Zeitgeist

poruka: 256
|
čitano: 56.674
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: Zeitgeist
Marko_244 kaže...

Ovaj dio je jako dobro pogođen; za one koje malo više zanima američki plan dominacije svijetom (teorija zavjere? Jok sine, živa istina.), preporučam im sljedeće uratke:

- Engdahl, F. William: Stoljeće rata I i II, Sjeme uništenja

- Gray, John: Lažna zora: Iluzije globalnog kapitalizma

Probajte sa ovim djelima, pa ako vas zaintrigiraju, kasnije ćete već naći još takve tematike sami od sebe.

Nasao sam u knjizari za 120 kuna, mislim da cu kupit knjigu jer posvuda po netu vidim preporuke.
EVE ONLINE http://www.afk-wrecking.com/ (EVE kanal "ELITC") http://cro4life.freehostia.com/ Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
moderator
MorciTheCroat kaže...
mbaksa kaže...
Zasto bih ja provjeravao koje su se kamere koristile? Nisam ja taj koji ima nesto za dokazati. Zasto skreces s teme?
Ah, nemas argumente.Zijev...
Ajde nek i drugi nesto govore.
LOL! Argumente za sto? Ak ti kazes da sam ti ja ukrao sto kuna, tko to mora dokazati? Ti da sam ti ja ukrao ili ja da ti nisam ukrao? Ak netko kaze da moze letjeti - mora on dokazati da moze letjeti ili mora netko drugi dokazati da on ne moze letjeti? Zna se na kome je teret dokazivanja - na onome tko izlazi s nekom tvrdnjom. Ako je ne moze dokazati ili bar pobuditi opravdanu sumnju, onda uopce nemamo o cemu raspravljati. A zapravo ni nemamo vise o cemu raspravljati jer vidim da si se posve pogubio u svemu ovome - ne mozes ni artikulirati sto zelis da komentiram.

Reci cu ti jos par stvari vezanih uz kamere - jaci zum automatski znaci vise suma, odnosno manje svijelu (znam, ponavljam se) i manje detaljnu sliku jer u objektiv upada manje svjetla. Znaci, i da su koristili HD kamere, to i dalje nije neka osobita rezolucija, a i ta rezolucija ne daje "obecane" detalje zbog jakog zuma. Ne smijemo ignorirati ni pozadinsko svjetlo - to je jos jedan od uzroka lose slike. A ni veliku kolicinu dima. U filmicu je tip jos i "digitalno zumirao" emitirane videozapise - sto ocekujes od takve snimke?

I ponovit cu ponovno, jer mi se cini da nisi shvatio o cemu sam govorio - tip usporedjuje "suncani New York" sniman kamerama nepoznatih karakteristika, u najboljem slucaju HD rezolucije (o objektivima i senzorima ne znamo bas nista), pri jakom zumu, sa zrakom punim dima, u jednom slucaju kamera je bila na helikopteru, sa (staticnim) fotografijama suncanog New Yorka (moguce napravljenih fotoaparatom, ali zapravo irelevantno - fotografije su smanjene na cetvrtinu povrsine, a pri takvoj maloj rezoluciji normalno da i video dobro izgleda - takodjer, vjerojatno su i korigirane u Photoshopu) - to je apsurd, to je pokusaj prevare. A ti ne samo da nasjednes na to, nego ti to jos koristis kao nekakav argument, kako bi prebacio teret dokazivanja na mene.

I jos jedan komentar - kad sam prvi put gledao te filmice, nisam previse znao o objektivima, senzorima, fotoaparatima, kamerama, tako da se i meni tada cinilo da tip postavlja opravdana pitanja. Sad znam da baljezga - bar sto se tice perspektive, razlicitih boja, suncanog New Yorka i slicnog.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2009 13:58 (mbaksa).
17 godina
neaktivan

Engdahlova "Sjeme uništenja" govori o GMO-u, tako da se ne zabuniš. Riječ je o tome kako multinacionalne poljoprivredne kompanije gaze sve pred sobom (Monsanto, Pioneer...) uz pomoć i podršku američke vlade. Invazija na Irak nije poslužila samo za izvlačenje nafte, nego i kao golemi testni poligon za nepregledne usjeve GMO-a. Na taj način su već uništene poljoprivrede SAD-a, Argentine... A i uz naše njive možeš vidjeti ponosno istaknute table GMO kukuruza.

"Lažna zora", pak, pokazuje drugu stranu medalje globalnog kapitalizma i nevolja koje je uzrokovao zemljama koje su odlučile na sebe preslikati američki tip kapitalizma koji guraju WTO, MMF i Svjetska banka (koje su, usput rečeno, instrumenti američke vanjske politike). Sve u interesu svjetske gospodarske i političke prevlasti, jasno.

I opet ću ponoviti lakovjernima: nije to teorija zavjere, to je činjenično stanje. Amerikanizacija društva i asimilacija svjetskih kultura je proces koji se razmahao padom Zida, a kad će stati... Pa, gadno se spotakao prije par mjeseci slomom na Wall Streetu. Hoće li tresnuti na nos, možemo samo nagađati.

Kako se na nas odražava ovaj svjetski trend?

A) pogledajte usjeve koji put kad se vozite kraj njih cestom. GMO do GMO-a. I sve lijepo istaknuto na tabli, nek' svi vide.

B) Hrvatska je druga najzaduženija zemlja svijeta, a naše vlade slijede upute MMF-a kao zec mrkvu. A sjetimo se kako je Argentina prošla slušajući MMF-ove ajatolahe.

Kad sve ostalo propadne, pročitajte upute.
17 godina
protjeran
Marko_244 kaže...

Kako se na nas odražava ovaj svjetski trend?

A) pogledajte usjeve koji put kad se vozite kraj njih cestom. GMO do GMO-a. I sve lijepo istaknuto na tabli, nek' svi vide.

B) Hrvatska je druga najzaduženija zemlja svijeta, a naše vlade slijede upute MMF-a kao zec mrkvu. A sjetimo se kako je Argentina prošla slušajući MMF-ove ajatolahe.

Ma nasa Vlada je glupa ko .....
Ovo je kao za nas dobra vijest, MMF ce pomoci bla,bla

http://dnevnik.hr/vijesti/gospodarstvo/mmf-ce-pomoci-zemljama-u-financijskoj-krizi.html

EVE ONLINE http://www.afk-wrecking.com/ (EVE kanal "ELITC") http://cro4life.freehostia.com/ Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
neaktivan
nixass kaže...
angel of fire kaže...
edit:jeste gledali onaj dokumentarac gdje arhitekti i građevinari odgovorno tvrde da se zgrada nije mogla srušiti od toga kaj su se u zgradu zabijali avioni
navodno da su u podrumu grunule bombe
pa si vi mislite
da ti muka dođe kad to sve gledas i slusas

pa i nisu se srušili od samog udara. nego od požara. a kaj visoka temperatura radi čeliku? (kostu zgrade) a na tom čeliku tone, tone i tone ostalog teškog materijala.. gravitacija je učinila svoje
 wrong
ni pozar nije bio dovoljno jakima jedna snimka na kojoj se vidi da čovijek stoji tocno na tom katu gdje se avion zaletio i gleda van...
temperaturu su isključili iz teorije
Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Zeitgeist

ne bi me cudilo da "agenti" plasiraju ove lako pobijajuce filmice da bi se diskreditiralo prave strucnjake koji su svoje rekli..

cak i da su se WTC 1 i 2 sruslili zbog aviona i pozara zanima me koji je avion i pozar srusio WTC7 ?- ona vatrica u par ureda??

zasto je prskaljke nisu ugasile?..

takvo planirano rusenje se ne realizira u par sati vec se planira danima - dakle opet ponavljam cak i da se jesu wtc 1 i 2

srusili zbog posljedica udara aviona WTC7 dokazuje da se rusenje istog planiralo danima prije "teroristickog napada" - pametnom dosta...

najsmjesnija mi je prica o teroristickoj putovnici koja je prezivjela ono sto celicni stupovi nisu - LOL

sto se monsanta i GMO-a tice - da oni su vec neko vrijeme u Hrvatskoj

procitajte ovo  : http://radicalelement.info/2006/09/27/monsanto-corporation-%E2%80%93-lesinar-u-nasem-dvoristu/

pogledajte ovaj serijal: Ubojice covjecanstva- Svijet prema Monsantu

ljudi nece nama biti qrca bolje ni od HDZ-a ni od SDP-a ni od treceg jer svi oni pushe isti qrac..i prche se istima..

dok potonemo ispod svake nade iskreno se nadam da ce se nac neki hrvatski "Hugo Chavez" da nas izvuce iz govana;-)

17 godina
Jay P kaže...

ljudi nece nama biti qrca bolje ni od HDZ-a ni od SDP-a ni od treceg jer svi oni pushe isti qrac..i prche se istima..

dok potonemo ispod svake nade iskreno se nadam da ce se nac neki hrvatski "Hugo Chavez" da nas izvuce iz govana;-)

Imali smo i "Chaveza".
17 godina
angel of fire kaže...
nixass kaže...
angel of fire kaže...
edit:jeste gledali onaj dokumentarac gdje arhitekti i građevinari odgovorno tvrde da se zgrada nije mogla srušiti od toga kaj su se u zgradu zabijali avioni
pa si vi mislite

pa i nisu se srušili od samog udara. nego od požara. a kaj visoka temperatura radi čeliku? (kostu zgrade) a na tom čeliku tone, tone i tone ostalog teškog materijala.. gravitacija je učinila svoje
 wrong
ni pozar nije bio dovoljno jakima jedna snimka na kojoj se vidi da čovijek stoji tocno na tom katu gdje se avion zaletio i gleda van...

teoretičari zavjere su isključili sve kaj im ne odgovara.
ugl, ja imam svoje mišljenje.. i uvjerio sam se u to gledajući nekoliko emisija koje su se bavile tom tematikom..
17 godina
protjeran
nixass kaže...
angel of fire kaže...
nixass kaže...
angel of fire kaže...
pa si vi mislite

wrong

teoretičari zavjere su isključili sve kaj im ne odgovara.
ugl, ja imam svoje mišljenje.. i uvjerio sam se u to gledajući nekoliko emisija koje su se bavile tom tematikom..

Gledati snimku od 3:19 pa nadalje

17 godina

ne moraš mi niš objašnjavati ni pokazivati ikakav video.. sve već viđeno i sve je, blago rečeno, drek

16 godina
neaktivan
koji dio misljenja od strane vrhunskih svjetskih strucnjaka je tebi tocno drek?
17 godina
neaktivan
Jay P kaže...
koji dio misljenja od strane vrhunskih svjetskih strucnjaka je tebi tocno drek?
 Koji su to vrhunski stručnjaci?
17 godina
Zeitgeist

Ne vjerujem slijepo svemu ovom, ali mislim da tu ima nesto i da je to sve zbog visih interesa, puno tajni skriva americka vlada, a ovo je sigurno jedna od njih.Mnogo stvari je nerazjasnjeno i neobjasnjivo. Meni zanima ako su zbilja vec imali prste u svemu tome, zar bi zrtvovali onliko zrtava u svrhu svojih interesa. Nebi bilo cudno. Iznenađen

16 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan
peraja kaže...

Ne vjerujem slijepo svemu ovom, ali mislim da tu ima nesto i da je to sve zbog visih interesa, puno tajni skriva americka vlada, a ovo je sigurno jedna od njih.Mnogo stvari je nerazjasnjeno i neobjasnjivo. Meni zanima ako su zbilja vec imali prste u svemu tome, zar bi zrtvovali onliko zrtava u svrhu svojih interesa. Nebi bilo cudno. Iznenađen

nicemu ne treba slijepo vjerovat, pogotovo ne misljenu pojedinaca na nekom forumu
najveca je greska donositi zakljucke prije sagledavanja svih cinjenica

cinjenice o kojima pricam nisam izmislio ja ili neki autori lako pobijajucih gluposti "teorija zavjere"koje mozes nac na netu, vec skup uglednih znanstvenika

17 godina
Zeitgeist

Mene nebi čudilo da je CIA iza toga, mislim bio bi šokiran ali ne zvuči nevjerovatno.

16 godina
neaktivan

probajte iskljucit zvuk i ne slusat sta pricaju pa razmislite od ceg se srusila ova zgrada?

http://video.google.com/videoplay?docid=2073592843640256739

pa usporedite to sa rusenjem starih casina u vegasu ili bilo ceg drugog

https://www.youtube.com/watch?v=-1qgx95SFds&feature=related

17 godina
Zeitgeist

Vrlo zanimljiv video, bas da se covjek zamisli.

17 godina
neaktivan
Zeitgeist

Pogledao sam ovaj dio o religiji - sranje. Topla voda, laži i izmišljotine i izvlačenje iz konteksta mislim da malo obrazovanija osoba što se tiče vjere ne bi trebala gutat ove priče. Navest ću samo laži o horusu ne da mi se sve:

Povijesna činjenica je da se tek za Boga koji umire i uskrsne čuje 150. godine poslije Krista službeno. Horus je God's sun(Božije sunce) a Isus je God's son(Božji sin) - Zeitgeist pokuša prikazat da je to isto. Horus je rođen 15.11. Nije rođen od djevice. Majka mu se nije zvala Isis_Meri, već samo Isis. Meri je izmislio Zeitgeist i nigdi se ne spominje u povijesti. Horus je rođen u močvari, ne u štali. Horusovo rođenje nema veze sa zvijezdom na istoku, nikakve, ne spominju se kod Horusa 3 kralja/mudraca. Horus nikad nije spominjan u nikakvom hramu sa 12 godina niti ga je krstio itko ikad, a ne kad mu je bilo 30. Horus je imao 4 učenika. Horus nije hodao po vodi. Toliko samo laži o horusu, evo link gdje je to odlično objašnjeno:

.

17 godina
neaktivan
Zeitgeist

Ako je taj dio filma sranje kakav to kredibilitet daje ostatku filma!?

Vi ne shvačate da su i Zeitgeist i Anti-Zeitgeist filmovi napravljeni da bi autori sebi i drugima potvrdili svoja uvjerenja koja nemaju baš neke veze sa stvarnošću i to na način da iskrivljuju činjenice tako da izgleda da imaju dokaze za svoje teorije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2009 18:19 (vjeko).
17 godina
neaktivan

Misliš Zeitgeist i Zeitgeist Adendum ili želiš reć da je Anti-Zeitgeist(koji ima više verzija i uglavnom govori o lažima u Zeitgeistu) isto ko i Zeitgeist laž?

17 godina
neaktivan
Zeitgeist

Zeitgeist i Anti-Zeitgeist = isto sr*** drugo pakovanje!

17 godina
neaktivan

anti zeitgeist nije sr***e, ti si sr***e

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2009 23:10 (chuck norris).
17 godina
neaktivan

lol argumenti su ti na visini. koliko imas godina? 8?

17 godina
neaktivan
chuck norris kaže...

Pogledao sam ovaj dio o religiji - sranje. Topla voda, laži i izmišljotine i izvlačenje iz konteksta mislim da malo obrazovanija osoba što se tiče vjere ne bi trebala gutat ove priče.

evo link gdje je to odlično objašnjeno:

.

Zeitgeist nije samo prvi dio odnosno religija. Ima još.
Tebi kao vjerniku može biti njesra. Imaš pravo na mišljenje.
Navodiš "obrazovanija osoba što se tiče vjere"...hm...bolje ne započinjati.
Samo me zanima da li si Bibliju proučavao sam ili kako je preporučeno da to ne radiš nego da se obratiš svećeniku?
Tko je lik na linku? Malo mi se previše fura na Isusa i djeluje kao fanatik pa ako nije svjetski priznati stručnjak..opet hmm

chuck norris kaže...

Svaka čast... dao si kolegi forumašu i argumente i dokaze u vrlo malo riječi.
(ne shvati ovo ozbiljno)
Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja. - J. Krishnamurti
17 godina
neaktivan
Zeitgeist

I rest my case!

17 godina
neaktivan
Zeitgeist

Ovaj u Anti-Zeitgeistu sve točno govori. Bila je jedna velika diskusija o tome na jednom stranom forumu. Nemogu se sad sjetit koji je točno forum ali budem stavio link čim ga nađem. Uglavnom likovi su skenirali i stranice iz knjiga i nudili sasvim legitimne (provjerene) stranice koje obrađuju tu temu, i dokazuju da je ovaj tip iz Anti-Zeitgeist potpuno u pravu.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
17 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...

Ovaj u Anti-Zeitgeistu sve točno govori. Bila je jedna velika diskusija o tome na jednom stranom forumu. Nemogu se sad sjetit koji je točno forum ali budem stavio link čim ga nađem. Uglavnom likovi su skenirali i stranice iz knjiga i nudili sasvim legitimne (provjerene) stranice koje obrađuju tu temu, i dokazuju da je ovaj tip iz Anti-Zeitgeist potpuno u pravu.

Knjige nisu istinite samo zato što su knjige!
I ova knjiga može biti sasvim legitimna!

I ovaj
v
!
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.2.2009 4:31 (vjeko).
17 godina
neaktivan
Zeitgeist

Evo jedan pametan i iskren političar. Pogledajte pa recite svoje komentare:

Probaj Linux! - www.linuxzasve.com | Otkrij Linux! - wiki.open.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.2.2009 10:07 (ambivalent).
17 godina
neaktivan
chuck norris kaže...

Pogledao sam ovaj dio o religiji - sranje. Topla voda, laži i izmišljotine i izvlačenje iz konteksta mislim da malo obrazovanija osoba što se tiče vjere ne bi trebala gutat ove priče.

evo link gdje je to odlično objašnjeno:

.

Zeitgeist nije samo prvi dio odnosno religija. Ima još.
Tebi kao vjerniku može biti njesra. Imaš pravo na mišljenje.
Navodiš "obrazovanija osoba što se tiče vjere"...hm...bolje ne započinjati.
Samo me zanima da li si Bibliju proučavao sam ili kako je preporučeno da to ne radiš nego da se obratiš svećeniku?
Tko je lik na linku? Malo mi se previše fura na Isusa i djeluje kao fanatik pa ako nije svjetski priznati stručnjak..opet hmm

chuck norris kaže...

Svaka čast... dao si kolegi forumašu i argumente i dokaze u vrlo malo riječi.
(ne shvati ovo ozbiljno)

-----

Govorim samo o dijelu di se nalazi religija, ovo ostalo nisam komentira jer nisam ni gleda. Kad kažem "obrazovanija osoba što se tiče vjere", nije baš lipo rečeno znam, htio sam rec osoba koja dobro poznaje bit (kršćanske) vjere. Nije da sam baš sam proučava Bibliju. Ne virujem da je lik na linku nikakav stručnjak, ali govori istinu. Evo imaš stranicu koja to potvrđuje i koja objašnjava (za one koji ne znaju) di i kako Zeitgeist laže i to je sve potrkrijepljeno PRIZNATIM povijesnim spisima.

Jesi vidio kako sam mu reka!

(nemoj ovo shvatit ozbiljno)

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.2.2009 12:42 (chuck norris).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice