Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 613.127
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Temperature vaših PC grijalica
dreadmoore kaže...
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

Pa temp. su bitne jer ako ti se zagrijavaju smanjuje se vijek trajanja el.komponenti, komponente pocinju buciti jer hladnjaci pokusavaju to ohladiti, pregrijavanjem ti takoder mogu pasti i perfomanse jer ce odredene komponente da bi se zastitile poceti smanjivati napon a shodno tome i taktove!

Normalne teperature za cpu u igrama se krecu od 50-70°c vise od toga nisu pozeljne, gpu temp su takoder prihvatljive do 75°c jer sve iznad toga poprilicno zagrijava kompletno kuciste i tih temp se tesko rijesiti bez ogromne buke!

Programa imas na tone tipa msi afterburner, gpu-z za gpu, cpu pak hwinfo, aida, specy i mnoge druge!lp

Boldano je pogresno. Sta cooler vise smanji temperaturu cipu to je vise topline prenio u kuciste...

Neznam sto si mu to boldao pa evo i ja tebi da boldam ali covjek u svakom slucaju u pravu.Sto je napisao navedeno i sve stoji.

A onda fizika nije u pravu....

12 godina
Moj PC  
4 0 hvala 4
15 godina

evo zanimljivo bio nosio laptop na servis i rekao da graficka  gt 840m ide do 90°C koje su po meni vioke temperature u full loadu dobio odgovor da kao da su lazna ocitanja i sta bi ima covjek na kraju trebao reci

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dreadmoore kaže...

evo zanimljivo bio nosio laptop na servis i rekao da graficka  gt 840m ide do 90°C koje su po meni vioke temperature u full loadu dobio odgovor da kao da su lazna ocitanja i sta bi ima covjek na kraju trebao reci

Pa na kraju bi im reka da su oni lažni servis i nek se ostave tog posla ako ga ne žele radit.

Komplikacija je rastavit laptop i promjenit pastu i to velika komplikacija ali ako neki posa triba napravit onda ga triba napravit il minjat profesiju.

15 godina
nicky.sl kaže...

Pa na kraju bi im reka da su oni lažni servis i nek se ostave tog posla ako ga ne žele radit.

Komplikacija je rastavit laptop i promjenit pastu i to velika komplikacija ali ako neki posa triba napravit onda ga triba napravit il minjat profesiju.

Kim-Tec Vitez ovlasteni serviser za asus i ostale proizvode u bosni

15 godina
nicky.sl kaže...
dreadmoore kaže...

Ma kakva komplikacija niki!! Koliko san puta to napravia iz dosade i sebi i drugima nemogu nabrojat, je da sad fali jedno 8 vida al sve štima! :D

15 godina

Ma evo imam na umu da ja rastavim laptop i to uradim stavim novu pastu i riješim to ali kad je još pod garancijom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

moje

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Peykovac kaže...

moje

Optereti to malo ovako u mirovanju temperature ničemu ne služe niti što pokazuju.

neda mi se
9 godina
neaktivan

Bolje rečeno, temperature "hladilice"... 

Ambijent 23-25c.

7 120mm ventilatora na oko 1000 okretaja.

1 200mm na oko 600 okretaja.

Precision beats power and timing beats speed

0 0 hvala 0
12 godina
Arnel16 kaže...

Ambijent 23-25c.

I ti hoćeš reć da je pod opterećenjem i još ćeš reć da ispravno pokazuje temperaturu ?!!?

neda mi se
9 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
Arnel16 kaže...

Ambijent 23-25c.

I ti hoćeš reć da je pod opterećenjem i još ćeš reć da ispravno pokazuje temperaturu ?!!?

Nije problem upalit i prime95, aidu64 i par stress testova u isto vrijeme, cisto sumnjam da ce temperatura biti drugacija. 

Zasto mislis da ne pokazuje dobro? Sto bi trebao sad termosondu stavljat da izmjerim u pikocelzij za vas. 

Ne znam jesi li primjetio krivulju na donjem grafu, lijepo pokazuje 100% load i 0% throttle. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2016 23:07 (Arnel16).
12 godina

Nemoguće je da toliko naklokan proc pod opterećenjem ne prelazi 44.

Upali HWmonitor i nek mjeri za vrime testa tako da se vide i min i max temperature.

neda mi se
9 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Nemoguće je da toliko naklokan proc pod opterećenjem ne prelazi 44.

Upali HWmonitor i nek mjeri za vrime testa tako da se vide i min i max temperature.

Ah, sve je moguce. Sutra ide HWMonitor+AIDA64+Prime95+CPU-Z. Sad je vec kasno. Ostavljam sve ventilatore pri okretajima kao sto su bili u tom screenshotu.

Koliko da drzim test prije nego sto uzmem screenshot?

12 godina

Nemoguće je da radi na max 44c pri tolikom naponu i taktu.

Ili ti ne pokazuje kako triba ili mjeriš temperaturu poslije a ne za vrime testa a najprije će bit ono o čemu smo već raspravljali. Pola funkcija mu ne radi uopće a druga polovica zbugano.

Previše sam procesora kloka i doslovno mrcvarija a jednog sam i ubio kao i nekoliko matičnih ploča tako da iman iskustva s tim stvarima i nema šanse da bi virova u te tvoje temperature.

neda mi se
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2016 23:28 (nicky.sl).
13 godina
protjeran
Na mobu sam pa nevidim od mutnila no 44°c mozes imat samo na stocku! Lol koji lik...
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Ili ti ne pokazuje kako triba ili mjeriš temperaturu poslije a ne za vrime testa a najprije će bit ono o čemu smo već raspravljali. Pola funkcija mu ne radi uopće a druga polovica zbugano.

Opet kazem, screenshot pokazuje svoje. Ako ne vidis krivulju koja jos uvijek stoji u konstantnoj zoni 100% (po nekoj logici jos uvijek je u loadu) i opterecenje jezgri u opisu sistema stoji na 100% znaci screenshot je okinut dok je procesor bio opterecen. Noviji BIOS je sredio "bugganu" temperaturu, tako da to vise nije problem. 

Ajde nicky molim te stavi u i5 club da vidimo sto je zbugano toliko da se svi zale i nitko ne moze povjerovat. Integrirana, par nepotrebnih instrukcija i sto jos? Valjda mi koji imamo clockane i5 znamo sto je pokidano...  

12 godina
Stjepanj kaže...
Na mobu sam pa nevidim od mutnila no 44°c mozes imat samo na stocku! Lol koji lik...

Piše mu za CPU Package 44c, moš mislit.

neda mi se
9 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Otvori na svojoj bjesnoj skylake konfi i vidit ces cpu-z 4600mhz takt. ili ces reci da je photoshop? voltaze vidis na aida64 a i na cpu-z. losi argumenti...

12 godina
Arnel16 kaže...
nicky.sl kaže...

Opet kazem, screenshot pokazuje svoje. Ako ne vidis krivulju koja jos uvijek stoji u konstantnoj zoni 100% (po nekoj logici jos uvijek je u loadu) i opterecenje jezgri u opisu sistema stoji na 100% znaci screenshot je okinut dok je procesor bio opterecen. Noviji BIOS je sredio "bugganu" temperaturu, tako da to vise nije problem. 

Ajde nicky molim te stavi u i5 club da vidimo sto je zbugano toliko da se svi zale i nitko ne moze povjerovat. Integrirana, par nepotrebnih instrukcija i sto jos? Valjda mi koji imamo clockane i5 znamo sto je pokidano...  

Pa očigledno ti nijedan senzor ne radi kako triba.

neda mi se
13 godina
protjeran
Ak ne pise barem 120w neradi on ni na 30% loada! Hahaha, hebla vas aida, fata i suseda kata!
9 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Ak ne pise barem 120w neradi on ni na 30% loada! Hahaha, hebla vas aida, fata i suseda kata!

"stock" TDP mu i je 65W kao sto je deklarirano na ark.intel. 

13 godina
protjeran
Je na 3ghz s svim jezgrama!lol
9 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
Arnel16 kaže...
nicky.sl kaže...

Pa očigledno ti nijedan senzor ne radi kako triba.

A da imam "K" verziju bi radili senzori lol

Ako cete vjerovat, vjerujte. stavit cu jos par primjera sutra. ako necete, nije moj problem. doletite u zadar ako nije problem, najavite se i uvjerite se :)

12 godina
Arnel16 kaže...
Stjepanj kaže...

Aj zaprži ti njega Intel Burn testom samo onih standardnih deset prolaza i mjeri parametre s HWmonitorom pa pokaži.

neda mi se
9 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
Arnel16 kaže...
Stjepanj kaže...

Aj zaprži ti njega Intel Burn testom samo onih standardnih deset prolaza i mjeri parametre s HWmonitorom pa pokaži.

nije problem care. ako treba mogu i video snimiti da ne kazete dta nije legit a i usput cete cuti buku sistema odnosno tisinu. :D

Zadnja verzija je 2.54 ako se ne varam? Da ne bi bilo "krivu si verziju koristio".

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2016 23:48 (Arnel16).
13 godina
neaktivan

Pa, s obzirom da je taj skylake pod noctuom i da ima ogroman airflow u kućištu te da je označio samo "stress cpu" u aidi (inače se označi i fpu i cache i system memory), temperature i nisu tako nevjerovatne. Zapravo su otprilike kakve bi trebale biti u odnosu na postavke, ali s obzirom na ostale temp, pogotovo hdd-a vrlo je vjerovatno da je ambijentalna temp malo niža nego što on tvrdi.

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
_mark0_69 kaže...

Pa, s obzirom da je taj skylake pod noctuom i da ima ogroman airflow u kućištu te da je označio samo "stress cpu" u aidi (inače se označi i fpu i cache i system memory), temperature i nisu tako nevjerovatne. Zapravo su otprilike kakve bi trebale biti u odnosu na postavke, ali s obzirom na ostale temp, pogotovo hdd-a vrlo je vjerovatno da je ambijentalna temp malo niža nego što on tvrdi.

Ma neka on njega zaprži Intel Burn Testom pa da vidimo, al ja sam uvjeren da mu ne pokazuje dobro

neda mi se
9 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
_mark0_69 kaže...

Ma neka on njega zaprži Intel Burn Testom pa da vidimo, al ja sam uvjeren da mu ne pokazuje dobro

evo taman przin sa Intel Burnom v2.54 sa Maximum preset, maximum RAM usage, imam upaljen HWInfo cijelo vrijeme i CPU-Z da pokaze takt procesora, uskoro ce biti gotovo pa cu staviti ovdje

nicky.sl  Stjepanj 

9 godina
neaktivan

evo, 10 krugova sa standard metodom. jos isprobavam extreme, cini mi se da mu dosta duze treba. opet senzor ne valja ili sto cete sad reci?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice