Digitalac - u čemu je kvar?

poruka: 10
|
čitano: 11.682
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Feler

Pozdrav svima nakon malo duže odsutnosti...

Imam jedno pitanje oko greške koja mi se počela javljati na fotografijama pa ako netko može odrediti kvar na temelju fotografija..da li je u pitanju kartica ili fotić (canon sx10is)

Primjeri u prilogu...cucak ima zatamnjen donji dio, dok je druga fotka skoro cijela skenjana...

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2009 15:10 (brvak).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ili fotka nije ispravno zapisana na karticu, ili je fotić pogrešno zabilježio scenu. u prvom slučaju je možda kartica loša (a možda je kontroler u fotiću), u drugom - senzor.

isprobaj staviti drugu karticu u fotić, ako se problem ponavlja - fotić na servis, traži novog, problem je u samom fotiću. ako se problem ne ponavlja - kupi novu karticu.

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

ovo je za servisa, nije kartica, nesto u softweru aparata vjerovatno jer mijenja poziciju zatamnjenja, upgrade firmwarea vjerovatno bi pomogao ali ako je pod garancijom nek oni ti to urade

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Meni se slično događalo sa Canon A720 IS. Problem je riješen formatiranjem memorijske kartice iz sučelja aparata.

Ne mora biti da je i kod tebe u tome problem, ali od toga je najbolje krenuti. Ako ni to ne pomogne, ja bih eventualno probao s nekom drugom karticom.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2009 0:10 (macak).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

hm...ispostavilo se da problem nema uopće veze s aparatom...budući da nisam imao pri ruci rezervnu karticu probao sam sa formatiranjem postojeće, što nije pomoglo...pa sam se okrenuo kompu...imam pc sa usb utorima samo na stražnjoj strani, a budući da mi je komp ispod stola problem sam smanjio onim produžnim usb kablom i izgleda da je on bio krivac...kada sam uštekao u drugi kabel ili direkt na pc slike su bile normalne...kad sam vratio na onaj prijašnji opet su se pojavile iste greške...već par puta sam nakon toga probao skidati slike i sve je u redu, tako da bi problem morao biti riješen...hvala svima na pomoći...

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Ja imam kvar slične prirode, u desnom donjem kutu mije se pojavljuje crna točkica, a kada pržim sliku na tom dijelu se nevidi. Jel možda problem u ogledalima ili senzoru ili možda nešto treče?

Koristim FujiFilm S2 Pro

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Digitalac - u čemu je kvar?
cufek kaže...

Ja imam kvar slične prirode, u desnom donjem kutu mije se pojavljuje crna točkica, a kada pržim sliku na tom dijelu se nevidi. Jel možda problem u ogledalima ili senzoru ili možda nešto treče?

Koristim FujiFilm S2 Pro

to ti nije nikakav kvar...imaš prašine na senzoru...koja ti se odražava tim točkicama na fotografiji...obično ako je blenda recimo do f8 nevide se, ili jako malo...zatvoriš li blendu na f32 vidjet ćeš sve i svašta po slici...trebalo bi skinit objektiv, na aparatu namjestit čišćenje senzora(radi se obavezno sa full napunjenom baterijom) aparat makne ogledalo, ispiriš ga puhalicom koju imaš za kupit, ili imaš one male "metlice" i tekucinu pa prebrišeš staklo na senzoru vratiš i slikaš dalje...ako si nestručan onda na servis da ti očiste, uzmu poprilično novaca..za jednu točkicu se nemoj živcirat, to ionako u pol sekunde makneš u fotoshopu...a na šarenim pozadinama se ni nevidi..toliko nadam se da sam pomogao

samo krupno, ništa sitniš
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2011 13:01 (oly570).
14 godina
neaktivan

meni se skoro desilo da kad hocu da slikam svojim aparatom prikaze na display LOW BATTERY i sam se ugasi zamjenio sam baterije 1,5 V  ali opet isto sve ..video zapis radi sve dobro alli kad hocu da slikam to se desi dali neko zna u cemu je problem ??

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
errol_de kaže...

meni se skoro desilo da kad hocu da slikam svojim aparatom prikaze na display LOW BATTERY i sam se ugasi zamjenio sam baterije 1,5 V  ali opet isto sve ..video zapis radi sve dobro alli kad hocu da slikam to se desi dali neko zna u cemu je problem ??

a jesu nove baterije ? neke malo jače (nije sve u voltaži, kolko miliampera  ?)  ima frend fotića koji punjive baterije (1.2 v) pročita kao prazne

SF-SN !!!
14 godina
neaktivan
errol_de kaže...

obično su 1.5v alkalne nepunjive baterije

1.2v su NiMh punjive baterije..

nereagira svaki aparat isto na baterije, bilo je priče o tome na forumu...nemora biti uopće da je kvar na aparatu...samo mu trebaš "potrefit" baterije koje aparat voli...a to ćeš jedino uspjet ako isprobaš par vrsta baterija...i bilo bi zgodno da stavljaš punjive barem 2500mah (miliamper sati) ili više od toga...

ps-dao bi ti savjet da probaš sa tim baterijama koje imaš, stavi aparat na slikanje, slikaj po danu negdje gdje ima dost svjetla, ako možeš (neznam koji je aparat u pitanju) isključi mu blic, i onda probaj slikat...meni se kod kompakta znalo događat kada aparat traži blic i onda treba nešto vremena da se blic napuni, tu povuće baterije i sam izbaci da je prazna baterija..probaj pa javi

samo krupno, ništa sitniš
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice