Card cannot be accessed

poruka: 6
|
čitano: 1.801
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Card cannot be accessed

Canon EOS 500D, kartica Mushkin SDHC 8 GB, class 10

Sasvim nasumično mi se pojavljuje problem koji kaže: Card cannot be accessed. Reinsert/change the card or format card with camera.

Čitao sam na netu da i drugi imaju takvih problema ali nisam našao rješenje.

-kartica je nova i ispravno radi na laptopu

-nije zaključana

-formatirao pomoću laptopa i kamere

Problem je prolazne naravi. Mogu normalno slikati ali s vremena na vrijeme se ovako blocka i jedino što mogu je uključivati kameru i isključivati dok ne proradi :S

Nemogu ni opisati koliko sam frustriran. Je li netko od vas imao ovakvih problema, odnosno ako nije, koju karticu koristi?

SilvioS, MSP Lead, Windows Desktop Experience MVP

0 0 hvala 0
15 godina
Card cannot be accessed

Kad formatiras karticu formatira se preko fotoaparata, nikad preko laptopa, kompa...

Vjerovatno si formatiro prvo na laptopu... :I

1 0 hvala 1
17 godina
Re: Card cannot be accessed

Probaj posudit od nekoga drugu karticu da vidis jel stvar u foticu ili kartici.

15 godina
neaktivan

Zanimljivo...

Isčupao sam jučer iz mobiltela MicroSD karticu 8 GB i formatirao ju na fotiću i za sad je sve ok (da ne ureknem)...

Morat ću ići zamijeniti karticu i pokušati ju prvo na digitalcu testirati.

Zna li itko slučajno osnovnu teoretsku podlogu o tome zašto je tolika razlika u formatiratiranju putem laptopa i fotića? :S

SilvioS, Windows Desktop Consumer MVP
15 godina
Card cannot be accessed

Ja npr. imam Sony DSLR-A390 i imam Memory Stick PRO Duo i imam adapter za tu karticu i kad formatiram karticu na foticu i ubacim je u laptop postoje neki fajlovi, a kad na kompu formatiras onda se i ti fajlovi obrisu... Tako da zamjeni karticu...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
darko099 kaže...

Ja npr. imam Sony DSLR-A390 i imam Memory Stick PRO Duo i imam adapter za tu karticu i kad formatiram karticu na foticu i ubacim je u laptop postoje neki fajlovi, a kad na kompu formatiras onda se i ti fajlovi obrisu... Tako da zamjeni karticu...

da "ovi fajlovi" to je jako bitna stavka, osim samih fotografija većina aparata radi foldere, npr po datumu slaže, dalje za exif, i još neke druge parametre, obavezno u fotiću formatirat

samo krupno, ništa sitniš
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice