Excel dupli podaci

poruka: 12
|
čitano: 5.199
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Excel dupli podaci

bok..

na poslu sam dobio neku bazu u excelu sa oko 100 podataka i ja trebam maknuti one koji se ponavljaju dva i vise puta...

struktura je A ime firme, B kod firme, C adresa itd... 

molim vas moze li mi netko reci kako da to napravim a da ne moram proc svih 100? :(

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 22:58 (antagonist).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Excel dupli podaci

Imaš postupak za sam Excel opisan ovdje: http://support.microsoft.com/kb/262277

Ili pak možeš kombinirati Excel i neku bazu podataka. Npr. uzmeš OpenOfficeov/LibreOfficeov Base, napraviš novu bazu koju ćeš spojiti na eksterni izvor podataka, odnosno na tu Excelovu datoteku. I onda samo napraviš SQL upit:

select distinct * from ime_tablice

I sad kad imaš te podatke, eksportiraš ih - ne znam podržava li OpenOfficeov Base eksport u Excelov format - ako ne podržava, eskportiraš u CSV i importiraš u Excel i to je to.

Ili jednostavno ostaneš u bazi podataka - ovisi za što ti podaci trebaju.

14 godina
mbaksa kaže...

Ili pak možeš kombinirati Excel i neku bazu podataka. Npr. uzmeš OpenOfficeov/LibreOfficeov Base, napraviš novu bazu koju ćeš spojiti na eksterni izvor podataka, odnosno na tu Excelovu datoteku. I onda samo napraviš SQL upit:

I sad kad imaš te podatke, eksportiraš ih - ne znam podržava li OpenOfficeov Base eksport u Excelov format - ako ne podržava, eskportiraš u CSV i importiraš u Excel i to je to.

to cu morat napravit u excelu.. ugl. zadatak mi je izbacit od tih 100 imena duple.. i zato me zanima kako to da napravim lakse da ne moram pojedinacno... nadam se da ce mi ovo pomoci 

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 22:58 (antagonist).
17 godina
antagonist kaže...
mbaksa kaže...

to cu morat napravit u excelu.. ugl. zadatak mi je izbacit od tih 100 imena duple.. i zato me zanima kako to da napravim lakse da ne moram pojedinacno... nadam se da ce mi ovo pomoci 

u excel uto napraviš bez problema koristeći alat koji se zove napredni filtar (advanced filter)...

proguglaj ili piši ako se ne snađeš pa ti složim uputu

15 godina
Nije problem.
Slijedi korake ... počinješ u glavnom meniju
1. Data
2. Filter
3. Advanced filter
Kada si u njemu ...
4. Copy to another location ... odaberi dio tablice bez podataka
5. List range ... odaberi svoju tablicu ( na pr. a1:c155)
6. Unique records only ... u dijelu tablice koji si odabrao u koraku 4 dobiti češ redove koji su unique, tj pojavljuju se samo jednom. Ostalo su duplići.
17 godina
neaktivan
Excel dupli podaci

najjednostavnije rjesenje je da:

otovori karticu DATA

i tamo imas REMOVE DUPLICATES

oznaci kolone i OK

Why make something easy way, when there is hard way

1 0 hvala 0
14 godina
Excel dupli podaci

hvala Vam! to bi inace radio cijeli tjedan a ovako cu samo dva dana.. neke stvari moram manualno posto iako su dupli podaci neka slova su drugacija (tipfeler)

0 0 hvala 0
17 godina
jura131 kaže...

najjednostavnije rjesenje je da:

otovori karticu DATA

i tamo imas REMOVE DUPLICATES

oznaci kolone i OK

da, ali ako nema excel 2007 ili 2010 onda može smao preko advanced filtera.

;)

16 godina
neaktivan
sasa kaže...

da, ali ako nema excel 2007 ili 2010 onda može smao preko advanced filtera.

;)

Advganced filter je OK, za starije verzije nije loše i koristiti Pivot table, narocito sto ako importa nove podatke samo napravi refresh.

War vs Us: http://www.youtube.com/watch?v=1tyhN7Us-F8&feature=related /// - REVOLUTION -
14 godina
Excel dupli podaci

samo za kraj da kazem da sam se unistio sa tom bazom... manualno sam mako oko 4000 podataka i onda mi je tek preko filtera uspjelo izbacit 90% ostalog sranja i onda jos oko 300 za manualno.. :)

zivile baze i ograniceni kompici na poslu :)

0 0 hvala 0
17 godina
antagonist kaže...

samo za kraj da kazem da sam se unistio sa tom bazom... manualno sam mako oko 4000 podataka i onda mi je tek preko filtera uspjelo izbacit 90% ostalog sranja i onda jos oko 300 za manualno.. :)

zivile baze i ograniceni kompici na poslu :)

neka si ti to riješio!

razlog što ti filteri nisu radili jest taj što ti podaci nisu uneseni kako treba pa filteri ne prepoznaju podatke na "pravi" način kako bi ti volio.

definitivno ti je pravo rješenje prelazak na neku bazu...

15 godina
antagonist kaže...

hvala Vam! to bi inace radio cijeli tjedan a ovako cu samo dva dana.. neke stvari moram manualno posto iako su dupli podaci neka slova su drugacija (tipfeler)

Uf što smo pesimistični.

Cijeli tjedan? pa nebi da moraš izbacit duple riječi a kamoli samo dule nazive. Pa imaš ih samo 100 ako sam dobro shvatio?

Čak i uz najjednostavniju moguću manualnu metodu t inebi trebalo više od sat vremena.

Znači da ne znaš baš ni jednu jedinu napredniju metodu uvijek imaš najosnovniju: sortaš ih po abecednom redu, i skrolaš dok ne nađeš 2 ista za redom, jednom obrišeš i ajmo dalje.

Znači koliko ti treba vremena da pročitaš imena 100 firmi? U sat vremena stigneš i to napravit i marendat.

EDIT: osim naravno ako nisam dobro shvatio u kojem su ti formatu podaci i u kojoj količini.

Jer vidim da spominješ nekih 3-4 tisuće sad podataka, pa ne znam.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2011 8:32 (miki1981).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice