka svadba, krizma ili nesto trece sto naravno zahtjeva i snimanje videa u HD'u. Ako je to uopce moguce dobit u okvirima raspolozivog iznosa. Kupovat ce karticom na rate i unutar zagrebacke zupanije pa vas molim da i to uzmete u obzir. Niti jedan prijedlog nije na odmet.

Unaprijed hvala.

Za te novce mozes dobiti entry lvl dslr sa kit objektivom koji je dovoljan kao sto mu ime kaze samo za ulaz u dslr svijet.O nekim vjencanjima je neozbiljno razmisljat jer vjerojatno nebi ni 3500 € bilo dovoljno za opremu kojom mozes kvalitetno odradit neki profesionalni zadatak a kamoli 3500kn

15 godina
neaktivan
Tak sam si i mislio. Moze neki prijedlog entry lvl aparata, a cifra ako treba neka protegne i do 4000 u slucaju da se nade nesto stvarno bolje. I jel bolje mozda za te novce trazit nesto polovno? Mislio sam joj predlozit da digne kes prek bankomata pa nek to otplacuje na rate..naravno ako uzme revolving karticu.
15 godina
neaktivan

Jel bi ovako nešto bilo dobro?

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=16234

17 godina
brzi i žestoki kaže...

To nije dslr

15 godina
neaktivan

Znam da nije, ali s obzirom da nema novaca za pošteni DSLR, da li bi ovo bilo bolje od low budget DSLR-a?

17 godina
Sale_ds kaže...
Tak sam si i mislio. Moze neki prijedlog entry lvl aparata, a cifra ako treba neka protegne i do 4000 u slucaju da se nade nesto stvarno bolje. I jel bolje mozda za te novce trazit nesto polovno? Mislio sam joj predlozit da digne kes prek bankomata pa nek to otplacuje na rate..naravno ako uzme revolving karticu.

Kupnjom fotica odabires sistem,znaci Nikon,Canon,Pentax,Oly.Kod nas su Nikon i Canon najzastupljeniji sto znaci da je lakse naci polovne i fotice i objektive a uz to imaju i najveci izbor tijela i objektiva.Znaci ako se mislis bavit danas sutra i profesionalno fotkanjem, po meni u obzir dolaze samo te dvije marke.

Polovno da ali moras znati koliko okidanja ima fotic.Obicno okidac izdrzava 100-150000 okidanja,znaci gledas da ima sto manje.

Iz tvog posta vidim de je lova problem trenutno,dakle na foticu mozes stedit i uzet najjeftinije jer ces ga mijenjat ko zna koliko puta dok kod objektiva ako se mislis ozbiljnije bavit fotkanjem toga nema,znaci objektiv uvijek kupujes najbolji koji si mozes priustiti.Problem je sto ti kod dslr-a treba nekoliko objektiva jer su oni koji vrijede usko specijalizirani.Mozes naci i objektive koji pokrivaju veliki raspon kao kod kompaktnih fotica od sirokog kuta do super telezooma ali to nije dobro rjesenje jer se drasticno gubi na kvaliteti fotke.

Da ne duljim, moj savjet:Kupi tijelo moze i polovno(vidim na njuskalu da ima novih Canona 1000 sa kitom 18-55 IS za 3000kn ili godinu dana star 550d isto s 18-55 koji je daleko bolji fotic od 1000d za 3700kn) i onda kreces fotkat Nakon nekog vremena ces vidjet kakav objektiv ti najvise nedostaje,skupljas lovu i kupis ga prvog.Ako se mislis profesionalno bavit fotkanjem onda gledas da ako je moguce objektivi koje kupujes idu i na FF tijela da ne dodjes u situaciju da imas objektive samo za tijela s crop senzorom(EF objektivi kod Canona a za nikona neznam kako stoji stvar).I da, ako je moguce uvijek otic u neki ducan i isprobat kako koji model fotica lezi u ruci prije kupovine.

17 godina
brzi i žestoki kaže...

Znam da nije, ali s obzirom da nema novaca za pošteni DSLR, da li bi ovo bilo bolje od low budget DSLR-a?

Da ali ako se covijek ima namjeru graditi dslr sistem pomalo i ukljucit se jedenog dana u pro vode mozda je bolje jeftino ili polovno tijelo pa polako kupovati kvalitetne objektive i na kraju tijelo zamijeniti odgovarajucim.Kompakt bi mu bio gubljenje vremena i novaca u ovom slucaju.

15 godina
protjeran
DSLR do 3500kn

Mislim da je za ulazak u dslr svijet za početak dovoljan Nikon D3100, no mislim da je on cca 3800kn, ali ako se nevaram imaš ih novih na njuški pa se možda da nešto spustiti

ps. sad tek vidim da je dotična fotograf po struci, vjerojatno je tek početnik kad nema još dslr.... ali opet za slikovanje vjenčanja mislim da je potrebna malo jača oprema i podosta skuplja...

Emocije su poput vala, nikad ne zadrže isti oblik…
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 9:06 (Lex Luthor).

0 0 hvala 1
17 godina
DSLR do 3500kn

Može se slikati vjenčanje s budžetom od 4000kn, ali fotograf mora jako dobro znati što radi.

Na prijateljičinom mjestu bi kupio polovni slr i to nešto od Nikona tipa d50 ili d70. U toj generaciji (i cijeni) je po meni Nikon bio dosta jači. Za <2500 može se kupiti fotić + kit objektiv i potražiti 50mm f/1.8 ili 35mm f/1.8 ili 35 f/2 za ostatak budžeta. Osim toga, ako je fotograf po struci bi i sama trebala znati što joj treba i što izabrati.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DSLR do 3500kn

Ne znam jel si vidio da sam ti poslao privatnu poruku, uglavnom pogledaj pa javi ako hoćeš Nikon D3100+ 18-55 VR objektiv za 4000 kn, i pitaj tu ekipu slobodno šta misli. Inače, korišten je tjedan dana i ima 500 okidanja, garanciju itd.

A što se tiče ovoga da sa 4000 kn možeš snimati vjenčanja, nebih se složio. Ipak treba neka solidna oprema, najmanje 5000 kn (fotić, 2 baterije, objektiv, memorijska, BLIC) i laptop da možeš prebacivati slike. I ovih 5000 je ako uzimaš sve polovno.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DSLR do 3500kn

evo neka uzme ovo i za početak je mirna (link)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DSLR do 3500kn

Ali nameće se i pitanje da li želi biti u mogućnosti snimati i filmiće u HD ready, Full HD rezi, sa video auto fokusom?

U tom slučaju EOS 1100 ili Nikon D3100 su u tom cjenovnom rangu.

Super Secret Secret Squirrel
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 10:29 (Exploder).

1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
DSLR do 3500kn

Nikon D3100 vs Canon 1100D http://snapsort.com/compare/Canon-1100D-vs-Nikon_D3100 

Ali ako bi snimala video (vjenčanja) onda je možda bolji Nikon 5100D (jedino ne znam dali on ima kontinuirani fokus tijekom snimanja) koji je 5 soma ali zbog mogućnosti ugradnje mikrofona za bolji audio (d3100 to nema) a i bolji je opčenito... Ali bilo kako bilo bez dobrih stakalca (objektiva) i nema neke nauke {#} mora se uložiti, šta košta ima da se plati {#}

ps. da d5100 ima kontinuirani fokus tijekom snimanja {#} 

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 10:39 (Lex Luthor).

0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Hehe, valjda zna sta joj treba samo nema se bas para. Znam da je budet pre mali ali reko barem da probamo izvuc najbolje kad se vec trosi dosta love za danasnje uvjete..

Doticna vec nekoliko godina radi u foto studiju pa ima iskustva sa vjencanjima i slicnim stvarima. U biti je najvaznije da se moze odradit neki manji event tipa krizma, pricest ili tako nesto. Jasno je da je vjencanje malo teze ali se i laptop za prebacivanje slika recimo moze posudit ako se ukaze potreba.

Dobio sam pp samo kao sto rekon u pitanju je mogucnost izvlacenja gotovine. Budem joj prenio ponudu pa cemo vidje. Mozda ona tebi kupi nes na karticu ak ti kaj treba i ako zelis. Samo prijedlog, uglavnom cut cemo se.

Hvala svima na savjetima i prijedlozima. Znao sam da necu pogrijesiti ako pitam ovdije. Jbga prvi fotic kao i svaku drugu stvar je banana kupovat pa je uvjek bolje trazit savjet nekog iskusnijeg.

p.s. Pod 'tijelo' aparata se misli samo (kao sto rijec kaze) na tijelo bez ikakvog objektiva, sto bi znacilo da nemozes slikat dok ne kupis neki objektiv ili? I kakve su cijene objektiva.? Predpostavljam da vjerovatno variraju od mogucnosti do upotrebe pa ono okvirno (laicki objasnjeno). Hvala.

Bacimo pogled na modele koje ste predlozili kad dodem doma
16 godina

'Tijelo aparata' znači da je aparat bez objektiva (sa poklopcem na mjestu gdje se navija objektiv), 'kit' znači da dobiješ 'osnovni' objektiv uz aparat, a cijene objektiva idu od 500 do 100000 Kn, ovisno o namjeni, vrsti, kvaliteti itd.

14 godina
neaktivan
DSLR do 3500kn

Uzmeš prvo osnovni objektiv u kitu, a onda kasnije kada skupiš novce po mom mišljenju najbolje uzeti 18-200mm jer ti on pokriva najveći "raspon" fotografija (dakle široka primjena :), ali košta par tisuća kuna.

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
DSLR do 3500kn

probaj se dogovoriti sa ovim forumašem ako bi ga prodaval i za kolko para:

Canon EOS450

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DSLR do 3500kn

Tema je otisla u krivom smjeru i postala oglasnik a i poceli su se javljati neki sa cudnim savjetima.Zanima me samo zasto nisi procitao elkardeov post koji imas na ovom forumu,mozda ce ti bit lakse.

http://www.bug.hr/forum/topic/digitalni-fotoaparati/elkarrdes-the-ultimate-digital-slr-buying-guide/13775.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jos jednom hvala na savjetima. Predlozio sam joj sve sto ste rekli (1100d i d3100) i ona kaze da je vec gledala 1100d. Koji bi sad bio bolji od ta dva i da dolazi sa kit objektivom? A sto se tice ovih polovnih preporuka, ne cine se lose ali mislim da ce tesko doc do gotovine.
14 godina
neaktivan

ako je između 1100 d i d3100, ja bi dao svoj glas za d3100...razlika na nikonovu stranu ide što ima 1080p, zeru veći lcd, nešto više mpx-a i  11 fokusnih točaka to su prednosti nasprem canona, ovo ostalo je više manje isto...

osim samog aparata...tu je važno jer se radi o dvije marke aparata...pa treba obratiti pažnju na dodatnu opremu, objektive, bliceve..i cijenu te opreme...dostupnost opreme kod nas i slično..sve to može utjecat...

samo krupno, ništa sitniš
15 godina
protjeran
DSLR do 3500kn

Definitivno d3100 ali šteta što ne može skupiti para za d5100 al ok nije bed, evo ti usporedbe i definitivno d3100 http://snapsort.com/compare/Canon-1100D-vs-Nikon_D3100 He he sad vidim da sam vec bio stavio link, al od viška glava ne boli, a imas i na youtube dosta recenzija...

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 7:22 (Lex Luthor).

1 0 hvala 0
17 godina
DSLR do 3500kn

Ako želi biti sigurna koji joj više paše može rentati i jedan i drugi.

Rentaš ga preko vikenda i isprobaš bez ikakvih obveza.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vidis vidis..zanimljivo je to rentanje! Di se to moze izvest i kolko bi moglo kostat?
17 godina
Sale_ds kaže...
Vidis vidis..zanimljivo je to rentanje! Di se to moze izvest i kolko bi moglo kostat?

Pa oko 100-150 Kn dnevno.

Ja ti znam samo za Pentaxove fotiće

http://www.rent-a-foto.com.hr

Morat ćeš sam potražiti za Canon/Nikon.

Moja firma isto inaće renta Panasonic GH2 i Canon 500D ali sad su zauzeti preko ljeta a i nisu oni koje tražiš.

17 godina
neaktivan
DSLR do 3500kn

HD video, i video općenito zaboravi na DSLRu, tek noviji (entry-level) Canoni i Nikoni ga imaju, a za to treba trenutno izdvojiti 6-7K kuna...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ajmo još u realnost...ako radiš svatove must have je dvoje ljudi, jedan fotka drugi snima...jedan da odradi sve...može uz jako puno trke, nećeš stić sve pohvatat, žurba pa je upitan konačni rezultat...kako god okreneš trebaš dva aparata (dva dslr-a) ili dslr + video kamera...da bi stvar funkcionirala...

samo krupno, ništa sitniš
15 godina
protjeran
FichoM kaže...

HD video, i video općenito zaboravi na DSLRu, tek noviji (entry-level) Canoni i Nikoni ga imaju, a za to treba trenutno izdvojiti 6-7K kuna...

Nikon d3100 (4500kn) i d5100 (5500kn) kao najnoviji entry dslr od Nikona snimaju video u 1080p @ 24fps i imaju kontinuirani autofocus prilikom snimanja....

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2011 16:27 (Lex Luthor).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice