Last.fm scrobbling problem!

poruka: 19
|
čitano: 2.646
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Večer forumaši.
Kao prvo koristio sam opciju traži na bug-u i nisam našao problem. Tako da se ne zakljucava tema :)

Problem je iduci :
Registrirao sam se na Last.fm, skinuo Lfm Scrobbler instalrao sve fino, update mi glazbu s winampa na profil.Tu počinje problem.Kad upalim Lfm scrobbler i pustim muziku preko winampa/WMP na profilu nema reakcije.
Ostaju samo one pjesme koje su dosle na profil kad sam tek instalirao Scrobbler. Znači ne pokazuje mi što slušam i ne updejta mi profil tj. 509 plays od kad sam se registrirao.

Nadam se da kontate pitanje i da ćete mi pomoci kod problema.

unaprijed hvala ! :D

EDIT : Loginam se na Lfm scrobbler i imam plugine za winamp i WMP.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2011 22:03 (kinaa.).
16 godina
neaktivan
Ne znam kako je kod Winampa jer ga nisam nikad koristio, ali pretpostavljam da moras ukljuciti plugin negdje u opcijama, kao kod WMPa.
17 godina

Jesi li provjerio da ti firewall od Windowsa ili koji već koristiš, ne blokira izlaznu konekciju Last.fm? Može biti da je do toga. Da li ti scrobble radi u WMPu ili je ista stvar kao i kod Winampa? Da li si skinuo zadnju verziju, te prije njene instalacije izbrisao stari Last.fm, ali s nekih naprednim programom za brisanje instalacija (Revo i sl.)?

18 godina
neaktivan

Možda ti je scrobblao ali ti nije poslao na profil

Odi na Help -> Diagnostics i vidi da li ti je u cacheu možda.

Meni se nekad znalo dosta pjesmi nakupiti jer mi nije htio poslat na profil puna 2 tjedna i odjedanput posalje.

EDIT: Ne znam za winamp kako pogledati da li je plug-in "ukljucen" ali za WMP odi na Tools -> Plug-ins i vidi da li ti last.fm plugin ima kvacicu.

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2011 14:21 (AA-d00d).
14 godina
neaktivan
Re: Last.fm scrobbling problem!
WackyZG kaže...

Jesi li provjerio da ti firewall od Windowsa ili koji već koristiš, ne blokira izlaznu konekciju Last.fm? Može biti da je do toga. Da li ti scrobble radi u WMPu ili je ista stvar kao i kod Winampa? Da li si skinuo zadnju verziju, te prije njene instalacije izbrisao stari Last.fm, ali s nekih naprednim programom za brisanje instalacija (Revo i sl.)?

Provjerit cu Firewall sada ali sumnjam da je to toga,palio sam ga i gasio. A to s brisanjem sad cu oprobati. bit ce edt

EDIT : izbrisao sam s revom i opet skinuo izgasio FWall i Avast i opet neće! Neki prijedlog jos? Ili da poslusam momka koji mi kaze da cekam?

@ovi iznad - plugini su oznaceni i rade

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2011 16:15 (kinaa.).
17 godina
neaktivan

Napravi ovo što ti je d00d rekao - odi na Help>Diagnostics, i ako na tom popisu imaš neke pjesme, samo klikni recconect i pojavit će ti se na Last.FM profilu.

Ako je popis prazan, znači da ti ih nije scrobblalo.

I još nešto što je meni pravilo probleme - last.fm neće scrobbla ako ti sat na kompu nije točno namješten, pa probaj to.

14 godina
neaktivan
betmen kaže...

Napravi ovo što ti je d00d rekao - odi na Help>Diagnostics, i ako na tom popisu imaš neke pjesme, samo klikni recconect i pojavit će ti se na Last.FM profilu.

Ako je popis prazan, znači da ti ih nije scrobblalo.

I još nešto što je meni pravilo probleme - last.fm neće scrobbla ako ti sat na kompu nije točno namješten, pa probaj to.

probao sam.Nema pjesama ni ništa!Išao sam recconect isto! {#}

- vrijeme je točno! {#}

još neki prijedlog?

17 godina
neaktivan

Nema pjesama, znači nije ih uopće skroblalo.

Hm.. Iz mojih iskustava može biti jedna od ove dvije stvari:

• Malo glupo, ali sat mora biti točan u minutu, namjesti ga prema ovom: http://wwp.greenwichmeantime.com/time-zone/europe/croatia/time/ Moj laptop ima problema s CMOS baterijom, pa mu se sat nekad resetira na 01.01.2001., a kad se to dogodi bude mi isti problem kao i tebi (dok ne namjestim sat, jeli)
  • Još gluplje, ali da ti nije možda isključeno skroblanje? Ikona u trayu ti mora svijetliti crvenom bojom, ako je siva onda je isključeno. 
14 godina
neaktivan
betmen kaže...

Nema pjesama, znači nije ih uopće skroblalo.

Hm.. Iz mojih iskustava može biti jedna od ove dvije stvari:

• Malo glupo, ali sat mora biti točan u minutu, namjesti ga prema ovom: http://wwp.greenwichmeantime.com/time-zone/europe/croatia/time/ Moj laptop ima problema s CMOS baterijom, pa mu se sat nekad resetira na 01.01.2001., a kad se to dogodi bude mi isti problem kao i tebi (dok ne namjestim sat, jeli)
  • Još gluplje, ali da ti nije možda isključeno skroblanje? Ikona u trayu ti mora svijetliti crvenom bojom, ako je siva onda je isključeno. 

namjestio sam tj. ceć je točan bio >.<  opet nista

{#}  daj brate nisam debil

18 godina

jel tebi scrobbla pa ne poslaje na last.fm profil ili ne scrobbla uopce?

Marilyn Manson
14 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

jel tebi scrobbla pa ne poslaje na last.fm profil ili ne scrobbla uopce?

ne scrobbla uopće {#}

18 godina

pogledaj nes od ovog

dali si ulogiran u tom programu ako nisi odi tamo na add user i dodaj

mozda ti fali pluginovi za player odi pod tools get plugin i onda skini za koju player ti vec treba

mozda ti nevaljau tagovi pjesama pa nece scrobblat jel ne nade informacije

Marilyn Manson
14 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

pogledaj nes od ovog

dali si ulogiran u tom programu ako nisi odi tamo na add user i dodaj

mozda ti fali pluginovi za player odi pod tools get plugin i onda skini za koju player ti vec treba

mozda ti nevaljau tagovi pjesama pa nece scrobblat jel ne nade informacije

- ima user =)
- Kad kliknem da skida,piše da plugini već postoje,i sve je fino označeno u winampu odnosno WMP.

- ima i pjesama što nemaju tagova ali i onih što imaju.Palim samo one što imaju i opet neće da scrobbla {#}

17 godina
neaktivan
kinaa. kaže...

Ne moraš se ljutiti, možda je problem baš u nekoj sitnici... Događalo se i pametnijima od tebe.

Ajde stavi screenshot scrobblera dok slušaš neku pjesmu. Ovako treba izgledati kad radi:

slika1 slika1
I provjeri imaš li u opcijama kvačice na svim diskovima, kao na slici 2.

slika2 slika2

18 godina

odi u tools-options-scrobbling i vidi dali su ti oznaceni direktroji na kojima ti se pjesme nalaze

EDIT:evo prestigo me vec

Marilyn Manson
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2011 17:44 (R4zOR229).
14 godina
neaktivan
betmen kaže...
kinaa. kaže...

Ne moraš se ljutiti, možda je problem baš u nekoj sitnici... Događalo se i pametnijima od tebe.

Ajde stavi screenshot scrobblera dok slušaš neku pjesmu. Ovako treba izgledati kad radi:

I provjeri imaš li u opcijama kvačice na svim diskovima, kao na slici 2.

izvini,irititiran sam ovim problemom :/

http://imageshack.us/photo/my-images/694/sdfsfsg.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/824/fssk.jpg/

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2011 21:16 (kinaa.).
18 godina

koju verziju winampa imas?

Marilyn Manson
14 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

koju verziju winampa imas?

v5.601

18 godina

Probaj ovo:

Step 1

For Windows XP: Firstly open any folder on your computer. From top menu select Tools=>Folder Options=>View. Select "Show Hidden Files and Folders", "Apply" and "OK".

For Windows Vista: Firstly open any folder on your computer. From top menu select Organize=>Folder and Search Options=>View. Select "Show Hidden Files and Folders", "Apply" and "OK".

I do not know how it looks for other operating systems.

Step 2

If you want to keep your listened tracks, you have to find a file with history playback. It is usually placed here:

1) For Windows XP: C:\Documents and Settings\your_username\Local Settings\Application Data\Last.fm\Client.

2) For Windows Vista: C:\Users\AppData\Local\Last.fm\Client.

Once you enter into that folder, copy this file yourusername_submissions.xml and paste it elsewhere on your hard drive.

Step 3

For Windows XP: Uninstall Last.fm Scrobbler. Then go to C:\Documents and Settings\Your username\Local Settings\Application Data. Find Last.fm folder and delete it. Return to C:\Documents and Settings\Your username\Local Settings and delete folder "temp". After reboot your system. When the system loads, install Last.fm Scrobbler. Install plugin to your player and play a track.

For Windows Vista: Uninstall Last.fm Scrobbler. Then go to C:\Users\AppData\Local. Find Last.fm folder and delete it. Then go to C:\Users\AppData\Local\Temp. Delete all files and folders from folder "Temp". After, reboot your system. When the system loads, install Last.fm Scrobbler. Install plugin to your player and play a track.

Step 4

After reinstallation of Last.fm Scrobbler, you should paste this file (yourusername_submissions.xml) in the same place (C:\Documents and Settings\your_username\Local Settings\Application Data\Last.fm\Client or C:\Users\AppData\Local\Last.fm\Client).

I hope this will help you.
Marilyn Manson
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2011 21:38 (R4zOR229).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice