Kupnja terenca - prijedlog ! zaključana tema

poruka: 98
|
čitano: 21.093
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Kupnja terenca - prijedlog !

moj djed je kupio novu oktaviu i meni predobar auto s tim da je prije imao ''raniju verziju'' ali u novome dobar radio i sve ali mislim da je standard paket to je men9i jednino steta {#}

Xc
14 godina
Re: Kupnja terenca - prijedlog !
ak oce terenca sto mu predlazete octaviu
AMD u <3 Intel u 8===3
15 godina
odjavljen
GeneralPag1997 kaže...

Ma ne zna on šta oće, vidiš da je nešto spominjao jettu, koja je totalno seljački auto, ni vrit ni mimo, a da ne pričam o dizajnu.

14 godina
neaktivan
thedream kaže...

308 sa 90ks i nije bas tako trom

A trosi ko upaljac, 4.7 autocesta cca 130km/h, grad 5.6 kad ga se gazi.

Istina da mu fali snage na +100, ali za grad auto dusu dao, potegne od 1.5k do 3k rpm, ne kvari se, i nade ga se za pristojnu cijenu.

E da i dodam- pohvala na vrlo robustno podvozje 308-ice, i na stabilnost na cesti, vrlo dobra za tu klasu automobila.

Aj da ne ispadne da ga hvalim- na motoru je puka jedan držač toplinske zaštite oko turbine, i onda bez gasa podosta lupka, al to ce ici na reklamaciju.

Ofc.
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2011 22:35 (mate960).
14 godina
Jakovp kaže...
GeneralPag1997 kaže...

Ma ne zna on šta oće, vidiš da je nešto spominjao jettu, koja je totalno seljački auto, ni vrit ni mimo, a da ne pričam o dizajnu.

Jetta je daleko od govna. Da si se nekad vozio u njoj nebi to govorio. Što se tiče diziajna, to je stvar osobnog ukusa.

Origin/Battlelog: Sapko ///// Steam: Sapko111 ///// Xf: shapina
15 godina
O ukusima se ne raspravlja. Npr. Meni se Jetta sviđa izgledom, samo neznam kakve veze ima sa terencima.

170k kn nisu male pare. Platiti toliko za neki auto sa 100ks koji će mu možda za par godina biti preslab je glupo.
Po meni je pametnije sad kupit neki jeftiniji auto( bravo, punto, clio i sl.) sa nekih 100ks pa vidi za par godina jel ti treba nešto jače.
13 godina
odjavljen
overhaul kaže...

Postoji dobar razlog zašto su ograničenja za mlade vozače, a i spomenutih 80KW je defintivno previše snage.

Ja kao prometni stručnjak samo mogu reći da je taj zakon o 80 KW največa glupost koja postoji i to iz 2 razloga.

1. Po tom zakonu računamo da obitelj ima jedan automobil, sin krši zakon dok ide sa jednim/jačim autom po mamu/brata na stanucu do dučana -> jedan primjer.

2. Automobil snage 80 KW ne daje neku snagu ali ide dovoljno brzo da bude štete  / isto kao i auto od 180 KW... {#}

Zaključak ako je osoba kakva je isto njesra će napraviti sa autom od 80/85/90/95/100 KW ( naravno da jaki auti nisu za mlade ali isto tako slabi auti ne predstavljaju sigurnost)...

15 godina

Samo nemoj Peugeota! Loša iskustva katastrofa!!!

danas se plaća, a sutra sve džaba
16 godina
neaktivan

Meni bi bilo bolje da stave zakon npr. da nakon nekoliko godina vožnje možeš vozit auto sa više od 100ks. Jel ako netko sa 16 godina položi za motor, i onda sa 18 za auto. On će imat 8 godina vozačkog iskustva, a netko tko položi sa 24 će imat 30 sati iskustva. A obojica će moći vozit auto sa više od 100ks

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
14 godina
neaktivan
dv14 kaže...
O ukusima se ne raspravlja. Npr. Meni se Jetta sviđa izgledom, samo neznam kakve veze ima sa terencima.

170k kn nisu male pare. Platiti toliko za neki auto sa 100ks koji će mu možda za par godina biti preslab je glupo.
Po meni je pametnije sad kupit neki jeftiniji auto( bravo, punto, clio i sl.) sa nekih 100ks pa vidi za par godina jel ti treba nešto jače.

Cekaj, auto ce za par godina biti preslab? {#} niđe veze..

Ofc.
13 godina
protjeran
dv14 kaže...

Nije ti to grafička kartica.

14 godina
neaktivan

Vidim da me tu dosta ljudi napalo, pa da razjasnim vase nedoumice ;)

1.

Nisam vama ( nekima ) ja neki balonja i idiot koji nezna sta zeli u zivotu ili radim na bausteli pa se zelim ispreseravat skupim terencem, navijat cajke i sl :) Ja sam osoba od 18g koja zavrsava gimnaziju sa odlicnim uspjehom redovito i imam sva potrebna znanja i volje naucit sta su auti, kako s njima postupat, i kako se ponasat na cesti .. na kraju svega sam se zato i tako " rano " prijavio u autoskolu i idem u nju .. tako da bih vas ( neke ) zamolio da se suzdrzite zatupljenih komentara tipa da neznam sto ocu :)

2.

Napisao sam LIJEPO u 1. postu da terenac nije nuzan, no ako se uspije ugurat u cijenu od 170k kn sa sto vise opreme da je to primarni cilj .. Ukoliko je to vama, ili uopce nije moguce, dao sam mogucnost da stavite i neki drugi auto, no da ima mjesta jer mi je komfor i lijep izgled na 1. mjestu posto ionako sa vozilom iznad 80kW ne smijem na cestu :)

3.

Zasto sam rekao da mi stari, i meni osobno bi bilo tesko to vidjet, se vozi u Fiat Puntu, Twingu i slicnima ? Pa recimo ovako da vam objasnim kad ste vec napali , a NEMATE pojma o cem se radi ..

Otac mi je visok 190cm i tezak 105kg .. ima 49g .. od tih 49 aktivno radi u firmi Tehnika d.o.o vec punih 25 ( i vise ,no ) godina .. Mi stanujemo u Zagorju , a njegovo radno mjesto je u ZGu .. Tocnije, svaki dan prevali put od 120km do radnog mjesta .. svako jutro se dize u 5:30, dolazi kuci u 18h .. ima trenutaka kada ( tipa ovo ljeto ) je radio u Gospicu po 3 mj na terenu , skoro se nismo ni vidli itd .. sta je humano uopce to sve radit svakodnevno u tako malom, skucenom i siromasno opremljenom autu ? Svaka cast tim autima, za gradske voznje su vjerojatno ( nisam isprobao pa ne mogu tvrdit ) idealni jer manje trose i sasvim dovoljno da se imas u cem tih par km odvozit :) Nadam se da ce me sad oni koji su mislili da sam dijete koje se zeli dokazivat nekome ( nez ni kom ) terencom, da mi je stari razmazeni kreten mislit drugacije .. Jer ako nece onda je to samo njihov psiholoski problem :)

4.

U obzir sam uzeo sljedece i odgovorio si sam kako mi sto odgovara ..

Kia Sportage - odlican SUV kojeg bi rado uzeli, no on probija cak i onu nasu gornju granicu budzeta od 170k kn .. tako da ukoliko nece bit jos nekih popusta za Bozic , od toga nazalost veliku nece biti nista ..

Renault Kolos - 180 k kn ... 

Nissan Qashqai - Jednostavno nam se ne svida dizajn .. niti izvana ni iznutra .. 

Hyundai ix35 - prejaki model da ja mogu vozit ( 82kW najslabiji )

Peugeot 3008 - interijer superioran, no culi smo da se to kvari itd ,a zbog puuuno elektronike bjezimo od tog ...

VW Jetta - osobno nam se jako svida po svem, no izade 182k kn ......

Chevrolet Cruze - ispod 80kW ja ga nisam nasao, ispravite me ako grijesim ...

Skoda Octavia - model iz 2011 .. do 170k kn ga mozemo sredit koliko zelimo dodatnom opremom ( osnovni model je 152k kn ) .. iznutra nam izgleda famozno .. I sto je najbitnije, jacina mu je 77kW sto znaci da ga ja mogu vozit nakon polozenog vozackog ispita bilo kuda i bilo kada .. a moj stari nije neki frik koji bi tjerao auto i ulazio u skarice .. pa ipak ima i 49g .. tako da nam je to za sada najizgledniji izbor .. 

Sta vi kazete na " rezime " ? :D

Imate jos kakve prijedloge ? :)

15 godina
neaktivan

Van prijedloga auta, mogao si skresati flejm war i odmah u startu ovako kratko objasniti stvari.

Ako te stisnem teško bude uredi mi pomognem hvala, savvy?
17 godina
Fakee, niti jedan od ovih auta nije terenac. Nauci razliku izmedju suva i terenca? Dalje, kad kupujes auto onda se uzimaju i obzir kvaliteta, prosjecan broj kvarova, mane, servisni interval, cijena servisa, garancija, cijena djelova i slicno. Aj ostavi ti ocu da kupi to auto. Ti ces garant nesto zayebat
Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 0:38 (tnakir).
17 godina
Diplomat kaže...
overhaul kaže...

Postoji dobar razlog zašto su ograničenja za mlade vozače, a i spomenutih 80KW je defintivno previše snage.

Ja kao prometni stručnjak samo mogu reći da je taj zakon o 80 KW največa glupost koja postoji i to iz 2 razloga.

1. Po tom zakonu računamo da obitelj ima jedan automobil, sin krši zakon dok ide sa jednim/jačim autom po mamu/brata na stanucu do dučana -> jedan primjer.

2. Automobil snage 80 KW ne daje neku snagu ali ide dovoljno brzo da bude štete  / isto kao i auto od 180 KW... {#}

Zaključak ako je osoba kakva je isto njesra će napraviti sa autom od 80/85/90/95/100 KW ( naravno da jaki auti nisu za mlade ali isto tako slabi auti ne predstavljaju sigurnost)...

To je isto istina. Htio sam reci da je i 80kw previše snage za lošeg i neiskusnog vozača, a bome previše je i 40kw za takvog. No nekako su pokušali na birokratski način ograničiti fatatlnost nesreca. Samo opet ponavljam, glomazan, težak i snažan suv dati djecaku na upravljlanje kao prvo vozilo je loša ideja. Ma kako me sad djeca na threadu mrzila. Glede auta, Neznam možda ima koji Citroen ds4, Hyundai ix35, ali rekoh bolje da si tata sam odabere auto, a autor teme Za 1000€ uzme svoj osobni za stjecanje nužne prakse.
15 godina
@mate960 ne kažem za to nego što ako za par godina, kada bude mogao voziti preko 80kw, bude htio auto sa više kw?
15 godina
neaktivan

Kolega moj ako ti otac radi takve intervale za njega je kao rođena Škoda Octavia TDi, motor ide preko 500tkm, provjereno, robusno, ugodnog izgleda (ova zadnja), auto je praktički nepoderiv a održava li se redovito može ga imati godinama, tu ne mislim 2,3,5 nego 10+.

Ja bi na mjestu tebe i tvog oca uzeo 77kW motor 105ks TDi, uzmete nešto od opreme ako već nije uključeno, tipa ESP, automatska klima, šta ti više treba, auto 5.5 litara u prosjeku troši.

Apsolutno Škoda Octavia, nov, dizel, do 170tkn. I da ga i ti možeš voziti.

Crni ili tamnosivi čak prije, tamnosivi sa pragovima,retrovizorima i branicima u boji karoserije, dakle komplet tamnosivi, neke 16 alu-felge, krasan auto.

Cemetary gates
15 godina
neaktivan

Šefe nemoj se ljutit, ali to što prolaziš sa 5 u gimnaziji ne znači da imaš pojma o životu. Pusti starom da odluči jer ga on i plaća, a ti kad zaradiš onda odlučuj.

15 godina
odjavljen
thedream kaže...

Kolega moj ako ti otac radi takve intervale za njega je kao rođena Škoda Octavia TDi, motor ide preko 500tkm, provjereno, robusno, ugodnog izgleda (ova zadnja), auto je praktički nepoderiv a održava li se redovito može ga imati godinama, tu ne mislim 2,3,5 nego 10+.

Ja bi na mjestu tebe i tvog oca uzeo 77kW motor 105ks TDi, uzmete nešto od opreme ako već nije uključeno, tipa ESP, automatska klima, šta ti više treba, auto 5.5 litara u prosjeku troši.

Crni ili tamnosivi čak prije, tamnosivi sa pragovima,retrovizorima i branicima u boji karoserije, dakle komplet tamnosivi, neke 16 alu-felge, krasan auto.

Taj motor stvarno malo troši, 4 osobe, pun bunker, thule na vrhu, autoput 120-140, potrošnja 6.5 l.

15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
thedream kaže...

Taj motor stvarno malo troši, 4 osobe, pun bunker, thule na vrhu, autoput 120-140, potrošnja 6.5 l.

Direktor u firmi di mi je cura prije radila, da ne imenujem, je čini mi se nakucao 100tkm u 2g s njim, službeni mu je bio, mislim, auto je stani pani što se tiče trajnosti, pouzdanosti i te neke izdržljivosti. Potrošnja ful niska, ma ono, bez ijedne greške čak, i dizajn im se ne može više pripisati kao starinski, nakaradan, ovakav, onakav, Škoda je zadnjom linijom Fabije i Octavije postala baš eye-friendly, ako već ne eye-candy.

Ja bi uzeo kako sam rekao, ful tamnosivu Octaviju, samo neke 16 alu felge malo ljepše tvorničke, i to je to.

http://www.njuskalo.hr/image-w450/alu-felge/skoda-octavia-ii-rs-alu-felge-slika-4777694.jpg

RS {#}! Šala naravno, ali neke slične..

Cemetary gates
13 godina
neaktivan
thedream kaže...

moj djed je imao onaj prijasnji model i sada je uzeo novi ali on uzima bez opreme i u pravilu svake cetiri godine mijenja auto(neznam zasto) i uvijek auto uzima u sivoj boji {#} a sto se potrosnje i kvarova tice,kvara nije bilo ni jednog potrosnja sasvim mala,a auto fino ide i poteze kad kupis auto puno sretnih kilometara zelim sat god da se odlucio {#}

Xc
17 godina

@thedream - slazem se... ti motori su nepoderivi.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
15 godina
neaktivan

Našao sam, točnije se zove anthracite gray boja, tj. po naški siva yebi ga, nema prevoda {#} antracit siva eto.

Meni je auto krasan, svakako i ove felge. Prava poslovno obiteljska limuzina, i da možeš pokupiti i sigurno prevesti pokoju picu.

Cemetary gates
17 godina

Bijela je najljepsa. 

15 godina

Autoru teme: naslov je 'Kupnja terenca'... rijetki auti koji su ovdje predlozeni su terenci... svi predlazu neke crossovere i slicna sranja. Sto zapravo i nije pogresno jer je to ono sto ti valjda trazis a ne terenac. Terenac ocito nije ono sta ti mislis... nekakav Peugeot 3008, Nissas qaskai i slicni nisu terenci.

pwn too much...
15 godina
neaktivan

E sada što se tiće Škoda, jedan mehaničar mi je pričao da Škoda i VW baš i nemaju neke sličnosti, barem ne kada je u pitanju kvaliteta, objašnjavao mi je to na primjeru usisnog ventila, naime kao kod Škode su tanji , a kod VW su deblji, tako i za primjer i ležajevi radilice.

17 godina
woodgamesfx kaže...

E sada što se tiće Škoda, jedan mehaničar mi je pričao da Škoda i VW baš i nemaju neke sličnosti, barem ne kada je u pitanju kvaliteta, objašnjavao mi je to na primjeru usisnog ventila, naime kao kod Škode su tanji , a kod VW su deblji, tako i za primjer i ležajevi radilice.

Navodno su napravljeni na istoj platformi. E sad koliko tu ima slicnosti neznam...

15 godina
neaktivan

A čuj meni su dvojica rekla da nema razlike između Golfa VI i Audija A3, oba nova 2011/12 modeli, dok se njih pet drugih na to potrgalo od smijeha, i rekli, o dobro se to vidi bez brige gdje i kakve su razlike. Bez brige, tako su mi rekli, Golf će uvijek biti Golf, a Audi Audi, neće zamijeniti uloge i da su 90% slični.

Cemetary gates
14 godina
neaktivan

Niti sam ja rekao da to sta prolazim s 5 u gimki mora znacit da imam uopce ikakvog pojma o zivotu .. pa imam u svom razredu cura koje prolaze s 5, no tolikooo nemaju pojma o zivotu, ne razumiju nista .. znaci strebanje i to .. no ja nisam taj tip :) samo sam to rekao tako da ne mislite da sam 3.godina soboslikar, ili tatin razmazeni sincic ciji je stari menader il nes .. na kraju krajeva dolazim i zivim na selu i znam te neke vrijednosti zivota jer ovdje ruze nikad ne cvatu :) Nez sad niti di cvatu , no dobro :D

Nego neko me opet prozvao da cu nesto zajebat jer se ne raspitujem kakva je potrosnja, koliko godina garancije , servis i to, te da odlucujem bez starog .. ROFLMAO :)

Pa sta mislite da ce mi stari dat da biram auto koji ce on svakodnevno vozit i radit da bi ga otplatio ? Ne .. Svaki ovaj model sto ste mi preporucili sam pokazao starom koji ima vise iskustva i s autima i s markama vozila, i upravo zbog tog sto je tu gore neko naveo da je to ( Octavia ) auto koji strahovito dugo drzi i rade se veliki km sa njim bez vecih popravaka je on vec sam znao i rekao upravo to da je po njem najbolja opcija ! Tako da ovo sta ja tu vama prenosim sta sam izabrao , a sto ne .. nije tipa da odem na Google , utipkam naziv auta koji ste predlozili, pogledam slikice i cijenu i na temelju tog odlucujem .. nadam se da se salite :)

Inace da, falio sam s naslovom teme .. mozda bi bilo i najbolje da sam upisao " Kupnja osobnog automobila " .. no eto, nisam jos znao kako se krecu cijene jer na kraju krajeva da sam znao za sve modele nebih tu ni dosao pitat, jel tako ?

P.S. ova antracit siva Skoda Octavia mi se uzasno svida .. hvala na prijedlogu ! :)

14 godina
neaktivan
fakEEE kaže...

Octavia je super auto, jednostavno i jeftinije odrzavanje, ne trosi puno, i tako reći neuništiv motor.

Ofc.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice