SQL program za školu??

poruka: 16
|
čitano: 9.010
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
SQL program za školu??
zdravo.
ovako idem u srednju skoli i imam predmet baze podataka i ucimo SQL.
na internetu sam trazio taj program i nadjem ali mi neke verzije i nazivi nisu jasni,
pa bi molio nekog da mi kaze koji je naziv programa sto meni treba???
npr do sada smo radili u access-u baze tipa biblioteka, prodavnice i tako to...

hvala unaprijed
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: SQL program za školu??
jovo.r kaže...
zdravo.
ovako idem u srednju skoli i imam predmet baze podataka i ucimo SQL.
na internetu sam trazio taj program i nadjem ali mi neke verzije i nazivi nisu jasni,
pa bi molio nekog da mi kaze koji je naziv programa sto meni treba???
npr do sada smo radili u access-u baze tipa biblioteka, prodavnice i tako to...

hvala unaprijed

što točno učite u radite?

imaš komercijalni Microsoft SQL koji je za poslovnu primjenu i poprilično je skup

od besplatnih (a njavjerojatnije i onih na kojima ti radiš u šk) imaš Microsoft SQL Express (odnosno u starijim verzijama se to zvalo MSDE) ili opet verzije MySQL

kod mene normalno radi.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 16:28 (cekpi).
15 godina
neaktivan
netreba nesto previse opcija, j sam instalirao MySQL ali nije mi nist jasno, gdje pravim tabele, formiram upite i ostale stvari....
16 godina
neaktivan
jovo.r kaže...
netreba nesto previse opcija, j sam instalirao MySQL ali nije mi nist jasno, gdje pravim tabele, formiram upite i ostale stvari....

jel imate vi kakvu literaturu za taj predmet tj da li su vam uopće rekli što ćete radit?

kod mene normalno radi.....
15 godina
neaktivan
ma prof kao iz neke knjge diktira... a sta cemo raditi nis rekli
15 godina
neaktivan
SQL program za školu??

skužio sam sve sad... :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 17:49 (jovo.r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
SQL program za školu??

SQL je jezik... podržan od relacijskih baza. Dovoljan ti je access u kojem si već radio (query), za ostalo imaš experss... ali to nije potrebno instalirati za učenje.

btw, na MSovim stranicama imaš dovoljno helpova i primjera, MSDN i TechNet. Google is your friend, samo primjeni sintaksu SQLa u traženju. ;-)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

2 0 hvala 0
17 godina
SQL program za školu??

Samo nemoj Access (osim ako te ne teraju u školi), jer on ne koristi ni standardni, ni MS-ov Transact SQL (proširena vatijanta standardnog), nego nešto treće.

Ako si se već snašao sa MySQL-om, samo nastavi i puno sreće, dobar izbor. Inače, osim njega bilo kome zainteresovanom preporučujem i MS SQL Server (neku varijantu koju možeš dobiti besplatno) i PostgreSQL.

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Samo nemoj Access (osim ako te ne teraju u školi), jer on ne koristi ni standardni, ni MS-ov Transact SQL (proširena vatijanta standardnog), nego nešto treće.

Ako si se već snašao sa MySQL-om, samo nastavi i puno sreće, dobar izbor. Inače, osim njega bilo kome zainteresovanom preporučujem i MS SQL Server (neku varijantu koju možeš dobiti besplatno) i PostgreSQL.

Zašto ljudi pričaju gluposti kako bi drugi pomislili da su pametni? {#}

Slobodno uzmi Access. Nema apsolutno ništa loše s tom bazom i bez problema se koristi čak i u više-klijentskom radu. Baza je besplatna a u sebi može sadržavati i reporte, macroe (VBA) pa čak i pune aplikacije.

S druge strane MySQL je pravo leglo bugova i dobar je samo kad je riječ o webu tj. web stranicama. Za neku komunikaciju desktop klijent-web to je noćna mora. Isto tako, za jednog školarca koji tek ulazi u svijet baza MySQL je prekompleksan i nepotreban. I uopće, za nekakav SQL nema smisla instalirati server bazu kad ti je Access sasvim dovoljan. Kreiraš datoteku i to je to. A jednog dana kad budeš napredniji logičan nastavak je MS SQL server, a takva baza se može stvoriti iz samog Accessa (upsizing).

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 9:23 (TracerCPP).
17 godina
SQL program za školu??

Je l' se tvoja prva rečenica odnosila na tebe samog i ostatak posta koji je usledio?!

Poslednji put kad sam morao da se bakćem sa Accessom, sećam se da se za neke relativno osnovne stvari morala koristiti sintaksa koja nije u skladu sa SQL standardom. Ako čovek hoće da nauči SQL, mislim da je krajnje glupo da uzme bazu koja ne poštuje standard i na kojoj će morati da koristi sintaksu koja ne radi ni u jednoj drugoj bazi.

Takođe, odakle ti to da je Access besplatan?!

Što se MySQL-a (koji je za promenu stvarno besplatan) tiče, dečko je rekao da ga je već skinuo i da je počeo da se snalazi i zato sam mu rekao da nastavi s time. Koristio sam ga i ne sećam se nikakvih posebnih problema, gde god da se nalazila mašina na kojoj je server bio instaliran. Pri tom sam predložio i dve alternative, PostgreSQL (koji trenutno koristim) i MS SQL Server.

I nema potrebe podcenjivati školarce. Kada smo krenuli sa bazama u srednjoj, Accessom smo se zamajavali "čitav" jedan čas, a onda smo prešli na MS SQL Server i ništa nam nije falilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da, i moja preporuka ti je mysql ili mssql ( imas express verziju koja je free ) . Access je turbo stara ( cak bi se usudio reci i losa )  baza podataka, a da ne pricam koliko je sporija od mysql/mssqla.

14 godina
neaktivan

1. MS Access radi po standardu. Nisam siguran kojeg su zadnjeg ugradili no znam da je još od verzije 2002 unutra ANSI SQL-92. Znači, ništa divlje ili nepoznato. U novijim verzijama Accessa sigurno je i noviji standard. Access ima neke druge restrikcije koje su vezane uz sigurnost (poput nedozvoljenog izvšavanja više INSERT upita odjednom), no to je jedna druga tema.

2. Access baza je besplatna. Razlikuj bazu od MS Access aplikacije.

3. Leglo bugova zvano MySQL nije nešto što se treba smatrati ozbiljnom bazom. Moja iskustva s MySQL-om (online): Spora konekcija, iznenadni gubitci konekcije, sporo dohvaćanje upita, forsiranje ODBC-a, nedostupnost kroz ADO, slaba podrška itd itd.. Ukratko, sasvim nepouzdano za nekakav profesionalni rad.

Ako govorimo o učenju sql-a onda se u školama za to koristi Access i točka. Nikakve server baze. Zna se čemu služe server baze a to nije sigurno da bi se pomoću njih učio referencijalni integritet, relacije (master-detail), normalizacija i sl. Za to je idealan Access jer to fino sve može vizualizirati. A za rad se koriste profesionalne baze poput MS SQL-a. MySQL je tek tu jer je pogodan za rad s webom (jer je besplatan).

15 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

3. Leglo bugova zvano MySQL nije nešto što se treba smatrati ozbiljnom bazom. Moja iskustva s MySQL-om (online): Spora konekcija, iznenadni gubitci konekcije, sporo dohvaćanje upita, forsiranje ODBC-a, nedostupnost kroz ADO, slaba podrška itd itd.. Ukratko, sasvim nepouzdano za nekakav profesionalni rad.

Očito neznaš koristiti MySQL. Ja sam problema imao češće sa MS SQL bazama nego sa MySQL. A konekcija ti najčešće ovisi o serverima na kojima ti se nalazi baza.... uglavnom ne da mi se dokazivati ti suprotno, ali ako misliš da je MySQL loš onda stvarno neznaš što pričaš.

BTW moja prekoporuka za školu je MySQL jer je besplatan, dostupan, brz, efikasan, ima dobro podršku i hrpetinu tutoriala,...

17 godina
SQL program za školu??

Koji smo geekovi, "moja baza je bolja od tvoje".  {#}  {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SQL program za školu??
prosle godine smo ucili access, a ove godine uci se po planu sql... ja sam skinuo i instalirao MS SQL i MySQL ali kod oba je slučaj da nema SQL Server Management Studio u folderu na start meniju. negdje sam nasao da se mora napraviti neki kao server, jel se pomocu SQL Server Management Studio krejiraju baze i ona sama formira???
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Za MS SQL menagment studio ti treba ovo: http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=7593, a za MySQL nemam pojma sta  bi ti moglo bit ja kad skinem MySQL work bench sve radi dobro....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice