Ovisi i od uređaja. Recimo samsung je shit kad je signal u pitanju. Dok Honor/Huawei ubija. Tak recimo ja na bonbonu imam full 5g singal na honoru dok frend na HT-u i S23+ crticu dve. Razlika 10 dbm u korist Honora.
Ja imam Samsung A56 i isto imam slab signal 4G jedna ili dvije crtice signala, a to je zato što se stalno spaja na veću frekvenciju band b1 (2100 MHz) ili b3 (1800 MHz) a te frekvencije imaju lošiju slabiju pokrivenost, ali zato daju veće brzine interneta.
Tek kada se spoji na b20 (800 MHz) ili b8 (900 MHz) onda se dobije više crtica signala, ali to je rijetkost uglavnom koristi one 2 veće.
Dok na Xiaomi ili Honor mobitelu je signal bolji oni valjda koriste ove manje niže frekvenciju pa možda zbog toga imaju više crtica signala ili je baš na Samsung mobitelima takva lošija antenica u njemu.
Ovisi i od uređaja. Recimo samsung je shit kad je signal u pitanju. Dok Honor/Huawei ubija. Tak recimo ja na bonbonu imam full 5g singal na honoru dok frend na HT-u i S23+ crticu dve. Razlika 10 dbm u korist Honora.
Može biti to, prešao sam sa Xiaomia 13T na S25+
A što npr. ako je moje područje bolje pokriveno A1 tornjem, pa ako HT koristi njihovu mrežu (odašiljač) može li biti da nije isti tretman HT i bonbon korisnika?
Ja imam Samsung A56 i isto imam slab signal 4G jedna ili dvije crtice signala, a to je zato što se stalno spaja na veću frekvenciju band b1 (2100 MHz) ili b3 (1800 MHz) a te frekvencije imaju lošiju slabiju pokrivenost, ali zato daju veće brzine interneta.
Tek kada se spoji na b20 (800 MHz) ili b8 (900 MHz) onda se dobije više crtica signala, ali to je rijetkost uglavnom koristi one 2 veće.
Dok na Xiaomi ili Honor mobitelu je signal bolji oni valjda koriste ove manje niže frekvenciju pa možda zbog toga imaju više crtica signala ili je baš na Samsung mobitelima takva lošija antenica u njemu.
Bolji modeli Honora imaju dodatan RF chip (C1+, C2) za bolji GSM signal i bolji WIFI transfer. Ali općenito Huawei/Honor je uvijek imao najbolji signal.
Može biti to, prešao sam sa Xiaomia 13T na S25+
A što npr. ako je moje područje bolje pokriveno A1 tornjem, pa ako HT koristi njihovu mrežu (odašiljač) može li biti da nije isti tretman HT i bonbon korisnika?
To ti je zicer ...
Recimo ja sam na Xiaomi imao samo jednu frekvenciju/band nije mi radio agregaciju.
To najbolje možete vidjeti pomoću aplikacije netmonster.
Recimo ja sam na Xiaomi imao samo jednu frekvenciju/band nije mi radio agregaciju.
To najbolje možete vidjeti pomoću aplikacije netmonster.
Ali blizu si i odašiljaču cca 300m
@perodinamit
Ako ćeš samo broj s 500 minuta razgovora, to je 4€ mjesečno. Ako ćeš 7GB interneta, to je 4€ mjesečno. Ili sve skupa platiš 8GB. Niže od toga nisam našao.
Ako ćeš samo broj s 500 minuta razgovora, to je 4€ mjesečno. Ako ćeš 7GB interneta, to je 4€ mjesečno. Ili sve skupa platiš 8GB. Niže od toga nisam našao.
Ima u Tomatu najmanja tarifa na bonove 5,90 eura i u A1 ako se postane novi korisnik sve tarife su 50% jeftinije i još ako se uzme odmah tarifa unaprijed na 6 mjeseci, najmanja OK tarifa mjesečno ispadne 3,56 eura.
Ima u Tomatu najmanja tarifa na bonove 5,90 eura i u A1 ako se postane novi korisnik sve tarife su 50% jeftinije i još ako se uzme odmah tarifa unaprijed na 6 mjeseci, najmanja OK tarifa mjesečno ispadne 3,56 eura.
Koja je to tarifa? Jel na bonove radi volte/vowifi?
Koja je to tarifa? Jel na bonove radi volte/vowifi?
ta tarifa od a1 je ovdje: https://www.a1.hr/privatni/mobiteli/a1-na-bonove/prijenos-broja
piše 4,45€ ... kaj nakon 6 mjeseci
piše 4,45€ ... kaj nakon 6 mjeseci
Milsim da im Web stranica ne prikazuje dobro. Ja dok sam nedavno to ugovarao, preko mobilne aplikacije mi je bilo 3,56 eura mjesečno, tj. odmah sam morao platiti 21,36 eura, jer se plaća unaprijed za 6 mjeseci i onda se svaki mjesec tarifa sama aktivira.
Mislim da se može još ugovoriti ovo što im piše na web-u. Ja sam osobno u A1 na bonovima i najmanju tarifu plaćam 3,56 eura mjesečno. To je danas valjda najniže moguće što se može ugovoriti.
hvala!
Jel može netko provjerit jel A1 na bonove ima votle i vowifi
ja sam na A1 bonovima (25 god. već...)
Nema VoWiFi niti VoLTE, tarifa Ok
Na istom mobu HT na bonove uredno radi VoWiFi i VoLTE
kakvi šamani ... jel ima 5g?
Da znam, imam bonbon ... oni sve to imaju odavnina.