Nedavno sam imao prometnu nesrecu u kojoj sam oborio motociklista .
Naime ja sam skretao u lijevo (s ukljucenim žmigavcem) dok me motociklist pokusao pretjecati.
Ja sam ja provjerio i mrtvi kut i retrovizore i sec ranije kad sam ukljucivao pokazivac smjera mi je bija po sredini centralnog retrovizora, a on je pretjecao preko PUNE linije u neposrednoj blizini osnovne skole (postoji prekid linije na tom mjestu za skretanje) i NEMA adekvatnu vozacku dozvolu za upravljanje motora te kategorije.
Policija je podnjela prijavu protiv mene radi izazivanja prometne nesrece s laksim tjelesnim ozljedama jer navodno nisam provjerio mrtvi kut, a ja smatram da apsolutno nisam kriv jer sam provjerio mrtvi kut prije skretanja,ali on je na motoru koji je daleko startniji od mog automobila koji se skoro pa nalazio u stanju mirovanja (5 kmh max) (srecom pa nije blio tezih posljedica).
Ja sam pozvao i Hitnu pomoc i policiju!
Zanima me sta mogu ocekivati na sudu ima li netko iskustva?
Hvala

jer nemaš zaštitno polje oko motora, pa se lako može dogodit da završiš kao mopedist na groblju.Na motoru treba uvjek imat u vidu, da ti apsolutno u svakom trenutku bilo ko na razne načine može oduzet prednost.Ne znam kak na to drugi gledaju, no za mene je malo brža vožnja na motoru 60km+=jedna noga u grobu to sigurno.

ATJ Lučko