Opel zafira rad motora

poruka: 10
|
čitano: 11.833
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Opel zafira rad motora

kupio sam prije 3 mjeseca opel zafiru,svi mi kazu da ima cudan rad.kod nje nije zubcasti nego je lanac,dali je cudan rad zbog dotrajalosti lanca i dali se moze desiti da lanac pukne i da napravi havariju na motoru.

13 godina
neaktivan
Re: Opel zafira rad motora
bojaga kaže...

kupio sam prije 3 mjeseca opel zafiru,svi mi kazu da ima cudan rad.kod nje nije zubcasti nego je lanac,dali je cudan rad zbog dotrajalosti lanca i dali se moze desiti da lanac pukne i da napravi havariju na motoru.

2.0 DTI, ili 2.2 DTI? Lanac bi trebao trajati koliko i auto hehe, znači ovisi koliko je prešla km (jesu li isti vraćani?). Kod ovih motora lanac jako rijetko puca, a i ako motor malo slini to ne bi trebalo predstavljati problem. Na koji način "čudno radi"?

EDIT: I da imas dosta aktivnu ekipu na opel forumima, oni ti tamo mogu pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2015 0:47 (Bullfrog).
12 godina
Opel zafira rad motora

Može se desiti da lanac pukne ili da se opusti/rastegne. Najpametnije ti je na servis.

10 godina
neaktivan

ima glasno stekanje,ali ja mislim da je to kod opela normalno ona vuce idealno nije mi se nijednom pregrijala.Ali mi je jedan nazovi majstor rekao da bi mogao puknuti lanac da ga treba zamjeniti ida to kosta 400 eura ja mislim da on mene zajebava.

10 godina
neaktivan
Opel zafira

poz.svima na zafiri dok radi motor cuje se zveket lanca,dali je lanac totalno dotrajao i dali se moze na neki nacin dotegnuti.mozeli se samo spaner zamjeniti da bi se dotegnuo lanac.jos me zanima mozeli se desiti da lanac pukne.unaprijed hvala na odgovorima.

17 godina
odjavljen
Re: Opel zafira
bojaga kaže...

poz.svima na zafiri dok radi motor cuje se zveket lanca,dali je lanac totalno dotrajao i dali se moze na neki nacin dotegnuti.mozeli se samo spaner zamjeniti da bi se dotegnuo lanac.jos me zanima mozeli se desiti da lanac pukne.unaprijed hvala na odgovorima.

Zveket je definitivni znak da nešto nije u redu, a onda se u pravilu mijenja komplet (lanac, vodilice, natezači). Sve se može pohabati i sve množe puknuti, iako će lanac daleko teže punkuti od zupčastog, čak i kad je u lošem stanju.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
12 godina
protjeran
Opel zafira rad motora

Možda zamajac

17 godina
odjavljen
Silent horror1992 kaže...

Možda zamajac

Nisu baš slični simptomi. Kad ode zamašnjak, auto skakuće i trza pri polasku.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
10 godina
neaktivan

Zveket se cuje upravo na mjestu gdje je postavljen lanac.auto ide dobro nema trzanja samo zvekece lanac.mozeli se dotegnuti samo

17 godina
odjavljen
bojaga kaže...

Zveket se cuje upravo na mjestu gdje je postavljen lanac.auto ide dobro nema trzanja samo zvekece lanac.mozeli se dotegnuti samo

Ne može, lanac ima svoj sustav koji ga drži čitavo vrijeme zategnutim, a kad počne zveckati, ili se otegao toliko da natezač više nema hoda ili su se potrošile vodilice. Najvjerojatnije oboje, ali dok se ne rastavi ne možeš znati, a kad se rastavi, nema smisla promijeniti samo jedan dio ako će za 50 000 km  otići i drugi, već se mijenja set.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice