Zeitgeist

poruka: 256
|
čitano: 56.787
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
RE: Zeitgeist
nixass kaže...

kaj se mene tiče..

najveći problem (trenutno) u svijetu su religije. one obmanjuju i stvaraju krize tam di ih ne bi trebalo biti.

Inace bih se posve slozio s tobom u tom pogledu, no mislim da je u zapadnom svijetu politika ipak ispred religija. I multinacionlne korporacije koje djeluju preko politike. Namigiva
17 godina
neaktivan
Zeitgeist

jucer sam pogledao Zeitgeist (duh vremena), a danas Zeitgeist: Addendum. mogu slobodno reci da se radi o po meni najboljim dokumentarnim filmovima, koji su i vise od toga. sokantni, iskreni, nimalo manipulativni, poticu kriticko razmisljanje kao i djelovanje, reakciju. definitivno nije sve izreceno tocno, nisu dani relevantni dokazi i cinjenice za stosta toga ali to na kraju krajeva uopce nije bitno. ono sto je bitno je cijelina koju nam ova dva filma daju, potpunu sliku o duhu vremena u kojem zivimo i poziv na jedan radikalni zaokret u nacinu razmisljanja. kritika religije je dakako dobro dosla, ali bojim se da neki ljudi (i ovdje na forumu) odmah na pocetku prvog filma dozive averziju te tako ili ne pogledaju ili ga pogledaju ali olako odbace sve receno. razlog je taj sto je u nasem bolesnom, vecinski katolickom drustvu s duboko ukrijenjenom korupcijom u svim strukturama od crkvene do politicke, poljuljan osjecaj stvarnosti i percepcije. ljudi su uvjereni da je kapitalizam, politika, religija, novac nuznost za normalan zivot. prava istina je da smo svi robovi ovog pokvarenog kapitalickog, monetarnog sustava ali i nazadnih dogmatskih crkvenih (religijskih, al prije svega mislim na krscanstvo i islam) ideja koje koce napredak i slobodu ljudskog duha. koliko god bilo pateticno ali misao covjecanstva se vec tisucama godina nije unaprijedila, jer i dalje dopustamo ratove, glad, nepravdu, siromastvo, ropstvo tijela i duha. jos nismo dosegli pravi stupanj civilizacije ali na dobrom smo putu, no trebat ce jos stoljeca da se ovaj sustav srusi. ironija je sto ce na nas ljudi u dalekoj buducnosti gledat sa velikim stidom i podsmijehom jer nismo shvatili da uz tehnologiju koju vec danas imamo, mozemo promjenit svijet. ljudima ne trebaju politicari, vjerski vodje i velike korporacije, ono sto nam treba su nove tehnologije i globalna realizacija postojecih. ja sam zestoki protivnik kapitalizma i mrzim svaki oblik materijalizma. znanje koje dobivamo u nasim skolama nije nista drugo doli forma intelektualnog materijalizma.  ovom filmu treba pristupit otvorenog uma ali i kriticki jer samo tako se moze donijet realan sud.  mislio sam i sam otvorit topic ovdje(no jako mi je drago sto je to netko odavno napravio) tako da sto veci broj ljudi cuje o ovim fenomenalnim dokumentarnim filmovima koje bi SVAKI covjek na planetu trebao pogledat! 

iz filma:

Govorili smo koliko je važno stvoriti u ljudskom umu radikalnu revoluciju. Kriza je kriza u svijesti. Kriza koja ne može više da prihvati stare norme, stara mjerila, drevne tradicije. I, s obzirom na svijet kakav je danas, sa svom mizerijom, sukobima, destruktivnom brutalnošću, agresijom, i tako dalje... Čovjek je još uvijek ono što je i bio. Još uvijek brutalan, nasilan, agresivan, posesivan, pohlepan. I on je sagradio društvo u skladu s ovim osobinama.

"IT IS NO MEASURE OF HEALTH TO BE WELL ADJUSTED TO A PROFOUNDLY SICK SOCIETY"

real life is for people who suck at video games
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 1:59 (r3d3f1n3).
16 godina
neaktivan
Zeitgeist

Hmmm... davno sam gledao Zeitgeist film i oduševio me prije svega što je toliko zanimljiv da se jednostavno ne možeš odlijepiti od njega, čak i kad sam ga drugi put gledao s prijateljima bio mi je jednako fascinantan jer govori o stvarima koje se ne mogu naći u sličnim filmovima (ili se bar nikad nisu prikazivale).

Vidim da su se dobrano osporavale iznesene "činjenice", odnosno podudarnosti Isusa i Horusa - ako je to sve istina za Horusa tj. da podaci nisu isti kao kod Isusa, onda je to malo glupo od strane tvoraca Zeitgeista. S druge strane ako malo razmislimo o čemu govori Zeitgeist: religija, 9/11 i vladavini banaka a svi su se na svoj način urotili protiv malog čovjeka, ta zar nije za očekivati da će čelni ljudi koji stoje iza "paravana" i kojima šteti poruka filma (bilo da je istina ili ne) nastojati osporavati podatke iznesene u Zeitgeistu u obliku Anti-Zeitgeist filmova koji se mogu pogledati. Pitanje je možemo li vjerovati anti filmovima i prepoznajemo li među njihovim zagovornicima znanstvenike i vrhunske stručnjake (a tko kaže i da takve nije moguće potkupiti).

Sve da Horus i Isus nisu kompatibilni, što je sa ostalim bogovima i božanstvima sa one liste? Je li netko provjeravao? Ma nije to ni bitno. Ono što obilježava sve religije jest da imaju slične priče, iliti bajke (folklor naroda). A mi u te priče trebamo slijepo vjerovati. Pa ne znam baš.

Moji doma su svi religiozni katolici (osim buraza) i redovni su na misi. U tom duhu su i mene odgajali i vjerovao sam u to. Sve negdje do gimnazijskih dana, kada sa se počeo susretati sa drugim stajalištima i vidjeti svijet iz jedne druge perspektive. Kada sam išao pustit film Zeitgeist mojoj tetki ona je uvrijeđeno napustila dnevni boravak i doslovno pobjegla. Nikako ne mogu razumjeti takav čin. Mislim istina da u filmu malo pretjeruju i idu u krajnost kada objašnjavaju na čemu su udareni temelji kršćanstva ali opet svaki čovjek treba biti otvoren za druga mišljenja, pogledati drugu stranu priče i onda zauzeti svoj stav, ostajem pri svome ili mijenjam mišljenje.

Prestao sam bilo što osjećati (masovna hipnoza) i mislim da se više neću vraćati na te grane. Ostale su mi u sjećanju propovjedi u kojima svećenik veli da samo treba vjerovati, a ako sumnjaš i onda je dobro jer si onda "nevjerni Toma". Ha ha! Kako god okreneš dobro. Znali smo se često kao ekipa (u gimanzijskim danima) subotom navečer iz neke fore zaletjeti do popa i razgovarati s njim (i vino koje nam je davao imalo je utjecaj na te posjete), valjda smo htjeli biti što bi moja pokojna baka rekla "osim svjeta". No tako kroz razgovor uvijek smo znali pitati svećenika neka škakljiva pitanja na što ovaj nije imao odgovora već je neprestano ponavljao kako treba imati vjere i da je u Isusu spas. Moj prijatelj se nedavno zaredio i sad si ja razmišljam što ga je ponukalo na takav put? Što ako je to sve laž? A moramo priznati da postoji mogućnost. Jer tu nema dokaza, ili nešto osjećaš ili ne.

Oduvijek sam imao drugačije poglede na svijet i često mi se činilo kako sam jedan od rijetkih koji uopće razmišlja o takvim stvarima a kada sam pogledao film bio sam iznenađen i sretan što sam (čini mi se) na dobrom putu spoznavanja svijeta. Trenutno sam zadovoljan statusom ateista i ne omalovažavam niti podcjenjujem osobe drugačijih uvjerenja.

Onima kojima se svidio Zeitgeist možda se svide i slijedeći naslovi koje preporučujem:

Religulous - vodeće svjetske religije s velikom dozom humora

The Root of All Evil - religija vs. znanost (vjerovanje nasuprot znanstvenim dokazima)

The Enemies Of Reason - slično kao i prethodni naslov

The God Who Wasn't There - dokumentarac koji prikazuje i drugu stranu medalje (prikazano kako su nastajale priče vezane za Isusa i u kojem vremenskom radoblju i sl.)

... koliko je svemu tome vjerovati ne znam, sigurno je da ne možemo te filmove uzeti 100% kao istinite, ali ako u njima leži i 5% istine to je već dovoljno da se o nekim stvarima zapitamo

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 14:37 (Stimulans).
17 godina
neaktivan
Stimulans kaže...

Pitanje je možemo li vjerovati anti filmovima i prepoznajemo li među njihovim zagovornicima znanstvenike i vrhunske stručnjake (a tko kaže i da takve nije moguće potkupiti).

A zašto na isti način ne preispituješ kredibilitet Zeitgeista...
16 godina
neaktivan
vjeko kaže...
Stimulans kaže...

Pitanje je možemo li vjerovati anti filmovima i prepoznajemo li među njihovim zagovornicima znanstvenike i vrhunske stručnjake (a tko kaže i da takve nije moguće potkupiti).

U potpunosti se slažem. Sve treba ispitivati. Što se tiče Zeitgeista, mnoge "činjenice"  prikazane u filmu su pobijene.

Iskorištavam ovu priliku da preporučim BBC-ev dokumentarni film 'The power of nightmares'. Ništa masonski, umjereno.
16 godina
neaktivan
vjeko kaže...
Stimulans kaže...

Ako se ne varam, mislim da sam gore u postu na nekoliko mjesta rekao kako se tim filmovi (uključujući i Zeitgeist) ne može apsolutno vjerovati. Samo mi eto izgleda da anti-zeitgeistom dođeš na isto - znači da ono što propovjeda Crkva kao institucija stoji i u to treba vjerovati, također za napade na WTC i banke. Mislim kako se ipak nešto krije iza svega tog.
17 godina
Stimulans kaže...

The Root of All Evil - religija vs. znanost (vjerovanje nasuprot znanstvenim dokazima)

The God Who Wasn't There - dokumentarac koji prikazuje i drugu stranu medalje (prikazano kako su nastajale priče vezane za Isusa i u kojem vremenskom radoblju i sl.)

Religulous sam pogledao odavno i dobar je, ako nista drugo osvjezavajuci. Za ova tri druga filma stvarno nisam cuo. Skinuo sam ih, pogledao i ostao razocaran.

Slobodno ih se moze klasificirati kao pretjerivanje, odnosno sada definitivno imamo pored teistisckih fanatika i ove ateisticke koji nisu nista bolji od ovih prvih.

Fanatik je fanatik.
17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...
Stimulans kaže...

Religulous sam pogledao odavno i dobar je, ako nista drugo osvjezavajuci. Za ova tri druga filma stvarno nisam cuo. Skinuo sam ih, pogledao i ostao razocaran.

Slobodno ih se moze klasificirati kao pretjerivanje, odnosno sada definitivno imamo pored teistisckih fanatika i ove ateisticke koji nisu nista bolji od ovih prvih.

Fanatik je fanatik.
 Ti filmovi nemaju nikakve veze sa fanatizmom!
16 godina
neaktivan
Zeitgeist

Imam skinut The Atheism Tapes ali ga nisam još pogledao. Jel ga vrijedi pogledati?

17 godina
vjeko kaže...

Osim vjerskog fanatizma mislis, ili i dalje mislis da u tim filmovima nema fanatizma?
17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...
vjeko kaže...

Osim vjerskog fanatizma mislis, ili i dalje mislis da u tim filmovima nema fanatizma?
 Krivo sam se izrazio. Ti filmovi predstavljaju neko drugačije viđenje stvari, a to ne znači da predstavljaju nekakav ateistički fanatizam.

Fanaticism is an emotion of being filled with excessive, uncritical zeal, particularly for an extreme religious or political cause or in some cases sports, or with an obsessive enthusiasm for a pastime or hobby. Philosopher George Santayana defines fanaticism as "redoubling your effort when you have forgotten your aim"; according to Winston Churchill, "A fanatic is one who can't change his mind and won't change the subject". By either description the fanatic displays very strict standards and little tolerance for contrary ideas or opinions.
17 godina
moderator
syncmaster245b kaže...

Iznosenje cinjenica nije fanatizam. Kritika religija sama po sebi nije fanatizam, pogotovo kad je utemeljena na cinjenicama. Uocavanje ocitih apsurdnosti i nemoralnosti u religijama ne spadaju u fanatizam.

Pa sad... Zanima me po cemu ti smatras da u tim filmovima ima fanatizma. Bas sam nedavno ponovno pogledao The God Who Wasn't There (gledao sam ga i na ZagrebDoxu pred dvije-tri godine) - to je jedan prilicno benigni film. The Root of All Evil - shvacam da je Dawkins prilicno direktan u svemu sto radi, no ako ne mozes protuargumentirati onome sto govori (a ne da kritiziras njegov nastup, mozda i njegovu frustriranost religijama i negativnim posljedicama na drustvo) - opet se ne radi o fanatizmu. To sto ti se ne svidja sto i kako govori nije opravdanje da mu imputiras fanatizam. The Enemies of Reason se vise ne sjecam, onaj prvi nisam gledao.

17 godina
protjeran
vjeko kaže...

Bit krščanstva proizlazi iz biblije! Ti kažeš da krščanstvo nije onakvo kako ti trebalo biti, a ja ti kažem da zapravo je! Pročitaj bibliju i sve će ti biti jasno.

Mislim da ti nemoram govorit da Biblija ima 2 zavjeta
17 godina
neaktivan
MorciTheCroat kaže...
vjeko kaže...

Bit krščanstva proizlazi iz biblije! Ti kažeš da krščanstvo nije onakvo kako ti trebalo biti, a ja ti kažem da zapravo je! Pročitaj bibliju i sve će ti biti jasno.

I?
17 godina
protjeran
vjeko kaže...
MorciTheCroat kaže...
vjeko kaže...

I?
 Rimokatolicima je najvazniji Novi zavjet.
17 godina
neaktivan
MorciTheCroat kaže...
vjeko kaže...
MorciTheCroat kaže...
vjeko kaže...

I?
 Rimokatolicima je najvazniji Novi zavjet.
 Naravno da im je važniji kad je moralniji i općenito ne podsjeća na Rambo filmove (uglavnom).
17 godina
neaktivan
r3d3f1n3 kaže...

jucer sam pogledao Zeitgeist (duh vremena), a danas Zeitgeist: Addendum. mogu slobodno reci da se radi o po meni najboljim dokumentarnim filmovima, koji su i vise od toga. sokantni, iskreni, nimalo manipulativni, poticu kriticko razmisljanje kao i djelovanje, reakciju. definitivno nije sve izreceno tocno, nisu dani relevantni dokazi i cinjenice za stosta toga ali to na kraju krajeva uopce nije bitno. ono sto je bitno je cijelina koju nam ova dva filma daju, potpunu sliku o duhu vremena u kojem zivimo i poziv na jedan radikalni zaokret u nacinu razmisljanja. kritika religije je dakako dobro dosla, ali bojim se da neki ljudi (i ovdje na forumu) odmah na pocetku prvog filma dozive averziju te tako ili ne pogledaju ili ga pogledaju ali olako odbace sve receno. razlog je taj sto je u nasem bolesnom, vecinski katolickom drustvu s duboko ukrijenjenom korupcijom u svim strukturama od crkvene do politicke, poljuljan osjecaj stvarnosti i percepcije. ljudi su uvjereni da je kapitalizam, politika, religija, novac nuznost za normalan zivot. prava istina je da smo svi robovi ovog pokvarenog kapitalickog, monetarnog sustava ali i nazadnih dogmatskih crkvenih (religijskih, al prije svega mislim na krscanstvo i islam) ideja koje koce napredak i slobodu ljudskog duha. koliko god bilo pateticno ali misao covjecanstva se vec tisucama godina nije unaprijedila, jer i dalje dopustamo ratove, glad, nepravdu, siromastvo, ropstvo tijela i duha. jos nismo dosegli pravi stupanj civilizacije ali na dobrom smo putu, no trebat ce jos stoljeca da se ovaj sustav srusi. ironija je sto ce na nas ljudi u dalekoj buducnosti gledat sa velikim stidom i podsmijehom jer nismo shvatili da uz tehnologiju koju vec danas imamo, mozemo promjenit svijet. ljudima ne trebaju politicari, vjerski vodje i velike korporacije, ono sto nam treba su nove tehnologije i globalna realizacija postojecih. ja sam zestoki protivnik kapitalizma i mrzim svaki oblik materijalizma. znanje koje dobivamo u nasim skolama nije nista drugo doli forma intelektualnog materijalizma.  ovom filmu treba pristupit otvorenog uma ali i kriticki jer samo tako se moze donijet realan sud.  mislio sam i sam otvorit topic ovdje(no jako mi je drago sto je to netko odavno napravio) tako da sto veci broj ljudi cuje o ovim fenomenalnim dokumentarnim filmovima koje bi SVAKI covjek na planetu trebao pogledat! 

iz filma:

Govorili smo koliko je važno stvoriti u ljudskom umu radikalnu revoluciju. Kriza je kriza u svijesti. Kriza koja ne može više da prihvati stare norme, stara mjerila, drevne tradicije. I, s obzirom na svijet kakav je danas, sa svom mizerijom, sukobima, destruktivnom brutalnošću, agresijom, i tako dalje... Čovjek je još uvijek ono što je i bio. Još uvijek brutalan, nasilan, agresivan, posesivan, pohlepan. I on je sagradio društvo u skladu s ovim osobinama.

"IT IS NO MEASURE OF HEALTH TO BE WELL ADJUSTED TO A PROFOUNDLY SICK SOCIETY"

Odlican post, svaka cast!
Pogledao sam Zeitgeist i Addendum jos prije, ali sam ih gledao jos puno puta. Jedino sto mislim da tom filmu fali su masoni (slobodni zidari), tj. tema o njima. Tema o toj odvrtanoj organizaciji koja manipulira svojim clanovima, a kroz njih i cijelim svijetom. Ako ne znate o cemu pricam, proguglajte malo, naci cete puno zanimljivih stvari, koje ovdje sada nema smisla pisat, jer ih ima stvarno previse. Pokazat cu vam to samo na jednom primjeru, a to je novcanica od 1 dolara.
Strana na kojoj se nalaze orao i piramida je zanimljiva, ona sa Washingtonom i nije toliko. Za pocetak, nekoliko vaznih cinjenica o masonima:
1) Postoje 32 stupnja masonstva, te jos jedan dodatni (33.) koji se dodjeljuje za iznimne clanove koji su ucinili nesto vazno za cijelu organizaciju. Samim time broj 33 je "sveti" broj za masone.
2) Broj 13 je broj koji masoni najvise postuju te predstavlja nesto potpuno. Zbog ovoga postoji vjerovanje da je broj 13 nesretan, jer se dosta toga loseg uistinu dogdilo vezano za broj 13 zbog toga sto su masoni to napravili.
3) Jedan od simbola masonstva je piramida na cijem se vrhu nalazi svevidece oko.
Kada smo upoznati s ovime, odmah pocinjemo uocavati zanimljive stvari na novcanici od 1 dolara. Kao prvo sto nam upadne u oci tu je PIRAMIDA sa SVEVIDECIM OKOM. Ta piramida je sastavljena od 13 redova cigala. Ispod piramide pise: "Novus ordo seclorum" == "New Order of the Ages", znaci, novi poredak, jedan od ciljeva masonstva (ovo se moze protumaciti i kao jedan od ciljeva cijele amerike, ali zanimljiva je slicnost tog cilja sa masonskim). Iznad piramide pise: "Annuit cœptis" == "He approves [our] undertaking(s)". Tko odobrava? Bog, svevidece oko? Nije vazno, ono sto je vazno je da oni istinski vjeruju da je njihova vladavina svijetom opravdana!
A sada malo o brojevima. "In god we trust" ima 12 slova, i kada se doda broj koji ispod toga pise, "ONE", 12+1=13! Bilo sto sto brojite oko orla, dobit cete broj 13. Ovo treba uzeti sa malo zadrske, jer je cinjenica da je u pocetku SAD bio sastavljen od 13 drzava. Kome vjerovati, ne znam, ali znam da je ovo samo kap u moru masonskih "objava". Pogledajte samo kako po svijetu nicu piramide tamo gdje prije nisu bile, i to bez ikakvog ocitog razloga. Obama je mason, Bush je mason, SVI vazni ljudi na ovom svijetu su masoni! Mozda vam se cini da pretjerujem, ali ako malo krenete istrazivati, shvatit ce te da ja tu nisam cak niti zagrebao povrsinu onoga sto se dogadja u svijetu. I dok god ih netko ne zaustavi, a to je iznimno tesko i gotovo nemoguce, oni ce sve vise rasti.
Nothing is true, everything is permitted...
16 godina
neaktivan
Zeitgeist

Nisam proćito sve postove, ali preporucam filmove svima. Vjernicima, politicarima, svima. Jer možete naucit o vaznim stvarima koje vas okruzuju. Mozda ste naslucivali tj primjecivali neke slicnosti u svijetu koje se obraduju u filmovima ovim. Poslije filma čovjke ima šta za razmisljat, stvarno provokativan i zanimljiv film. Ako ste citali da vincijev kod nece vas iznenadit neke stvari.

17 godina
mbaksa kaže...

Iznosenje cinjenica nije fanatizam. Kritika religija sama po sebi nije fanatizam, pogotovo kad je utemeljena na cinjenicama. Uocavanje ocitih apsurdnosti i nemoralnosti u religijama ne spadaju u fanatizam.

Apsolutno si u pravu, ali opet svaki interview sa bilo kakvim klerom zavrsava u medjusobnom uvjeravanju i pokusaju omalovazavanja sugovornika i najcesce naprasnim prekidom interviewa. U velikoj vecini religiozna strana prekida interview u nedostatku argumenata, no i ona ateisticka takodjer (Bill Maher).

Vidis, ti si meni imputirao da se meni ne svidja sto Dawkins govori, sto je potpuno netocno, a i na kraju krajeva nevazno. Problem je u tome sto je u zadnje vrijeme nastala citava poplava dokumentaraca na tu temu i razlikuju se samo u voditelju ili naratoru (ponoviti cu da je Bill Maher u ovom slucaju iznimka), odnosno tipovi ulete u neko religiozno srediste i krenu osporavati tudja uvjerenja, sto ja smatram neumjesnim i kako sam se usudio gore reci i fanaticnim. Pa ne moram ulaziti u pekarnu da bih doznao da se tamo pece kruh!

The root of all evil ima dokumentarnu vrijednost jer prilicno jasno i nepristrano objasnjava sve mane 3 vodece religije na svijetu, ali  i odgoj u djece u religioznom ozracju. U pocetku me se jako dojmio sam i Dawkins svojom smirenoscu i realnim pristupom, da bi na kraju, kako je film odmicao bila sve vise izrazenija njegova, kako si i sam primjetio, frustriranost. Iako je u potpunosti razumijem, mislim da joj tamo nije bilo mjesto. Kad je treceg popa/velecasnog/vikara ili sto god vec pitao iste stvari, samo izmjesanim redoslijedom i ja sam postao isfrustriran ponavljanjem. Zeitgeist je imao pravu mjeru. U 35 minuta se moze reci sve sto imas za reci o toj temi. Nakon toga nemoguce izbjeci ponavljanje, a samim time i pretjerivanje.

The God Who wasnt there je obican filmuljak bez ikakve umjetnicke, dokumentarne i poucne vrijednosti. Dijete koje se latilo kamere i pokusava doci do slave reciklazom svega vec vidjenog. I upravo njegova upornost u dokazivanju samome sebi da je u pravu granici sa fanaticnim. Iako se ne slazem s bilo kojom religijom u gotovo niti jednom segmentu, u filmu sam se slozio sa voditeljem nekog religijskog centra gdje autora prvo upozorio da je lagao o naravi interviewa, a zatim mu dodao kako on nema namjeru pomoci da se autor dokumentarca osjeca dobro pljuvanjem po njegovoj religiji. I to postujem kod tog covjeka.
Ne volim dokumentarce, niti voditelje koji pokusavaju umjesto mene razmisljati. Volim kada mi ostave mogucnost slobodnog formiranja misljenja.

I za kraj slika koja u potpunosti pokriva moje stajaliste o religiji

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2009 21:33 (syncmaster245b).
17 godina

@Assassin

Covjek vidi ono sto zeli vidjeti, pa cak kada toga tamo apsolutno nema.

17 godina
Zeitgeist

Odgledao sam i ja Zaitgeist (ja sam ga preporučio r3d3f1n3u lol).

Mogu vam reći da u dokumentarcu nije detaljno dokazano ništa (objašnjavajući 2 urote pretvaraju nešto treće da djeluje kao urota).

Evo npr početak, znaci zodijaka, Isus, Horus, Hrišna, sunce - poklapa se, ali je lako i pobiti.

Isus nije rođen 25og. 12. - to je datum uzet jer se ne zna toćan datum rođenja (uzet je tako zbog sunca).

Također Isus nije ime već titula. Ime je Emanuel.

Posjet trojice mudraca koji su nagovijestili novog Kralja Herodu zapisali su pisari kralja Heroda (postoji pisan dokaz).

Zašto postoje zapisi apostola ako su oni samo "fiktivni znaci zodijaka"?

Osim toga, što fali štovanju sunca, ta Bog je stvorio i njega. Osim toga pravom Kršćanu je i Bog Otac glavni, a On definitivno nije sunce.

Za drugi dio, Terorizam tih razmjera je fikcija i prikrivanje svačega - ta zavjera nije samo teorija.

A svjetske banke - pa šta i je bankarstvo doli baratanje vrijednošću koje nema jer nema ni robne razmjene. Barem ne u tolikoj nakladi.

Kapitalizam je robovlasništvo čiji je alat zbunjivanje javnosti. Live long and Prosper/ Good luck.

No skill, just 191x7!
17 godina
moderator
syncmaster245b kaže...
Problem je u tome sto je u zadnje vrijeme nastala citava poplava dokumentaraca na tu temu i razlikuju se samo u voditelju ili naratoru (ponoviti cu da je Bill Maher u ovom slucaju iznimka), odnosno tipovi ulete u neko religiozno srediste i krenu osporavati tudja uvjerenja, sto ja smatram neumjesnim i kako sam se usudio gore reci i fanaticnim. Pa ne moram ulaziti u pekarnu da bih doznao da se tamo pece kruh!
Ok, ali to sto si sad napisao nema veze s fanatizmom. Mozda su tu u pitanju samoubilacki porivi kad se voditelj ide "raspitivat" u okruzje kojem nasilje nije nepoznanica, ali to nije fanatizam. Dawkins i slicni se ne drze dogmi - ljudi su ili znanstvenici ili skeptici, znaci otvoreni su za sve za sto postoje valjani argumenti - to je susta suprotnost fanatizmu. Sto oni pokusavaju napraviti? Pokusavaju ljude informirati da postoje i drugaciji stavovi od njihovih, racionalniji i smisleniji, pokusavaju im ukazati na pogresne stvari kojima ih uce njihove religije, pokusavaju im pokazati da se moze, smije i mora razmisljati svojom glavom, a ne samo slijepo slijediti ono sto im religije nalazu.

Sad - jel je neumjesno? Ja smatram da nije. Nije da ih oni pokusavaju na silu uvjeriti u nesto - izlazu im stvari kakve jesi - to sto to ispada lose za njihove religije, to nije problem problem voditelja, nego religije. Mislim - koja je to fora - sve drugo se smije proispitivati i (opravdano) kritizirati osim religija. Cime su to religije zasluzile? Po cemu su tako posebne? Mislim da je to neumjesno - da su religije svete krave, iznad svega.

Glede ulazenja u pekarnu - zasto su filmovi koncipirani na taj nacin? Mislim da je to i vise nego ocito - navesti religioznu osobu (najcesce nekakvog propovjednika ili neku osobu koja pretjerano zagovara svoje stavove) da sama sebi uskoci u usta, da sama pokaze koliko su njezini stavovi/vjerovanja/razmisljanja nelogicni, neracionalni. Da voditelj ne mora sam utvrdjivati istinu, da voditelj ne mora uvjeravati publiku u svoje stavove, nego ostavlja publici da na temelju onoga sto vidi da sama dodje do zakljucka. Meni je to sasvim OK. Ne zelim slusati propovijedi - daj da vidim sto ljudi misle i da vidim kako ce reagirati kad im uputis kritiku - iz njihove reakcije, odgovora, jasno cu vidjet jel je kritika bila opravdana ili ne.
16 godina
neaktivan
Assassin kaže...
 Odlican post, svaka cast!
Pogledao sam Zeitgeist i Addendum jos prije, ali sam ih gledao jos puno puta. Jedino sto mislim da tom filmu fali su masoni (slobodni zidari), tj. tema o njima. Tema o toj odvrtanoj organizaciji koja manipulira svojim clanovima, a kroz njih i cijelim svijetom......
 ..isto tako se onda može reći da svijetom vladaju golf klubovi..meni to sve više liči na onu metaforu "brod luđaka na olujnom moru" a ne neka teorija zavjere..
moljac
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2009 22:59 (seneka).
17 godina
protjeran
Zeitgeist

...vaše knjige i filmovi su čista Sotonska laž, koji je poražen uskrsnućem Gospodina Isusa Krista, "knez ovoga svijeta" je bačen sa prijestolja, ali sve do drugoga dolaska Spasitelja kako nam je obećao, sami Anitkrist želi zavesti što više ljudi i osvojiti što više država svojim djelovanjem.

Ovi nesretnici što su napravili film, sigurno nisu prošli na nekoj audiciji za one rilejite ili popidole, ne mogu biti novi gugl ili majkrosoft, za ubojstvo u srednjoj školi su preveliki, za porno filmove prekratki, odnosno za miran i spokojan život nedovoljno ponizni, pa su odlučili zgrnuti lovu ili pak barem neku slavu, jer i oni su poznati, ako ništa drugo.

Iz tih i sličnih razloga ljudi i postaju ekstremni pa zaslijepe u feminizam, gejeve, trule novinare, komunizma, nacionalsocijalizam, fašizam, anarhizam, odaju se raznim porocima, i tako dalje samo da uhvate malo sreće dok još imaju vremena, jer kada shvate da su izgubili uludo život počinju gutati gluposti ili vjeruju u reinkarnaciju( kao da će u nekom drugom životu biti bolje proći), umjesto da shvate sebe i svoj urede u skladu sa Evanđeljem i dođu do prave i istinske sreće.

Jedina je istina u Katoličkoj Crkvi.

To Sotona zna, zato i preko svojih najboljih učenika(tipa Staljin, Tito, Hitler, Napoleon Bonaparte, Martin Luther, ona pevajka koja se naziva Maddona[ustvari to je izkrenuta slike Bogorodice]) zavodi mase i ubija u ime raznih ideja i ideologija nevine ili ih zavodi, ako ih već ne može fizički likivdirati. Jer ako Katolička Crkva laže, onda ne bi bilo problema(a uvijek je problem onaj koji govori istinu i propovijeda Istinu) s Njom, jer tko ima problem sa horoskopom jedino je rješenje da mu ne vjeruje, koga briga da li scijentolozi imaju ili nemaju sveti gral, ili masoni budu ili ne budu osvojili svijet, kakva terorija urote, kada imamo praksu urotičnosti? Jednostavno ne vjerujem sotonskim djelima i to je to.

Što bih trebao slušati laži o osvajanju svijeta ili godini Kristovog rođenja( jel to bilo 2 dana prije ili poslije, a ne shvatiti Njega kao osobu?), vjerovati lažima da je Sveti otac Pio XII. trebao biti glasniji?(gdje su oni bili kada je grmilo?[ u kući sa gromobranom-tamko su se sakrili na drugom kontinentu])...

...ajd počnite sada raspredati o križarskim Bojnama, svećenicima pedofilima, krađi novac i tome što vaš župnik radi i kakav automobili vozi.....ostanite sjediti doma i dalje slušajte onog Boneka Voksića i njegov U2( to bi bio prije broj neke masonske lože, nego gitarstičko-voklanog sastava) i čitajte nacionalovog Dežuleka, gledajte TV i MTV i slušajte rock'n'roll jer vaše je kraljevstvo Zemaljsko. E, da, i nimalo nemojte popustati u širenju "istine", jer "istina" iz dosjaeiks je svuda oko nas i pazite se onih koji vide sve i kontroliraju svijet, da Vas ne popaju.

P.S. Ispričavam se svima koji razumiju stvar ili barem poštuju tuđe razmišljanje, jer mi je besmislena ova tema i svako raspredanje o njoj kada samo laži drže vodu( a i pitanje je uopće po njima da li je laž sama po sebi laž).

Ajd živjeli Vi meni.

...baš je dobro vidjeti ti Vas opet..
16 godina
neaktivan
Zeitgeist

Garfield-LŠ-pročitao u jednom dahu,nije lošeNamigivamakar se ni s tim ne slažem..

moljac
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.5.2009 0:02 (seneka).
16 godina
neaktivan
Zeitgeist

Nisam gledao spomenute dokumentarce o religiji, ali ako neka religija svoje stavove temelji (ili se barem tako predstavlja) na npr. Bibliji, a njeni se vođe ne drže onoga što bi trebali naučavati, štoviše, izvrću vjerovanja i mješaju ih sa svim' i svačim', onda podržavam autora dokumentarca koji će to razotkriti.

Znači, nije umjesno napadati nekoga zato što se drži svojih stavova, umjesno je ukoliko se istih ne drži.

@ Garfield - Vidim ja da ti imaš dobru podlogu, ne prihvaćaš sve 'zdravo za gotovo'. Gotovo sam siguran sa rimokatolik nisi. No, ovaj dio mi nije jasan. ...koja se naziva Maddona[ustvari to je izkrenuta slike Bogorodice])... Na čemu to temeljiš?

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.5.2009 0:12 (Random.).
17 godina
neaktivan
Garfield-LŠ kaže...

...vaše knjige i filmovi su čista Sotonska laž...

Ovo je Poe 100%!!!
16 godina
neaktivan
Zeitgeist

,,ja nisam čitao ni gledao Da vincijev kod,jel Zeitgeist na tom tragu ili..?(o ovom prvom ponešto znam)

moljac
17 godina
moderator
Garfield-LŠ kaže...

...vaše knjige i filmovi su čista Sotonska laž, koji je poražen uskrsnućem Gospodina Isusa Krista, "knez ovoga svijeta" je bačen sa prijestolja, ali sve do drugoga dolaska Spasitelja kako nam je obećao, sami Anitkrist želi zavesti što više ljudi i osvojiti što više država svojim djelovanjem.

Mozes li icime potkrijepiti tvrdnju da su ti filmovi "cista sotosnka laz"? Sto konkretno iz tih filmova je laz? Zeitgeist sadrzi neke neistine o religijama - kazem neistine, a ne lazi, zato jer autor u vrijeme kad je radio film nije znao da to nisu tocne informacije - laz implicira svjesno iznosenje neistina.

Takodjer - koji ti je taj Sotona? Meni je jadan ovaj nacin komunikacije - nesto ti se ne svidja i umjesto da argumentiras zasto bi to bilo pogresno, ti iz cista mira bezveze optuzujes da je nesto Sotonino zlo. Takve nebuloze ti nece proci na ovom forumu. Sto - kad ti netko uzme parkirno mjesto i njega automatski optuzujes da je pod Sotoninim utjecajem!? Belji se

Garfield-LŠ kaže...

Ovi nesretnici što su napravili film, sigurno nisu prošli na nekoj audiciji za one rilejite ili popidole, ne mogu biti novi gugl ili majkrosoft, za ubojstvo u srednjoj školi su preveliki, za porno filmove prekratki, odnosno za miran i spokojan život nedovoljno ponizni, pa su odlučili zgrnuti lovu ili pak barem neku slavu, jer i oni su poznati, ako ništa drugo.

Iz tih i sličnih razloga ljudi i postaju ekstremni pa zaslijepe u feminizam, gejeve, trule novinare, komunizma, nacionalsocijalizam, fašizam, anarhizam, odaju se raznim porocima, i tako dalje samo da uhvate malo sreće dok još imaju vremena, jer kada shvate da su izgubili uludo život počinju gutati gluposti ili vjeruju u reinkarnaciju( kao da će u nekom drugom životu biti bolje proći), umjesto da shvate sebe i svoj urede u skladu sa Evanđeljem i dođu do prave i istinske sreće.

Suzdrzi se od ovakvog nacina argumentiranja - to je logicka pogreska ad hominem (zaviri u rjecnik ili na Wikipediju). Znaci, ti namjerno (i neopravdano!) nekog ocrnjujes i ides logikom da to onda znaci da ono sto su rekli/napravili ne valja.
17 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Odgledao sam i ja Zaitgeist (ja sam ga preporučio r3d3f1n3u lol).

Mogu vam reći da u dokumentarcu nije detaljno dokazano ništa (objašnjavajući 2 urote pretvaraju nešto treće da djeluje kao urota).

Evo npr početak, znaci zodijaka, Isus, Horus, Hrišna, sunce - poklapa se, ali je lako i pobiti.

Isus nije rođen 25og. 12. - to je datum uzet jer se ne zna toćan datum rođenja (uzet je tako zbog sunca).

Također Isus nije ime već titula. Ime je Emanuel.

Posjet trojice mudraca koji su nagovijestili novog Kralja Herodu zapisali su pisari kralja Heroda (postoji pisan dokaz).

Zašto postoje zapisi apostola ako su oni samo "fiktivni znaci zodijaka"?

Osim toga, što fali štovanju sunca, ta Bog je stvorio i njega. Osim toga pravom Kršćanu je i Bog Otac glavni, a On definitivno nije sunce.

Za drugi dio, Terorizam tih razmjera je fikcija i prikrivanje svačega - ta zavjera nije samo teorija.

A svjetske banke - pa šta i je bankarstvo doli baratanje vrijednošću koje nema jer nema ni robne razmjene. Barem ne u tolikoj nakladi.

Kapitalizam je robovlasništvo čiji je alat zbunjivanje javnosti. Live long and Prosper/ Good luck.

ako zelis da ti se sada javno zahvalim evo - HVALA do neba! svakako pogledaj i drugi dio Addendum u kojem nema gotovo nista o religijama pa ce ti vjerojatno i bolje sjest (kad si se oko prvog dijela prvog dijela o religijama toliko usklincio...). takodjer drugi dio fino zaokruzuje cijelinu i nuzno ga je pogledat da dobijes pravu sliku. on se bavi uglavnom monetarnim sustavom, svjetskom bankom, mmf-om, projektom Venus, americkim ratovima (odlican dio) i predlaze neka rijesenja za borbu protiv sustava (odnosi se na amere). slazem se da u prvom i nije bilo nekih nevjerojatnih dokaza/teorija, ali to nije ni bitno. ono sto je bitno je da kriticki razmislis o svemu i sam odlucis kome ces vjerovat. ako ima i samo 10% istine (a vjerujem da ima puno vise) to je dovoljno da se covjek posteno zamisli oko mnogo toga. to sto si u postu isao objasnjavat tko je Isus govori koliko si radikalno nastrojen po pitanju vlastite religije i jako netolerantan prema kriticarima iste, ateistima (boli njih to sto ti mislis tko je bio Isus, oni ionak ne vjeruju), ali i pripadnicima neke druge religije kojih mozda ima i ovdje na forumu. sto je sa krizarskim ratovima, inkvizicijom? zasto i njih ne zastupas tako revno? za mir u svijetu i dobrobit covjecanstva ja bih se vrlo lako odrekao svoje religije. zar i sam ne vidis da te vlastiti crkveni vodje uce ksenofobiji i da ti ugradjuju sistem obrane cim netko ne daj Boze kaze da je Isus Sunce. Ovaj dio s terorizmom, ako imas nekih nedoumica pogledaj ovaj fantastican filmic na youtubeu STATISM IS DEAD mozda ti otvori oci. ovo s kapitalizmom stoji ali ne radi se o klasicnom robovlasnistvu vec onom ekonomskom, i mislim da je tu vise posrijedi kontrola i manipuliranje  masama (tu religijske vodje imaju strahovit utjecaj) nego zbunjivanju.
real life is for people who suck at video games
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.5.2009 0:54 (r3d3f1n3).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice