Canon Powershot SX120 ili SX130

poruka: 40
|
čitano: 18.504
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Canon Powershot SX120 ili SX130

e vidiš to s baterijama netreba kriviti baterije same..

naime događa se da kod različitog proizvođača fotoaparat drugačije registrira (praznu bateriju)

npr nek je baterija nova 100 posto puna, i nek nakon desetaka fotografija ona bude na recimo 70 posto, ovi jeftiniji aparati šta ja znam 700-800 kn oni tanki mali, će registrirat da je baterija prazna i odbijat će rad s takvim baterijama, to je najveći problem kod nekih aparata...

ja sam doduše kupovao uvijek nešto skuplje aparate pa s time nije bilo problema, i koristio sam duracell baterije oko 250-300 punjenja i onda su gotove...

govorim iz iskustva za baterije (ovo u postotcima neka bude okvirno, postoji na netu detaljno objašnjenje al nije mi se dalo prepisivati)

samo krupno, ništa sitniš
17 godina
neaktivan

EE hvala na odgovoru! To sam čekao!

Naime i ja sam mislio da je to skroz čudno kak taj fotić troši i takve jake punjive baterije za 30min. Al, da, ipak je istina da one obične alkalne može potrošit za 30min, jer isto to se događa i kod mog olympusa sp-500uz (što se tiće alkalnih) i naravno da vjerujem da sa nekim sanyo Eneloop može izdržat i preko 300 fotki. 

Eh, al sad ipak bi se odlučio za ovog sx 120, iz razloga što ima veći razmak leća (36-360mm) za razliku od (28-340 il kolko je kod sx 130). I manji f-broj, a ženskoj treba fotić ugl. za macro slike, pa manji f broj je bolji. 

A i ovo razmišljam da nemože biti dobro više mpx-a na manji senzor (slučaj sx130), pa ipak uzimam, tj, predlažem frendici sx120.

Hvala!

16 godina
neaktivan

Ej druze nije me dugo bilo,pa sam tek sada vidio onu tvoju poruku... {#}

Jesi se ti snasao do sada? Nesto si kupio? Ako nisi,mogu ja nesto pomoc? Ako si kupio sx120 napisi neka iskustva mozda pomognemo jedan drugom :D

mada ga ja slabo koristim,nisam ga odavno upalio,ne znam sta bi slikao...

Nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel mi može netko tko posjeduje canon sx 130 reći iz prve ruke gdje je nabavio te  Nimh baterije i koji punjač koristi. Inaće sam totalni lumen za fotoaparate ali s obzirom da mi treba neki obiteljski aparat za solidne slike, dobar optički zoom i hd videa ovaj primjerak mi se nekako čini najbolji omjer cijene i kvalitete. Ne bi tija uzimati neke gluposti od 100 eura kad se može za nešto više love naći solidan aparat, pogotovo vanka. Ako netko ima neki savjet slobodno neka se izjasni, svaka pomoć je dobrodošla.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pogledaj na Nabava.net. Koristi se punjač za NiMH baterije, poželjno s mikroprocesorskom kontrolom punjenja. Tipični kapacitet za AA format je 2000 mAh, a odnedavno postoje i kapacitetnije (2300-2500 mAh).

Osim Sanyo Eneloopa, postoje baterije s niskim samopražnjenjem (low self discharge NiMH - LSD NiMH) drugih proizvođača - popis pogledaj ovdje. Duracellove i Vartine su prilično raširene po trgovačkim centrima i trgovinama, a vidio sam Ansmannove u Merkuru.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
15 godina
neaktivan

Ok, hvala. Jesi kad koristija Nickel-zinc baterije, skraćeno NiZn. Čuja sam da su najbolje

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne - noviji tip NiZn baterija (koji ima veći broj ciklusa punjenja/pražnjenja, odnosno veći vijek trajanja baterije (inače glavnog problema prijašnjih tipova)) u AA obliku trenutno proizvodi samo tvrtka PowerGenix koja nije prisutna u Hrvatskoj. Vjerojatno će postati raširenije kada ih prihvati Sanyo (najveći proizvođač punjivih baterija na svijetu), a za njim i ostali proizvođači.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
15 godina
neaktivan

Da, morat ću ih onda naručit preko ebaya ali izgleda da je to jako dobra opcija za taj canon

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Naruči paket s punjačem, budući da se pune na 1,9 V strujama veličine 1/2C ili C, tako da ih nije moguće puniti NiCd i NiMH punjačima.

Drugo, pitanje je kako će se aparat nositi s višim naponom (tipična vrijednost na sredini ciklusa pražnjenja je oko 1,65-1,7 V; na netu postoje upozorenja korisnika o korištenju NiZn baterija u lampama i blicevima), te pripazi da ih ne spojiš u kratki spoj (osjetljive su na tu situaciju, budući da NiZn baterije mogu dati struju velike jakosti).

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 15:35 (hrx).
13 godina

Da malo pitam nešto mi nije jasno. Ja imam novi sx130. Na duracellu alkalnima radi dobro, iako ih brzo prazni, za recimo tri dana.

Prije sam imao lumix DMC LZ5 6mp 6xzoom i s njime sanyo 2700 nimh baterije, koje su na njemu traju duže od duracella, na lumixu mogu slikat s njima cijeli dan ili dva.

Kad ih stavim u canon sx130 javlja ili da su prazne pa ipak neko vrijeme radi s njima (10 slika) ili odmah javi da mijenjam baterije.

Stavim ih u punjač neće punit kad su pune, stare su par godina... A samo gorit duracelke mi je skupo.

Pa sad ne znam dal kupit nove punjive baterije, i što ako mi s njima bude isti problem?

A opet nije mi za furat fotić u servis jer će reć naravno da je problem u baterijama.

Pitanje je jel problem u fotiću ili baterijama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice