Sprejanje skutera

poruka: 16
|
čitano: 23.500
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Sprejanje skutera

Pozdrav, imam skuter Luna 50 vision ( sram me, no onda kad sam ga kupovao prije 4 godine mi bio fora -.-'' ) kao na slici.

Posto je nekoliko puta pao {#} izgulila se maska i boja na njem..

sada me zanima, koji crni i zuti sprej trebam kupit , po mogucnosti crne boje da onako svjetluca na suncu ili matt crne boje , da bi se to lijepo primilo na njeg i da se vise ne vidi uopce trag guljenja boje ?

i na koje stvari kod tog sprejanja trebam pazit, ovo je prvi put da to radim ( sprejam skuter ), pa vas molim pomoc :)

15 godina
protjeran
Re: Sprejanje skutera
fakEEE kaže...

Pozdrav, imam skuter Luna 50 vision ( sram me, no onda kad sam ga kupovao prije 4 godine mi bio fora -.-'' ) kao na slici.

Posto je nekoliko puta pao {#} izgulila se maska i boja na njem..

sada me zanima, koji crni i zuti sprej trebam kupit , po mogucnosti crne boje da onako svjetluca na suncu ili matt crne boje , da bi se to lijepo primilo na njeg i da se vise ne vidi uopce trag guljenja boje ?

i na koje stvari kod tog sprejanja trebam pazit, ovo je prvi put da to radim ( sprejam skuter ), pa vas molim pomoc :)

pričekaj majstora za skutere

da svi znamo o kome pričam 

Sir
15 godina
neaktivan

di je mato kad ga trebaš xD

Inače s matt sprejom ti se neće sjajit, uzmeš crnu sjanju ako želiš sjaj. I misilim da it nisu skupi ti sprejevi, u mojoj lokalnoj trgovini s tim tehnčkim piždarijama matt košta oko 13kn, a sjaj oko 18kn boca.

14 godina
neaktivan
Sprejanje skutera

a znaci nije skupo :D

a koju mi preporucate? matt boju il ovu kaj svjetluca? tj. koja ce se bolje primit?

inace mi je vazno s koje daljine da sprejam da se ne cijedi boja ?

15 godina
neaktivan
Sprejanje skutera

Prije svega ti treba primer za plastiku i renco sprej od 26kn.........................

Preporucam lak sprej.....................

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
14 godina
protjeran
Sprejanje skutera

Prije nego sto pocnes farbat plastike. prvo probaj malo ofarbat neki lim , jer moras se naucit kako povlacit i kako prici jer ces zeznut plastike i morat ces opet :)

14 godina
neaktivan
Sprejanje skutera

hvala onda..znaci renco sprej crni i zuti i probat na komadu plastike prije potezat da se odredim ..

uploadam slike kada zavrsim s sprejanjem, to ce bit valjda ovaj tjedan {#}

EDIT : e da..btw. za ovaj skuter, oce li bit 2 crne boce od 400mL spreja dovoljno il?

zuta bude jedna dovoljna jer to cu samo ove crne djelove koje vidite na slici pobojat zutom, a ostalo crnom ?!

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 19:40 (fakEEE).
15 godina
neaktivan
Sprejanje skutera

Samo nemoj zaboravit primer (imas ga i u spreju) da ti se boja nakon malo jaceg sunca ne bi oljuskala{#}.................

EDIT:

Bit ce dovoljno ak ne budes morao dva puta prelaziti.................

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 19:40 (Ivan 992).
16 godina
odjavljen
Sprejanje skutera

Ajoj... Prvo skini svu boju šmirglom (nemoj neki pregrubi da nebi ostale crte). Izravnaj neravnine auto kitom (udubine i to). Uzimaj sve finiji i finiji brusni papir i na kraju sve dobro očisti (nebi bilo loše i malo vodenog brušenja - mokrom spužvom po maski i onda izbrusiti najfinijim šmirglom). Oprat sve još jednom i dobro osušiti.

Prvo moraš primerom sve preći jer se boja neće uhvatiti na plastiku. Kao što je netko rekao, uzmi renco sprejeve.

Loša podloga = dizanje boje kasnije. Mat i sjajna se jednako dobro drže na dobro pripremljenoj podlozi.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
14 godina
neaktivan
Sprejanje skutera

znaci moram prvo sve posmirglat pa onda sprejat renco sprejem ? udubnina hvala bogu nema ..

btw. oce li 2 boce crne od 400mL bit dovoljne za ovaj skuter ?

16 godina
odjavljen

Da, sve ošmirglati da ti se boja ne diže kasnije. Boja se mora dobro uhvatiti. pazi i na prašinu.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Da, sve ošmirglati da ti se boja ne diže kasnije. Boja se mora dobro uhvatiti. pazi i na prašinu.

steta nemam gumb "hvala" ispod , pa ti se ovako zahvaljujem :)

14 godina
protjeran
Sprejanje skutera

ja da sam na tvom mjestu ja bi sve plastike skinuo i to uradio kako treba, jer ovako nije neka kvaliteta i mislim da auto git nije potreban jer je to ipak amaterski rad....

i nakon sto sve ismirglas moras sve krpom prebrisat i ispuhat s ustima ili kompresorom gdje imas prasine :)

15 godina
neaktivan
GamerFromBiH kaže...

ja da sam na tvom mjestu ja bi sve plastike skinuo i to uradio kako treba, jer ovako nije neka kvaliteta i mislim da auto git nije potreban jer je to ipak amaterski rad....

i nakon sto sve ismirglas moras sve krpom prebrisat i ispuhat s ustima ili kompresorom gdje imas prasine :)

Skidanje plastike se valjda podrazumjeva........................{#}

14 godina
protjeran
Sprejanje skutera

ivane ja sta sam vidio kako ljudi farbaju i u kakvoj prasini i cak jos nisu skinute plastike........
Ima svacega :)

14 godina
neaktivan
Sprejanje skutera

Evo ja ovih dana uradio ovo sta ste mi savjetovali ovdje i evo slika kako je ispalo na kraju ( na pocetku je bio identican ovom gore plavo/bijelo/srebrnom/crnom u 1. postu samo bez naljepnica ! ) :)

Inace ja sam super zadovoljan, ima par djelova koji nisu ispali bajno ( jer je skuter prije padao pa su malo veca ostecenja ostala malo zblj ), no overall sam super zadovoljan i iz male daljine izgleda kao da je ispod cekica ^^

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice