Terminator: Genisys

poruka: 12
|
čitano: 3.049
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

16 godina
neaktivan
Izgleda obećavajuće.
Gledajući trejler stekao sam ove dojmove.
Prikaz post apokaliptičnog svijeta je jako dobar, čak štoviše vrhunski napravljen, nekako na putu one orginalne atmosfere koju je imao T-1. Primjera radi u zadnjem Terminatoru (Salvation) osobno mislim da su fulali scenski dio vezan uz sam svijet u kojem se događa radnja. Nekako mi je više bio Mad Maxovksi nego nešto što bih povezao s Terminatorom. Tako da je ovaj prikaz pravo osvježenje nakon dugo godina čekanja.
Ne sviđa mi se što su od hunter killera napravili svojevrsnog transformera. Možda je riječ o nekoj novoj jedinici, možda su htjeli nešto novo ubaciti, ali sve u svemu nije mi baš sjeo.
E sada ono što sam oduvijek želio vidjeti, a to je prikaz famoznog vremenskog stroja. Moram prizanti da me je oduševio. Definitivno izgleda kao nešto što se može uklopiti u scenu svih terminatora zajedno. Jer nikada (ako uzmemo u obzir filmove T-1,2,3 i Salvation) nije prikazan način na koji u stvari putuju kroz vrijeme.
Sad sam lik Johna Connera u glumi Jasona Clarkea mi je solidan.
OK opet imamo Arnolda, što je super, pogotovo za fanove (jedan sam od njih). Terminator bez Arnolda nije Terminator. Znam da je u Salvationu bio sam nakratko prikazan u digitaliziranoj verziji, ali opet, povukao je film i vratio ga korijenima. Sarah Connor izgleda mladenački, pošto nisam išao u dubinu istraživanja o čemu se radi tj. koji je sada spin u pitanju, zanimljivo bi mi bilo ponovno vidjet Lindu Hamilton u ulozi Sare Connor.

Mislim da neće niti s ovim filmom pogoditi atmosferu prvog Terminatora ili blješatavilo, toplinu i genijalnost u nastavku drugog Terminatora.

http://www.norgems.com
13 godina
odjavljen

Iz trailera vidim da su rekreirali scene iz prvog, drugog i trećeg nastavka (direktno ili indirektno). Što će pokušati, sve nastavke nekako nagurati u priču jednog filma, kopirajući čak i same scene? Ovako na prvu mi djeluje kao jeftina reciklaža za zaradu, bez konkretne ideje za novi film. Resurection koji mi se uz trojku natječe za najslabiji nastavak (možda je ipak bolji od trojke), je ipak imao svoju radnju i svoju ideju, iako mi neke stvari kod logike u scenariju nisu pasale, odnosno gluma Christiana Bale-a mi nije sjela. Veselim se novom nastavku kultne franšize u svakom slučaju, iako ne vjerujem da ću biti fan ove iteracije, jer mi se čini da će to biti samo "wow wannabe" action-a-lot copy paste.

18 godina
moderator

Ne kužim svrhu postojanja ovog filma. Reboot koji to nije. Bućkuriš napravljen od prva dva (tri?) dijela. Što novo taj film donosi, osim živog ocvalog Švarcija? Problem s prva dva terminatora (koji nije bio evidentan u vrijeme kad su objavljeni kad je to bilo svježen i neisfurano) je bio što su ti filmovi u osnovi igre lovice (chase), slično kao i Alieni. Jednom, dvaput možeš to prodat, ali više od toga ne. Mislim, koja je radnja takvih filmova? Protagonisti su u bijegu i love ih praktički kroz veći dio filma. I onda se opet love praktički kroz prvi nastavak. I onda opet kroz drugi nastavak? I treći? I onda kroz još jedan film?

13 godina
odjavljen
Re: Terminator: Genisys
mbaksa kaže...

Problem s prva dva terminatora (koji nije bio evidentan u vrijeme kad su objavljeni kad je to bilo svježen i neisfurano) je bio što su ti filmovi u osnovi igre lovice (chase), slično kao i Alieni. Jednom, dvaput možeš to prodat, ali više od toga ne. Mislim, koja je radnja takvih filmova? Protagonisti su u bijegu i love ih praktički kroz veći dio filma. I onda se opet love praktički kroz prvi nastavak. I onda opet kroz drugi nastavak? I treći? I onda kroz još jedan film?

Svaki od tih filmova ima svoju zasebnu radnju. Nema tu problema zaista, kuka u tim filmovima je realistično dočarana napetost i mračna atmosfera preživljavanja, slično kao kod hororaca (i trilera). Očito da je taj žanr popularan kod ljudi (koliko samo takvih uspješnih filmova, serija i video igara ima) kada se je pretpostavljam ljudima lako poistovjetit sa tim survival elementom, jer je i naš običan život svojevrstan survival. Također svima nam je nelagodna misao da nas sada neki alien dođe na živo pojesti, a mi goloruki to ne možemo spriječiti. :) A zašto su ti neki filmovi dosegli baš kultni status, to je ponajprije zbog dobro prikazane atmosfere, realističnosti, lakše se je poistovjetiti sa protagonistima. Tu su zaslužni većina iz produkcije; znači scenarij, režija, fotografija, gluma, dijalozi, maska, glazba, efekti, itd. I ta zapravo kohezija svih tih dobro urađenih produkcijskih elemenata onda tvori takav jedan filmski klasik. :)

11 godina
neaktivan
harrothar kaže...

Iz trailera vidim da su rekreirali scene iz prvog, drugog i trećeg nastavka (direktno ili indirektno). Što će pokušati, sve nastavke nekako nagurati u priču jednog filma, kopirajući čak i same scene? Ovako na prvu mi djeluje kao jeftina reciklaža za zaradu, bez konkretne ideje za novi film. Resurection koji mi se uz trojku natječe za najslabiji nastavak (možda je ipak bolji od trojke), je ipak imao svoju radnju i svoju ideju, iako mi neke stvari kod logike u scenariju nisu pasale, odnosno gluma Christiana Bale-a mi nije sjela. Veselim se novom nastavku kultne franšize u svakom slučaju, iako ne vjerujem da ću biti fan ove iteracije, jer mi se čini da će to biti samo "wow wannabe" action-a-lot copy paste.

Misli valjda Salvation? Nikad čuo za Resurection......inače, meni se čini ovako iz prvog dojma da bi mogao biti sasvim solidan, a od Salvationa sigurno bolji, lošiji nemože biti.

18 godina
mbaksa kaže...

Ne kužim svrhu postojanja ovog filma. Reboot koji to nije. Bućkuriš napravljen od prva dva (tri?) dijela. Što novo taj film donosi, osim živog ocvalog Švarcija? Problem s prva dva terminatora (koji nije bio evidentan u vrijeme kad su objavljeni kad je to bilo svježen i neisfurano) je bio što su ti filmovi u osnovi igre lovice (chase), slično kao i Alieni. Jednom, dvaput možeš to prodat, ali više od toga ne. Mislim, koja je radnja takvih filmova? Protagonisti su u bijegu i love ih praktički kroz veći dio filma. I onda se opet love praktički kroz prvi nastavak. I onda opet kroz drugi nastavak? I treći? I onda kroz još jedan film?

Ni meni to nije jasno,  zakaj petljaju s predhodnim filmovima te tematike, uvodeći iste likove u drugoj realnosti?(Sad svi znaju da terminatori dolaze po njih u prošlost, i da otpor isto šalje pomoć ?)

Isto kaj je s tim Terminator Salvation, zakaj ga svi tak mrze, meni je čisto solidan film :D 

Nakon 3 pive,sve ružne odu doma; LoL nick: TommyGavin (East)
18 godina

Meni se čini previše "casual akcić za mase". I dalje čekam atmosferu jedinice...
I da, pregadilo mi se kad sam vidio da su išli rekreirati scene. Michael Biehn je jedini Kyle Reese za mene (sad je stariji, al zašto pobogu dirati te scene), a mogli su komotno staviti još uvijek mladog Edwarda Furlonga. To mi je još u T3 smetalo; što su stavili onog mekušca koji je bio Belieber umjesto buntovnika kakav je odrastao u T2.
U Arnija ne sumnjam, u svim intervjuima vidi se kako je lik pun entuzijazma kada govori o ulozi terminatora. Znači plaši me da će biti promašena atmosfera i neki glumci (pogotovo kad su "originalni" tu negdje)

Zaključak - miriše mi na novog RoboCopa, koji je mračnu cyberpunk atmosferu pretvorio u glupavi cgi akcić uz poruku Cameronu da pusti 3D mačkolik Pocahontas svijet i vrati se pravom SF-u.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
16 godina

Meni se čini da oni sa ovim žele napraviti ono što je X-men Days of future past napravio za tu franšizu.

Napraviti reboot koji je ujedno i nastavak, neka alternativna vremenska linija koja ne poništava stare filmove a ostavlja mjesta za nove.

Swedish latin super funk.
17 godina
neaktivan

Što očekivati od današnjih filmova opcenito. Sve je puno CGI-a. Ti glumci ce mahat rukama ispred zelenog platna i kasnije ce samo oko njih nacrtat film. Po meni je najbolji terminator 2 a onda jedinica.

11 godina
neaktivan
Lovac kaže...

Meni se čini previše "casual akcić za mase". I dalje čekam atmosferu jedinice...
I da, pregadilo mi se kad sam vidio da su išli rekreirati scene. Michael Biehn je jedini Kyle Reese za mene (sad je stariji, al zašto pobogu dirati te scene), a mogli su komotno staviti još uvijek mladog Edwarda Furlonga. To mi je još u T3 smetalo; što su stavili onog mekušca koji je bio Belieber umjesto buntovnika kakav je odrastao u T2.
U Arnija ne sumnjam, u svim intervjuima vidi se kako je lik pun entuzijazma kada govori o ulozi terminatora. Znači plaši me da će biti promašena atmosfera i neki glumci (pogotovo kad su "originalni" tu negdje)

Zaključak - miriše mi na novog RoboCopa, koji je mračnu cyberpunk atmosferu pretvorio u glupavi cgi akcić uz poruku Cameronu da pusti 3D mačkolik Pocahontas svijet i vrati se pravom SF-u.

Oprosti, ali jesi li ti vidio kako danas izgleda Edward Furlong? Može proći jedino za ulogu drogeraša i ispičuture, nikako vođu pobunjenika protiv strojeva lol

16 godina
neaktivan
Lovac kaže...

Mislim da ovaj nastavak ide više u smjeru Plaćenika.

Naime još jedan cool film koji ni po čemu neće postati poseban (klasik kao što su T1 i T2) osim što će nas u datom trenutku prikazivanja razveseliti (najviše fanove) i vratiti nam uspomene na neka prošla vremena. 

PS

Slažem se sa usporedbom sa RoboCopom.

http://www.norgems.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice